Porting 50ccm minarelli

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
hruzamil5
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Feb 08, 2011 2:14 pm
Skúter: derbi atlantis
Kontaktovať užívateľa:

Porting 50ccm minarelli

#1 Príspevok od užívateľa hruzamil5 » Ut Júl 12, 2011 10:18 am

čau ... chci se zeptat zda někdo má zkušenost s ůpravou 50ccm seriovýho válce ... mám tu k dispozici jeden zadřenej tak bych to chtěl zkusit .... zkušenost mám jen s rozšířením výfukovýho kanálu právě na minarelli lc ... který ho nemá kulatý ale dost omezený ... tahle ůprava byla celkem dost cítit ... ale chci jít dál ... nebojím se ani přidělání dalšího přepustnýho kanálu ..... chtěl bych slyšet váš názor a nápady ... v nejbližší době snad hodím skicu kanálů s rozměrama ... :)
Aerox - MidRox project .....

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

Re: Porting 50ccm minarelli

#2 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Júl 13, 2011 7:15 am

robil som nie jeden porting serioveho valca a dostal som sa na pekne vysledky...(niekam na uroven 10k, 13000otacok, s modularnou hlavou a jednokruzkovym piestom)...casovanie cca ako mhr team, zmenene smerovania kanalov, prierez kanalov atd...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

hruzamil5
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Feb 08, 2011 2:14 pm
Skúter: derbi atlantis
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa hruzamil5 » St Júl 13, 2011 8:58 am

no modulární hlavu atd... tak daleko snad až nezajdu ... jednalo by se mi o ůpravu která by byla vhodnější pro normální ježdění ... takže aby to mělo nějakou pěknou spotřebu a jelo to co nejlíp ... taky aby to vydrželo alespon těch 10-15tis ..... alcatelko nemohl bys mi pak dát nějaký tip na ůpravu až sem hodím v pátek-sobotu tu skicu kanálků ? ... výfukový kanál bych chtěl určitě rozšířit a to hodně do stran ... tak přibližně o 1,5mm na každou stranu .. a pořádně ho vyleštit ...+ eště do dokonalosti slícovat ten výfukovej kanál s výfukem ... aby tam nebylo žádné to "omezení" .... dál kanálky ... ty bych chtěl trošku zvětšit směrem nahoru .. ale tam to už nebude tak velkej zásah ..... a dál bych chtěl snížit kompletně hlavu pokud by se mi to podařilo ... a na soustruhu změnit tvar spalovacího prostoru hlavy .... válec by potom měl jezdit s termostatem na seriovým chlazení aeroxu .. takže uvidíme .... budu sem dávat nějaký fotky jak postupuju ... ale nebude to hned ... válec nechci mít hotovej za jeden den .. ale chci si stím opravdu vyhrát .. jestli se tahle ůprava osvědčí tak udělám podrobnou dokumentaci ůprav a budu tyhle ůpravy ... nebo je dokumentaci nabízet ostatním nadšencům co si nato troufají ... jinak válec je zadřený ! takže potom půjde nejspíš na výbrus ... :)
Aerox - MidRox project .....

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Júl 14, 2011 6:46 am

ako chces zmenit tvar spalovacieho priestoru bez toho aby si znizil kompresiu? a upravy zalezia aj od toho ci nahanas max vykon alebo chces vykon v celom rozsahu otacok alebo alebo...podla toho mas upravy, hlava sa da znizit len jemne, potom tam nevojdu tesnenia a ak bude moc nizka tak ich bude stale trhat, rozmery musis brat aj s ohladom na kruzky v pieste aby sa neprepadali do kanalov, kde mas zamky atd...su dve cesty ako to urobit...pokus-omyl alebo studovat studovat studovat a ist potom pokus omyl (tych omylov ale bude menej :) )
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Stanleey
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Sep 11, 2012 4:29 pm
Skúter: Yamaha Aerox R YQ50 & Husqvarna SMR 511

#5 Príspevok od užívateľa Stanleey » Ne Okt 07, 2012 11:53 pm

hruzamil5 napísal:čau ... chci se zeptat zda někdo má zkušenost s ůpravou 50ccm seriovýho válce ... mám tu k dispozici jeden zadřenej tak bych to chtěl zkusit .... zkušenost mám jen s rozšířením výfukovýho kanálu právě na minarelli lc ... který ho nemá kulatý ale dost omezený ... tahle ůprava byla celkem dost cítit ... ale chci jít dál ... nebojím se ani přidělání dalšího přepustnýho kanálu ..... chtěl bych slyšet váš názor a nápady ... v nejbližší době snad hodím skicu kanálů s rozměrama ... :)
Chcel som sa ťa spýtať, ohľadne spomínanej úpravy výfukového kanálu sériového valca minarelli,ako sa to prejavilo na chode motora? Plánujem niečo podobné,ale chcel by som vedieť, čo môžem od toho očakávať.
Yamaha Aerox R YQ50
S6 Sport PRO vario
S6 Sport PRO spojka, S6 R/T zvon
S6 PRO Replica
Dellorto PHVB 22, S6 V-Force3, S6 OF

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"