Tesnenie pod hlavou valca

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
radozc
chodec
chodec
Dátum registrácie: Po Máj 30, 2011 11:22 am
Skúter: Yamaha Majesty 125 skyliner

Tesnenie pod hlavou valca

#1 Príspevok od užívateľa radozc » Pi Mar 02, 2012 10:54 am

Zdravim stala sa mi neprijemna vec motor mi zacal zrat vodu a strasne sa prehrial odparovacom mi frkal olej s vodou.. Mozte mi poradit nejaku dobru stranku kde by som mohol zohnat nove tesnenie ?? (yamaha majesty 125)
Potrebujem sa vozit na niecom co ma dve kolesa a motor :)

raplik
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
Kontaktovať užívateľa:

Re: Tesnenie pod hlavou valca

#2 Príspevok od užívateľa raplik » Pi Mar 02, 2012 1:16 pm

radozc
chodec
chodec

#3 Príspevok od užívateľa radozc » Pi Mar 02, 2012 6:51 pm

vdaka akurat neska som nanu natrafil :good:

Este otazocka pre takych skusenejsich.. Je mozne ze ak sa mi v motorovom oleji nachadzala voda ze sa dostala cez vodnu pumpu ? pretoze som si neni isty ci je zle tesnenie pod hlavou alebo len semering na vodnej pumpe teraz som to rozoberal a ten semering bol na sracky..

Brandon41
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Pi Okt 07, 2011 8:26 pm
Skúter: yamaha aerox

#4 Príspevok od užívateľa Brandon41 » Pi Mar 02, 2012 7:22 pm

može byť aj zle tesnenie pod hlavou či valcom teraz som si nieni isty..ale kamrat mal taky problem na rmz 250 že mu voda išla do prevodovky
podpis som si este nenastavil

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#5 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Mar 02, 2012 9:30 pm

Na 99% to bude tým guferom, ak je vodná pumpa hnaná cez retiazku od kluky tak ako aj na väčších motoroch.A ak aj je to robené nejak inak ten náhon, tak predsa vieš keď si to rozobral ako je to konštrukčne spravené....A ak je z jednej strany gufera voda a z druhej vnútorná časť motora tak je to jasné ...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

radozc
chodec
chodec

#6 Príspevok od užívateľa radozc » So Mar 03, 2012 2:37 am

Ja si tiez myslim ze by to malo byt tym guferom.. Je to robene tak ze z jednej strany je vrtulka ktora rozhana vodu a z druhej strany uz je rozvod kde je olej.. Len neviem ci je mozne ze sa voda dostane do oleja aj cez tesnenie pod hlavou je to mozne ?

VLADY
spammer
spammer

#7 Príspevok od užívateľa VLADY » So Mar 03, 2012 12:18 pm

Môže sa samozrejme aj cez tesnenie pod hlavou...lebo olej ide do hlavy cez mazací kanálik na mazanie vačky, tam je pri jazde síce väčší tlak ako má voda v okruhu chladenia, čiže skorej by sa mohol dostať tade len olej do vody. Ale zas cez otvor ako je reťaz sa olej vracia zas nazad do klukovej skrine a tam už tlak moc nieje takže tam sa voda môže dostať úplne v pohode ...kedže sú tam aj otvory kade cirkuluje voda čo chladí hlavu predsa a tie susedia s otvormi kde je olej alebo teda dutina kde ide reťaz ...Ale ak sa Ti to neprehrialo ten motor ,tak tesnenie pod hlavou môžeš kľudne vylúčiť....Je malá pravdepodobnosť že také tesnenie prdne len tak z ničoho nič. Skorej sa také môže stať, ak je hlava slabo dotiahnutá po nejakom servisnom zásahu...ale ak je origo od výroby a neprehrial sa motor z dôvodu straty vody alebo z nejakého dôvodu že prestal chladiť tak tesnenie pod hlavou nezvykne prdnúť ....

radozc
chodec
chodec

#8 Príspevok od užívateľa radozc » Ne Mar 04, 2012 2:57 am

VLADY napísal:Môže sa samozrejme aj cez tesnenie pod hlavou...lebo olej ide do hlavy cez mazací kanálik na mazanie vačky, tam je pri jazde síce väčší tlak ako má voda v okruhu chladenia, čiže skorej by sa mohol dostať tade len olej do vody. Ale zas cez otvor ako je reťaz sa olej vracia zas nazad do klukovej skrine a tam už tlak moc nieje takže tam sa voda môže dostať úplne v pohode ...kedže sú tam aj otvory kade cirkuluje voda čo chladí hlavu predsa a tie susedia s otvormi kde je olej alebo teda dutina kde ide reťaz ...Ale ak sa Ti to neprehrialo ten motor ,tak tesnenie pod hlavou môžeš kľudne vylúčiť....Je malá pravdepodobnosť že také tesnenie prdne len tak z ničoho nič. Skorej sa také môže stať, ak je hlava slabo dotiahnutá po nejakom servisnom zásahu...ale ak je origo od výroby a neprehrial sa motor z dôvodu straty vody alebo z nejakého dôvodu že prestal chladiť tak tesnenie pod hlavou nezvykne prdnúť ....
Mne sa stratila uplne vsetka voda ked som to rozobral nic tam nebolo. a ked som to tak prehrial tak cez odparovac mi frkal olej s vodou ja neviem ci mam rozobrat aj tu hlavu alebo len to tesnenie a gufero na pumpe vymenit..

