[Preview/recenzia] Lacný BT interkom - dojmy a skúsenosti
Moderátor: Moderators
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Lacný BT interkom - prvé dojmy a skúsenosti
Chcem dať do pozornosti článok kde je novší typ tohoto BT intercomu určeného na komunikáciu až 6 jazdcov.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
bombaaaaaaaa
nejak ma svrbi kreditka, kurna toto mi robit 
na dealextreme som to nevidel, predavaju to cesi, ale asi maju aj dost prihodene co

na dealextreme som to nevidel, predavaju to cesi, ale asi maju aj dost prihodene co

- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
No vyzerá že dosť majú prihodené
4000 Kč je asi 160 € cca

- duky5
- motorkár
posunul som to aj na ine fora 
inak na DE som kukal, maju tam nejake sady za 120 dolarov s tym vyssim dosahom, ale toto "multi" nie....ja by som za tu sadu bol ochotny dat aj tych 120-140 eur...mozno by mi stacil aj jeden kus, v zavislosti ci na to naparujem tie stare jednotky.
to by bola bomba a idem do toho bez rozmyslania
trvalo by som mal naparovany frajerkyn a bratov interkom a zbytok by som menil podla toho, s kym idem, uz to ma dost ludi, to by sa vyuzilo
uplne som sa zasnival 
inak dost ma zarazaju vselijake spiatocnicke komentare, ze je to blbost, ze na motorke sa jazdi a keca sa potom pri kave alebo kofolke....a pritom za jazdy naozaj kecat nemusis ked nechces, ale pustis si to napriklad ked sa predbieha kamion, aby si mohol dat bezpecne pokyny kamosovi a potom zase vypnut ak to niekoho irituje....

inak na DE som kukal, maju tam nejake sady za 120 dolarov s tym vyssim dosahom, ale toto "multi" nie....ja by som za tu sadu bol ochotny dat aj tych 120-140 eur...mozno by mi stacil aj jeden kus, v zavislosti ci na to naparujem tie stare jednotky.
to by bola bomba a idem do toho bez rozmyslania

trvalo by som mal naparovany frajerkyn a bratov interkom a zbytok by som menil podla toho, s kym idem, uz to ma dost ludi, to by sa vyuzilo

inak dost ma zarazaju vselijake spiatocnicke komentare, ze je to blbost, ze na motorke sa jazdi a keca sa potom pri kave alebo kofolke....a pritom za jazdy naozaj kecat nemusis ked nechces, ale pustis si to napriklad ked sa predbieha kamion, aby si mohol dat bezpecne pokyny kamosovi a potom zase vypnut ak to niekoho irituje....
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Osobne na tom novom modely sa mi nepáči komplikovaný spôsob prepínania medzi účastníkmi. Naozaj to vyzerá byť lotéria že koho zavoláš. Ale keby to trochu prešpekulovali, trebárs keby to fungovalo že počet stlačení spojovacieho tlačítka znamená číslo jednotky ktorú volám, tak to by bolo lepšie.
K tej diskusií, nad tým sa treba len pousmiať, lebo tie príspevky píšu ľudia čo to nikdy nepoužili a robia sa najmúdrejší. Verím tomu že 80 % z nich by po vyskúšaní ten intercom hneď chceli mať na prilbe
K tej diskusií, nad tým sa treba len pousmiať, lebo tie príspevky píšu ľudia čo to nikdy nepoužili a robia sa najmúdrejší. Verím tomu že 80 % z nich by po vyskúšaní ten intercom hneď chceli mať na prilbe

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
osobne si myslim, ze to bude spätne kompatibilne s nasimi jednotkami... je to zaujimava vychytavka (tych 5 naparovanych clientov na server), len skoda, ze (vraj) ma bluetooth technologia obmedzenie komunikacie v okamziku len s jednou jednotkou a tak sa asi nedockame lacneho riesenia konferencie viacerych jednotiek...
...myslim si, ze konferencia bude mozna len v pripade pouzitia viactunerovych jednotiek, kde pocet tunerov znamena pocet naraz pripojenych jednotiek k "serveru" a softverovo to bude jednotka miesat, aby sa navzajom vsetci poculi... ale v takom pripade (2 a viac tunerov) budu asi aj vyzarovanie a spotreba vyssie (dvoj- a viacnasobne).
...myslim si, ze konferencia bude mozna len v pripade pouzitia viactunerovych jednotiek, kde pocet tunerov znamena pocet naraz pripojenych jednotiek k "serveru" a softverovo to bude jednotka miesat, aby sa navzajom vsetci poculi... ale v takom pripade (2 a viac tunerov) budu asi aj vyzarovanie a spotreba vyssie (dvoj- a viacnasobne).
- duky5
- motorkár
Mne sa ovládanie tak ako je pozdáva. Zapamätám si na ktorom tlačítku koho mám a je to. Ťukať 4-5 krát na jedno tlačítko a v duchu odratávať stlačenia mi príde menej prívetivé riešenie a možno aj menej bezpečné...
Keď tak nad tým uvažujem, aj tá “jednokanalová“ komunikácia by mi vyhovovala viac. Asi by každého rýchlo unavili kecy medzi mnou a frajerkou o krajinke...
Ale úplne najlepšia by bola možnosť voľby tlačítkom, či chceme komunikovať spolu len 2 ja alebo viacerí...lebo to sa zase hodí, keď idú spolu 4-6 jazdci bez ladviniek...
Snívajte s nami
Keď tak nad tým uvažujem, aj tá “jednokanalová“ komunikácia by mi vyhovovala viac. Asi by každého rýchlo unavili kecy medzi mnou a frajerkou o krajinke...
Ale úplne najlepšia by bola možnosť voľby tlačítkom, či chceme komunikovať spolu len 2 ja alebo viacerí...lebo to sa zase hodí, keď idú spolu 4-6 jazdci bez ladviniek...
Snívajte s nami

