zhasinanie motora

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Buddyboj
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Št Máj 19, 2011 11:16 am
Skúter: Piaggio NRG Power DT 2005

zhasinanie motora

#1 Príspevok od užívateľa Buddyboj » Št Aug 18, 2011 6:03 pm

zdravim.

co moze sposobovat zhasinanie motora asi po kazdom 1 km jazdy? medzitym musim vzdy pockat 2 minuty a znova nastartovat.
som po go motora a este len zabiehavam motor (vybrus + nova kluka + nova sviecka denso iridium). sviecka nie je mokra a sytic by mal byt tiez v poriadku.
Piaggio NRG Power 05/Polini Sport 70cc/Topracing Evolution/Polini Variator/Polini 2G EVO/Stage6 zvon/Doppler filter/Dellorto 17,5

mucow
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
Kontaktovať užívateľa:

Re: zhasinanie motora

#2 Príspevok od užívateľa mucow » Št Aug 18, 2011 7:48 pm

Žeby Ti nedochádzalo dostatok benzínu ? Podtlakový ventil môže byť zlý.
Spoiler: ukázať
Aprilia Leonardo150
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =42&t=9961
Suzuki DR 600 & Yamaha Neos 50.

Buddyboj
trojkolkár
trojkolkár

#3 Príspevok od užívateľa Buddyboj » Pi Aug 19, 2011 10:25 am

ako to zistim? - cital som, ze odpojim hadicku od karburatora a nemal by tiect benzin.

preco to robi ked sa az zohreje motor. a potom musim chvylu pockat a az potom znova nastartovat.
Piaggio NRG Power 05/Polini Sport 70cc/Topracing Evolution/Polini Variator/Polini 2G EVO/Stage6 zvon/Doppler filter/Dellorto 17,5

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#4 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Aug 19, 2011 11:33 am

Môže to robiť aj elektrika...vypadne zapalovanie, dakde blbý spoj prehreje sa cievka alebo tak pod...alebo aj samotná sviečka....možností je neúrekom... :pardon:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Buddyboj
trojkolkár
trojkolkár

#5 Príspevok od užívateľa Buddyboj » Ut Aug 23, 2011 6:52 pm

sviecky som vyskusal dvoje ale nepomohlo. vedel by niekto este nieco odporucit co by som mohol skontrolovat?
diky zatial za odpovede.

Buddyboj
trojkolkár
trojkolkár

#6 Príspevok od užívateľa Buddyboj » Ne Aug 28, 2011 8:02 am

vycistil som komplet karburator, ale ani to nepomohlo.
este mozem vyskusat podtlakovy ventil vymenit. ked ani to nepomoze potom uz jedine nejaky problem s elektrikou...

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#7 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Aug 28, 2011 11:42 pm

Čo skúšaš..jak skúšaš...napoj karbec a nakopávaj a ak ani na 25krát nechytí tak pozri či je benzín v plavákovej komore...Ak je v karbeci palivo ,tak ventil je OK . A okrem toho .ak sa dačo opravuje, tak sa najsamprv skúša funkčnosť jednotlivých komponentov a ak daktorý je nefunkčný, tak až potom sa mení...A nie že mením do radu, a šak snáď na scootri toho nieje až tak veľa a možno sa do 10 zmestím...Poznám aj týpka čo menil karbec lebo v ňom nemal benzín...ale to bolo na aute a napokon sa prišlo na závadu že prasknutá hadička a ťahalo mu vzduch namiesto benzínu a karbec furt suchý...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Buddyboj
trojkolkár
trojkolkár

#8 Príspevok od užívateľa Buddyboj » Po Aug 29, 2011 8:10 am

praveze nakopnem ho vzdy na 1. alebo 2. krat. aj ked snim idem a po 200 m zdochne aj tak potom chyti na 1. alebo 2. nakopnutie. a aj v komore aj v hadicke je benzin. nemenil som tam zatial nic okrem filtra.

keniy
Dátum registrácie: Po Aug 29, 2011 11:17 am
Skúter: JINLUN JL 125 T-13 ADAMS

#9 Príspevok od užívateľa keniy » Po Aug 29, 2011 11:36 am

Ahojte ja mam zruba podobny ale o nieco vaznejsi problem, za studena neviem nastartovat az ked sa stym tak 10 minut pohram nejako nastartujem a musim pridavat plyn aby nezhasol, vidim to na automaticky sytic ale ked prejdem tak 2 km a postojim na krizovatke este furt skape az ked prejdem nejako 5 km az potom mi drzi otacky ale stasne vysoke ked ho dam na stojan toci sa mi koleso obcas tie otacky same od seba klesnu niekedy nie, skusal som startovat aj zo zapchatym privodom vzduchu no nepomohlo to robi to to iste tocim tocim odpali tocim odpali a tak dokola...mam nabehane 9700 km menil som valceky dal som take iste ako tam boli aj rozmerovo aj vahovo. Ine nic som zatial nemenil akurat olej,baterku, cistil som aj trysky, benzin dava spalovanie vyzera dobre podla farby hrotu na sviecke, a mam taky pocit ze sa mi dost aj zvysila spotreba zeby ten sytic tak blbol a ked mi vyskocia tie otacky tak ho zapne a idem na zapnutom sytici ? Ale nechapem preco nenaskoci zo zapchatym privodom vzduchu, nakopnut tak isto odpali ale nechiti, ak si nastavim zas volnobeh za studena pri zohriatom motore mi utece :-D jedna sa o cinu Adams 125 T-13, 4 takt
podpis som si este nenastavil

klif
chodec
chodec
Dátum registrácie: St Jan 05, 2011 12:55 am
Skúter: Yuki New speedy

#10 Príspevok od užívateľa klif » Po Aug 29, 2011 10:36 pm

To buddyboy: buď Ti nejaký káblik prebíja na kostru alebo indukčná cievka... :unknown:
to kenyi: pravdepodobne sytič... :no:
podpis som si este nenastavil

Patrezz
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Po Apr 02, 2012 9:12 pm
Skúter: cpi oliver sport

#11 Príspevok od užívateľa Patrezz » Ne Apr 22, 2012 5:02 pm

Ja ma ten istý problem ako Buddyboj po go vymena klukový vsetko ako on a to iste robý co to moze byt ? vie mi niekto poradit ?

Patrezz
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Po Apr 02, 2012 9:12 pm
Skúter: cpi oliver sport

#12 Príspevok od užívateľa Patrezz » St Apr 25, 2012 8:17 pm

Skús dat veciu trisku do karbecu lebo pri vysokych otackach mu neda dost benzinu tak vypne motor..A Ak nahodov farbu sviecky mas dobru tak to ked mu uberes plnyn tak sa prefarby .jja som mal to iste a problem je oka .Lebo ked ti to islo pred tím tak tam nemá byt co s eletrikov ! a cievka ked sa prehreje tak by si nastartoval az o 5 minut na to

majores
chodec
chodec
Dátum registrácie: So Júl 07, 2012 7:20 pm
Skúter: tajfun-50 4t

#13 Príspevok od užívateľa majores » So Júl 07, 2012 7:46 pm

caute , mam taky problem ze moj cinsky skuter sa pri mensich otackach zadusuje , ale ked ma otacky tak ide v pohode , a mam taky pocit ci je to tak ze ide stale na sytici ci je zahriaty ci ne.. neviem poradte mi , teraz bol v servise mi uz sibne z neho :D

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"