Rady ohladom vyberu skutra + rady pre zacinajuceho
Moderátor: Moderators
- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
Re: Rady ohladom vyberu skutra + rady pre zacinajuceho
urcite by som siel do Yamaha alebo aprilia, gilera, piaggio... Peugeot nema az taky vykon ako talianske skutre, a maju aj vyssiu spotrebu
-
- cyklista
- Dátum registrácie: Po Júl 04, 2011 1:06 am
- Skúter: Aprilia Atlantic 500 Sprint
A ked si mam vybrat medzi aeroxom a neosom?...ktory by ste mi odporucili?.....Je to uprdele ktory alebo je medzi nimi niaky vatsi rozdiel...napr co sa tyka motora, alebo vykonu.....dikes
- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
no aerox je vodou chladeny motor ktory je lepsi na dlhsie trate, a ma aj vacsi vykon, a Neos je vzduchom chladeny motor toho isteho typu. ja by som urcite siel do vodou chladeneho motora.
a yamaha ma Minareli motor, ktory je tak isto dobry , ale lepsi je Piaggio motor, ktore maju prave Aprilie, gilery, piaggia
a yamaha ma Minareli motor, ktory je tak isto dobry , ale lepsi je Piaggio motor, ktore maju prave Aprilie, gilery, piaggia
-
- cyklista
Dakujem sa vysvetlenie...uz mam troska viac jasno...Ja snim budem chodit len po meste....nebudem chodievat mimo mesta....takze mi to je viacmenej fuk ci neos alebo aerox....Ale ked uz tak asi aerox:)...este sa rozhodnem... a co sa tyka mbk nitro....cize aeroxu...mbk meni nieco oproti aeroxu alebo je to to iste len pod inou znackou? v com je rozdiel?...diki:)
- Erikos
- cyklista
- Dátum registrácie: Ne Aug 16, 2009 8:08 am
- Skúter: niiiiiiiiiiiiiiiic
- Kontaktovať užívateľa:
uz sa to tu par krat rozoberalo, nejdem nejak extra zastavat peugeot ale poviem ti o tom svoje.... jasne, ze TOP motor resp. znacka ja piaggio (aprilia, gilera) a hlavne novsie rocniky, to uz ako seria ide uplne v poho... ale zas nikde neni napisane, ze sa ti nemoze nieco na nom pokazit... peugeot sa robia auta a tie skutre maju skor ako taku reklamu, lebo peugeot znacka v motorkach je nic, ale zase to netreba odpisovat. podobne je na tom aj honda skuter, je to dost podobny motor peugeotu, ludia zvyknu odpisat hondu a peugeot ako na prvom mieste, ale nepovedia ti dovod... kamos ma hondu x8r-x rocnik nejak 97-99 a raz menil sviecku, raz predne/zadne brzdove platnicky a raz baterku a ten skuter ide uplne bez problemovo dekel variatora nemal dole!!! a yamaha aerox je uplne bomba, ci uz dizajnovo alebo motoricky, neviem ci som ti nejak pomohol ale kazdopadne so speedfightom neslapnes vedla... este ti poviem este je dost dolezite ako sa o to aj staras, kamos ma Piaggio NRG nejaku 06, a moc ho to netrapi ci tam ma olej alebo ne a podobne a ide mu to dost zle...
ja by som znacky rozdelil do 3 skupin
1. Piaggio (aprilia,gilera), Yamaha, Suzuki,Peugeot, Honda, Malaguti (neviem ci som nieco nezabudol)
2. Take lepsie ciny CPI, Keeway...
3. No name cinske znacky yuki, jimbawang, yamasaki....
ja by som znacky rozdelil do 3 skupin
1. Piaggio (aprilia,gilera), Yamaha, Suzuki,Peugeot, Honda, Malaguti (neviem ci som nieco nezabudol)
2. Take lepsie ciny CPI, Keeway...
3. No name cinske znacky yuki, jimbawang, yamasaki....
podpis som si este nenastavil
- Peter 218
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Aug 14, 2010 11:19 pm
- Skúter: Aprilia SR 50
Lycan : pisal som ty PM
Aprilia Sr 50-liatina 70 ccm,17,5ka karburator,Malossi multivar,Naraku spojka,Malossi remeň,Gianelli Extra.

