ako je to s vodicakom na velku motorku?
Moderátor: Moderators
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Re: ako je to s vodicakom na velku motorku?
mozno ma plne A-cko aj v papieroch na policii... preto ak chce jazdit na velkej motorke, mal by sa ist opytat, co tam vlastne ma... aby nemal v pripade nehody problemy, ako si pisal
, cez beznu kontrolu by zrejme bez problemov presiel...

- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
no veď to je tá dilema, že ísť sa spýtať a vezmú mi vodičák a opravia to, alebo budem mať šťastie a povedia, že to mám aj tam u nich..hehe.. bežná cestná kontrola asi ťažko preveruje aj karty vodiča, to je jasné. Len pri nehode ak by sa v tom začal niekto rýpať, bolo by to nanič.
Určite ak chceš seriózne na tej moto behať, tak sa treba ísť spýtať, otvoriť kartu a pozrieť sa je otázka pár minút.. ale ak si do papierov od skúšok uviedol len malé A, pochybujem, že tam bude veľké.
Určite ak chceš seriózne na tej moto behať, tak sa treba ísť spýtať, otvoriť kartu a pozrieť sa je otázka pár minút.. ale ak si do papierov od skúšok uviedol len malé A, pochybujem, že tam bude veľké.
-
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Št Apr 16, 2009 9:21 pm
- Skúter: Yuki CSR 250 Naháč
Veď práve preto idem na to opatrne, že aj keď pri kontrole nemajú ako overiť do karty vodiča... Ale ak náhodou to mám iba na vodičáku a v karte nie- presne viem čo v prípade nehody, ako by sa ktomu postavila poisťovňa!!!
Tak to budem musieť nechať preveriť... Ďakujem zatiaľ a dám vedieť...
Tak to budem musieť nechať preveriť... Ďakujem zatiaľ a dám vedieť...
Actual: Often rider Kawa ER- 6n 2012
Passed: Yuki CSR 250
China scooter 125 4T
Scooter Kentoya Zoom 50 4T
China scooter 125 4T
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Ai pri kontrole sa to da zistit a obcas to kontroluju
- 123DUSAN321
- skútrista
- Dátum registrácie: Št Mar 10, 2011 10:31 pm
- Skúter: CPI Formula R 50
Chalani, ako je to teraz s tým keď si chcem rozšíriť A<25kW na A>25kW? V 18-ke som si urobil vodičák B+A<25kW teraz v 20ke si ho môžem rozšíriť na A>25kw (nakoľko mám 2-ročnú prax). Toto ešte platí hej? Budem musieť zase absolvovať kurz a robiť skúšky alebo len požiadam niekde (kde??) o rozšírenie?
- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
zákon 8/2009 napísal:(2) Vodičské oprávnenie skupiny A bez obmedzení
podľa odseku 1 písm. d) možno udeliť aj osobe, ktorá je
držiteľom vodičského oprávnenia skupiny A podľa odseku 1 písm. d) a ktorá predloží čestné vyhlásenie
o tom, že má najmenej dvojročnú prax vo vedení také-
hoto motorového vozidla; takáto osoba sa nemusí podrobiť príprave na vedenie motorového vozidla v auto-
škole.
- 123DUSAN321
- skútrista
No, takže výcviku v autoškole sa nemusím podrobiť. Teraz čo sa rozumie pod pojmom výcvik (asi teória+jazdy). Ale pôjdem do autoškoly na skúšky (jazda+test) alebo len niekde prídem predložím toto potvrdenie, že mám prax a rozšíria mi to? Podľa toho, čo som sa dočítal na motoride a na internete, že vraj je treba ísť zase na skúšky do autoškoly, že bez toho to nejde. Ale nakoľko to boli informácie spred niekoľkých rokov, tak si to chcem ešte overiť tu od tých, ktorí sa v tom vyznáte alebo ste prednedávnom rozširovali vodičské oprávnenie.
- davtex
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
- Skúter: Yamaha FZ6N
Dusan: Musis spravit "jazdu" a skusky. Je to otazka asi 1 hodiny, kolkov a 50-100 eur podla autoskoly. Niektore autoskoly vsak s tym maju problem.
PS
PS
Chapem to teda tak, ze od 13.1.2013 jazdim az do 18.8.2013 nelegalne, kedze moja "25kw" motorka je odvodena od motorky so 72kw, co je viac ako 2x 25kw. Teoreticky. 99% policajtov si tu zmenu podla mna ani nevsimne, no staci 1 spekulant a som v prdeli - jazda bez prislusneho VO.Do skupiny motorových vozidiel A2 patria dvojkolesové motorové vozidlá bez postranného vozíka alebo s postranným vozíkom vybavené motorom s výkonom nepresahujúcim 35 kW, s pomerom výkon/najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahujúcim 0,2 kW/kg, ktoré nie sú odvodené od vozidla s viac ako dvojnásobkom ich výkonu.
podpis som si este nenastavil
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
engineer, poslal som ti spravu PM s dobrou spravou 

