Motorro Desire 50 Nejde vypnut
Moderátor: Moderators
- Nixo
- chodec
- Dátum registrácie: Po Aug 01, 2011 3:36 pm
- Skúter: Motorro Desire 50
Motorro Desire 50 Nejde vypnut
Dnes sa mi stala jedna vec mal som nastartovany skuter a ked som ho chcel vypnut nic sa nedialo potocil som klucikom kontrolka ktora ukazuje kolko mam bendzinu klesla dole ale motor stale bezal neviem co stym je prosim poradte museim to teraz vypinat vytahovanim fajky
Naposledy upravil/-a Nixo v Po Aug 22, 2011 8:35 pm, upravené celkom 1 krát.
podpis som si este nenastavil
- ice_cream71
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Okt 31, 2009 9:57 pm
- Skúter: Malagutti f15 firefox :P
- Kontaktovať užívateľa:
- Nixo
- chodec
Re: Motorro Desire 50 Nejde vypnut
Uz sa stalo inac chcel som napisat potocil som klucikom...
Koplo ma to pekne
A neviem ci to moze byt ze nejde vypnut

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Čo ako že nejde vypnúť...šak dám tam rýchlosť zmačknem brzdu a pustím spojku....
Jáj že máš scooter???
Asi bude chyba v spínačke alebo v kábli daktorom čo ide od spínačky.... lebo scooter sa vypína tak, že akonáhle potočíš klúčom do nuly tak sa káblik zo zapalovania ukostrí a zapalovanie stratí napájanie a prestane dávať iskru...takže buď máš dakde problém že káblik alebo konektor, alebo že nie ukostrený ten čo ide od spínačky alebo že v spínačke problém že zlý nefunkčný kontakt....dalo by sa to urobiť aj na extra spínač ,ak je spínačka KO a nechce sa Ti zhánať novú.

Asi bude chyba v spínačke alebo v kábli daktorom čo ide od spínačky.... lebo scooter sa vypína tak, že akonáhle potočíš klúčom do nuly tak sa káblik zo zapalovania ukostrí a zapalovanie stratí napájanie a prestane dávať iskru...takže buď máš dakde problém že káblik alebo konektor, alebo že nie ukostrený ten čo ide od spínačky alebo že v spínačke problém že zlý nefunkčný kontakt....dalo by sa to urobiť aj na extra spínač ,ak je spínačka KO a nechce sa Ti zhánať novú.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Nixo
- chodec
No ten skuter je novy ma najazdene 63 km
Necakal som ze sa hned bude takto j..... Uvidim nejako to snad spravim keby to nebolo aspom vsetko zakritovane ako ...

- Jaro
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Ne Aug 08, 2010 2:31 pm
- Skúter: JOYMAX NEW 300i ABS START/STOP
Nemáš náhodou štartovanie cez dialkové ovládanie? Ak áno, tak problém môže byť v tej skrinke v ktorej je alarm, dialkové štartovanie. Mám podobný problém, keď naštartujem dialkovým ovládačom, dialkovým motor nevypnem, musím vložiť kľúč do zapalovania, zapnúť do 1. polohy a dialkovým motor vypnúť. Zatiaľ som to neriešil a používam len kľúč.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Ked som mal ešte Keeway Matrix, dal sa diaľkovým ovládaním naštartovať, ale pozor, vypnúť šiel potom tiež len diaľkovým ovládaním, konkrétne tlačidlom zapínania alarmu...
- Nixo
- chodec
Dialkove nemam. Dnes som ro odkritoval rozobral spinacku a pôjdem to pozriet ci sa neodpojil nejaky kablik alebo nieco a vsimol som si ze tam je nakidana vazelina v tej spinacke rovno tam kde su tie kable neviem ci by to mohlo byt aj tym.. No uvidim napisem ked nejako pokrocim 

