inak vie mi niekto povedat ci pneumaticke naradie teda konkretne narazovy utahovak moze byt zapojeny na kompresor bez zasobnika?
Moderátor: Moderators
Nebuď labuťVLADY napísal:
Takže som sa rozhodol a kúpil dačo kvalitnejšie....samozrejme cena už nebola až taká ľudová...cca 150E aj s pošovným z CZ.![]()
Ale zas chvíľková radosť z novej kúpenej veci je na nezaplatenie....že jo.
Podľa mňa nie. Jedine že by si ho vkuse mal zapnutý v chode. Lebo ak ho nebudeš používať tak ten vytláčaný vzduch s kompresora niekde bude musieť unikať. A ďalej je otázne či to bez zásobníka vzduchu bude ten samotný kompresor stíhať tlačiť. Ale šak vyskúšaj a uvidíštheruck napísal:6 rokov s tymto cinskym klucom? (aj ja ho mam)
inak vie mi niekto povedat ci pneumaticke naradie teda konkretne narazovy utahovak moze byt zapojeny na kompresor bez zasobnika?
nepytal som sa na hodinarenie ale na skusenost. keby som to mohol vyskusat tak sa asi nebudem pytatmucow1974 napísal:Podľa mňa nie. Jedine že by si ho vkuse mal zapnutý v chode. Lebo ak ho nebudeš používať tak ten vytláčaný vzduch s kompresora niekde bude musieť unikať. A ďalej je otázne či to bez zásobníka vzduchu bude ten samotný kompresor stíhať tlačiť. Ale šak vyskúšaj a uvidíštheruck napísal:6 rokov s tymto cinskym klucom? (aj ja ho mam)
VLADY napísal:Asi musíš mať potom dosť výkonný kompresor, aby stíhal množstvo vzduchu... L/min. Neviem či sa dakde udáva pri tých rázových uťahovákoch takýto údaj. Ale pri kompresoroch to býva udávané... Ale bežne tam vždy je pri kompresore aj dajaký zásobník.Ak nemáš a máš kompresor len bez neho tak vždy sa dá spraviť dajaký aj keď by bol externý že len na hadicu pripojiť nejaký starý hasiaci prístroj a pod.... Ale v praxi som to ešte nikdy neskúšal lebo v robote máme normálny rozvod vzduchu trubkami a kompresorovňu s možno že 5000l zásobníkom...
A link je tu:http://www.necas-zt.cz/naradi-ryobi/ryobi-biw-180-m/
aby som si sam odpovedal dneska som to vyskusal a funguje to ale zakazdym to stihne dat tak 2 max 3 rany ale na odtiahnutie a povolenie to staci takze hned som objednal pneumaticky za nejakych 40etheruck napísal:VLADY napísal:Asi musíš mať potom dosť výkonný kompresor, aby stíhal množstvo vzduchu... L/min. Neviem či sa dakde udáva pri tých rázových uťahovákoch takýto údaj. Ale pri kompresoroch to býva udávané... Ale bežne tam vždy je pri kompresore aj dajaký zásobník.Ak nemáš a máš kompresor len bez neho tak vždy sa dá spraviť dajaký aj keď by bol externý že len na hadicu pripojiť nejaký starý hasiaci prístroj a pod.... Ale v praxi som to ešte nikdy neskúšal lebo v robote máme normálny rozvod vzduchu trubkami a kompresorovňu s možno že 5000l zásobníkom...
A link je tu:http://www.necas-zt.cz/naradi-ryobi/ryobi-biw-180-m/
toto su parametre utahovaku
Hmotnost
6,3 barPracovní tlak
320 NmUtahovací moment
7.000 ot/minVolnoběžné otáčky
3,8 l/sSpotřeba vzduchu
a toto su parametre kompresora
max.tlak (bar):8
napájanie (V/Hz):230/50
nasávaný vzduch (liter/min.):180
príkon el.motora (kW):1,1