VLADY
spammer
spammer

#9 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Mar 04, 2012 3:29 pm

Ja na Tvojom mieste ju dám dole opatrne aby som nepoškodil tesnenie, a pozrel ho v akom je stave.....premeral rovinnosť dosadacej plochy , a ak bude OK tak by som to zložil aj s pôvodným tesnením a nalial len destilku na skúšku. Samozrejme nieje to predpisové ale aspoň budeš mať istotu. A ak to bude znova tratiť vodu tak následne rozobrať a dať nové tesnenie.

radozc
chodec
chodec

#10 Príspevok od užívateľa radozc » Po Mar 26, 2012 10:56 am

Nemate niekto navod ako dat dole hlavu z motora ?? lebo ten co mi to ma robit nema cas az na dalsi tyzden a to sa mi neche cakat..

VLADY
spammer
spammer

#11 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Mar 26, 2012 11:41 am

Daš dole dekel z vahadiel, dáš von vačkovku aby si vedel dať z nej dole reťazku a povolíš upevňovacie šrouby čo to celé držia na bloku motora....Opatrno to potom stiahneš z piestu. A predtým je dobre to tam všade všetko okolo deliacich rovín vyčistiť, nech ti tam do motora nenapadá bordel. A nazad dávaš naopak -pozor na krúžky... A jediná potrebná vec akurát treba pozrieť značku na rotore magneta-alternátora, to je na to dakde na boku motora šroubovacia krytka. To je dobré spraviť už pred demontážou dať kluku na značku aby si vedel v akej polohe je vtedy vačka. Prípadne si to poznačiť aby si bol naistom pri skladaní. A vypustiť vodu pred tým samozrejme a poodpájať dačo okolo čo by mohlo zavadzať....dakde na youtube nájdeš isto dajaký návod...šak 4T jak 4T..tam nieje moc odlišností ak je to jednobuch....

radozc
chodec
chodec

#12 Príspevok od užívateľa radozc » Po Mar 26, 2012 12:47 pm

VLADY napísal:Daš dole dekel z vahadiel, dáš von vačkovku aby si vedel dať z nej dole reťazku a povolíš upevňovacie šrouby čo to celé držia na bloku motora....Opatrno to potom stiahneš z piestu. A predtým je dobre to tam všade všetko okolo deliacich rovín vyčistiť, nech ti tam do motora nenapadá bordel. A nazad dávaš naopak -pozor na krúžky ..... A jediná potrebná vec akurát treba pozrieť značku na rotore magneta-alternátora, to je na to dakde na boku motora šroubovacia krytka. To je dobré spraviť už pred demontážou dať kluku na značku aby si vedel v akej polohe je vtedy vačka. Prípadne si to poznačiť aby si bol naistom pri skladaní. A vypustiť vodu pred tým samozrejme a poodpájať dačo okolo čo by mohlo zavadzať....dakde na youtube nájdeš isto dajaký návod...šak 4T jak 4T..tam nieje moc odlišností ak je to jednobuch....
ale ked davam dole hlavu tak sa piestu ani nedotknem.. to by som musel dat dole aj valec.. ale dik za info tu znacku na magnete som si uz vsimol aj znutra na rozvodovom koliecku je taka znacka musim si to poznacit aby som to potom zlozil tak ako to ma byt.. ale neviem ako to dopadne :/ eset zavolam kamarata co mal uz 4takt rozobraty hadam mi poradi :D

VLADY
spammer
spammer

#13 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Mar 26, 2012 1:30 pm

...valec tam ostáva....ako kedy.
Ja len, že dakedy ak sa mení tesnenie, tak treba očistiť dosadaciu plochu alebo že ak sa kontroluje rovinnosť dosadacej plochy, tak vtedy je lepšie dať dole aj valec....
A ešte som zabudol ...vybrať treba aj šponovací element na boku , ktorý dotláča šponovaciu lištu k reťazi....Bez toho nenahodíš nazad reťaz.

