LIDL - vodotesna 1080p kamera SilverCrest
Moderátor: Moderators
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Tema vytvorena z OT prispevkov v inej teme. "Recenzia" tejto kamery sa nachadza o par prispevkov nizsie, zacina viacmenej tymto prispevkom.

-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Re: GoPro HD Hero 2 - Motorsports Edition
Na tej z lidlu je dobre, ze je vodotesna do 3m, ale dost zle, ze nema ziadny opticky zoom
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
3m? Kde si to čítal?
Chcem to aj do egypta do mora
Chcem to aj do egypta do mora

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
isto je to vobec vodotesne? V nazve to sice vodotesne je, ale na kamere je napisane WATER PROOF, co je podla mna nieco ine nez WATER RESISTANT. Teda ja tej kamere tipujem, ze je iba odolna voci striekajucej vode...
Nevyzera zle za ten peniaz, no obavam sa, ze je to iba klon cinskych kamier tohto typu, ktore taktiez nemaju opticky zoom, nemaju ani nejaku solidnu stabilizaciu (teda zabery su dost roztrasene) a co je najhorsie, ich objektivy su prilis malo sirokouhle - teda v miestnosti toho clovek vela nenatoci...
...rad by som sa v tejto kamere mylil, za ten peniaz by som si vedel predstavit, ze ju kupim (momentalne mam na videa 720p smartfon, no kamera je kamera), je mozne, ze si ju kupim a za tych 30 dni otestujem... a ak sa mi nebude nieco na nej pozdavat, bez pardonu im ju vratim. Ak ju dochodcovia este pred mojim prichodom nerozchytaju, ako je v LIDLi zvykom u roznych akcii...
Tu je nejake video s nazvom Silvercrest Waterproof HD Camcorder Cameratest, takze je mozne, ze je to tento model:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v6NRE69ab5o[/youtube]
Nevyzera zle za ten peniaz, no obavam sa, ze je to iba klon cinskych kamier tohto typu, ktore taktiez nemaju opticky zoom, nemaju ani nejaku solidnu stabilizaciu (teda zabery su dost roztrasene) a co je najhorsie, ich objektivy su prilis malo sirokouhle - teda v miestnosti toho clovek vela nenatoci...
...rad by som sa v tejto kamere mylil, za ten peniaz by som si vedel predstavit, ze ju kupim (momentalne mam na videa 720p smartfon, no kamera je kamera), je mozne, ze si ju kupim a za tych 30 dni otestujem... a ak sa mi nebude nieco na nej pozdavat, bez pardonu im ju vratim. Ak ju dochodcovia este pred mojim prichodom nerozchytaju, ako je v LIDLi zvykom u roznych akcii...

Tu je nejake video s nazvom Silvercrest Waterproof HD Camcorder Cameratest, takze je mozne, ze je to tento model:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v6NRE69ab5o[/youtube]
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Duky, v katalogu tak pisu pri obrazku. Ja osobne by som do nej nesiel, ozaj to nebude nic extra
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
s tou vodotesnostou mas pravdu, fakt sa to tam pise (letak, strana 12). A ak by nahodou nebola, tak staci si odlozit letak a pred koncom zaruky ju potopit a reklamovat na zaklade letaku...
(joke)

- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
to uz radsej priplatit 10 eur a daco lepsie ..
gigaCOMPuter
gigaCOMPuter
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
prave tie Toshiby Camileo som testoval a su to len cinske pristroje, na ktore si Toshiba nechala natlacit svoje logo... bez nejakej funkcnej stabilizacie, maly zaber...
- duky5
- motorkár
uvidim, ohmatam, mozno kupim, lidl zaruka 3 roky, nie je co riesit....

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak oddnes je tu akcia na tie kamery v LIDLi...
Bol som v tom nasom, nikde som ju tam na prvy prvy pohlad nenasiel, az potom som si vsimol oznam, ze kto ma zaujem o tento vyrobok, nech kontaktuje personal predajne. Takze osahat som si ju nemohol, tak som ju rovno kupil a otestujem doma.
Zatial som si vsimol akurat ten spominany jav, ze kamera snima dost priblizene, ale to nastastie iba vo formate 1080p. Ak dam 720p, tak uz je to normalnejsie.
Dalej stlpy sa vlnia, ale to opat len v rezimoch s 30fps, teda 1080p a 720p/30. Vo formate 720p/60 je to bez problemov.
OK, otestujem a dam vediet. Prvy dojem je vcelku pozitivny.

Zatial som si vsimol akurat ten spominany jav, ze kamera snima dost priblizene, ale to nastastie iba vo formate 1080p. Ak dam 720p, tak uz je to normalnejsie.
Dalej stlpy sa vlnia, ale to opat len v rezimoch s 30fps, teda 1080p a 720p/30. Vo formate 720p/60 je to bez problemov.
OK, otestujem a dam vediet. Prvy dojem je vcelku pozitivny.
- duky5
- motorkár
no veru, v BA myslim nikde nebola...aj tak sa podarilo zohnat 1 kus
uvidime, ked brat pozicia 

- bezoadam
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Júl 10, 2010 6:13 pm
- Skúter: Gilera runner sp50
kolko stala?
giannelli reverse, malossi mutlivar (5.5g), malossi x-kevlar, malossi redsponge, malossi carbon plates, GOPRO HD HERO
- duky5
- motorkár
presne tolko kolko je napisane v letaku 

