Yamaha Aerox R - modreOKO

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Porkyyy
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 06, 2009 11:19 am
Skúter: Keeway Focus 70 2T LC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Yamaha Aerox R

#1901 Príspevok od užívateľa Porkyyy » Ut Júl 19, 2011 7:23 pm

on to uz skusal vcera menit poziciu ihly aj hore aj dole ... a najlepsie bolo ked ihla sla dole a segerka hore ... a nijake zmeny nenastali ... vzdy to robi ... tak vzdy to je karbik?
Srdcom TuneR

hruzamil5
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Feb 08, 2011 2:14 pm
Skúter: derbi atlantis
Kontaktovať užívateľa:

#1902 Príspevok od užívateľa hruzamil5 » Ut Júl 19, 2011 8:26 pm

podle mě to prskání je bud karbík nebo svíčka ... mě přez zimu svíčka navlhla a dělala něco podobnýho ale nechytla se vůbec prostě to nejelo jenom to tarokovalo atd ...
Aerox - MidRox project .....

FoXiK
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Kontaktovať užívateľa:

#1903 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ut Júl 19, 2011 10:54 pm

prečítal som si len dva príspevky po Haluzamilovi a vidím, že tu trepete jeden viac ako druhý.. ty fakt môžeš experimentovať akurát tak s valčekmi.. je totiž "úplne jedno" ako máš zladené vario, kontru a spojkové pružinky, ak to nemáš rozhasené ako extra extra tvrdú pružinu napr. čiernu a k tomu 10g valčeky tak trepete riadne blbosti! Haluzamil dobre napísal.. milujem keď niekomu začne vynechávať motor a už ide riešiť valčeky a spojku a pod. Vy mudrlanti! A čo si myslíš že spraví zmena výšky ihly? s tým sa to ladí ak nieje dobre zladený na pol plynu spolu so sviečkou, nie keď to nechce ísť. Neviem síce z videa čo všetko tam menil.. stačí napísať ide to takto a takto mám tam toto a toto, skúšal som to a to. .. nebudem tu čítať predsa 77strán, kde budú samé kecy.. naučte sa aj popísať problém.
Keď má ten setup čo má v podpise tak má dosť veľký karb a malú trysku.. tipujem že polovica Vás tu ani nevie prečo sa dáva väčší karb. pre väčší objem motora.
laďte si variátor a ptm tu bude aj 500strán keď už to mám napísať.
Ono to totiž musí ísť aj keby tam má 6g valčeky alebo 3,5g valčeky, takže na tom vôbec nezáleží, ale nie že to ide hentak rozhasene!
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

hruzamil5
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Feb 08, 2011 2:14 pm
Skúter: derbi atlantis
Kontaktovať užívateľa:

#1904 Príspevok od užívateľa hruzamil5 » Ut Júl 19, 2011 11:05 pm

konečně někdo rozumný ..... který ví co je tady +- špatně ..... větší karburátor se dává z důvodů že vetší válec potřebuje větší množstvý směsy ... takže 12mm karbec propustí např 10cm3 za vteřinu a do tech 10cm3 vzduchu se doladí tryskou poměr benzínu .... u většího karbece je to víc .... např 15cm3 a zase je potřeba doladit poměr benzínu ............ takže vím co říkám ... např u poorkyho bych myslel že bude vědět když si stavil scoota .. ale jak je vidět tak taky moc neví ....... foxik ... máš u mě palec nahoru ... edit: jen koukám že jsi mě pěkně přejmenoval ... :D :D :D
Aerox - MidRox project .....

Porkyyy
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#1905 Príspevok od užívateľa Porkyyy » Ut Júl 19, 2011 11:15 pm

ako neviem ci si hluchy ale kde mu v tretom videu, ked ma ihlu dole tarokuje scooter? Viem ze skusal vsetko s karbikom tak co tu mudrujes ... keby ze neskusal pozicie ihly jak tu vsemocne pises tak nepoviem ani slovo ... a ja toho vela nwm no, hlavne ze ty vies ... naladil som jediny scooter v zivote :wink:
Srdcom TuneR

rastinko
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 11, 2008 10:37 pm
Skúter: italjet dragster 1998, piaggio zip 1993