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak tak, moznost zapnut/vypnut konferencny hovor...
Ale vela by sme zrazu chceli, ci? 

- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Inak človek je dosť náročný tvor, ešte pred rokom sme snívali o tom že by sme si pohovorili s ladvinkou a teraz už chceme konferenčný hovor
. Takto o rok už budeme uvažovať o videohovore v HD a najlepšie aj 3D 

- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Chalani stala sa nám dnes zaujímavá vec. Boli sme s ladvinkou na 7.jazde za zosnulých motorkárov a na parkovisku pred Zvolenským Metrom sa zrazu na ladvinkin intercom niekto pripojil. Proste odrazu namiesto mňa počula niekoho iného a ten s ňou komunikoval. Stalo sa to už niekomu? Neviem či to bol niekto s rovnakým intercomom alebo sa napojila vysielačka.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
To buď rád že sa jej napojil len na intercom....
Inak BT pracuje na takej frekvencii kde sa bežné vysielačky neprevádzkujú...takže počítam že to bola náhoda dajaká a napojil sa dakto tiež z dajakého BT zariadenia ...ale je to divné... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
No veď to je divné že sa napojil bez párovania, len tak odrazu ho tam bolo počuť 

- duky5
- motorkár
Frajerka jazdí ešte aj s niekým iným 
Neviem si predstaviť ako by sa mohli spojiť 2 interkomy bez párovania....ale možné je všetko....možno pri manipulácii podržala dlhšie tlačítko a preplo ju do párovacieho módu a niekto v dosahu urobil to isté-náhoda je blbec. Alebo tuším dvojice chodia v balení už spárované a pri balení urobil niekto chybu a prehodil kusy a teraz sa tie interkomy po dlhej dobe našli, aká romantika
Edit-keďže ležím chorý v posteli, prečítal som si celú tému od začiatku ešte raz...že aké čítanie

Neviem si predstaviť ako by sa mohli spojiť 2 interkomy bez párovania....ale možné je všetko....možno pri manipulácii podržala dlhšie tlačítko a preplo ju do párovacieho módu a niekto v dosahu urobil to isté-náhoda je blbec. Alebo tuším dvojice chodia v balení už spárované a pri balení urobil niekto chybu a prehodil kusy a teraz sa tie interkomy po dlhej dobe našli, aká romantika

Edit-keďže ležím chorý v posteli, prečítal som si celú tému od začiatku ešte raz...že aké čítanie

Naposledy upravil/-a duky5 v Ne Jún 12, 2011 11:52 am, upravené celkom 1 krát.
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
No určite viem že sa nepárovala s nikým iným okrem mňa
. Asi to bola fakt brutálna náhoda. Skúsim ešte na motoride do tej témy to hodiť možno sa nájde ten človek čo sa napojil
.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
heh... a pouziva priatelka nejaku ochranu?
Aby z toho sparovania nebol potom nejaky vysledok... 

- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Noo má kvalitnú prilbu
. Ale to už moc odbočujeme od témy. Fakt by ma zaujímalo čo sa to stalo.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
hmm... tak nevieme, kolko rozlicnych kodov pouzivaju nase interkomy na sparovanie, mozno je to len male cislo a nahoda bola, ze niekto iny to mal na tom istom kode...
- duky5
- motorkár
kedze si brat trochu poservisoval moju jawu 350/634 a mne zaberaju antibiotika, tak sme neodolali a boli sa trosku prevetrat. frajerku som nechal doma, tak sme spojili nase interkomy a jazdili. spojenie nabehlo hned bez problemov (spojenie mozno aj po roku
), uzivali sme si jazdu a sporadicky kecali...prestal som sa trosku pozerat do spatakov, brata som pocul akoby bol hned vedla mna, preto ma prekvapilo ked som v spataku uvidel iba malu bodecku svetla...brat za mnou dost znacne zaostal 
ale inak je to parada, volne kecat, dohadovat kedy a ci zastavime, kde natankujeme, ake su v dialke cierne oblaky, ze na pumpe kupime aj mineralku na pitny rezim atd....ze nie sme obmedzeni iba na komunikaciu pri stati na cervenej, kde na seba kricime a nepocujeme sa dobre cez huciace motory, alebo nedobiehame vsetku komunikaciu pri tankovani....
tak ja len tolko

ale inak je to parada, volne kecat, dohadovat kedy a ci zastavime, kde natankujeme, ake su v dialke cierne oblaky, ze na pumpe kupime aj mineralku na pitny rezim atd....ze nie sme obmedzeni iba na komunikaciu pri stati na cervenej, kde na seba kricime a nepocujeme sa dobre cez huciace motory, alebo nedobiehame vsetku komunikaciu pri tankovani....
tak ja len tolko

