Yamaha Aerox R - modreOKO
Moderátor: Moderators
- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
Re: Yamaha Aerox R - modreOKO
Bratm ty co stale robis z tym plynom pri pridavani ?
Odoslané z môjho Galaxy S2 cez Tapatalk
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Paráda Vlado teším sa s tebou a tíško zadivím
a s tých tvojich hlašok nemôžem 

Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:
tesi sa z toho aky to ma zvuk, podla mna..Luthar napísal:Bratm ty co stale robis z tym plynom pri pridavani ?

- nigdais02
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Sep 01, 2008 4:28 pm
- Skúter: Kašlem na to nechce sa mi to stale prepisovať... :D

....To ťa musí baviť....
KLIK:
RGK - Scooter-tuning, diely, servis, dovoz.
EX...
1.Yuki speedy 50
2.Cpi oliver 50
3.Aprilia sr R 50
4.3x Gilera Nexus 500
5.2x Yamaha aerox 50
6.2x Aprilia sr 50
7.Gilera runner 200
a
t
d.
KLIK:
RGK - Scooter-tuning, diely, servis, dovoz.
EX...
1.Yuki speedy 50
2.Cpi oliver 50
3.Aprilia sr R 50
4.3x Gilera Nexus 500
5.2x Yamaha aerox 50
6.2x Aprilia sr 50
7.Gilera runner 200
a
t
d.
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
pri pridavani noo
.. to ako obhryzanie nechtov, zlozvyk, tak prebnkavanie, hmm 

Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
taky zlozvyk na silnejsej moto sa ti moze stat osudnym 

- modreOKO
- motorkár
to máš pravdu , ale neplánujem 

Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- modreOKO
- motorkár
tak dnes opäť menšia jazda mestom, stretol som sa aj s jednym našim členom fóra, ktorému bolo po ceste síce teplejšie
.. ale srdcom zostal aj tak scootrista ..
btw:dnes som nahodil aj opravený teplomer , zistil som že teplota sa nevyšplhala nad 42° čo je dosť bieda pretože v nižších otackach sa to spravalo rovnako ako "kiwimu" a to mierne tarokovanie , atd... sneh sa uz topil, ale nie roztopil , preto som jazdil radsej opatrnejsie .. poceste aj dopravna nehoda, hh.. a stretávka so Stilom
.. ved pozrite ak mate cas ..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3hwxo3cCQmw[/youtube]

btw:dnes som nahodil aj opravený teplomer , zistil som že teplota sa nevyšplhala nad 42° čo je dosť bieda pretože v nižších otackach sa to spravalo rovnako ako "kiwimu" a to mierne tarokovanie , atd... sneh sa uz topil, ale nie roztopil , preto som jazdil radsej opatrnejsie .. poceste aj dopravna nehoda, hh.. a stretávka so Stilom

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3hwxo3cCQmw[/youtube]
- Martin_Atlantic
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Nov 15, 2011 10:59 pm
- Skúter: Aprilia Atlantic
podla toto cvakaveho zvuku na zaciatku...natacas to mobilom?? a mas ho pripevneny na klasik stojane na celne skolo? alebo ako to mas vymyslene?? mas fon neako poisteny proti spadnutiu??? potrebujem inspiraciu
diky...
inac...celkom na drzovku predbiehas
nebojis sa ze ti niekto otvori dvere?? ja sa toho v Ba strasne obavam...u nas su sami "zly" ludia... 

inac...celkom na drzovku predbiehas

- modreOKO
- motorkár
-mobilom
-phone holder utgf
-poisteny nie je
-predbiehanie klasika, pisal som , ze som este jazdil opatrne a bat sa nebojim s "malou" 50tkou sa vopcháš totizto vsade
-phone holder utgf
-poisteny nie je
-predbiehanie klasika, pisal som , ze som este jazdil opatrne a bat sa nebojim s "malou" 50tkou sa vopcháš totizto vsade