#1906 Príspevok od užívateľa rastinko » Ut Júl 19, 2011 11:23 pm

Zapojím sa do debaty, ja som už dávno modroočkovy písal že ten karbec čo tam má som vlasnil asi pred 5timi rokmi a už vtedy to bol starý karbec a robil blbiny, ja som vtedy dával 24ku. Predal som ho za smiešne peniaze a odvtedy sa motá po fóre. Tiež som si myslel v karbe sa nemá čo pokaziť ale keď som ladil icecreamovu F15ku tak mi to robilo to isté čo tebe, neistá farba sviečky, koktanie žiadny spodok. Skúsil som fakt všetko, menil som aj volnobežnú trysku a nič nepomohlo. Mal som doma fungel 19ku dal som ju tam a bez ladenia išiel motor krásne, farba sviečky krásna tehlová. Čiže moja rada znie: skús si požičat druhý karbec od niekoho z okolia a keď to bude robiť aj ďalej, hladaj chybu inde.
podpis som si este nenastavil

Aerox1999
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Aug 18, 2010 10:01 pm
Skúter: Yamaha Aerox :)

#1907 Príspevok od užívateľa Aerox1999 » Ut Júl 19, 2011 11:24 pm

Myslim ze by som si dva krat rozmyslel kym by som napisal ze porky nevie :D
To ze stebou niekto suhlasi tak to este nemusi byt pravda.Ja tiez nevravim ze mam pravdu ale ked som mal obdobny problem tak napisem co som ja zistil.Ja sa do hrude nebijem a nedavam do jednej vety 5 vykricnikov atd.

No aj tak si stale stojim za svojim.Mal som presne taky isty problem.Keby ste si to len predstavili a porozmylslali co sa snazim povedat ja a asi aj porky.Proste ta spojka zaberie moc skoro tam kde skuter nema silu.Tym padom sa motor nedostava do otacok tak rychlo len drzis plyn naplno a zahltis valec zmesou ktora je urcena na vysoke otacky(debilne napisane :) ) Ja som musle drzat pol plynu aby som sa rozbehol bez tarokovania.Potom ked uz som isiel 20 tak uz som si mohol robit co som chcel.

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#1908 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ut Júl 19, 2011 11:24 pm

mhmm to je kruté :D takže podľa teba je všetko čo sa dá robiť s karburátorom akurát menenie pozície ihly?
Nemudrujem.. ale komu niet rady tomu niet pomoci.. nech napíše aj ten čo má problém a nie to tu riešime pritom asi prd vieme.. spojka musí byť nastavená tak aby sa nezopla príliš skoro ale vtedy keď bude mať motor dostatočné otáčky a navyše po malom rozbehnutí sa by sa mal meniť prevod na variu.. dá sa to aj odsledovať pri tom ako máš dole kryt varia! ak sa ti to mení skoro nebodaj ešte pred rozbehnutím tak potom môže byť riadne rozhasený.. ale to je iba v takom prípade ako som písal vyššie. No základ je v zmesi, nakoľko prevodové časti motora sa detailnejšie ladia až po zladení zmesi.
BTW: neviem čo je to tarokuje ale domyslel som si.
To hruzamil5: sry za premenovanie, zle som si hore prečítal :)
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

Porkyyy
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#1909 Príspevok od užívateľa Porkyyy » Ut Júl 19, 2011 11:33 pm

aerox: presne si vystihol to co myslim ja, mas nicasil vies ... nehovorim ze problem nie je v karbiku ... ale hruzamil tu vzdy spomina tu blbu ihlu ... pritom to skusal menit a nic ... hovorim zo svojej skusenosti ked som ladil masiny ze pri takom probleme ako som videl na videu bola spojka ... a karbec bol rozladeny brutal (viem velmi dobre ze na karbiku sa neladi len ihla) netvrdim ze to je iba spojkou, hovorim LEN jednu z moznosti ze to je spojka ... nicasil chce vyssi rozbeh aby sa dostal do spravneho vykonu ... ale tak to nema zmysel tu rozmazavat radsej ... zaujimave ze moja corsa robi toto iste teraz ... asi aj ja nahrajem video ... mam ju nastavenu na 6 tisic cca ... davidian ma na 8,5tisic a ide mu to hned ... tak ta spojka je len jedna z moznosti ... a koncim ... radsej si dam pivecko :beer:
Srdcom TuneR

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#1910 Príspevok od užívateľa FoXiK » St Júl 20, 2011 1:11 am

nj 6tis je malo.. no z videa som nevedel posudiť čo to robi ale nejaké pazvuky tam boli.. ide o to či to robí po nahodení setupu alebo to predtým išlo normálne a pod.. no spojkou by to mohlo byť, no prvá je vždy zmes :) a potom prevody (ak nie sú úplne rozhasené)

modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

#1911 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Júl 25, 2011 7:36 pm

mensi update, pribudol do zbierky orig. chladič z roxa, umiestneny pod predne koleso, po mensej uprave plastov. Chladic od hruzamila je na predaj, ak by mal niekto zaujem piste PM , pribudne aj inzerat ...