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa Damo555 » Po Mar 26, 2012 4:48 pm

radozc: tu máš návod http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... 20&t=11075 je to síce pre činu AC ale sú tam iba male rozdiely tak si to pozri..... A nie je to nič zložite, a keď to rozoberieš tak to musíš vedieť potom aj poskladať :D :beer:
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

radozc
chodec
chodec

#15 Príspevok od užívateľa radozc » St Mar 28, 2012 6:33 am

Vdaka pani uz som to rozobral vymenil tesnenie pod hlavou a aj pod valcom vymenil som vodnu a pumpu vsetko som zlozil naspat nahodil motor ale zsa sa vyskytla chyba v elektrike vobec mi nejde nic ani svetla starter truba a vsetko som zapojil tak ako to bolo som elektrikar a prezrel som aj poistky aj spinacku ale vobec neviem prist nato co stym je musim si nato neskor najst viac casu a preziret to dokladnejsie..

VLADY
spammer
spammer

#16 Príspevok od užívateľa VLADY » St Mar 28, 2012 10:31 am

Tak tak...hlavná poistka býva dakde ako je štartovacie relé-stykač...skontroluj v prvom rade to ...žiarovková skúšačka stačí....treba ísť po kábloch od baterky postupne...ako elektrikárovi Ti netreba isto radiť.Držím palec, to bude asi len dajaká sprostosť ktorú si nejak opomenul pri tom skladaní

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa TomasARN » St Mar 28, 2012 5:57 pm

Nezabudol si len kostru zapojit o skuter ? Ak si to mal nahodou odpojene

radozc
chodec
chodec

#18 Príspevok od užívateľa radozc » Št Mar 29, 2012 12:37 am

zajtra mam trocha casu tak sa idem nato pzriet ale urcite to bude len nejaka hlupost pretoze kym som to nerozobral tak to islo bez problemov..

radozc
chodec
chodec

#19 Príspevok od užívateľa radozc » Št Mar 29, 2012 11:12 am

tak sa mi to konecne podarilo startovat ale nechce to chytit iab odpaluje sem tam nechapem preco mozu byt zle nastavene ventili ?? este mi aj z karburatora ohen vyslahol

kubo HC
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Máj 23, 2011 9:40 pm
Skúter: EX Skútrista, ale stále držím svami :)

#20 Príspevok od užívateľa kubo HC » Št Mar 29, 2012 11:52 am

ked ohen z karbu a len to odpaluje a nechytí tak asi posunutý rozvod, alebo podpálený ventil ale to asi nie ...
EX: Yamasaki YM125 - 160cc tuned engine
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962

radozc
chodec
chodec

#21 Príspevok od užívateľa radozc » Št Mar 29, 2012 12:09 pm

kubo HC napísal:zmazana citacia
ale ja som to zlozil uplne presne tak ako to bolo som so ti onacil vybral hlavu vemynil tesnenie a zalozil naspat.. dalo by sa to nastavit ??

Posledny prispevok sa necituje - TomasARN

kubo HC
st. skútrista
st. skútrista

#22 Príspevok od užívateľa kubo HC » Št Mar 29, 2012 12:15 pm

to bude rozvod najskôr,treb si pozreť nejaký manual alebo video na YT ako sa nastavujú rozvody na tvojom motore a spraviť to, alebo to zvládneš aj sám na rotore musí byť nejaká značka na kártri tiež a potom na vačke na rotore si dáš rysku zarovno rysky na kártri a na vačke si dáš značku alebo rysku neviem ako je to tam riešené proti ryske alebo nejakej značke na hlave alebo zrovno kartru ako to mám ja riešené najlepšie pozreť manual

radozc
chodec
chodec

#23 Príspevok od užívateľa radozc » Št Mar 29, 2012 12:15 pm

Kontroloval som kable a ked som odrezal buzirku pod ktorou boli ulozene tak som skoro odpadol.. 5 zakrutenych kablov do seba bez spojek len tak zamotanych do klbka a to cele omotane paskou tak uz viem preco mi to nechcelo startovat.. ked pridem z roboty tak sa idem dotoho pustit ja uz chcem jazdit !

radozc
chodec
chodec

#24 Príspevok od užívateľa radozc » Št Mar 29, 2012 12:18 pm

kubo HC napísal:to bude rozvod najskôr,treb si pozreť nejaký manual alebo video na YT ako sa nastavujú rozvody na tvojom motore a spraviť to, alebo to zvládneš aj sám na rotore musí byť nejaká značka na kártri tiež a potom na vačke na rotore si dáš rysku zarovno rysky na kártri a na vačke si dáš značku alebo rysku neviem ako je to tam riešené proti ryske alebo nejakej značke na hlave alebo zrovno kartru ako to mám ja riešené najlepšie pozreť manual
aha na tej strane kde su cievky je riska a na rozvode tiez no skusimnajst nejaky tenmanual ako to urobim.. ach boze zasa budem musiet dat dole motor cele torozobrat slak ma trafi..

kubo HC
st. skútrista
st. skútrista

#25 Príspevok od užívateľa kubo HC » Št Mar 29, 2012 12:40 pm

toasi ani netreba dávať dole stačí to odplastovať čo je niekedy síce aj viac roboty ako dať motor dole :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Problemy (Maxi skútre)"