-
- cyklista
Peter 218.....ano viem o vasej sprave poslal som vam email...neviem ci sa to poslalo tak preistotu este ras...Buri.Baron@gmail.com...ak mozte poslite mi fotky skutru a dohodneme sa osobnom stretnuti a skuter urcite pridem pozriet:):..dakujem:)
-
- cyklista
Este som sa chcel spytat, co sa tyka Di-tech motorov v aprilii sr 50 ....cital som tu vela nazorov ze si mam nane dat bacha....ze je tam problem zo vstrekovanim....naozaj by som ho mal vylucit zo svojho vyberu?....je stym az taky problem?..kedze neplanujem vobec tuningovat neplanujem sa vnom vrtat len cisto jazdit....tak ci ho mam aj tak vylucit? dik
- m4rk0
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 9:21 pm
- Skúter: Gilera Runner 70 SP Replica Simoncelli
- Kontaktovať užívateľa:
Alcatelko tu niekde pisal preco nie ditech ....inak erikos k tvojmu prispevku : "ludia zvyknu odpisat hondu a peugeot ako na prvom mieste, ale nepovedia ti dovod"
Dvovodov je dost vela v nevyhodach peugeot motoru ci uz je to stojaci valec alebo sanie z boku ktore robi velku spotrebu a ako tuningovy motor nevyda zo seba tolko vykonu ako klasicke motori ....
na normalne jazdenie je kazdopadne dobry .....ja keby som bral peugeot tak jedine speeda lccko ....tam je aj spolahlivost a vsetko ok .....
Dvovodov je dost vela v nevyhodach peugeot motoru ci uz je to stojaci valec alebo sanie z boku ktore robi velku spotrebu a ako tuningovy motor nevyda zo seba tolko vykonu ako klasicke motori ....
na normalne jazdenie je kazdopadne dobry .....ja keby som bral peugeot tak jedine speeda lccko ....tam je aj spolahlivost a vsetko ok .....
- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
Lycan - na fore je vela ludi ktori si kupili scot s tym ze sa v nom nebudu vrtat - a malo kto to vydrzal .... striekacky su poruchove,chyby sa tazko diagnostikuju, celkovo je karb verzia jednoduchsej konstrukcie a teda menej nachylna na poruchy ... o tom neladeni - to ti pripomeniem na konci sezony ked si scot zacnes ladit - resp sa zacnes pytat ako zvysit maximalku
...

-
- chodec
- Dátum registrácie: So Júl 02, 2011 5:08 pm
- Skúter: benelli velvet 125
Re: Kupa svojho prvého skutra
Veď v poriadku, ja netvrdím, že nie. Zrovna včera som pozeral inzeráty a za tie peniaze sa dá kúpiť aj Majesty a podobné značkové skútre, takže určite je to lepšia voľba, ALE všetko záleží od toho načo ten skúter chce.TomasARN napísal:Bamma, aj tak je 125 jednoznacne lepsia ako 50 a ked ma VP na 125 je hlupost aby bral slabsie. Bude nadavat. Isiel som do Budapesti a spet na 150tke, spravil som za den viac ako 500 km a skoro stale plny plyn.50tka by to mozno nerozdychala

no bývam na dedine ktorá je dosť odveci tak potrebujem toho výkonu viac ako na 50tke.Otec chce kupiť novu čínu a mne sa do toho moc nechce ked vidím tie udaje 5 kw myslíte že nejaká 7-8 ročná yamaha majesty bude kvalitou niekde pri novej číne ?
-
- chodec
- Dátum registrácie: So Júl 02, 2011 5:08 pm
- Skúter: benelli velvet 125
idem pozrieť ten Benelli Velvet načo si mám dať pozor ?
-
- cyklista
Mam moznost kupy Peugeot speedfight 2 rok. 2002.....zrejme ho pojdem pozriet naco by som si mal davat pozor?...resp. co by som mal pozriet?...dik:)
Mam este jednu otazku...kolko stoji prihlasenie motorky 50cmm kupovanej na slovensku cize nie dovezenej?....a kolko stoji prehlasenie motorky....cize ked uz je prihlasena len ju potrebujem prehlasit do ineho okresu.
Mam este jednu otazku...kolko stoji prihlasenie motorky 50cmm kupovanej na slovensku cize nie dovezenej?....a kolko stoji prehlasenie motorky....cize ked uz je prihlasena len ju potrebujem prehlasit do ineho okresu.
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Lycan, mal by si si hlavne davat pozor nato, aby to nebol Peugeot
-
- cyklista
Su natom peugeoty fakt tak zle?....neviem je tu vela nazorov. Jedny hovoria ze su dobre, jedny ze zle. Tak nevem potom fakt.
- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:
Je tam nizkootackovy motor, ktory nepresiel nejakym extra vyvojom, je urcite trvacny oproti cinskym minarelli replikam, ale ked si ho porovname co sa tyka vykonu a vobec prevedenim s motormi piaggio, je nam jasne, ze tento suboj prehral. Peugeot Speedfight 2 je jednym z najkrajsich skutrov v kategorii do 50ccm, o tom niet pochyb, ale nenadarmo sa predava adapter na piaggio motor na Peugeota. Po takejto prerabke je ten skuter skoro dokonaly, este sa to da samozrejme doplnit o vidlu z Roxa ale tak to uz je ina tema. V skratke, ked sa rozhodujes medzi Peugeotom a cinou, tak si zober Peugeot, ale ked su mu superom nove LC motory od Minarelli alebo Piaggio, tak neni zas o com. Ked sa uz pytas.
-
- cyklista
Jasne dik za vysvetlenie. Serem na cely peugeot zoberiem Yamahu neos ...naskytla sa mi dobra kupa:). Tak dufam ze to bude lepsia volba:)
- Davidian
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
no pokial je vodou chladeny ten Neos, tak isto..
- Peter 218
- st. skútrista
Neosi sa robili aj vodniky? 