dôvod vymenenia bol čiste z praktických dôvodov , je to o veľkosti ...
Prílohy
220720113041.jpg
(45.16 KiB) 296 stiahnutí
220720113042.jpg
(49.77 KiB) 296 stiahnutí
250720113050.jpg
(53.1 KiB) 296 stiahnutí
250720113049.jpg
(53.93 KiB) 296 stiahnutí
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

Luthar
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
Skúter: Derbi GP1i 250

#1912 Príspevok od užívateľa Luthar » Po Júl 25, 2011 9:31 pm

dva chladice na taky setup to uz co je... to je nejake cele divne som zvedavy ked to uvidim nazivo

Mitko
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
Skúter: Aprilia sr street

#1913 Príspevok od užívateľa Mitko » Po Júl 25, 2011 10:56 pm

starec sa mi to nejak už prestava pačiť...už je to len zmes chladičov a hadic a pasok sťahovacich.
presne ako Luthar piše je to cele nejaké divne....

modreOKO
motorkár
motorkár

#1914 Príspevok od užívateľa modreOKO » Po Júl 25, 2011 11:33 pm

stahovacie pasky su len docasne riesenie, nakolko vsetky normalne "šrobovacie" sťahovačky sa mi minuli...

neviem čo sa vám nepáči, ked doteraz na jednom chladici sa mi to prehrievalo ako . . . . a stálo ma to další výbrus + znicena kluka ..
doteraz som mal hruzamilov chladic ktory je o daco v)csi ako tento co mam teraz a ked boli vonku 30tky tak vo dvojici z BB do Zvolena som mal problem udržať 80° . . .

teraz ked su taketo teploty sa dostavam krasne na prevadzkovu teplotu .. 60-65-70° nech mu nakladam kolko chcem .. takze radsej to mat predimenzovane ako poddimenzovane .. a verim tomu ze leto este nekonci a udru riadne teploty, vtedy zacnem hadam nahadzovat aj nejake ventilatory .. uvidime ako sa to bude hriat ..

..makicko ten scoot poznam lepsie ako sam seba , viem co je kde presne co a ako .. jednoducho ma to treti vybrus a zmenili sa podmienky . . . minulu sezonu som s Mitkom jazdil na 7gr valcekoch ..dalo sa to uchladiť, dnes je to 4gr a 5gr .. tocky su vyssie atd ... treba chladit
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

modreOKO
motorkár
motorkár

#1915 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ut Júl 26, 2011 8:00 pm

Vyriesil som problem ktory sa tu rozoberal a to tym spôsobom ze som nahodil naspatek malossi sport , ktory krasne zabera odspodu nepapa tolko atd atd ..

S6 som chcel proste len vyskusat ako to ide, nechcel som kôli tomu menit polku setupu na scootri .. ale som spokojny ..

nahodil som malossiho no nepretryskoval som to, jazdil som doteraz na tryske 86 a open filtri RMS.. samozrejme sviecka cierna ako uhol, miestami mokra a benzinka bola moje kazdodenna zastavka atd .. no dnes som sa konecne dokopal a šlahol som tam 80tku , s karbom som nic nerobil, a skusil som sa previezt, prekvapujuco rozbehy sa zlepsili asi po 2 sekundach zacne tahat ako o zivot no ked sa dostane na taky svoj "stred" zacne stracat vykon a prskat, dusit atd .. no tie rozbehy su fakt slušne ..

mám taký ´malý´ tušáčik že problem bude v som co som naposledy s karbom riesil a to je IHLA, ktora sa momentalne nachadza na najvrchnejsej pozicii a teda pri plnom kotli nema dostatok paliva .. toto sa prejavovalo enormne ked som mal este zalozeny RMS filter , zalozil som davidianov TNT obus a jemne sa to zlepsilo.. je to naozaj ihla ?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7dLKu6Y2sz8[/youtube]

:) :) :)

Aerox1999
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Aug 18, 2010 10:01 pm
Skúter: Yamaha Aerox :)

#1916 Príspevok od užívateľa Aerox1999 » Ut Júl 26, 2011 8:08 pm

Skor bohate ako chudobne ked ti prska z vyfuku. :)

modreOKO
motorkár
motorkár

#1917 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ut Júl 26, 2011 8:17 pm

ale ako je to mozne ze sa sprava takto , pozri to video, 1:14 krasne plny vykon .. uplneze nadhera a 1:15 zacina stracat vykon a klesa dole, pritom ja som cely cas isiel plny plyn ..