- Jaro
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Ne Aug 08, 2010 2:31 pm
- Skúter: JOYMAX NEW 300i ABS START/STOP
Mne to po naštartovaní dialkovým nejde dialkovým vypnúť, kým nezapnem kľúčom spínačku do 1. polohy. Zatiaľ ma to netrápi.THeBaNDiT napísal:Ked som mal ešte Keeway Matrix, dal sa diaľkovým ovládaním naštartovať, ale pozor, vypnúť šiel potom tiež len diaľkovým ovládaním, konkrétne tlačidlom zapínania alarmu...
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Nixo, a prečo to nedáš servisu, nech sa stará? Veď je to v záruke, nie?
- Nixo
- chodec
No dal by som to aj do servisu ale chcel by som aj jazdit...Predpokladam ze v servise to bude drzat 2 tyzdne pretoze to nieje cisto predajna motoriek ale predajna Sthil cize kosacky motorove pily a podobne. Ak stym nic nespravim tak to asi zanesiem tam ale chcem vediet ci tam nieje iba odpojeny nejaky kablik alebo nieco co si dokazem spravit aj sam lebo nieje mozne ze by nico odpalilo ked to ma len 63 km
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
a ako dlho to mas uz doma? Ak len par dni, tak by som v servise trval na prednostnom vybaveni... clovek im da peniaze a uz po par dnoch problem. Tak nech sa staraju...
(ale inac je tvoj postup spravny, niekedy je to prkotina a dokazes to opravit sam, ale pozor pri sparani sa v tom, aby si nezanechal stopy, lebo oni by ta mileradi zbavili zaruky, kedze po predaji im ostavaju uz len nemile povinnosti opravovat to...)
(ale inac je tvoj postup spravny, niekedy je to prkotina a dokazes to opravit sam, ale pozor pri sparani sa v tom, aby si nezanechal stopy, lebo oni by ta mileradi zbavili zaruky, kedze po predaji im ostavaju uz len nemile povinnosti opravovat to...)
- Nixo
- chodec
No doma to mam priblizne 2 tyzdne myslim ze od 9. augusta neviem uz presne moc som nejazdil zatial len 63 km, doteraz to slapalo pekne aj som to zabehaval kazdy den len tak na volnobehu nezatazoval som to pretoze to chcem mat poriadne zabehnute a zrazu sa stalo toto... Uvidim ako dopadnem ajtra pozriem to ci tam nieje nieco odpojene alebo tak a uvidim ak sa mi nic nepodari asi neostane nic ineho ako to zaniest do toho servisu no. ku tej spinacke ide 5 kablov tam co som pozeral vyzeraju ze su zapojene dobre ale potom idu s nejakou kablovackou dodola niekde dalej od tej spinacky a neviem kde ci dohora ku rpistrojovke alebo dole ci nemôze byt problem aj niekde tam ze sa porusil nejaky kontakt, potreboval by som teda este vediet kam tie kable smeruju potom od sppinacky ci niesu este niekde zapojene ze by som to skontroloval ci sa neodpojili pretoze idu zavalene v takom obale tak neviem ze kde potom smeruju .....
- kubo HC
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Máj 23, 2011 9:40 pm
- Skúter: EX Skútrista, ale stále držím svami :)
zameraj sa na čiernobiely kábel ktorý ide od spínačky do CDI ked nebude chyba v tom tak potom ta spínačka, mal som podobný problém tiež mi to párkrát haprovalo raz to šlo potom zas 3x nie a tak ale ja som vypol klúčik otočil volant na jednu alebo na druhú stranu a zhaslo to potom už ai to nefungovalo a musel som volantom buchnúť uplne na doraz na niektorú stranu takže až ti toto bude robiť je to niekde zlomený udávaný čierno-biely kábel ak nie tak zdemontuj spínačku je na dvoch šroboch a ak máš tu rozoberatelnú verziu otvor to prešmirgluj kontakty alebo použi sprej na kontakty zlož a malo by to fachčiť 

EX: Yamasaki YM125 - 160cc tuned engine
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962
- Nixo
- chodec
Ok dik skusim este pozriet ten kabel spinacku som mal rozobratu bola tam nakidana vazelina vsetko vycistene ale ajtak nejde tie kontakty su vsetky dobre pretozeje takmer novy ten skuter aj som ich kontroloval samozrejme v tej spinacke su teda dobre .... takze uz ostava iba ten ciernobieli alebo potocit volantom uvidim skusim ak nepôjde tak uz neviem.. Dik za rady
- kubo HC
- st. skútrista
tak by to mal byť už len ten kábel potočiť volantom to pomohlo v mojom prípade ked bol ten kábel zlomený alebo potom ma napadá ešte špatné ukostrenie vpodstate CDI by malo bungovať a hádzať iskru aj bez ukostrenia ale potom ak vypneš klúčik tak to nemá o čo skratovať
- Nixo
- chodec
no zaniesol som to uz do servisu uvidim dam vediet ze co stym bolo 

- kubo HC
- st. skútrista
ach taka banalitka, neboj čina ta naučí ! potom už ty bude pripadať banalitka aj demontáž a polenie motora a podobne veci tak prajem nech to máš čím skor doma a nech sa vozíš