Servis aprilia
Moderátor: Moderators
-
- chodec
- Dátum registrácie: Ut Jan 17, 2012 11:28 am
- Skúter: Aprilia Atlantic 500
Servis aprilia
Chalani potrebujem poradit.....Aprilia Atlantic 500 r.v.2003
chcel by som pripravit apriliu na sezonu,mam ju druhy rok, v podstate som tam menil olej,filter olejovy aj vzduchovy, co sa tyka ostatnych veci,ktore by som potreboval skontrolovat, to nie je v mojich schopnostiach a nerad by som sa pustal do niecoho,naco nemam...... od zaciatku ako som ju kupil mi nieco klepe , ide to pravdepodobne od variatora. potreboval by som pozriet variator,remen, kvapaliny, brzdove platnicky,no proste vacsi servis,aby som nemal s tym problem v lete. Min.rok som si vymenil termostat,nakolko som zistil benzin v oleji, aj napriek vymene olej tam stale je, takze poravdepodobne bude ju treba napichnut a preprogramovat palivovu mapu.... z toho dovodu zhanam nejaky servis,resp.sikovneho mechanika,ktory by mi vedel poradit,samozrejme nechcem to zadara,ak by ste o niekom vedeli najlepsie z TN-kraja budem vdacny za kazde info...dik Martin
chcel by som pripravit apriliu na sezonu,mam ju druhy rok, v podstate som tam menil olej,filter olejovy aj vzduchovy, co sa tyka ostatnych veci,ktore by som potreboval skontrolovat, to nie je v mojich schopnostiach a nerad by som sa pustal do niecoho,naco nemam...... od zaciatku ako som ju kupil mi nieco klepe , ide to pravdepodobne od variatora. potreboval by som pozriet variator,remen, kvapaliny, brzdove platnicky,no proste vacsi servis,aby som nemal s tym problem v lete. Min.rok som si vymenil termostat,nakolko som zistil benzin v oleji, aj napriek vymene olej tam stale je, takze poravdepodobne bude ju treba napichnut a preprogramovat palivovu mapu.... z toho dovodu zhanam nejaky servis,resp.sikovneho mechanika,ktory by mi vedel poradit,samozrejme nechcem to zadara,ak by ste o niekom vedeli najlepsie z TN-kraja budem vdacny za kazde info...dik Martin
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Servis aprilia
vitam ta na fore
a ako novacikovi na nasom fore ti davam do pozornosti PRAVIDLA FORA. OK, a teraz k prispevku... 

Zalezi na tom, ci to klepe stale, alebo trebars iba na volnobehu a nizkych otackach... ak iba vtedy, tak je to viacmenej normalne, a pri pripadnej kontrole skontrolovat samozrejme valceky a voditka vo variatore... v pripade opotrebovania ich treba vymenit.22slash22 napísal:od zaciatku ako som ju kupil mi nieco klepe, ide to pravdepodobne od variatora.
hmm... ako sa u teba prejavoval benzin v oleji? Je normalne, ze olej trochu smrdi za benzinom (ked privonias k cerstvo vytiahnutej mierke oleja), otestoval som to na troch maxikoch a vsetkych troch je to tak... Netvrdim, ze s tym nemas problem (benzin v oleji), len ma zaujima, ako podla coho vies, ze s tym problem mas...22slash22 napísal:Min.rok som si vymenil termostat,nakolko som zistil benzin v oleji, aj napriek vymene olej tam stale je

- Bobo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Máj 03, 2007 2:29 pm
- Skúter: BMW R 1200 RT
No neviem, či súvisí benzín v oleji s výmenou termostatu. Zdá sa mi to volajaké čudné 

KYMCO XC 250, SUZUKI Burgman 650, BMW R 1200 RT
- m4rk0
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 9:21 pm
- Skúter: Gilera Runner 70 SP Replica Simoncelli
- Kontaktovať užívateľa:
termosta a benzin v oleji -? toto mi niak nejde dokopi 

