Nabíjačka

URL linky na web stránky s užitočnými informáciami

Moderátor: Moderators

Správa
Autor

Adrian 15
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Ne Máj 28, 2006 5:17 pm
Skúter: neuvedený

#2 Príspevok od užívateľa Adrian 15 » Št Nov 09, 2006 5:39 pm

tiez si kupim :)
podpis som si este nenastavil

Crossbiker

#3 Príspevok od užívateľa Crossbiker » Pi Nov 10, 2006 7:38 am

len či je aj na gelové baterky :?:

scrat

#4 Príspevok od užívateľa scrat » Pi Nov 10, 2006 10:36 am

Crossbiker napísal:len či je aj na gelové baterky :?:
a tam je nejaký rozdiel v nabíjaní? skuter tiež nerozlišuje či má gelovú alebo normalnu...

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#5 Príspevok od užívateľa aumirek » Pi Nov 10, 2006 11:03 am

scrat napísal:
Crossbiker napísal:len či je aj na gelové baterky :?:
a tam je nejaký rozdiel v nabíjaní? skuter tiež nerozlišuje či má gelovú alebo normalnu...
je tam rozdíl v nabíjení jen ten že klasickou baterku 12 voltu mužěš nabíjet klidně i 18 V a nic se neděje gelovou mužeš nabíjet jen 14 V a ne více jinak se zničí/těch 14 voltu neber závazně nevím to ted stoprocentně mmže to bejt 13,5 nebo 14,5 /ale na té baterce je to někdy i napsané

scrat

#6 Príspevok od užívateľa scrat » Po Nov 13, 2006 5:32 pm

N i T r O napísal:mno tak se divam na tu nabijecku a na baterku na scoota bych to nekupoval - nabiji to minimalne proudem 1,2A a ma se nabijet max 10% z celkove kapacity baterie takze pokud mas treba na scootu 5Ah tak naijet max 0,5 A !!! tech 1,2 je uz moc si myslim chce to primo nabijecku na tak male baterky
kde si vyčital akým prudom to nabija? lebo pokial dobre vidím tak v popise sa o nabíjacom prude nič nehovorí. popis hovorí o použití baterií v rozsahu 1.2-120Ah

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#7 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Nov 13, 2006 6:01 pm

scrat napísal:
N i T r O napísal:mno tak se divam na tu nabijecku a na baterku na scoota bych to nekupoval - nabiji to minimalne proudem 1,2A a ma se nabijet max 10% z celkove kapacity baterie takze pokud mas treba na scootu 5Ah tak naijet max 0,5 A !!! tech 1,2 je uz moc si myslim chce to primo nabijecku na tak male baterky
kde si vyčital akým prudom to nabija? lebo pokial dobre vidím tak v popise sa o nabíjacom prude nič nehovorí. popis hovorí o použití baterií v rozsahu 1.2-120Ah
Máš uplně pravdu na druhou stranu nechápu jak taková levná nabíječka pozná jak silnou baterku jsi tam zapl a nijakou regulaci tam nevidím ale možná se pletu jedině ju mít a změřit.

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#8 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Nov 13, 2006 8:15 pm

Mal som ju doma z minulej akcie asi pred polrokom na premeranie a odskúšanie a nabíja ak je prepnutá na auto cca 3,5A a ak na moto tak 0,8A takže to je dosť ak je baterka trebarz 4Ah a vypína ak je na baterke cca 14,2V a to konzervačné dobíjanie je takisto 0,8A. inak za tú cenu takýto automat asi nekúpite nikde ale aj tak sa mi to zdá na tie klasické 4 a 5Ah baterky do scootrov trocha vela tých 0,8A. ale inak ak by mal dakto silnejšiu baterku tak ako ja 10Ah ,je tá nabka ok. aj keď trafo je trafo a nemá sa na ňom moc čo pokaziť (jedine zhorieť) na rozdiel od tejto LIDLOVEJ. tu je to robené ako pulzný zdroj a stačí ak po čase vyschne nejaký elektrolytický kondenzátor a nabka nepôjde. Ale takéto zdroje sú dneska skoro vo všetkej elektronike takže by som v tom zas tak velký problém nevidel.... tož vsjo. A takisto šikovný elektronik alebo dačo podobné ako ja by to mal zvládnuť opraviť ak samozrejme neskape ten mikroprocesor čo to všetko riadi potom to opravia len v spalovni.... :oops: Inak možno by sa vhodným zásahom do tej elektroniky dal ten prúd zmenšiť na tých potrebných cca 0,5A. Nie možno ale asi áno.... kto nájde odvahu??? a kúpi jednu nabku na pokusy???v LIDLI sa dá tovar vráťiť tuším do mesiaca aj bez udania dôvodu :twisted:Kto ešte nevracal tovar v LIDLI, hláste sa u súdruha Žinčicu... :D
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

