toto niekdo pozrite ci sa vam to stalo
Moderátor: Moderators
- monteego33
- st. kolobežkár

- Dátum registrácie: St Apr 11, 2012 10:50 pm
- Skúter: Gilera runner sp 50 2010
Pripajam foto v nadrzi mi nieco zhrdzavelo a ten sajrajt sa mi dostal do karbosa a nestartuje asi sa upchala triska nastastie sa to nezadrelo 
- Prílohy
-
- 2012-04-13_18-15-15_830.jpg
- Plavak
- (535.76 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
-
- 2012-04-13_18-56-20_620.jpg
- Karbos
- (578.93 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
- Damo555
- motorkár

- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Re: toto niekdo pozrite ci sa vam to stalo
Ano stalo sa mi niečo podobne.... Nádrž mi zhrdzavela a upchalo mi to palivový filter a po jeho výmene si to odniesol podtlakový ventil.... Aj keď tam bol filter tak aj tak sa ten sajrajt dostal do karbecu.... Nádrž som vybral naplnil matkami a poriadne obúchal, ale časom to začalo zase korodovať a odlupovať sa ta hrdza.... Kúpil som novu nádrž a mam pokoj.....
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- VLADY
- spammer

- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
A povedz príčinu...toto sa nemôže stať len tak že scooter stojí cez zimu v garáži a čaká na sezónu....
A okrem toho ......hentaký sajrajt prešiel cez palivový filter???
A okrem toho ......hentaký sajrajt prešiel cez palivový filter???
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.
- Damo555
- motorkár

- Kontaktovať užívateľa:
príčina je taka že made in china
Aj porkymu tušim prehrdzavela nádrž
- Bobo
- st. skútrista

- Dátum registrácie: Št Máj 03, 2007 2:29 pm
- Skúter: BMW R 1200 RT
Práve preto sa má pred zazimovaním dotankovať úplne doplna, aby nekondenzovala voda na stenách nádrže.
KYMCO XC 250, SUZUKI Burgman 650, BMW R 1200 RT
- Damo555
- motorkár

- Kontaktovať užívateľa:
lenže mne zhrdzavelo dno, kde je stále benzín
- Bobo
- st. skútrista

- Dátum registrácie: Št Máj 03, 2007 2:29 pm
- Skúter: BMW R 1200 RT
Lenže voda je ťažšia ako benzín a preto sa usadzuje práve na dne
Nad hladinou hrdzavejú steny nádrže, odkiaľ sa odlupuje hrdza ale hrdzavie aj dno. A pokiaľ nie je nádrž kvalitne vyrobená, tak sa to prejaví takto.
KYMCO XC 250, SUZUKI Burgman 650, BMW R 1200 RT
- Damo555
- motorkár

- Kontaktovať užívateľa:
jaj, jaj presne... Maš pravdu Bobo ani ma to nenapadlo 
- VLADY
- spammer

Inak nieje to len problém čínskej techniky....Toto sa stáva aj napríklad na mopede Korádo , čo mal nádrž spravenú ako súčasť rámu...priamo v hlavnej rámovej trubke je nádrž a tiež to zvyklo takto hrdzavieť pretože výrobca dajako nezvládol povrchovú úpravu vnútra trubky....Ale inak sa to dá riešiť tak ,že sa vnútro vybúcha od hrdze a následne po výplachu toho bordelu nejakým odmasťovačom a vyschnutí sa vnútro vyleje dvojzložkovým lakom epoxydového typa alebo dačo podobné čo je odolné benzínu....
A keď už sme pri tej kondenzácii ,na tú treba tiež špecifické podmienky ako sú rýchle striedanie teploty ...to pri uskladnení dakde garáži aj pri polročnom odstavení tiež moc nehrozí.....ale ak to mám aj dakde v garáži ale pritom z času na čas to vytiahnem do zimy na dvor a následne na tom povrčím a tým sa tam od tepla čo sála od motora ohreje aj nádrž a následne zas nechám na dvore vychladnúť a tak pár krát za sebou a pri tej prázdnej nádrži alebo že občas zo spodku ju neodkalím, a nevypustím ten sajrajt čo sa tam ukladá, tak je takéto dačo možné....alebo tam aspoň sem tam šupnúť kúsok welfobinu alebo denaturovaného liehu....A samozrejme číňan to búcha z obyčajného plechu bez povrchovej úpravy a len z vonka to potom šprcne dajakým lakom.Volakedy dávno keď ešte bolo všetkom len železné sa nádrže zvnútra napríklad fosfátovali ,a ten povrch potom bol odolnejší proti korózii. Alebo sa robili z pozinkovaného plechu.
A keď už sme pri tej kondenzácii ,na tú treba tiež špecifické podmienky ako sú rýchle striedanie teploty ...to pri uskladnení dakde garáži aj pri polročnom odstavení tiež moc nehrozí.....ale ak to mám aj dakde v garáži ale pritom z času na čas to vytiahnem do zimy na dvor a následne na tom povrčím a tým sa tam od tepla čo sála od motora ohreje aj nádrž a následne zas nechám na dvore vychladnúť a tak pár krát za sebou a pri tej prázdnej nádrži alebo že občas zo spodku ju neodkalím, a nevypustím ten sajrajt čo sa tam ukladá, tak je takéto dačo možné....alebo tam aspoň sem tam šupnúť kúsok welfobinu alebo denaturovaného liehu....A samozrejme číňan to búcha z obyčajného plechu bez povrchovej úpravy a len z vonka to potom šprcne dajakým lakom.Volakedy dávno keď ešte bolo všetkom len železné sa nádrže zvnútra napríklad fosfátovali ,a ten povrch potom bol odolnejší proti korózii. Alebo sa robili z pozinkovaného plechu.
- monteego33
- st. kolobežkár