- Martin_Atlantic
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Nov 15, 2011 10:59 pm
- Skúter: Aprilia Atlantic
Cau Martin 
si skoro moja kopia
ja som tiez Martin, tiez mam AA500 ale 04...
dufam ze sa niekde stretneme na neakom zjazde 
No, ja ti zial nepomozem a tuna na fore sa pravdepodobne tiez nikto nenajde. tiez som hladal s tymi istymi problemami....tak isto som mechanik amater ktory to nikdy nerobil...ale tak. pomali som sa k tomu rozhybal....odporucam ti konaktovat VIPERa alebo VLADYho, títo dvaja chalani mi zatial najviac pomohli...(viper-poskytol vsetky maualy a vlady je sikula na elektriku
)
s tym klepotanym...v oblasti varia mam tiez "problem"...ale zjavne ako vravi TheBandit pri prudkom ubrani plynu a naslednom pridany (alebo pri nizskych otackach) asi nie je velky problem.
a ak toho mechanika zozenies...tak mi prosim daj nanho kontakt
ja som z BA.....
inac... vitaj na fore

si skoro moja kopia

No, ja ti zial nepomozem a tuna na fore sa pravdepodobne tiez nikto nenajde. tiez som hladal s tymi istymi problemami....tak isto som mechanik amater ktory to nikdy nerobil...ale tak. pomali som sa k tomu rozhybal....odporucam ti konaktovat VIPERa alebo VLADYho, títo dvaja chalani mi zatial najviac pomohli...(viper-poskytol vsetky maualy a vlady je sikula na elektriku

s tym klepotanym...v oblasti varia mam tiez "problem"...ale zjavne ako vravi TheBandit pri prudkom ubrani plynu a naslednom pridany (alebo pri nizskych otackach) asi nie je velky problem.
a ak toho mechanika zozenies...tak mi prosim daj nanho kontakt

inac... vitaj na fore

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
v tejto teme sme to rozoberali a spomina sa tam aj to, ze to ma na svedomi termostat 
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... 00#p204308

http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... 00#p204308
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ak je napríklad termostat seknutý motor sa nezohreje...ak sa motor nezohreje RJ dáva moc bohatú zmes, lebo proste bohatosť sa riadi aj podľa teploty motora, a plus teplota nasávaného vzduchu a tak...je toho ešte aj viac, čo všetko sníma RJ a podľa čoho dávkuje palivo..... A preto benzín v oleji lebo sa všetok nespáli...Je to akokeby sa furt jazdilo na sytič. Ale to je prípad len ak sa dlhodobo jazdí takto.....nie že za pár dní sa to stane.A ešte aj to že ak sa motor nezohreje tak to predsa vidieť aj na teplomerovi a aj na spotrebe že je vysoká moc.....Takže v prvom rade je to chyba obsluhy . A okrem toho na bohatosť paliva má vplyv aj stav samotného vstrekovača...alebo tlak paliva v systéme....
Takže si myslím, že programovať palivovú mapu , a hlavne ak do nej nikdy nebolo zasahované mi príde ako nie moc dobrý pokus o riešenie problému...to ak to má bohatú zmes je len nejaký dôsledok dačoho iného čo by mohlo byť zlé.Snímač teploty vody ,alebo nasávaného vzduchu alebo snímač tlaku v sacom potrubí a pod. A nie že hneď ideme šahať na soft v RJ.....
Takže si myslím, že programovať palivovú mapu , a hlavne ak do nej nikdy nebolo zasahované mi príde ako nie moc dobrý pokus o riešenie problému...to ak to má bohatú zmes je len nejaký dôsledok dačoho iného čo by mohlo byť zlé.Snímač teploty vody ,alebo nasávaného vzduchu alebo snímač tlaku v sacom potrubí a pod. A nie že hneď ideme šahať na soft v RJ.....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- m4rk0
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 9:21 pm
- Skúter: Gilera Runner 70 SP Replica Simoncelli
- Kontaktovať užívateľa:
v tomto pripade ano ale bolo to napisane inym stylom co nedavalo zmysel
-
- chodec
no v podstate nie som tu novy.Musel som si zalozit novy nick,nakolko na stary som uplne zabudol heslo a nikde som nenasiel potvrdzujuci mail,na ktory som sa registroval, stary nick: cickadub
ale aj tak dik za uvítanie
co sa tyka toho klepania robi to len na volnobehu resp.pri nizkych otackach,ale aj tak je to myslim pocut viac ako dost.
o benzine v oleji som precital hodiny na forach, pri starom termostate mi rucicka nevybehla ani cez tretinu,po vymene sa to rapidne zlepsilo, motor sa rychlo zahreje. co sa tyka toho benzinu bolo ho tam strasne moc,ked som menil olej pri vypusteni to nebola ani konzistencia oleja,ale zmiesany olej s benzinom cca 1:1.na forach uvadzali,ze ak nepomoze vymena termostatu treba dat preprogr.palivovu mapu.neviem co je na tom pravdy. po vymene termostatu je to ovela lepsie,no aj tak ho tam je myslim dost,ale to moze byt aj moj blby pocit, preto by som to rad zveril niekomu zdatnemu v tejto oblasti.
u mna je situacia taka,ze na jar,resp.v lete by som chcel apriliu predat a kupit Aprilu Mana 850 a nerad by som ju predaval v nie 100% stave,aj ked za 2roky ma nikdy nikde nenechala-max spokojnost,no chcel by som ju dat na mensi servis aby novy majitel nemal s nou pripadne problemy.
Martin-Atlantic : ak zozeniem,urcite sa Ti ozvem.
ale aj tak dik za uvítanie