- Martin_Atlantic
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Nov 15, 2011 10:59 pm
- Skúter: Aprilia Atlantic
hento ked bolo opatrne...ty si pekny cestny pirat
teba musia mat autaci radi
( v dobrom samozrejme
)
no...ale priznam sa ze ja som na 50tke jazdil podobne. ale teraz s tym autobusom (
) sa budem musiet krotit
inac ostanem niekde skripnuty 

no...ale priznam sa ze ja som na 50tke jazdil podobne. ale teraz s tym autobusom (

-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Nov 18, 2008 4:50 pm
- Skúter: nemám
- Kontaktovať užívateľa:
Najlepší je odjazd zo SLOVNAFTU. 4 smerovky a čau a nebolo ma 

nemám skúter takže sem nepatrím
- modreOKO
- motorkár
Mno takze hosi, konecne kvazi po skuskach a kusok volneho casu tak som sa pustil do tej mojej veci s elektrickou pumpou..
veci ktore som spravil, zhodil stary a nahodil novy rotor, magneto, nedaval som ani dekel, nic , dalej som od hlavy valca supol tu redukciu v ktorej sa nachadza spínač, ktorý má pri 65° vzopnúť a pustiť prúd v danej vetve, daná vetva bola (+) , na tom bola aj poistka a napojené priamo na spínačke. Druhý kontakt od VP na kostre .. vcelku to žiadna raketova veda nie je , ospravedlnujem sa za kvalitu, nestihol som to ešte za denneho svetla a taktiez prevedenie na scootri je čisto improvizačné, no nikde to netečie, motor ide a pumpa ide tiež /pokial je priamo na baterke/ .. pripajam video ktoré všetko vysvetluje .. Poprosil by som Vás vyjadrovať sa k téme ak máte čo povedať a ako mi pomôcť, nečakal som Že to vynde na prvy krat ale ako vravim robil som to "narýchlo" a je to len prvý pokus
.. nech sa páči ..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yESTLer-nnA[/youtube]
veci ktore som spravil, zhodil stary a nahodil novy rotor, magneto, nedaval som ani dekel, nic , dalej som od hlavy valca supol tu redukciu v ktorej sa nachadza spínač, ktorý má pri 65° vzopnúť a pustiť prúd v danej vetve, daná vetva bola (+) , na tom bola aj poistka a napojené priamo na spínačke. Druhý kontakt od VP na kostre .. vcelku to žiadna raketova veda nie je , ospravedlnujem sa za kvalitu, nestihol som to ešte za denneho svetla a taktiez prevedenie na scootri je čisto improvizačné, no nikde to netečie, motor ide a pumpa ide tiež /pokial je priamo na baterke/ .. pripajam video ktoré všetko vysvetluje .. Poprosil by som Vás vyjadrovať sa k téme ak máte čo povedať a ako mi pomôcť, nečakal som Že to vynde na prvy krat ale ako vravim robil som to "narýchlo" a je to len prvý pokus

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yESTLer-nnA[/youtube]
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
84 °C a nič
nechápem veď termospinač pre VP máš paru centimetre od čidla teploty tak tam muselo byť minimalne tých 65° do ... tam.
A zapojene to maš dobre tak nechápem... Nemáš pri poistke zlý kontakt alebo niekde ? Si mohol skúsiť prepojiť kontakty na tom termospinačy aby si uzavrel obvod a nečakal za termospinačom aby si zistil či je to všetko dobre napojené a či máš štavu od spínačky

A zapojene to maš dobre tak nechápem... Nemáš pri poistke zlý kontakt alebo niekde ? Si mohol skúsiť prepojiť kontakty na tom termospinačy aby si uzavrel obvod a nečakal za termospinačom aby si zistil či je to všetko dobre napojené a či máš štavu od spínačky
- modreOKO
- motorkár
presne tak som to aj spravil, potom po videu som odpojil tu vetvu od spínača a napojil to napriamo , len som to proste spojil aby sa ochladil valec a bezproblemov VP zacala hned makat a behom minutky mal valec 25° uplne vpohode, vidim to asi len na chybe samotny spínač teplotný .. neviem ,
- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
ľahká pomoc, zase si zober tú svoju termosku, nalej vriacu vodu, drcni tam spínač a keď nič nespraví, tak je v prdeli, alebo je zle zapojený..resp. treba skúsiť merákom, či otvorí obvod, pretože to, že nespustí pumpu môže byť aj problém inde, podstatné je aby prepúšťal.. 