Lenze ja nemam hrdzavu nadrz pokial viem ale co čidlo co drzi plavak ale mozno aj nadrz ale nadrz je asi volaky plast alebo volaco take . Benzinovy filter bol hrazny tak som ho musel vymenit ale aj cez filter sa to dostalo upne pohode na skutry bolo pokazene zapalovanie tak rok satal potom sa opravil ale uz predtim zhrdzavel a nevedel som pricinu a az vcera som nato prisiel ale neviem co vsetko sa tam upchalo ci len tryska alebo co poslite mi sem link ako rozobrat karbos lebo mal som to rozobrane ale este neviem co je co a som to len cistil .
- Prílohy
-
- 2012-04-13_18-15-15_830.jpg
- (535.76 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
- rspeed
- motorkár

- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
... na fotke to vyzera ako emulzia na plavaku - ale ta plechova nadrz je na dve veci - uz aj ja som susedovi riesil hrdzavu nadrz - nastastie som mal doma jednu OK ...
- monteego33
- st. kolobežkár

Dnes som ju cistil asi kilo hrdze som znej vybral... Neviete co moze byt upchate v karburatore ked mi nejde do skutra benzin ? A ako vycistim trysku ked ceznu neprestrcim ani spendlik ?
- VLADY
- spammer

Sítko na vstupe pred ihlovým plavákovým ventilom....alebo ventil samotný???
- kubo HC
- st. skútrista

- Dátum registrácie: Po Máj 23, 2011 9:40 pm
- Skúter: EX Skútrista, ale stále držím svami :)
Tak chod postupne od nádrže od toho sajrajtu bude zasrané všetko daj dole podtlakový ventil rozober vyčisti chod dalej ak tam máš prietokový filter na hadičke ten kúp rovno nový to 1-2€ ťa nezabijú dalej daj dole karbec dj dole plavakovu komoru rozober čomsa dá vyťiahni plavák ihlový ventil tam to dôkladne do čista vypláchni a teras! Tryska sa nikdy nečistí špendlíkom ani ničím čím by si ju mohol poškriabať daj ju do benzínu a tvrdým štetcom prešpáraj ale ničím kovovým! Tak isto aj volnobežnú a ostatok karbu emulznú trubičku a spodok plavákovej komory potom si daj na prívod benzinu hadičku skontroluj funkciu ihloveho ventilu či dobre tesní zdvíhaním plaváku hore a dole, nadstav správnu hladinu zlož naťiahni benzín a štartuj a potom samozrejme nadstaviť zmes a volnobeh možno som na niečo zabudol ale hadam nie vela zdaru ... 
Odoslané z iPhone 3GS s Jailbreakom a iOS 5.1
Odoslané z iPhone 3GS s Jailbreakom a iOS 5.1
EX: Yamasaki YM125 - 160cc tuned engine
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962
- monteego33
- st. kolobežkár

DAKUJEM za rady dnes sa asi pustim do toho filter som daval novy Este tam nic menu nabehane ten stary bol cely zaschnuty hrdzavy aj ked tam je Len plast a papierovy filter
a cistil som samotnu trysku