Yamaha Aerox R - modreOKO

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
FoXiK
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Kontaktovať užívateľa:

Re: Yamaha Aerox R

#1926 Príspevok od užívateľa FoXiK » St Júl 27, 2011 10:17 pm

no a to aj mna napadlo.. neviem síce či má aerox len jedn chladič sériovo, ale myslím, že hej. No predsa keď to vyvíjali tak to nebolo v číne a vedia aký tam majú dať chladič aby to stíhalo. Tak nije možné, že ty máš dva a dosť veľké a nechladí to tak ako by malo.. nech je teplo ako chce.. keď bude vonku 45 stupňov tak to nebude mať nikdy napr. 30 :) takže pri tej teplotnej výmene tam je menší rozdiel ako keď je chladno no v každom prípade keď si zadrel aj predtým niečo na tom bude!
Určite je dobré, keď máš chladenie mierne predimenzované, nehovorím aby si to dával dole ale treba možno hľadať chybu niekde inde ako v chladiči.. napr. dostatočný prietok vzduchu, aby mal aj kam vyfukovať za chladič, utesnenie, prípadne skúsiť chladiacu kvapalinu namiesto destilky a pod. (či si aj válec dobre dopasoval a či tam nenastávalo veľké trenie..)
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

#1927 Príspevok od užívateľa modreOKO » Št Júl 28, 2011 4:14 pm

:%) ah ..

-áno rox ma seriovo jeden chladic ja uz mam take dva ..

"Tak nije možné, že ty máš dva a dosť veľké a nechladí to tak ako by malo."
-mne to chladi tak ako ma , neviem kto tu psial ze mi to enchladi ja momentalne nemam problem najmensi s teplotou , bavime sa o karbe a preco pri plnom nejde tak ako ma ..

-dostatocny prietok vzduchu maju oba chladice aj serovy aj pridavny seriovy .. so seriovym som nic nerobil, od serie ma taky prietok aky ma mat ..

-chladiacu kvapalinu namiesto destilky tam mam od zaciatku tejto sezona ako som prvy krat dal dokopy karter a vsetko zapajal, t.j. od decembra asi ..

-valec je dopasovany eŇo ŇuŇo .. tak ako malossi aj stage6 nemali problem ani jeden s dopasovanim

momentalne riesim karb .. skusil som dat tu ihlu vyssie , segerku nizsie a robi to stale to iste , , , ked idem mierny kopcek sa poriadne ani nerozbehnem lebo musim ist na pol plyn ani to nie a ked chcem pridavat zacne okamzite stracat vykon a flusat z vyfuku alebo co, kaslat alebo co atp ...
neviem ci znizovat este viac tu trysku je dobry napad .. ked pri 86ke mi toto nerobilo , pri 80tke mi to na plnom nejde tak ako ma , tak na 75ke co potom ? :(
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

Aerox1999
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Aug 18, 2010 10:01 pm
Skúter: Yamaha Aerox :)

#1928 Príspevok od užívateľa Aerox1999 » Št Júl 28, 2011 4:19 pm

Ked chces tak by som ti na zraze pozical karb a mozes skusit ci nieje chyba v nom ako pisal rastinkp.Ked mas 21mm tak by nemal byt problem s prehodenim.
podpis som si este nenastavil

modreOKO
motorkár
motorkár

#1929 Príspevok od užívateľa modreOKO » Št Júl 28, 2011 4:41 pm

inak aj nad tym som rozmyslal .. ze machri ktori pridu nech mi to pomôzu vyladit alebo co .. nie je to zly napad, cenim si to ..
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

zemak
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: St Okt 24, 2007 5:43 pm
Skúter: Piaggio Zip SP 70 only race

#1930 Príspevok od užívateľa zemak » Pi Júl 29, 2011 10:20 pm

malossi sport a dva chladice?? uff niekde bude zrada...
podpis som si este nenastavil

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#1931 Príspevok od užívateľa FoXiK » Pi Júl 29, 2011 10:37 pm

ja to tiež hovorím ale keď skúsenosti niekedy nestačia nad ľudskú blbosť :)