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
podarilo sa uz niekomu z vas najst toto aj na dealextreme.com?deltoro5784 napísal:Chcem dať do pozornosti článok kde je novší typ tohoto BT intercomu určeného na komunikáciu až 6 jazdcov.
A jednoduchy napad z motorajdu, ako si vypomoct s vodeodolnostou nasich pristrojov (aby nam nezatiekli cez zadne konektory, ktore nie su nejako specialne chranene a dlhsietrvajuci dazd by mohol elektronike vo vnutri uskodit):

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Doktorovi som ten bazmek tiež objednal...som zvedavý, kedy príde....A či bude fungovať a ako dlho... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ktory, ten, co mame aj my? Dvojkusovy pre komunikaciu s dvoma resp. tromi osobami? Ten na poslednom obrazku?
Ak mu nezatecie, tak fungovat bude a v pohode... 

- duky5
- motorkár
Ja som hľadal ale nenašiel....rozmýšľam či ísť do toho nového.
Stačil by mi jeden kus, len by musel byť kompatibilný s našimi starými.
Cena mi je ale podozrivá, vraj 45$ za krabicu s 2 ks...pritom je to novinka s viac funkciami....hm
Stačil by mi jeden kus, len by musel byť kompatibilný s našimi starými.
Cena mi je ale podozrivá, vraj 45$ za krabicu s 2 ks...pritom je to novinka s viac funkciami....hm
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
toto vyzera byt stranka vyrobcu, kedze maju v ponuke aj nas model, o ktorom pisu, ze ho v blizkej dobe prestanu vyrabat, kedze je uz k dispozicii vylepseny model...
cenu tam nikde nevidim, ale 45$ za 2 kusy sa aj mne videlo byt podozrive... a nikde sa clovek nedocita, ci je to spatne kompatibilne s nasimi pristrojmi (ak by bol na dealextreme.com, tam by sa isto niekto opytal).
cenu tam nikde nevidim, ale 45$ za 2 kusy sa aj mne videlo byt podozrive... a nikde sa clovek nedocita, ci je to spatne kompatibilne s nasimi pristrojmi (ak by bol na dealextreme.com, tam by sa isto niekto opytal).
- duky5
- motorkár
Som zvedavý koľko stojí G3 model, tiež nie je na zahodenie.
Logicky by to mohlo byť kompatibilné, ale u číňanov človek nikdy nevie
V čechách to predávajú, tuším za 4000 kc, čo je imho už dosť vysoká cena...
Logicky by to mohlo byť kompatibilné, ale u číňanov človek nikdy nevie

V čechách to predávajú, tuším za 4000 kc, čo je imho už dosť vysoká cena...
- duky5
- motorkár
hlasim prvy "drobny" problem.
posledne 3 jazdy sa zacina kazit komunikacia medzi mojim a frajerkynym interkomom. oba sa v pohode zapnu, no ked nadviazem spojenie, to po cca 15 minutach padne a v interkome mi 3 zapipa. obnovim spojenie a o dalsich 15 minut to opat padne a tak furt dokola, je to otravne. ked naopak nadviaze spojenie prva frajerka, tak to drzi aj hodinu v kuse. urobil som reset oboch pristrojov a nepomohlo.
pritom moj interkom sam o sebe slape dobre, mp3 pocuvam bez problemov aj 2 hodiny v kuse a nevypne sa, takisto s bratom ked sme jazdili, tak spojenie naskocilo a drzalo x hodin...uvidime...v najhorsom pripade dam frajerkyn interkom bratovi a vezmeme si jeho
posledne 3 jazdy sa zacina kazit komunikacia medzi mojim a frajerkynym interkomom. oba sa v pohode zapnu, no ked nadviazem spojenie, to po cca 15 minutach padne a v interkome mi 3 zapipa. obnovim spojenie a o dalsich 15 minut to opat padne a tak furt dokola, je to otravne. ked naopak nadviaze spojenie prva frajerka, tak to drzi aj hodinu v kuse. urobil som reset oboch pristrojov a nepomohlo.
pritom moj interkom sam o sebe slape dobre, mp3 pocuvam bez problemov aj 2 hodiny v kuse a nevypne sa, takisto s bratom ked sme jazdili, tak spojenie naskocilo a drzalo x hodin...uvidime...v najhorsom pripade dam frajerkyn interkom bratovi a vezmeme si jeho