K. Matrix - po dlhšom státí chytí až na cca 500-tý kop
Moderátor: Moderators
-
- Dátum registrácie: Št Feb 23, 2012 9:02 pm
- Skúter: Keeway matrix racing sport 50
K. Matrix - po dlhšom státí chytí až na cca 500-tý kop
Čaute motorkári. Kúpil som skútra keeway matrix 50 všetko v pohodičke po 1000km som bol v servise na odblokovanie ide pekne všetko v poriadku len mám taký problém že ked mi dlho nejde, dlho stojí, tak mi nechce naštartovať musím donho kopat asi 500 krát potom ide asi nedostáva tolko benzínu kolko by malo. Včera som skúšal nešiel tak som pod sviečku strekol striekackou benzín a naštartoval nestretli ste sa niekto s tým? Ďakujem.
### tema oddelena z inej temy - THeBaNDiT
### tema oddelena z inej temy - THeBaNDiT
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Re: K. Matrix - po dlhšom státí chytí až na cca 500-tý kop
vitaj na fore (a upozornujem, ze tvojich prvych 10 prispevkov musi byt schvalenych, az potom sa zobrazia, takze sa nelakaj toho, ked napises prispevok a na fore ho nevidno)
k problemu... skus pre nastartovanie tento (zauzivany) postup:
1.) pri vypnutom zapalovani tak 3x kopni nakopavackou
2.) zapni zapalovanie a skus nastartovat (bud elektricky, alebo nakopavackou)
Este ked som mal Matrixa ja, vcelku to fungovalo... a takto to riesili viaceri majitelia cinskych 2T scootrov... Ak by nepomohlo, tak napriklad skontroluj, ci nemas pricvaknutu palivovu hadicku do scootra, i ten problem som na Matrixe mal, a totiz ked som ho dal na hlavny stojan, pricvakla (a teda priskrtila) sa mi palivova hadicka...
(samozrejme som na to zakratko prisiel a problem odstranil)
A este mi napadlo, ze ak to mas v zaruke (predpokladam, ze ano), tak servis si kontaktoval? Oni su tu od toho, aby sa starali, nie?
Pripadne si vypln v profile bydlisko, a snad pomoze aj niekto z fora osobne... 
k problemu... skus pre nastartovanie tento (zauzivany) postup:
1.) pri vypnutom zapalovani tak 3x kopni nakopavackou
2.) zapni zapalovanie a skus nastartovat (bud elektricky, alebo nakopavackou)
Este ked som mal Matrixa ja, vcelku to fungovalo... a takto to riesili viaceri majitelia cinskych 2T scootrov... Ak by nepomohlo, tak napriklad skontroluj, ci nemas pricvaknutu palivovu hadicku do scootra, i ten problem som na Matrixe mal, a totiz ked som ho dal na hlavny stojan, pricvakla (a teda priskrtila) sa mi palivova hadicka...

A este mi napadlo, ze ak to mas v zaruke (predpokladam, ze ano), tak servis si kontaktoval? Oni su tu od toho, aby sa starali, nie?

-
- Dátum registrácie: Št Feb 23, 2012 9:02 pm
- Skúter: Keeway matrix racing sport 50
Ďakujem za privítanie. Presne tak som to skúšal nefunguje to. Kopal som donho asi 50 krát v kuse zapol som kúčil a nič. Ano mam to v záruje budem musiet zbehnut do servisu ked sa oteplí.. no idem si to skúsit vyplnit. ďik za odpoved
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
50x pri vypnutom zapalovani je podla mna privela... asi sa to potom prechlastalo... skus 3x a potom so zapnutym... alebo este taka rada frcala, ze rukou upchat nasavaci otvor na airboxe a skusit nastartovat... to tiez mnohym pomohlo... V kazdom pripade servis by to mal vediet poriesit, je to ich povinnost zo zakona... 

-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Jan 23, 2011 2:07 pm
- Skúter: ZX-10R
To isté robil aj Aerox, ale furt som mal zapnutý kľúč. Ale tak po 30 až 50tom kopnutí chytil.
podpis som si nastavil
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
a tak zase také neobvyklé to nie je , aj mne to sem tam spravilo, vždy pomohlo to ako tu už bolo spomenute , zapchať privod vzduchu, nech si trosku natiahne benzinu do valca a teda prekopnut zo dva, tri krat , potom skusit nastartovat ... alebo najskôr len tak prekopnut zo tri, 4x a az potom vzopnut klucik a prekopnut .. inak ak si to skusal nastartovat teraz že po zime skús naliať aj čerstvý benzín 

Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- Porkyyy
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Apr 06, 2009 11:19 am
- Skúter: Keeway Focus 70 2T LC
- Kontaktovať užívateľa:
na cine zvyknu aj automaticke sytice blbnut
ked je pokazeny tak kopes, kopes ako o zivot a nic ... chyti ked sa ti uz ani nechce sadnut na scoot ... ale dobry sposob pise kolega nadomnou, rukov upchat filter, tak to slo mne niekedy ked sa mu moc nechcelo
od kedy mam manual sytic problemy so startom skoncili ...

Srdcom TuneR
- Bora_Bora
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Ut Feb 01, 2011 12:36 pm
- Skúter: Keeway Matrix 50
teraz aj ja "bojujem" s obdobnym problemom. U mna nakoniec sme zistili, ze z nadrze nedoteka palivo do karbu. Filter som menil (bol cisty), ale vyzera ze podtlakovy ventil "sa vzdal". Bud v nadrzi je spina, alebo membrana skoncila. Tak ci onak, idem to vymenit. Vymenim aj palivovu hadicku a taktisto podtlakovu. Mozno tam dam "manulany" kohutik, este uvidim. Skus to tiez preverit....
Naposledy upravil/-a Bora_Bora v So Feb 25, 2012 12:30 am, upravené celkom 1 krát.
podpis som si este nenastavil
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
casta vec u 2T karbov...odpari sa benzin a ostane na tryskach take nieco ako sol (vecsinou biela alebo nazltla latka vykrystalizovana ) ktora upchava mensie trysky (volnobezna obcas aj hlavna)...cize rozobrat vycistit...pred dlhsim odstavenim by mala byt samozrejmost vyprazdnit plavakovku nech sa toto nestava (staci vytiahnut podtlak a nechat bezat motor az kym nezhasne)...spravne odstavenei moto=predchadzanie dlhej jarnej gymnastike pri startovani
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
Ahoj ja som teraz prevrtal dierku čo je na podtlak,v podstate som ju zvetšil s 1mm vrtákom a lepšie ťahá večší podtlak - viac benzínu.
Keeway Goccia 50ccm, Multivar, Ventilvar, Malossi X-kevlar, Malossi biele pružiny, karb.org, 70 ccm update
cavko, prosím ťa že ja mám tiež Aerox, a robí mi to isté, a skúšal som už asi všetko a nič nepomáha, môžeš mi napísať ako si tento problém odstránil ty? Ďakujem.Yamaha napísal:To isté robil aj Aerox, ale furt som mal zapnutý kľúč. Ale tak po 30 až 50tom kopnutí chytil.