scrat

#9 Príspevok od užívateľa scrat » Po Nov 13, 2006 8:26 pm

VLADY napísal:Mal som ju doma z minulej akcie asi pred polrokom na premeranie a odskúšanie a nabíja ak je prepnutá na auto cca 3,5A a ak na moto tak 0,8A takže to je dosť ak je baterka trebarz 4Ah a vypína ak je na baterke cca 14,2V a to konzervačné dobíjanie je takisto 0,8A. inak za tú cenu takýto automat asi nekúpite nikde ale aj tak sa mi to zdá na tie klasické 4 a 5Ah baterky do scootrov trocha vela tých 0,8A. ale inak ak by mal dakto silnejšiu baterku tak ako ja 10Ah ,je tá nabka ok. aj keď trafo je trafo a nemá sa na ňom moc čo pokaziť (jedine zhorieť) na rozdiel od tejto LIDLOVEJ. tu je to robené ako pulzný zdroj a stačí ak po čase vyschne nejaký elektrolytický kondenzátor a nabka nepôjde. Ale takéto zdroje sú dneska skoro vo všetkej elektronike takže by som v tom zas tak velký problém nevidel.... tož vsjo. A takisto šikovný elektronik alebo dačo podobné ako ja by to mal zvládnuť opraviť ak samozrejme neskape ten mikroprocesor čo to všetko riadi potom to opravia len v spalovni.... :oops: Inak možno by sa vhodným zásahom do tej elektroniky dal ten prúd zmenšiť na tých potrebných cca 0,5A. Nie možno ale asi áno.... kto nájde odvahu??? a kúpi jednu nabku na pokusy???v LIDLI sa dá tovar vráťiť tuším do mesiaca aj bez udania dôvodu :twisted:Kto ešte nevracal tovar v LIDLI, hláste sa u súdruha Žinčicu... :D
Tak ja mám origo baterku 7Ah takže neváham a vo štvrtok berem. Potom ti ju požičam na ten tvoj pokus :)

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#10 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Nov 13, 2006 9:17 pm

scrat napísal:
VLADY napísal:Mal som ju doma z minulej akcie asi pred polrokom na premeranie a odskúšanie a nabíja ak je prepnutá na auto cca 3,5A a ak na moto tak 0,8A takže to je dosť ak je baterka trebarz 4Ah a vypína ak je na baterke cca 14,2V a to konzervačné dobíjanie je takisto 0,8A. inak za tú cenu takýto automat asi nekúpite nikde ale aj tak sa mi to zdá na tie klasické 4 a 5Ah baterky do scootrov trocha vela tých 0,8A. ale inak ak by mal dakto silnejšiu baterku tak ako ja 10Ah ,je tá nabka ok. aj keď trafo je trafo a nemá sa na ňom moc čo pokaziť (jedine zhorieť) na rozdiel od tejto LIDLOVEJ. tu je to robené ako pulzný zdroj a stačí ak po čase vyschne nejaký elektrolytický kondenzátor a nabka nepôjde. Ale takéto zdroje sú dneska skoro vo všetkej elektronike takže by som v tom zas tak velký problém nevidel.... tož vsjo. A takisto šikovný elektronik alebo dačo podobné ako ja by to mal zvládnuť opraviť ak samozrejme neskape ten mikroprocesor čo to všetko riadi potom to opravia len v spalovni.... :oops: Inak možno by sa vhodným zásahom do tej elektroniky dal ten prúd zmenšiť na tých potrebných cca 0,5A. Nie možno ale asi áno.... kto nájde odvahu??? a kúpi jednu nabku na pokusy???v LIDLI sa dá tovar vráťiť tuším do mesiaca aj bez udania dôvodu :twisted:Kto ešte nevracal tovar v LIDLI, hláste sa u súdruha Žinčicu... :D
Tak ja mám origo baterku 7Ah takže neváham a vo štvrtok berem. Potom ti ju požičam na ten tvoj pokus :)
Tak je to tak jak jsem tušil na skutra co má baterku 4 Ah je to trošku moc tobě 7 Ah je to v pohodě použít to ale na baterku 120 Ah jak píšou muže jen zoufalec a na gelovku nevím asi to taká není dobré.