Tak napíšem to rovno! : sviečku si dával novú tak ako som ti písal? Lebo to, že zmeníš trysku o 5 alebo 6 um tak to ti teda kašlanie do výfuku moc nezmení.. ak budeš dokola robiť to isté a hrať sa len s ihlou vyriešiš prd a bude ti to stále chodiť tak ako to chodí.
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

modreOKO
motorkár
motorkár

#1932 Príspevok od užívateľa modreOKO » So Júl 30, 2011 9:51 am

chalani vced sa ukludnite , nerieste moje dva chladice, ked ich tam chcem mat tak ich tam mam , keby som vedel ani vam nepisem ze som daval druhy ... pritom ten druhy tam aj tak doteraz celý čas bol , jedine ze bol este väcsi ako ten co tam je teraz .. ale tak ako chcete, rieste to dalej,

foxik nie sviecku som este zatial neriesil, nakolko pracujem a nemam velmi cas nazvys , aj ked nejaky mam tak je tu kopa dalsich veci ktore musim spravit, scooter pouzivam ako dopravny prostriedok, aj ked ma stve ze to nejde tak ako ma, ale snazim sa to riesit ako sa len da. :( . Naozaj nemam cas na to v poslednej dobe, tak ma skuste pochopit, ked kupim sviecku , skusim a podam vam hlasenie na to sa spolahnite :) ..zatim dakujem

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#1933 Príspevok od užívateľa FoXiK » So Júl 30, 2011 11:24 am

ok,
no chladič každý riešil len preto, pretože si písal, že sa to prehrievalo ako sviňa.. :)

modreOKO
motorkár
motorkár

#1934 Príspevok od užívateľa modreOKO » So Júl 30, 2011 5:26 pm

..remeň,

ale este nejakych 10 000 by zniesol nie ? : - D
Prílohy
300720113053.jpg
(101.18 KiB) 178 stiahnutí
300720113052.jpg
(118.06 KiB) 178 stiahnutí
300720113055.jpg
(83.25 KiB) 178 stiahnutí

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#1935 Príspevok od užívateľa rspeed » So Júl 30, 2011 6:17 pm

... pozeram na video a presne toto mi robila F-15 ked som mal na nej gianelli fuck zo zlym tesnenim pri valci ... dal som moje leo a islo to jak strela ... po zrovnani priruby a novom tesneni to islo lepsie ale na ZX sa to nechytalo ... proste sa mi to s reversom nepodarilo doladit a tak som ho vymenil za ZX - skus si od niekoho pozicat iny fuck ... inak strielanie robi chudobna zmes - po tom co sa chudobnu zmes nepodari sviecke odpalit sa zmes dostane do fucku a po nahromadeni dostatocneho mnozstva sa vo fucku vznieti .... bohata zmes zapluje sviecku a ta to uz bez ocistenia vacsinou sama nerozchodi ....

modreOKO
motorkár
motorkár

#1936 Príspevok od užívateľa modreOKO » So Júl 30, 2011 6:30 pm

mas na mysli toto tesnenie ?? co je medzi fuckom a samotnym valcom ?
Prílohy
tesnenie minarelli.jpg
(36.06 KiB) 167 stiahnutí
Naposledy upravil/-a modreOKO v So Júl 30, 2011 6:35 pm, upravené celkom 1 krát.

modreOKO
motorkár
motorkár

#1937 Príspevok od užívateľa modreOKO » So Júl 30, 2011 6:34 pm

rspeed napísal:.... inak strielanie robi chudobna zmes - po tom co sa chudobnu zmes nepodari sviecke odpalit sa zmes dostane do fucku
a po nahromadeni dostatocneho mnozstva sa vo fucku vznieti ....
a to sa deje vtedy ked idem plny plyn a teda najviac paliva "preteka" cez najviac otvoreny karb .. :shock:
rspeed napísal:.... bohata zmes zapluje sviecku a ta to uz bez ocistenia vacsinou sama nerozchodi
vcera som siel asi 3km na 3/4 plynu , teda tolko som siel s plynom kolko mi to dovolilo nasledne som vypol motor, ze idem pozriet sviecu .. a na sviecke ../tak ako pises/.. velmi divny povlak nahromadeny nejaky "bordel" akoze nic hrozne ale prstom som to dal dole nechtom .. presne ako pises . . . :shock:

rspeed
motorkár
motorkár

#1938 Príspevok od užívateľa rspeed » So Júl 30, 2011 7:35 pm

... presne to tesnenie ...

