S čím začať tuning (pár rád pre úplneho laika)
Moderátor: Moderators
- Earny
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Ne Sep 19, 2010 2:07 pm
- Skúter: longjia bs 50/mottoro tria 50
S čím začať tuning (pár rád pre úplneho laika)
Nazdar hoši ..kedže tu na fore je viac rád že tuning by sa mal žačat vyfukom,variatorom potom spojkou atd. rozhodol som sa pre nový fuk, a bol by som rád keby ste mi poradili aký výfuk si mám kúpiť pomer:cena/výkon .. s tej nižšej cenovej kategorie, ako som už behal na fore našiel som aj porovnanie vyfukov a pár rád od vás, tak sa opítam konktrene ktorý výfuk by ste mi odporučili : Stage6 pro replica alebo LeoVince TT ? .. osobne by som bral LeoVince TT pretože sa knemu dodávaju aj valčeky a pružiny do spojky ,kedže som laik tak hladám niečo čo len založím a jazdím ,so skutrami nemám ešte žiadnu skusenosť a preto hladám niečo ako "veľa muziky za málo penazí " .. je to na čínsky skuter ktorý mám v profile ...díky
Naposledy upravil/-a Earny v Št Aug 25, 2011 8:03 pm, upravené celkom 2 krát.
podpis som si este nenastavil
- Earny
- st. trojkolkár
Re: S čím začať tuning (pár rád pre úplneho lajka)
alebo aký iný výfuk ku ktorému sa dodávaju valčeky a spojkové pružiny s dobrým výkonom by ste mi poradili ? tak do 150€
leo vince ZX chrom v zdema moto za 140€
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
ak si vyberas vyfuk len podla toho ze sa knemu davaju aj pruzinky atd , tak to si na tom dost zle, kupil by sisi radsej cinske auticko ak ti knemu daju aj čokoladu alebo kvalitný angličák ale bez čokolady .. ?
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- Earny
- st. trojkolkár
jasné že angličák
mne ide o to že ked kupim stage 6 replica tak nemám skusenosti z ladením skutra... už len ten vyfuk a valčeky mi bude musiet niekto pomoc založiť pretože nechcem niečo pobabrať a nemám ani náradie na to ...

- modreOKO
- motorkár
tak sa do toho ani nepustaj, to ti radim ja ked si do toho uplna lama , alebo sa venuj tyzden , dva čítaním si tohto fóra a zaujimavych tém ktore ti pomôžu s tvojimi skusenostami a potom zistis ze kupenim vyfuka sa vsetko este len zacina .. a zistis ze k tomu fucku budes musiet kupit aj nejake tie trysky do karbu , ako pises nejake tie nove pruzinky , to rovno kupis celu sadu ako ja pred nedavnom , clovek nikdy nevie ,,, dalej valceky vyssia nizsia váha, to kupis rovno testovacie valceky celú sadu ved clovek nikdy nevie vsakze ? .. potom zistis ze aj remen je kvalitnejsi na trhu kupi sa aj ten , dalej vario, spojka, potom moznoze nejaka ta optika zvonku . . . ked nakoniec zistis ze to do coho vrazas peniaze ta casom prestane moznoze bavit, moznoze to bude uz "slabe" na tvoje pomery a zistis ze to je cina , co bude asi najtazsie prekonat tento nezmieritelny fakt , preto skus toto celééé preskocit a rovno to predaj a kup, došetri , zaobstaraj si značkový , kludne aj ojazdený scooter s ktorym to rozbehnes naplno a uz budes mat aj tych skusenosti viac kedze budes mat uz minimalne mesiac dva na citanie fora
.. good luck

Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- modreOKO
- motorkár
tak sa do toho ani nepustaj, to ti radim ja ked si do toho uplna lama , alebo sa venuj tyzden , dva čítaním si tohto fóra a zaujimavych tém ktore ti pomôžu s tvojimi skusenostami a potom zistis ze kupenim vyfuka sa vsetko este len zacina .. a zistis ze k tomu fucku budes musiet kupit aj nejake tie trysky do karbu , ako pises nejake tie nove pruzinky , to rovno kupis celu sadu ako ja pred nedavnom , clovek nikdy nevie ,,, dalej valceky vyssia nizsia váha, to kupis rovno testovacie valceky celú sadu ved clovek nikdy nevie vsakze ? .. potom zistis ze aj remen je kvalitnejsi na trhu kupi sa aj ten , dalej vario, spojka, potom moznoze nejaka ta optika zvonku . . . ked nakoniec zistis ze to do coho vrazas peniaze ta casom prestane moznoze bavit, moznoze to bude uz "slabe" na tvoje pomery a zistis ze to je cina , co bude asi najtazsie prekonat tento nezmieritelny fakt , preto skus toto celééé preskocit a rovno to predaj a kup, došetri , zaobstaraj si značkový , kludne aj ojazdený scooter s ktorym to rozbehnes naplno a uz budes mat aj tych skusenosti viac kedze budes mat uz minimalne mesiac dva na citanie fora
.. good luck

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Earny
- st. trojkolkár
samozrejme že k ladáku treba aj večiu trisku a pod. ja ho chcem aj tak predat ale až na buduci rok .. asi skusim isť hlavou proti múru a objednám LeoVince ZX nechcem aby to bola mašina pretože viem že do číny sa vrážať neoplatí ako tu na fore píšu viacerý ale nech mi to aspon trošku ide lepšie .. tak či tak pojde tento skuter het , či už z ladákom alebo bez .. chcem to hlavne kvoli tomu aby som nabral skusenosť pretože dáko začať treba 

- Earny
- st. trojkolkár
mám ešte otázku .. na skutri mám EGR ventil konkrétne takýto http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... egr+ventil a z neho mi ide hadička do výfuku (vid.foto) ked tam dám ladák tak tu hadičku tam už nenapojím a otázka znie : ked vyhodím EGR ventil uplne von a zaslepím všetky hadičky skuter mi prestane ísť, a nenakopne ho už ani stará mať
tak čo by ste mi poradili aby som sním urobil ked založím ladák ?

