rastinko napísal:ja si myslím že variator musí byť dotiahnutý tak aby to držalo trením a nie zubami, napríklad polini evolution nemá ozubenie vzadu ale len vpredu na vonkajšiu polremenicu, opravte ma ak sa mylim
-a ešte ak som dobre pochopil točí sa ti miska čo ja vzadu na variu s valčekmi..
Takže tie drážky sa tam robia len tak pre parádu...asi

....keby ich nebolo treba tak ich tam isto nebudú prácne robiť...či ? inak načo by potom boli aj na protikusoch, teda plechovom spodku varia a vonkajšej poloremenici....Je jasné že to drží aj viacmenej samotným trením len tým ako je to stiahnuté maticou cez stredový valček ale drážky tam sú aj na to ,ak sa to náhodou slabšie dotiahne alebo časom o dačo povolí, tak aby bol zabezpečený bezproblémový prenos krútiacej sily z hriadela na vario .Minimálne na vonkajšej strane ako je poloremenica ... Ale môžem sa aj mýliť
PS a nechýba náhodou dajaká podložka, že by mala byť hneď ako prvá ešte pred tým než sa nastrčí zadná z plechu vylisovaná časť varia čo idú do nej valčeky ?A potom by to zaberalo do drážok aj v zadu ?