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#1939 Príspevok od užívateľa FoXiK » So Júl 30, 2011 9:33 pm

ak sa len na kraji lúpe ten remeň tak vydrží, ale keď sa ti začne a odlupovať tak ako na tej tretej fotke a viac do šírky tak už nieje moc bezpečné ho používať.. ak chceš mal by som jeden doma :) len mi leží v krabici...
Tesnenie kukneš ľahko či okolo neho prská zmes a máš celý blok zasraný alebo nie.. no dokedy nevymeníš sviečku za novú, tak nepíš zbytočne čo to môže byť .. lebo ak to bude ono tak sa strašne zasmejem.
Je pravda, že bohatá zmes ti zahadzuje sviečku a tá sa môže aj rovno vyhodiť - niekedy ju to proste znehodnotí. A karb. si nakoniec musíš zladiť tak aby na voľnobeh (skrutka vzdušníka a zmesi), na pol plynu (ihlou) a aj na plný plyn hlavnou tryskou - bola vždy dobrá zmes a farba sviečky ako tehla... jazdiť na chudobnej zmesi je riziko, že zadrieš, nebodaj ti odíde niečo iné (PS: viac sa to pri chudobnej zmesi aj prehrieva a nedostatočne maže) naopak pri bohatej sa ti tiež môže stať, že sa ti nespálená zmes dostane do výfuku a tam zhorí čo má za následok strielanie do výfuku.. tam ale nezadrieš, akurát budeš mať väčšiu spotrebu a skúter ti pojde nahovno :no:

modreOKO
motorkár
motorkár

#1940 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Júl 31, 2011 9:11 am

ano, ano to tesnenie si vystihol , bordel mi ztade presakuje uz nejaku tu dobu a cely karter odspodku vyzera ... no zaplakal by si , snazil som sa to reisit no az teraz ma napdlo ze mam doma univerzalne papierovae tesnenie a tak som ti podla toho vystrihol , dal som papier-normalne tesnenie-papier a tak zaskrutkoval ..ocistil som to v okoli fucku a po asi 3,4km som to pozrel a ocistene bolo ciste takze to krasne tesní :)

FoXiK napísal: no dokedy nevymeníš sviečku za novú, tak nepíš zbytočne čo to môže byť .. lebo ak to bude ono tak sa zasmejem.
ja som vcera v sobotu volal do autotechny , nemali 9ku ako si pisal, len 8 , 7 atd .. ale tetuška mi to objednala mam to v pondelok, najneskôr v utorok tak som fakt zvedavy :), kupim zalozim vyskusam ..
Prílohy
300720113066.jpg
(90.87 KiB) 123 stiahnutí
300720113069.jpg
(69.25 KiB) 123 stiahnutí

rspeed
motorkár
motorkár

#1941 Príspevok od užívateľa rspeed » Ne Júl 31, 2011 9:57 am

... ja som tomu tesneniu neprikladal az taku vahu ale mal som tu behom dvoch tyzdnov dve minarelky a obidve mali tento problem ... ja som pouzil klingerit(resp. neake azbestove tesnenie - otec bol automechanik a mam doma asi 2 m2 papiera)... sviecka moze byt aj BR 8 HS alebo HSA ,pri tehlovej farbe je vo valci mierne bohatsia zmes a piest je teda lepsie chladeny- pri BR 9 HS mozes pouzit chudobnejsia zmes(nizsia spotreba) ...
B - priemer zavitu 14 mm
R- sviecka s rezistorom
8 - teplotny rozsah (NGK je 12 najstudensia a 2 najteplejsia- vacsina vyrobcov to ma opacne)
H - dlzka zavitu 12,7 mm
S - standardna elektroda 2,6 mm

... mne sa osvedcila BOSCH W7BC - prezila 4 odpalene NGK-cky - stale ked som dal new NGK a ta sa po case porucala tak som sa vratil k BOSCHke - vybral som ju s pod sedadla a isiel som dalej ...

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#1942 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ne Júl 31, 2011 11:40 am

no veď tú som odporúčal.. mne drží už dlho a ak to budeš mať správne naladené vydrží aj tebe.. ale na uchlastávanie je náchylná to musím uznať.. ako aj NGK samotné.
No a s tým tesnením neviem koľko ti to vydrží, lebo to papierové ti bude chcieť zhorieť najmä hneď pri valci.. lebo ja ho mám tiež ale až pri koncovke tlmiča výfuku, tam už tá teplota nieje taká vysoká... používa sato čo napísal rspeed a lepšie je kúpiť nové.. buď také ako si dal na obrázok alebo bývajú aj krúžky.. ale ty máš to ploché, takže ak budeš zase niekde niečo objednávať zober aj to tesnenie lebo neviem neviem koľko ti toto riešenie vydrží.
A to tesnenie nebýva také kritické mne to tieklo už na dvoch skútroch ale vôbec nič to s tým nemalo spoločné :) to by muselo moc moc fučať

modreOKO
motorkár
motorkár

#1943 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Júl 31, 2011 12:49 pm

..ale ved ja kruzky mam , len eviem ci spravne , ked som objednaval tesnenia na malossiho tak mi ktomu prislo nieco podobne, vyzera to ako na ten fuck .. myslis ze sa to da pouzit ? .. a ako?
Prílohy
121120101314.jpg
(74.43 KiB) 93 stiahnutí
121120101317.jpg
(142.96 KiB) 93 stiahnutí