VLADY
spammer
spammer

#11 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Nov 13, 2006 10:05 pm

na tie Gelovky to je takisto v pohode , tých 14,2 pretože gelovky sa takisto môžu nabíjať na viacej ako tých 13,8V . ak to samozrejme nieje dlhodobo respektíve trvalo. všade v popisoch a tech. podmienkach píšu že trvalo do 13,8 a cyklicky až cez 14V ,aj scooter mne osobne nabíja na 14.5 a to tam mám takisto utesnenú baterku teda gelovku a alternátor tiež nieje najslabší cca 160W a v pohode. Je tá nabka urobená tak že pri tých 14,4V vypne a znova zapne ak klesne napätie tuším pod 12,8V ale niesom si istý či nie aj menej.takže by to tam mohlo byť aj nafurt ale načo. baterka má samovybíjanie len pár percent za mesiac tak je to zbytočné ...stačí to zapnúť raz za dva tri mesiace a bude to OK.A takisto má ochranu proti prepólovaniu že ak sa dá baterka opačne tak nezopne relé a nepripojí ju na nabíjačku a nehrozí zničenie. To pre tých čo ešte netušia že skoro odjakživa je PLUSKA červená a MINUSKA buď modrá alebo čierna..... :oops:
Naposledy upravil/-a VLADY v Po Nov 13, 2006 10:19 pm, upravené celkom 1 krát.

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#12 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Nov 13, 2006 10:16 pm

VLADY napísal:na tie Gelovky to je takisto v pohode , tých 14,2 pretože gelovky sa takisto môžu nabíjať na viacej ako tých 13,8V . ak to samozrejme nieje dlhodobo respektíve trvalo. všade v popisoch a tech. podmienkach píšu že trvalo do 13,8 a cyklicky až cez 14V ,aj scooter mne osobne nabíja na 14.5 a to tam mám takisto utesnenú baterku teda gelovku a alternátor tiež nieje najslabší cca 160W a v pohode. Je tá nabka urobená tak že pri tých 14,2V vypne a znova zapne ak klesne napätie tuším pod 13V ale niesom si istý či nie aj menej.takže by to tam mohlo byť aj nafurt ale načo. baterka má samovybíjanie len pár percent za mesiac tak je to zbytočné ...stačí to zapnúť raz za dva tri mesiace a bude to OK.A takisto má ochranu proti prepólovaniu že ak sa dá baterka opačne tak nezopne relé a nepripojí ju na nabíjačku a nehrozí zničenie. To pre tých čo ešte netušia že skoro odjakživa je PLUSKA červená a MINUSKA buď modrá alebo čierna..... :oops:
pokud má těch 14,2 tak jeto tak nahraně ale jde to ty klasické mívaj víc neb normální baterce to nevadi ale gelovka 4 Ah ve spojení těch 0,8 A tady bych už obavu měl

Xlukas.cz
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: So Jún 10, 2006 6:01 pm
Skúter: Piaggio X9 125
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa Xlukas.cz » Po Nov 13, 2006 10:23 pm

mame ji v praci a myslim si, ze je dobra. mozna nevyhoda je, ze uplne vybitou baterku z auta neumi nabit. musi se nechat ulezet a az pak to jde po par hodinach.

jinak na skutr sem si koupil tusim 14ah baterku ;-)
to uz je pomalu jak do auta :-) :-) :-)
podpis som si este nenastavil

VLADY
spammer
spammer

#14 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Nov 13, 2006 10:28 pm

Sorry, kukol som do debilníčka a tam mám zapísané k tej nabke 14,4V ale aj tak si myslím že to je v pohode ono zas na druhej strane aj tých 14.4 je ešte v norme pretože v katalogových listoch od výrobcu akumulátorov som našiel cyklické nabíjanie utesnených akumulátorov 14,4-15V a takisto to píše aj KYMCO v servisnom manuále že pri kontrole nabíjania má byť napätie v sieti a teda regler nastavený 14,5+/- 0,5V čo sa mi zdá dosť velký rozsah v podstate 14-15V...alibisti sú aj výrobcovia automobilov lebo vnávode od auta mám napísané že môže zožrať na 1000km až 0,8L oleja!!!! to už by ten motor musel byť dobre vyhonený!!!
Naposledy upravil/-a VLADY v Po Nov 13, 2006 10:37 pm, upravené celkom 1 krát.