- 123DUSAN321
- skútrista
davtex: diky za vysvetlenie.
- davtex
- motorkár
Dusan: potom tam je este problem s tym cestnym prehlasenim. Zakon 8/2009 hovori, ze napises cestne vyhlasenie, ze si chodil na motorke(Cestne prehlasujem, ze posledne 2 roky som aktivne chodil na motorke s vykonom do 25kw+podpis). Kedze ale zijeme v bananistane, autoskoly aj policia sa (protipravne) riadia podla stareho zakona, kde este treba vyplnit (legislativne uz neexistujuce) tlacivo a tam uviest presny typ moto (do 25kw) aj s kopiou technicaku. Kazda autoskola a kazde okresne riaditelstvo to vsak chape trosku inak a tak je teda najlepsie zavolat do autoskoly. Viem, ze v niektorych mestach dokonca autoskoly pozadovali absolvovanie cele kurzu namiesto kurzu a dotycni isli robit vodicak do ineho mesta.
- doktor
- motorkár
- Dátum registrácie: St Júl 25, 2007 3:53 pm
- Skúter: Kawasaki W 650
Opytam sa aj ja, kako je pravda ze po nejakej zmene v ramci eu uz k vodicskemu nebude male A, ale hned -A1 ?
Co?Jaky podpis zase?Uz nejsom chlouba wehrmachtu....ale teraz ho mam leskly motorka
- davtex
- motorkár
Doktor - uz podla 8/2009 sa zavadza skupina A2 a limit sa zvysuje na 35kw. Nie som si teraz isty, ci to o com hovoris uz zaviedla posledna novela - pozriem doma. Na zaklade EU by si vsak mal dostat k B a vodicak na 125 s automatickou prevodovkou - tu ale asi bude treba znova menit skupiny.
PS
Prave som to pozrel, u nas to este nie je v zakone.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
PS
Prave som to pozrel, u nas to este nie je v zakone.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
- miiireeec
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Máj 26, 2008 12:13 pm
- Skúter: Yamaha XT 660 X
začne to platiť až v januári 2013... takže v júni mám 21 tak to ešte musím stihnúť 

Yamaha - ride the right bikes
-
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Št Apr 16, 2009 9:21 pm
- Skúter: Yuki CSR 250 Naháč

ďakujem mu za radostnú info že mám o jednu byrokraciu za sebou a idem neobmedzene

Actual: Often rider Kawa ER- 6n 2012
China scooter 125 4T
China scooter 125 4T
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Nemas za co. 

- marecek239
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 18, 2009 11:00 pm
- Skúter: momentalne ziadny :(
takze chalani pridam sa aj ja lebo mam v tom dobry chaos
Takze mam vodicak od 18rokov-A1,A,B,B1,AM-ale to A iba vrchny riadok.
Teraz mi uz taha na 22rokov. Aktivne som 3 roky jazdil na 125ke, teraz jazdim zase aktivne na Burgosovi 400. Chel by som opravnenie na neobmedzene teda: A nad 25kw-spodny riadok,nakolko budem chcet riesit po tejto sezone asi TDM850.
Co mam prosim vas preto urobit aby som to mal neobmedzene?? Staci to cestne prehlasenie, ci zas musim do autoskoly?
Pisal som do jednej autoskoly, ale podla mna mi odpisu urcite taku variantu aby zo mna zase vyzmykali co najviac penazi
Dakujem za odpovede