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#1944 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Ne Júl 31, 2011 12:53 pm

to je to stlačiteľné tesnenie, mal by si ho dať do takého "vybrania" na výfuku a potom zatiahnuť šrobami a ono sa roztlačí a výjde z neho tá vrstva klingeritu čo je vo vnútri. :good:
Ale vzhľadom nato, že Reverse tam také vybranie pre to tesnenie nemá, tak bude asi dosť obtiažne ho použiť. Ja som mal na starom čínskom výfuku to vybranie a tam pekne sadlo a dotiahlo sa to šrobami a pekne sa "roztieklo".. :pardon:

modreOKO
motorkár
motorkár

#1945 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Júl 31, 2011 1:14 pm

tak to som asi vyschol .. lebo toto keby som tam dal , mam vpodstae medzi vyfukom a valcom medzeru o velkosti tohto tesnenia ..

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#1946 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ne Júl 31, 2011 1:33 pm

hej veď som písal že nie na všetky sa to dá použiť :) preto si kúp potom niekedy nové ale to ploché. Takéto mám aj ja dve doma,dal som od alčiho nové ploché a už je všetko suché ako má.. inak som to mal zasrané asi 5 krát viac ako ty. Ja som si napr. to vnútro vo výfuku vybrúsil aby som mal lepší priechod výfukových plynov :D (na jednom z výfukov)

modreOKO
motorkár
motorkár

#1947 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Júl 31, 2011 1:41 pm

ludia zlaty poradte mi .. ako zlepim tieto dve veci :( ??

skusal som tu trapnu pistolku stymi tycinkami ale to je prd .. rozmyslal som nad nejakym silikonom ale zase cakat tyzden kym to zaschne sa mi nedá ..

mam na mysli keby sa to dalo dacim zapečatit, nieco tam naliat nato , nejaky PVC alebo hmotu co vytvrdne a drzi ..

je mi jasne ze by to chcelo novy karb .. viem o tom :(

tak skúste .. dakujem
Prílohy
040220111981.jpg
(113.66 KiB) 80 stiahnutí

Luthar
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
Skúter: Derbi GP1i 250

#1948 Príspevok od užívateľa Luthar » Ne Júl 31, 2011 1:53 pm

odmastnit to vycistit a skusit to epoxidovim dvojzlozkovym lepidlom, mohlo by to drzat :)

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#1949 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Ne Júl 31, 2011 1:55 pm

:lol: môj človek.. ja som bol tiež taký šikovný a odlomil to.. :oops: ja som to zalepil tou sťahovacou páskou z Lidlu. Ona sa dá riadne naťahovať, takže pekne drží, a keď tam vznikne teplo od motora, tak sa roztaví a úplne stvrdne, ja som ju olamoval.. :) Skús tú, možno pomôže..

EDIT// a vlastne, aj ako Luthar vraví, Ceys robí také lepidlo na "obtiažne plasty" je tam taká impregnačná tyčinka - tá ti rozleptá plast a potom sa to zalepí priloženým lepidlom a keď to dobre stlačíš, tak to drží.. ja som s tým lepil vrtulník a už 100x padol na zem a stále to drží.. :good:
Takto to vyzerá:
Spoiler: ukázať
Obrázok
Naposledy upravil/-a Bamma_boy v Ne Júl 31, 2011 2:02 pm, upravené celkom 1 krát.

FoXiK
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#1950 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ne Júl 31, 2011 2:01 pm

to s tým odmastením a epoxidom súhlasím aj ja!.. a tie tyčinky sa tiež dajú použiť, ale treba s tým mať skúsenosti aj keď to znie divne :)
každopádne najlepšie je zohnať si nový vrch ale to netuším od koho :pardon:

PS: to si zlomil až teraz alebo si to už mal predtým? aj toto môže byť ďalší problém s tvojím kašlaním do výfuku a nesprávnym fungovaním motora.

Napísať odpoveď

Návrat na "Vaše skútre"