co sa tyka toho klepania robi to len na volnobehu resp.pri nizkych otackach,ale aj tak je to myslim pocut viac ako dost.
o benzine v oleji som precital hodiny na forach, pri starom termostate mi rucicka nevybehla ani cez tretinu,po vymene sa to rapidne zlepsilo, motor sa rychlo zahreje. co sa tyka toho benzinu bolo ho tam strasne moc,ked som menil olej pri vypusteni to nebola ani konzistencia oleja,ale zmiesany olej s benzinom cca 1:1.na forach uvadzali,ze ak nepomoze vymena termostatu treba dat preprogr.palivovu mapu.neviem co je na tom pravdy. po vymene termostatu je to ovela lepsie,no aj tak ho tam je myslim dost,ale to moze byt aj moj blby pocit, preto by som to rad zveril niekomu zdatnemu v tejto oblasti.
u mna je situacia taka,ze na jar,resp.v lete by som chcel apriliu predat a kupit Aprilu Mana 850 a nerad by som ju predaval v nie 100% stave,aj ked za 2roky ma nikdy nikde nenechala-max spokojnost,no chcel by som ju dat na mensi servis aby novy majitel nemal s nou pripadne problemy.
Martin-Atlantic : ak zozeniem,urcite sa Ti ozvem.
- viper
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
- Skúter: Kawasaki Versys 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Ak vies anglicky pozri si to americke forum.Je tam toho popisaneho stresne vela a aj vela rieseni.
Ak si mal problem s termostatom a dal si tam ten isty typ tak si problem nevyriesil.AA500 mali problem s benzinom v oleji kvoli vadnemu termostatu z vyroby.Amici tam dali cisla termostatov ktore su uz OK a tie treba potom pouzit.
Laicky zistis zly termostat tak, ze mas motor podchladeny(rucicka teploty je niekde medzi stredom a spodkom stupnice pri zohriatom motore) ak si dobre pamatam
Ak si mal problem s termostatom a dal si tam ten isty typ tak si problem nevyriesil.AA500 mali problem s benzinom v oleji kvoli vadnemu termostatu z vyroby.Amici tam dali cisla termostatov ktore su uz OK a tie treba potom pouzit.
Laicky zistis zly termostat tak, ze mas motor podchladeny(rucicka teploty je niekde medzi stredom a spodkom stupnice pri zohriatom motore) ak si dobre pamatam

Kawasaki Versys Touring Edition

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ale že čo je už toto za svet?...že Americké fórum, a nieje po Americky
Dáš si to pekne krásne do prekladača a polovicu víš hneď, a z toho si potom vydedukuješ ďaľšiu štvrtinu a posledná štvrtina sú aj tak len zbytočnosti a OT príspevky ako napríklad aj tento môj ....
PS: Zlatý vzduchom chladený motor ...žiaden teplomer a ani termostat...žiadna starosť...akurát že občas to skončí tak, ako ukazuje môj avatar....

Dáš si to pekne krásne do prekladača a polovicu víš hneď, a z toho si potom vydedukuješ ďaľšiu štvrtinu a posledná štvrtina sú aj tak len zbytočnosti a OT príspevky ako napríklad aj tento môj ....

PS: Zlatý vzduchom chladený motor ...žiaden teplomer a ani termostat...žiadna starosť...akurát že občas to skončí tak, ako ukazuje môj avatar....