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#1918 Príspevok od užívateľa Damo555 » Ut Júl 26, 2011 8:21 pm

pri plnom plyne ihla už zmes neovplyvňuje
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

modreOKO
motorkár
motorkár

#1919 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ut Júl 26, 2011 8:29 pm

sa mi zda ze niekto kedysi davnejsie mi vravel vetu "a neposunies ihlu kusok vyssie aby mal pri plnom plyne viac paliva? " hmmm?

Damo555
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#1920 Príspevok od užívateľa Damo555 » Ut Júl 26, 2011 8:36 pm

http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... za-krokem/
Jehla má několik poloh, z výroby bývá většinou nastavena na prostřední pozici. Najdeme ji pod vrchním krytem karburátoru.Ovlivňuje poměr směsi při otevření plynu do 1/3. Pokud jehlu spustíte níž(ségrovku dáte výš) motor bude dostávat méně benzínu a bude při rozjezdu vynechávat. Jestli dáte jehlu výš(ségrovku posouváte níž) motor bude při rozjezdu "tarokovat" a jakoby kašlat. Při ideálním nastavení trysky i jehly má motor plynulý chod jak v nízkých, tak i ve vysokých otáčkách.
modreOKO napísal:sa mi zda ze niekto kedysi davnejsie mi vravel vetu "a neposunies ihlu kusok vyssie aby mal pri plnom plyne viac paliva? " hmmm?
pri plnom plyne už palivu ihla nebrani pri pretekani tryskou...
Naposledy upravil/-a Damo555 v Ut Júl 26, 2011 8:41 pm, upravené celkom 1 krát.
Obrázok

modreOKO
motorkár
motorkár

#1921 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ut Júl 26, 2011 8:40 pm

wOhooou, cize mozem ist s tryskou este nizsie mi chcete chlapci tymto vsetkym povedat ? :D
..to ste ma ale riadne potesili :D .. dakujem :-*

Damo555
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#1922 Príspevok od užívateľa Damo555 » Ut Júl 26, 2011 8:46 pm

Nevidel som video lebo mam taky shit obmedzený net od orangu ale keď píšeš že pri plnom plyne to prská ,trakuje tak ano s tryskou ešte dole....
Na farbu sviečky s tou 80tkou tryskou pri full plyne si nepozeral ?
Obrázok

modreOKO
motorkár
motorkár

#1923 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ut Júl 26, 2011 8:49 pm

nepozeral nepozeral este , presiel som len tak max 3-5km .. ato aj tak pri plnom robi toto, takze max môzem ist tak do 3/4 plynu .. skusim sa este trosku previezt, pozriem sviecku a popripade skusim ist este dole .. dole a stiahnut aj spotrebu :Bravo: .. tak Do troch litrov :ROFL:

. . . len jedna vec mi nejde do hlavy ... doteraz som mal 86 a toto mi NErobilo .. dal som trysku 80 a zrazu ano ?

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#1924 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ut Júl 26, 2011 11:18 pm

NO tak keď ti mám poradiť a ak si chceš dať poradiť, lebo mne robilo kedysi to isté ako tebe.. sak kľudne zmenši trysku, alebo aj nechaj tú čo tam máš, ale hlavne zmeň ihlu na stred aby si nič nepokúšal na náhodu.. a ako vravia pri plnom plyne ihla už nezohrá rolu ! iba pri polovici plynu. A tá vec, ktorú sprav okrem tej ihly je, že vymeníš hlavne sviečku!
Ja som teraz napr. skúšal sviečky ktoré mám doma dobré a ktoré vyhodím a jedna mi robila napr. to, že pri pol plyne išla super ale akonáhle som dal plný začala kašlať, trhať a pod. porád letela do koša! S takými sa ani nes*r. Prvoradá vec je sviečka a potom ZMES!
Ak máš 70tku tak daj NGK BR9HS alebo B9HS akú budú mať v obchode :) ak 50tku tak môžeš BR8HS alebo najlepšie aj 7čku :)

michal159
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Aug 21, 2010 12:04 am
Skúter: Aprilia SR LC
Kontaktovať užívateľa:

#1925 Príspevok od užívateľa michal159 » St Júl 27, 2011 5:32 pm

ešte ktým chladičom, tak niečo nieje dobré, ako je možne že ja mam 2chladiče, a stoho mam 1 piaggio, teda ešte manší jak ty teraz ten spodny a pohodke dvaja a teplota max 73C !
SR50LC-Stage6 SportPro,YasuniC16,DellOrto21,Stage6 R/T Viton,Malossi Overrange,Malossi+16%Primar ,Stage6 Torque Control+R/T zvon

Napísať odpoveď

Návrat na "Vaše skútre"