VLADY
spammer
spammer

#15 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Nov 13, 2006 10:34 pm

Ono na to je tam ten mikroprocesor že jej to tak dlho trvá než začne nabíjať naplno vybitú baterku aby na nej najprv stúplo napätie na nejakých cca 12V tak jej začne dávať len malé prúdové impulzy na to aby sa zdvihlo napätie a nešiel do uplne vybitej baterky nejaký moc velký prúd... čo je mimochodom šetrnejšie pre tú baterku na rozdiel od toho ak by sme ju nabíjali v scootri alebo v aute kde je alternátor ktorý je pomerne tvrdý zdroj prúdu a nieje tam žiadny obmedzovač prúdu vtedy do takej vybitej baterky čo má cca 10-11V by išiel zo začiatku moc velký prúd rádovo desiatky ampérov....

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#16 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Nov 13, 2006 10:35 pm

VLADY napísal:Sorry, kukol som do debilníčka a tam mám zapísané k tej nabke 14,4V ale aj tak si myslím že to je v pohode ono zas na druhej strane aj tých 14.4 je ešte v norme pretože v katalogových listoch od výrobcu akumulátorov som našiel cyklické nabíjanie utesnených akumulátorov 14,4-15V a takisto to píše aj KYMCO pri kontrole nabíjania že má byť napätie v sieti a teda regler nastavený 14,5+/- 0,5V
já kupoval gelovku v potřebách pro radioamáter a byl tam podrobnej popis jak se nabíjí již si to nepamatuji přesne bud mohla bejt stále zapojená při menším napěti nevím už kolik to bylo nebo běžně 1/10 kapacity a tam bylo asi 14,7 V ale krk za to nedám

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#17 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Po Nov 13, 2006 11:16 pm

Tiež som jeden z tých, čo skoro všetko do LIDLa vrátil, lebo kvalita je to biedna :roll: a už sa tam ani nepokúšam niečo kúpiť, preto radšej, ako zničiť si akumulátor :cry: , doporučujem toto:

http://www.conrad-sk.com/cgi/websale6.c ... 51827531_1

Mne sa dokonca podarilo zohnal slabšiu verziu do max. prúdu 300mA za 290,-SK :lol: a funguje to perfektne aj na 12Ah baterku, automatika si to pekne zreguluje a po nabití udržiava baterku na maxime. Pri nabíjaní sa baterka zohrieva minimálne, nie je potrebné ju vyberať, alebo vymontovávať zátky. Niekedy to mám pripojené aj niekoľko týždnov a úplne bez problémov. Dokonca sa mi s tým podarilo rozchodiť a sformátovať aj gelovku, ktorú som už odsúdil na zberu a nakoniec ju ešte ďalší rok úspešne používam a zdá sa, že stále sa má "dobre". :!:
Dva aku už vôbec nenabíjam klasickou autonabíjačkou, iba týmto a ich výdrž je lepšia, sa mi tak zdá, že sa takto pomaly dokážu nabiť viac doplna.
Tak už zasa nič.

Crossbiker

#18 Príspevok od užívateľa Crossbiker » Ut Nov 14, 2006 3:04 pm

vlady ty máš moskvič? 0.8l/1000km :-D

VLADY
spammer
spammer

#19 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Nov 14, 2006 7:53 pm

Nie ale oni to do toho návodu alibisticky píšu... asi sa chcú pozichrovať keby dačo tak nič ..... tolko oleja mi nežral ani žigul čo mal vyhonený motor a z guferov na ventiloch ostali len strunky... :?

Crossbiker

#20 Príspevok od užívateľa Crossbiker » St Nov 15, 2006 10:43 pm

VLADY napísal:Nie ale oni to do toho návodu alibisticky píšu... asi sa chcú pozichrovať keby dačo tak nič ..... tolko oleja mi nežral ani žigul čo mal vyhonený motor a z guferov na ventiloch ostali len strunky... :?
:-D :-) ;-)

Napísať odpoveď

Návrat na "Linky"