17.08.2011 - 3 maxici na vyjazde za gejzirom i okolo Domase
Moderátor: Moderators
Pravidlá fóra
Mapa clenov fora. Klik sem!!!
Mapa clenov fora. Klik sem!!!
- XAWIER
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Jan 21, 2006 10:59 am
- Skúter: Kymco XC 300i
17.08.2011 - 3 maxici na vyjazde za gejzirom i okolo Domase
Detaily a fotky prinesie v kratkom case BANDIT 

Kymco Xciting 300i
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Re: 3 maxici na vyjazde - 17.8.2011
to uz je aka predpremiera toto 
tak ja iba sucho a v ramci OT oznamim, ze som mal dnes v schranke zlty listocek s balickom z cudziny, kto vie, moze byt netrpezlivy so mnou

tak ja iba sucho a v ramci OT oznamim, ze som mal dnes v schranke zlty listocek s balickom z cudziny, kto vie, moze byt netrpezlivy so mnou

- ice_cream71
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Okt 31, 2009 9:57 pm
- Skúter: Malagutti f15 firefox :P
- Kontaktovať užívateľa:
- mucow
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
- Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
- Kontaktovať užívateľa:
Ja som bol tiež na výjazde, ale len do roboty a späť. (cca 130km) 

Spoiler: ukázať
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
tak podme na to 
Predpoved pocasia hlasila pekny den, tak sa XAWIER ozval, ci neskocime na nejaky vylet. Padali navrhy, ako Domasa, Branisko alebo aj Cana, tak som vedel, ze XAWIER je odhodlany na dlhsiu trasu. Naplanoval som kolecko Presov - Herlany (gejzir) - chata pri Banskom (kde sme boli v 2007 na akcii na chate) - Vranov - okolo Domase - a potom sa uvidi.
Pocasie v Bardejove bolo krasne, polojasno, teplo nejakych 25 stupnov, tak som tankol plnu nadrz (plus cistiace aditivum na precistenie palivoveho systemu) a vyrazil som smer Presov, kde sme sa mali stretnut so XAWIERom (shobulla som pribral cestou). XAWIER sedel v chladku
- cakal na nas pri NAY, ako sme sa dohodli. Potom smer dialnica Kosice (tempo 110, staci), pred Drienovom sme z nej zisli, a potom po dedinach smer Herlany (zasli sme si aj do Boliarova, ked sme v Kecerovciach zle odbocili
). Gejzir je hned na zaciatku Herlian, zaparkovali sme na veeelkom parkovisku pri nom, dali sme si capovanu kofolu (alebo nejaky jej klon, chutil mi vsak viac nez flaskova Kofola). 
Potom sme sa vybrali smer chata pri Banskom, cesta sa klukatila cez les, spociatku v hroznom stave, ale neskor presla do pekneho asfaltu s minimom problemov. Ale i tak to bola trosku ina jazda nez ked sme sli pred 4 rokmi siedmi statocni na poldecakoch (opacnym smerom). Na chvilku sme sa zastavili pri chate, na ktorej sme vtedy pred 4 rokmi boli (prve foto) a pokracovali sme dalej. Na vstupe do Banskeho stoji Misov dom (jeden zo siedmich statocnych), XAWIER ho chcel pozdravit, tak sme hodili rec (bali sme sa, ze nebude doma, ale bol).
Nasledovala cesta do Vranova, potom smer Domasa, tempo klasika 60 obec, 90-100 mimoobec, pripadne 80 v neprehladnejsich lesnych usekoch. Prve metre okolo Domase boli v zmysle semaforu, kedze tam bol uzavrety jeden pruh pre kladenie noveho asfaltu, tak sme sa vsetci traja prepasirovali pred semafor (obehli sme tymto asi 5 aut, nikto neprotestoval). Stali sme pri kostoliku pri Novej Kelci:
Po osviezeni a keksiku sme pokracovali dalej az po krizovatku za Turanmi, kde sa XAWIER oddelil smer Giraltovce-Presov-Sabinov a my sme pokracovali smer Stropkov-Svidnik-Bardejov. No uz po par metroch sme opat stali, prekazkou bola zosunuta vozovka, vid foto. Obchazka bola vsak iba mala, po novovybudovanej ceste a cez dva kratkoposebeiduce drevene mosty. Znacenie vsak musim pokarhat, menej pozorny vodic by siel klasicky po starej ceste a na tych velkych vlnach by vyletel ktoviekam... proste to nebolo znacene ako obchadzka resp. zakaz vjazdu, ktosi sa tam s tymi znackami pohral. Za tu chvilu, co sme tam stali, dve zahranicne auta (nezavisle na sebe) boli zmatene... a jeden miestny na terennom 4x4 to presiel...
Zvysok cesty prebiehal bez problemov, tempo 100 mimomesto, pekny moderny viacpruhovy vstup do Svidnika, stali sme este v jednej obci na malej grilovacke (rodicia tam boli na navsteve) a potom (uz sa zmrakalo) sme sli domov. Za seba pisem: 216km, nasledne natankovanych 7.90 litra, spotreba 3.61/100, teda aditivum zrejme system ucinne precistilo (resp. neskodi
), pretoze nase tempo 110 dialnica, 80-100 mimomesto a kedy-vtedy 60 obec s takou spotrebou nezvyklo byvat...
(skor tych 3.75-3.90)
Vylet hodnotim ako velmi vydareny, pocasie nam prialo, premavka na cestach nebola privysoka (aj ked na trase Bardejov-Presov je v poslednom case aut a najma nakladiakov pozehnane), nikomu sa nic nepokazilo a este som si domov doniesol jedny slane tycinky DRU
.