- modreOKO
- motorkár
Takze skusil som veci ktoré ste mi radili, sameho ma to zaujimalo ci je teplotny spinac vporiadku a ze pri akej relanej teplote sa vzopne , tak som spravil nasledovny pokus s termoskou ako mi radil bamma. Pozrite si video:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=92eBD0lGDog[/youtube]
Este som rozmyslal , nad jednou vecou a to umiestnit tento teplotny spinac nie od strany HLAVY ale od strany valca , druhý vývod (teda vstup) pretoze voda ide smerom chladica do valca a potom vypusta sa hore cez hlavu) , lenze teplo sa šíri smerom hore a teda neviem ci by som tým niecomu pomohol .. hmm
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=92eBD0lGDog[/youtube]
Este som rozmyslal , nad jednou vecou a to umiestnit tento teplotny spinac nie od strany HLAVY ale od strany valca , druhý vývod (teda vstup) pretoze voda ide smerom chladica do valca a potom vypusta sa hore cez hlavu) , lenze teplo sa šíri smerom hore a teda neviem ci by som tým niecomu pomohol .. hmm
- Brandon41
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Pi Okt 07, 2011 8:26 pm
- Skúter: yamaha aerox
a ty si tam ponoril obidva kontakty?...do tej termosky?...a voda je vodiva či?...a ked vlastne medzi tie dva kontakty sa dostala voda tak aj ta mohla zopnuť tu elek.pumpu ako si vtedy dal iba tie dva hole kontakty na seba bez čidla či?..ked sa mylim tak pardon..
podpis som si este nenastavil
- modreOKO
- motorkár
zas debil niesom aby som elektriku pachal do vody, lepsie sa pozri na video, .. v ziadnom pripade sa nedostalo ani len celé čidlo do vody, nieto este aby sa kontakty spojili cez vodu, ved si vsimni ze ...ale .nic
- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
blbosť, prevarená voda má už minimálnu vodivosť (ani normálna voda nemá takú vodivosť aby uzatvorila silný obvod) a Vlado tam ti kontakty ani neponoril.
Proste tam nemáš kolobeh vody, takže sa ti tá horúca od toho válca nedostane k čidlu, to, že sa teplo šíri nahor nič neznamená, pretože voda ide cestou najmenšieho odporu, takže je možné, že skôr dôjde na tú druhú stranu. Ale aj tak si nemyslím, že sa tam pri 80°C dostane voda o teplote 65°C, to je veľmi malý rozdiel, nato aby sa to tam prenieslo len fyzikálnym vyrovnávaním teplôt.
Nehovoriac o tom, že za jazdy ti to bude ešte ochladzovať okolitý vzduch.
Proste tam nemáš kolobeh vody, takže sa ti tá horúca od toho válca nedostane k čidlu, to, že sa teplo šíri nahor nič neznamená, pretože voda ide cestou najmenšieho odporu, takže je možné, že skôr dôjde na tú druhú stranu. Ale aj tak si nemyslím, že sa tam pri 80°C dostane voda o teplote 65°C, to je veľmi malý rozdiel, nato aby sa to tam prenieslo len fyzikálnym vyrovnávaním teplôt.
Nehovoriac o tom, že za jazdy ti to bude ešte ochladzovať okolitý vzduch.

- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
jj je to na videu vidno....
Inak ak by si čidlo dal z druhej strany zo strany vstupu vody tak by to nemalo asi taky učinok lebo teraz keď sa ku čidle dostane voda nad 65° tak čidlo zopne, ale rozopne až keď teplota klesne pod 65°. Čiže až keď teplota vody vo valci bude pod 65°.
Ale keď čidlo daš dole pred vstup vody do valca tak nemusí to potom dobre fungovať lebo : naštartuješ skúter teplota je pod 65 ° voda v chladiacom systéme stoji vo valcu sa pomaly otepľuje a keď bude teplota nad 65° vo valci a keď ta teplota dojde aj ku čidlu tak sa pumpa zapne ale v tom momente cez čidlo prechádza studena ochladená voda ktora išla cez chladič a keď ma menej ako 65° tak čidlo vypne ale voda vo valci sa ohreje a bude mala viacej keď prechádzala cez čidlo.... Dúfam že sme sa pochopili čo ti chcem vysvetliť
Inak ak by si čidlo dal z druhej strany zo strany vstupu vody tak by to nemalo asi taky učinok lebo teraz keď sa ku čidle dostane voda nad 65° tak čidlo zopne, ale rozopne až keď teplota klesne pod 65°. Čiže až keď teplota vody vo valci bude pod 65°.
Ale keď čidlo daš dole pred vstup vody do valca tak nemusí to potom dobre fungovať lebo : naštartuješ skúter teplota je pod 65 ° voda v chladiacom systéme stoji vo valcu sa pomaly otepľuje a keď bude teplota nad 65° vo valci a keď ta teplota dojde aj ku čidlu tak sa pumpa zapne ale v tom momente cez čidlo prechádza studena ochladená voda ktora išla cez chladič a keď ma menej ako 65° tak čidlo vypne ale voda vo valci sa ohreje a bude mala viacej keď prechádzala cez čidlo.... Dúfam že sme sa pochopili čo ti chcem vysvetliť
- modreOKO
- motorkár
hej chapem, viem presne co chcete povedat, neviem ako inak by sa to dalo zapojit .. neviete ako to je urobene v autach ?
- IdMud
- skútrista
- Dátum registrácie: Po Aug 08, 2011 8:51 pm
- Skúter: Aprilia Area 51
- Kontaktovať užívateľa:
tam je čidlo v motori priamo nie ? tak jak máš dieru na čidlo vhlave, tam by to bolo najlepšie dať....
Aprilia Area 51 [70cm]
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
jj presne lebo teplotne čidlo ukazovalo v pohode tak naj by tam bolo namiesto teplotneho čidla dať termospinač len či zoženieš taky maly a čidlo teploty by si dal potom tam kde je teraz termospinač... A ćidlo teploty by ti ukazovalo presne iba vtedy keď bude spustena VP leno tymto pokusom sme sa presvedčili že keď voda v chladiacom ikruhu nekoluje iba "stoji" tak že sa teplota vo vode prenaša pomaly ku vyvode kde maš momentálne termospinač.
Čiže ja by som to urobil takto : splašil by som taky veľky termospinač ako je čidlo teploty to by som namontoval priamo do hlavy a tam kde je teraz termospinač by som dal čidlo teploty. Bude teplota vody vo valci npr 40° nič sa nedeje VP je vypnuta a na teplomery ukazuje dajme tomu 25° vo valci je teplota 64° stale sa nič nedeje teplomer ukazuje dajme tomu 40°. Teplota vody vo valci 65° zapne sa VP voda koluje v chladiacom okruhu a teplomer ukazuje presne. Veď teplomer tam je nato aby si vedel či sa to neprehrieva a od 65° začne ukazovať presne tak podľa mňa by to bolo ok či ????
Čiže ja by som to urobil takto : splašil by som taky veľky termospinač ako je čidlo teploty to by som namontoval priamo do hlavy a tam kde je teraz termospinač by som dal čidlo teploty. Bude teplota vody vo valci npr 40° nič sa nedeje VP je vypnuta a na teplomery ukazuje dajme tomu 25° vo valci je teplota 64° stale sa nič nedeje teplomer ukazuje dajme tomu 40°. Teplota vody vo valci 65° zapne sa VP voda koluje v chladiacom okruhu a teplomer ukazuje presne. Veď teplomer tam je nato aby si vedel či sa to neprehrieva a od 65° začne ukazovať presne tak podľa mňa by to bolo ok či ????