- Prílohy
-
- 25082011046.jpg
- (79.04 KiB) 522 stiahnutí
-
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Št Apr 16, 2009 9:21 pm
- Skúter: Yuki CSR 250 Naháč
Nič v zlom ale naozaj mu niekto nemôže zmeniť názov témy keď si ho nevie zmeniť sám?!
Lebo je LAJK? Z toho lajkovania na FB ľuďom začína prihárať...
Podľa mňa to má byť LAIK...
Lebo je LAJK? Z toho lajkovania na FB ľuďom začína prihárať...
Podľa mňa to má byť LAIK...
Actual: Often rider Kawa ER- 6n 2012
Passed: Yuki CSR 250
China scooter 125 4T
Scooter Kentoya Zoom 50 4T
Passed: Yuki CSR 250
China scooter 125 4T
Scooter Kentoya Zoom 50 4T
- RomanStrike
- cyklista
- Dátum registrácie: So Jún 19, 2010 11:39 pm
- Skúter: Honda CBR 250 R - 2011
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
A mozno sa vola Lajko 

- hruzamil5
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Feb 08, 2011 2:14 pm
- Skúter: derbi atlantis
- Kontaktovať užívateľa:
Earny napísal:mám ešte otázku .. na skutri mám EGR ventil konkrétne takýto http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... egr+ventil a z neho mi ide hadička do výfuku (vid.foto) ked tam dám ladák tak tu hadičku tam už nenapojím a otázka znie : ked vyhodím EGR ventil uplne von a zaslepím všetky hadičky skuter mi prestane ísť, a nenakopne ho už ani stará maťtak čo by ste mi poradili aby som sním urobil ked založím ladák ?
moc jsem nepochopil proč by ti skutr nechytil po odpojení erg ventilu ? je to omezení !! ... jen ty vyškubni ven ... a zbylí hadičky zaslep.... měloby to jít někam do airboxu ... pak jen dej ladák trisku tak o 10-15 čísel větší a skůtr ti normálně chytne ... radšito ale odvez někomu kdo se vtom vyzná ! dej mu 15e za nahození ladáku a naladění směsi , poděkuj a jed domů
Aerox - MidRox project .....
- Earny
- st. trojkolkár
Re: S čím začať tuning (pár rád pre úplneho laika)
áno máte pravdu z FB mi už hrabe
lebo sa nudím ako somár doma a nemám čo robiť .. keby prišiel výfuk tak by som sa aspon vŕtal v skútri od rána do večera
hruzamil5 : áno jedna hadička ide do airboxu ale keď zrovna tú vyberem a zaslepím tak skuter chvílku ide a potom zdochne a už nejde nakopnúť.. inak skúter už mám odblokovaný a je tam štandartná odblokovacia triska myslím že M6-058 ? Bol by tu niekto ochotný mi pomocť so založením výfuku ? v okolí LM ?

hruzamil5 : áno jedna hadička ide do airboxu ale keď zrovna tú vyberem a zaslepím tak skuter chvílku ide a potom zdochne a už nejde nakopnúť.. inak skúter už mám odblokovaný a je tam štandartná odblokovacia triska myslím že M6-058 ? Bol by tu niekto ochotný mi pomocť so založením výfuku ? v okolí LM ?
- hruzamil5
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
a není ta hadička celkem dost široká ?? aby to náhodou nebyl hlavní přívod vzduchu ... jde to před filtr a pak vzduch skrz filtr do karbecu nebo je to už za filtrem .... ( myslím přímo v airboxu .. ně v přírubě atd ... )
- Earny
- st. trojkolkár
Je to konkrétne takto (vid. image) .. obidve hadice sú pred filtrom ..ked odpojím hadičku z airboxu do EGR tak nejde .. a ked odpojím len hadičku do kolena výfuku tak ide bez problémov
a neviem či to môže ostať tak že všetko bude zapojené okrem hadičky do kolena výfuku kedže na ladák sa to už nepripája ..

- Prílohy
-
- karbec.jpg
- Hádam sa z toho vyznáte :D
- (62.44 KiB) 457 stiahnutí
- hruzamil5
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Tady máš upravený obrázek jak to udělat .... hlavně po ůpravě sleduj svíčku jak je zbarvená a užívej si výkonu 

- Prílohy
-
- karbec.jpg
- (82.12 KiB) 451 stiahnutí
- Earny
- st. trojkolkár
díky
.. hned zajtra to skúsim a dám vedieť ako to dopadlo a čo sa zmenilo

- Earny
- st. trojkolkár
Takže EGR je vonku
zmenu výkonu som dáko nepocítil, skúter má trošku iný zvuk a sviečka je hnedočierna /je tam viac hnedej .. myslím že akurát
takže už len počkať na výfuk a pokúsiť sa ho dáko založiť 

- hruzamil5
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
měla by se ti tročku zdvihnout maximálka ... zavařil jsi ten výfuk ? nebo alespon něčím zacpal ? ..
- Earny
- st. trojkolkár
nie nezavaril ... normálne som ho zapchal kusom plechu pod ktorý som dal tesnenie a prichytil šróbami .