Predpoved pocasia hlasila pekny den, tak sa XAWIER ozval, ci neskocime na nejaky vylet. Padali navrhy, ako Domasa, Branisko alebo aj Cana, tak som vedel, ze XAWIER je odhodlany na dlhsiu trasu. Naplanoval som kolecko Presov - Herlany (gejzir) - chata pri Banskom (kde sme boli v 2007 na akcii na chate) - Vranov - okolo Domase - a potom sa uvidi.
Pocasie v Bardejove bolo krasne, polojasno, teplo nejakych 25 stupnov, tak som tankol plnu nadrz (plus cistiace aditivum na precistenie palivoveho systemu) a vyrazil som smer Presov, kde sme sa mali stretnut so XAWIERom (shobulla som pribral cestou). XAWIER sedel v chladku

Potom sme sa vybrali smer chata pri Banskom, cesta sa klukatila cez les, spociatku v hroznom stave, ale neskor presla do pekneho asfaltu s minimom problemov. Ale i tak to bola trosku ina jazda nez ked sme sli pred 4 rokmi siedmi statocni na poldecakoch (opacnym smerom). Na chvilku sme sa zastavili pri chate, na ktorej sme vtedy pred 4 rokmi boli (prve foto) a pokracovali sme dalej. Na vstupe do Banskeho stoji Misov dom (jeden zo siedmich statocnych), XAWIER ho chcel pozdravit, tak sme hodili rec (bali sme sa, ze nebude doma, ale bol).
Nasledovala cesta do Vranova, potom smer Domasa, tempo klasika 60 obec, 90-100 mimoobec, pripadne 80 v neprehladnejsich lesnych usekoch. Prve metre okolo Domase boli v zmysle semaforu, kedze tam bol uzavrety jeden pruh pre kladenie noveho asfaltu, tak sme sa vsetci traja prepasirovali pred semafor (obehli sme tymto asi 5 aut, nikto neprotestoval). Stali sme pri kostoliku pri Novej Kelci:
Po osviezeni a keksiku sme pokracovali dalej az po krizovatku za Turanmi, kde sa XAWIER oddelil smer Giraltovce-Presov-Sabinov a my sme pokracovali smer Stropkov-Svidnik-Bardejov. No uz po par metroch sme opat stali, prekazkou bola zosunuta vozovka, vid foto. Obchazka bola vsak iba mala, po novovybudovanej ceste a cez dva kratkoposebeiduce drevene mosty. Znacenie vsak musim pokarhat, menej pozorny vodic by siel klasicky po starej ceste a na tych velkych vlnach by vyletel ktoviekam... proste to nebolo znacene ako obchadzka resp. zakaz vjazdu, ktosi sa tam s tymi znackami pohral. Za tu chvilu, co sme tam stali, dve zahranicne auta (nezavisle na sebe) boli zmatene... a jeden miestny na terennom 4x4 to presiel...