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
vlady...vzduchom chladena striekacka ma tiez teplomer akurat nema termostat...
na diagnostiku ti to hocikde nepichnu kedze to nie je zrovna lacna sranda...na diagnostike vidno skoro vsetky problemy motora okrem vylozene mechanickych a da sa z toho aj vecsina zavad vydedukovat...
stare 500ky maju este dost jednoduchu vstrekovacku (nie su riadene sirokopasmovou lamda sondou ale len skokovou) tak je to pomerne natvrdo nastavene...
za klepanie moze casto remen alebo vydrate valceky (alebo otocene naopak a potom casto pozuju vario a treba ho vymenit)
na diagnostiku ti to hocikde nepichnu kedze to nie je zrovna lacna sranda...na diagnostike vidno skoro vsetky problemy motora okrem vylozene mechanickych a da sa z toho aj vecsina zavad vydedukovat...
stare 500ky maju este dost jednoduchu vstrekovacku (nie su riadene sirokopasmovou lamda sondou ale len skokovou) tak je to pomerne natvrdo nastavene...
za klepanie moze casto remen alebo vydrate valceky (alebo otocene naopak a potom casto pozuju vario a treba ho vymenit)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
-
- chodec
viper- termostat som kupil asi dobry,nakolko motor sa zahreje ovela skor a rucicka ukazuje nad hornou polovicou......
alcatelko- z toho dovodu by som to chcel poozriet,ako rozobrat by som to vedel, na nete som nasiel podrobne video s tym by nebol problem az na variator,nakolko nemam naradie/vzduchovu pistol/ na povolenie variatora
alcatelko- z toho dovodu by som to chcel poozriet,ako rozobrat by som to vedel, na nete som nasiel podrobne video s tym by nebol problem az na variator,nakolko nemam naradie/vzduchovu pistol/ na povolenie variatora

- Lapko
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Apr 08, 2008 7:40 pm
- Skúter: Suzuki Burgman 400 K7 / Suzuki V-Strom 650 K7
Naco vzduchovu pistol. Da sa to povolit aj bez nej. Myslim ze vlady alebo niekto iny sem dal fotku a rozmer takeho domaceho pripravku na zablokovanie variatora. Neviem aky ma variator aprilia ale ak tam ma lopatky kde sa daju zapriet sroby ktore su na tom pripravku, pojde to povolit aj golou s nadstavcom.
Neviem najst fotku toho pripravku. Inak jeden sa mi povaluje v garazi a viem zapozicat...
Neviem najst fotku toho pripravku. Inak jeden sa mi povaluje v garazi a viem zapozicat...
podpis som si este nenastavil
-
- chodec
Lapko ak by si vedel zapozicat bol by som Ti vdacny...akonahle sa umudri pocasie chcel by som to rozobrat,potom by som sa Ti ozval...zatial velke DIIIK
- Martin_Atlantic
- motorkár
Zdravim... mate niekto skusenosti s touto firmou ohladne Servisu??? http://www.motogroup.sk/
potrebujem skuter skontrolovat mozno vymenit diely a tak. alebo chodi niekto do ofic. servisu inam??? co to tak cca stoji? naplne, filtre+robota?
potrebujem skuter skontrolovat mozno vymenit diely a tak. alebo chodi niekto do ofic. servisu inam??? co to tak cca stoji? naplne, filtre+robota?
- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:
Alci tam pracuje..
...Sent from my THC infected device running into Absolution...
...Sent from my THC infected device running into Absolution...
- Petom
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Máj 06, 2009 1:58 pm
- Skúter: BMW K1200 LT
Martin, na Alciho sa da spolahnut, mne robil servis a v poho vsetko. 

Mne sa stratil podpis, aj vám?
- Martin_Atlantic
- motorkár
uz som ich kontaktoval
vyskusam, dufam ze nebudu prilis drahy

vyskusam, dufam ze nebudu prilis drahy

- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
Tak za taku prehliadku a vymenu naplni si minimalne kilo nachystaj, ale budes to mat spravene v autorizovanom servise 
sent from my Galaxy S2 using tapatalk

sent from my Galaxy S2 using tapatalk
- Martin_Atlantic
- motorkár
no ja by som potreboval pravdepodobne vymenit aj valceky, mozno cele vario, remen, pozret brzdy...kupil som to jazdene a vobec netusim v akom to je stave...
kilco, no tak neako som ratal.
kilco, no tak neako som ratal.
- Martin_Atlantic
- motorkár
No...takze len tak pre zaujimavost...
vymena brzdovych kotucov, valceky, remen, oleje, filtre... 300€ cez servis.
ponukne niekto menej?
vymena brzdovych kotucov, valceky, remen, oleje, filtre... 300€ cez servis.
ponukne niekto menej?

- Martin_Atlantic
- motorkár
no neviem ci by som mal ale tak podla mna su to volnodostupne info a ak by ste chceli vediet presne ktory servis tak piste SS.
vraveli:
platnicky okolo 20€ za jednu
oleje a filtre za 100€ (olej + robota)
remen 100€ + robota
valceky, vario cca 70€ diely+30€ robota (tu mi to pride troska malo za diely, co vy na to?)
samozrejme vsetko su to len odhady...
vraveli:
platnicky okolo 20€ za jednu
oleje a filtre za 100€ (olej + robota)
remen 100€ + robota
valceky, vario cca 70€ diely+30€ robota (tu mi to pride troska malo za diely, co vy na to?)
samozrejme vsetko su to len odhady...