Aprilia Sr 50-liatina 70 ccm,17,5ka karburator,Malossi multivar,Naraku spojka,Malossi remeň,Gianelli Extra.

- Davidian
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
netusim (mozno len 4Takt moc do toho nevidim), ale ak sa robili, tak je to lepsia volba ako AC.. ale tak to by som si asi radsej zobral Peugeot LC.. 

- Peter 218
- st. skútrista
neviem ja otom že by boli Neosi LC ak ano tak lepšie ako peugeot 

-
- cyklista
Mam taky pocit ze neosy neboli vodniky nikdy. Ak sa mylim opravte ma. Ale skuter potrebujem len do mesta nechcem robit ziadny tuning len cisto na vozenie do skoly a naspat. Tak si myslim ze neos by mohol byt lepsi nez peugeot kedze ma nizsiu spotrebu a predsa len yamaha je lepsia znacka nez peugeot.
- Davidian
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
no, tak si ju kup.. len som zvedavy, kedy zmenis nazor na tuning a zacnes do toho nieco kupovat..
kazdy kto kupi seriu, povie presne to co ty.. 

- Menzo
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Pi Mar 11, 2011 4:20 pm
- Skúter: Aprilia Area 51
Davidian mas pravdu
aj ja som bol jeden z milona, ktorý tvrdili ze seria stačí
teda nejak som to nevypisoval ale myslel som si to.
Lycan, ak sa jedna o ten tmavomodry Neos z NR za par Eur, tak tomu som volal aj ja ale tvrdil mi ze to nema na seba prihlasene a predava to, tak si vyzisti podrobnosti a pred tym ako to kupis sa radsej informuj dopredu. Ak to nieje ten Neos tak sorry.
Ak to chces len tak po Nitre tak ti bude stacit variator a nejaky lacny ladak z inzercie a s dobrym vyladenim ti pojde 80 +- co je na 50cc velmi slusny vykon. A z krizovatky vystrelis skor ako s nejakým 4taktovym 125cc kredencom.

Lycan, ak sa jedna o ten tmavomodry Neos z NR za par Eur, tak tomu som volal aj ja ale tvrdil mi ze to nema na seba prihlasene a predava to, tak si vyzisti podrobnosti a pred tym ako to kupis sa radsej informuj dopredu. Ak to nieje ten Neos tak sorry.

Ak to chces len tak po Nitre tak ti bude stacit variator a nejaky lacny ladak z inzercie a s dobrym vyladenim ti pojde 80 +- co je na 50cc velmi slusny vykon. A z krizovatky vystrelis skor ako s nejakým 4taktovym 125cc kredencom.
No scooter, no problems, no fun...
-
- cyklista
Menzo ne nejde o ten neos co myslis. Jedna sa o iny neos. Tento ma cierny lak. mozem hodit potom aj foto. vyzera velmi velmi dobre.Este ho pojdem pozriet, previest sa ak bude vsetko OK zoberiem ho. A co sa tyka tuningu je mozne ze prepukne sialenstvo:D. Ked uz tak tak len light tuning mozno ladak a to je vse. mozno....
:D