Zvysok cesty prebiehal bez problemov, tempo 100 mimomesto, pekny moderny viacpruhovy vstup do Svidnika, stali sme este v jednej obci na malej grilovacke (rodicia tam boli na navsteve) a potom (uz sa zmrakalo) sme sli domov. Za seba pisem: 216km, nasledne natankovanych 7.90 litra, spotreba 3.61/100, teda aditivum zrejme system ucinne precistilo (resp. neskodi

Vylet hodnotim ako velmi vydareny, pocasie nam prialo, premavka na cestach nebola privysoka (aj ked na trase Bardejov-Presov je v poslednom case aut a najma nakladiakov pozehnane), nikomu sa nic nepokazilo a este som si domov doniesol jedny slane tycinky DRU

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Re: 17.08.2011 - 3 maxici na vyjazde za gejzirom i okolo Dom
gejzir som chcel svojho casu aj ja pozriet, ale je to pre mna po tych cestach ďaľako 
ako vidim, tak vam nestriekalo co ?

ako vidim, tak vam nestriekalo co ?

- shobull
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 9:12 am
- Skúter: neuvedený
Duky - po maďarskej dialnici do košíc. Potom už herľany nie su ďaleko. Ale pozor na miestnych indianov 

podpis som si este nenastavil
- mucow
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Ó aká škoda že som bol v práci, určite by som sa pridal.
Ak najbližšie niekde pôjdete napíšte mi PM, rád sa pridám.

Ak najbližšie niekde pôjdete napíšte mi PM, rád sa pridám.
- XAWIER
- st. skútrista
Super, diky Bandit za spracovanie. Fotky tiez super, potesil si ma komixami
sme so snubenicou nasmiali. Dufam, ze aj Miso si to pozrie hehe.
Ja som presiel okolo 180 km za ten den, spotrebu som nepocital. Vydarena akcia. Pospominal som pri tej chate, ako to bolo pred par rokmi. Partia sa skoro rozbila - vacsina presla na motorky, alebo nejazdia. Ale takto byva - clovek sa posuva stale dopredu...

Ja som presiel okolo 180 km za ten den, spotrebu som nepocital. Vydarena akcia. Pospominal som pri tej chate, ako to bolo pred par rokmi. Partia sa skoro rozbila - vacsina presla na motorky, alebo nejazdia. Ale takto byva - clovek sa posuva stale dopredu...
Kymco Xciting 300i
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
leto este nekonci, rad podnikneme este nejaky vylet, chceme ist okuknut ten ocny klam kdesi na zapad od Sabinova, zvazovali sme aj Branisko kuknut a pripadne si urobit fotku pod Spisskym hradom a v pripade zlej cesty na Branisku nazad uz cez tunel, dalej aj do Cane kuknut rspeeda by sa dalo...mucow1974 napísal:Ak najbližšie niekde pôjdete napíšte mi PM, rád sa pridám.

- mucow
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Na Branisku je zlá cesta len zo strany od Spiš. hradu, hore v tých zákrutách. Ale dá sa, chodím stamaď dosť často. Využívam teplo, tak chodím teraz na skútry do roboty častejšie.
Do toho Lačnova by sme mohli zorganizovať výjazd aj s odnožou riderou s Košíc(ak by mali záujem).
Do toho Lačnova by sme mohli zorganizovať výjazd aj s odnožou riderou s Košíc(ak by mali záujem).
- XAWIER
- st. skútrista
Trosku mi vadili vyjazdene kolaje smerom k Domasi a okolo Domasi...niekedy tahali do strany...
Kymco Xciting 300i
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Keď je sucho, dá sa, že ale predstav si ísť v daždi, v koľaji máš potok. 

- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
... je az neskutocne ako ten cas leti - tu chatu pamatam ako by to bolo vcera ... zisiel by sa este neaky presovsky zraz aj z Focusom ....
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
este doplnim mapu trasy: klik sem
- Prílohy
-
- trasa Herlany.JPG
- (134.14 KiB) 250 stiahnutí
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Sep 07, 2006 1:29 pm
- Skúter: yamaha tdm 900
Nikdy na vas nezabudnem priatelia a teším sa s vami. 

podpis som si este nenastavil
- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
... som skoro odpadol ... focus - toho roku sme ta ani neprisli pozriet ...