Teraz mi uz taha na 22rokov. Aktivne som 3 roky jazdil na 125ke, teraz jazdim zase aktivne na Burgosovi 400. Chel by som opravnenie na neobmedzene teda: A nad 25kw-spodny riadok,nakolko budem chcet riesit po tejto sezone asi TDM850.
Co mam prosim vas preto urobit aby som to mal neobmedzene?? Staci to cestne prehlasenie, ci zas musim do autoskoly?
Pisal som do jednej autoskoly, ale podla mna mi odpisu urcite taku variantu aby zo mna zase vyzmykali co najviac penazi

Dakujem za odpovede
- davtex
- motorkár
1, spises prehlasenie pravdepodobne podla stareho zakona, kedze autoskoly a policia su 10 rokov pozadu
2, dohodnes sa s nejakou autoskolou, ze u nej absolvujes skusky, tj. ziadne jazdy a teoria, cize vela zmykat nemozu.
3, hotovo
2, dohodnes sa s nejakou autoskolou, ze u nej absolvujes skusky, tj. ziadne jazdy a teoria, cize vela zmykat nemozu.
3, hotovo
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Marecek, odpoved uz mas, ale ja ti este jednu vec poradim. Yamahu TDM 850 urcit nie, chcel som kupit 900, tak som o oboch dost precital a strasne zle sa majitelia vyjadrili k 850tke
- marecek239
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 18, 2009 11:00 pm
- Skúter: momentalne ziadny :(
ale skusky musim robit teda,takze testy aj jazdu....
a ta tdm850 ma este cas, to az na rok chcem riesit nieco takeho typu
ale ked mne sa tak strasne paci,no a recenzie este nacitam neboj sa
chcel by som take cestovne enduro 

a ta tdm850 ma este cas, to az na rok chcem riesit nieco takeho typu

-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Ako ktora autoskola, ale v podstate ano, iba test a jazda. Yamaha TDM 900 je uz o niecom inom, ta je super
- 123DUSAN321
- skútrista
Tak minulý rok neboli financie na vodičák, tak to plánujem tento rok. No nakoľko nastali zmeny v tej vyhláške, tak zhrniem ešte raz moju situáciu: pred cca 2 a pol rokmi (jún 2010) som robil vodičák na A<25kw a B, po starom platilo, že po dvojročnej praxi si možem urobiť neobmedzené A, bez toho aby som čakal do 21(po starom ešte). No teraz po novom, keď je neobmedzené A, až od 24 rokov, neplatí aj v tomto prípade nejaká "výnimka" po preukázaní 2-ročnej praxe? Hladal som aj nové znenie tej vyhlášky na nete no našiel som všelijaké neoverené zdroje, prípadne ak máte niekto link budem vdačný za link, alebo za vysvetlenie 

-
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Ne Okt 07, 2012 9:33 am
- Skúter: Yuki cross 125
niekde sa to tu rrozoberalo, ze niekto ma teraz 22 a chce si 2 roky pockat na velke Acko, a potom mu niekto povedal ze co tak si spravit teraz A, a o dva roky to predlozit nech nemusis robit vsetko na novo, takze vynimka plati, ale musis mat stale 24, ak som to pochopil 

Yuki Cross 125-CHINA POWER- In the past...
- 123DUSAN321
- skútrista
julo: po starom bol rozdiel, či si si robil A<25kw v 18-ke alebo si chcel hned neobmedzené A. Keď si si urobil vodičák v 18 A<25kW tak po preukázaní praxe si mohol robiť A neobmedzené po 2 ročnej praxi na motocikli do 25kW t.j. v 20 rokoch. Keď si si neurobil vodíčák v 18 na A<25kW tak si si mohol urobiť neobmedzené A až v 21-ke.
theruck: takýto výklad som našiel, len som chcel vedieť, či neplatí nejaká výnimka, napr. taká ako som napísal vyššie v tomto príspevku. Alebo terajšia novela nerobí rozdiel medzi tými, čo už "majú" prax vo vedení motocykla A do 25kW (po novom A2 t.j. do 35kW ak sa nemýlim) a medzi tými, čo na motorke v živote nesedeli???
theruck: takýto výklad som našiel, len som chcel vedieť, či neplatí nejaká výnimka, napr. taká ako som napísal vyššie v tomto príspevku. Alebo terajšia novela nerobí rozdiel medzi tými, čo už "majú" prax vo vedení motocykla A do 25kW (po novom A2 t.j. do 35kW ak sa nemýlim) a medzi tými, čo na motorke v živote nesedeli???