- bezoadam
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Júl 10, 2010 6:13 pm
- Skúter: Gilera runner sp50
hm a kolko je v letaku? .. 

giannelli reverse, malossi mutlivar (5.5g), malossi x-kevlar, malossi redsponge, malossi carbon plates, GOPRO HD HERO
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
111€, vid: http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk ... =noservice

Kamera ma namiesto nejakej klasickej sosovky umiestnene pod krycim sklickom len taku klasicku micrososovku, ako je na mobiloch, takze som sa vcelku obaval o kvalitu obrazu, no musim povedat, ze vonku za slnecneho pocasia je 1080p obraz velmi velmi pekny, az prekvapujuco pekny (pozeram to na mojej plazme Panasonic TX-P46ST30E). Samozrejme za zhorsenych svetelnych podmienok ocakavam silne znizenie kvality... uvidime vecer.
Kamera nema ziadnu stabilizaciu (v MENU som nic take nenasiel). Vyzera byt kvalitne utesnena (solidne prevedene zamky krytiek, aj s gumovymi tesneniami). Zvuk je velmi pravdepodobne iba MONO (no kvalitativne dost verny), i ked sa to vpredu tvari, ze to ma 2 mikrofony, no zrejme ma len jeden... (ani na krabici sa nikde nechvalia stereom).
Ak som si dobre vsimol, kamera nema ziaden ostriaci rezim. Teda bud je zaostrene na vzdialenost 1.5m az nekonecno, alebo je mozne prepnut prepinacom na ostrenie na vzdialenost 20-21cm, ale nejake makro na 1cm, ako je u roznych cinskych klonov s automatickym ostrenim nehrozi. Na druhu stranu nehrozi, ze by kamera zaostrila na nieco ine nez zamysla kameraman...
V dodavke je 4GB SD karta, maximalna zozratelna je 16GB.
Co do velkosti videa:
vyssia kvalita (nizsia kompresia)

Kamera ma namiesto nejakej klasickej sosovky umiestnene pod krycim sklickom len taku klasicku micrososovku, ako je na mobiloch, takze som sa vcelku obaval o kvalitu obrazu, no musim povedat, ze vonku za slnecneho pocasia je 1080p obraz velmi velmi pekny, az prekvapujuco pekny (pozeram to na mojej plazme Panasonic TX-P46ST30E). Samozrejme za zhorsenych svetelnych podmienok ocakavam silne znizenie kvality... uvidime vecer.
Kamera nema ziadnu stabilizaciu (v MENU som nic take nenasiel). Vyzera byt kvalitne utesnena (solidne prevedene zamky krytiek, aj s gumovymi tesneniami). Zvuk je velmi pravdepodobne iba MONO (no kvalitativne dost verny), i ked sa to vpredu tvari, ze to ma 2 mikrofony, no zrejme ma len jeden... (ani na krabici sa nikde nechvalia stereom).
Ak som si dobre vsimol, kamera nema ziaden ostriaci rezim. Teda bud je zaostrene na vzdialenost 1.5m az nekonecno, alebo je mozne prepnut prepinacom na ostrenie na vzdialenost 20-21cm, ale nejake makro na 1cm, ako je u roznych cinskych klonov s automatickym ostrenim nehrozi. Na druhu stranu nehrozi, ze by kamera zaostrila na nieco ine nez zamysla kameraman...

V dodavke je 4GB SD karta, maximalna zozratelna je 16GB.
Co do velkosti videa:
vyssia kvalita (nizsia kompresia)
- 1080p 1min = 90MB (42 minut na 4GB kartu, 2hod 45min na 16GB kartu)
720p/60 1min = 60MB (63 minut na 4GB kartu, cez 4hod na 16GB kartu)
720p/30 1min = 60MB (63 minut na 4GB kartu, cez 4hod na 16GB kartu)
- 1080p 1min = 60MB (63 minut na 4GB kartu, cez 4hod na 16GB kartu)
720p/60 1min = 30MB (126 minut na 4GB kartu, 8.5hod na 16GB kartu)
720p/30 1min = 30MB (126 minut na 4GB kartu, 8.5hod na 16GB kartu)
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
video v 720p/60 a 1080p/30, vidite aj sirku zaberu pri 720p a 1080p (vo fullscreene si nezabudnut prepnut do najvyssieho mozneho rozlisenia):
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Re: LIDL - vodotesna 1080p kamera SilverCrest
ked som bol v piatok v LIDLi, kamery uz nemali... 

- duky5
- motorkár
jedna bude k dispozicii, brat ju ide vratit. tvoje video sa mu pozdavalo, ale jeho skusobne dopadli velmi zle....pes v pohybe sa vraj pixelizoval...nevidel som, iba preposielam
chceli sme to aj ako akcnu kameru do egyptu pod vodu, ale ta z DX je tusim az do 5m tak skusime tu
chceli sme to aj ako akcnu kameru do egyptu pod vodu, ale ta z DX je tusim az do 5m tak skusime tu

- lacosta
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Júl 26, 2009 10:34 am
- Skúter: Aprilia SR50 Factory only ...
- Kontaktovať užívateľa:
60 alebo 30 fps zda sa mi to alebo to ide rovnako a nestiha to ?
Hail to the king baby !

Utíkej foreste utíkej, honí te kocour divokej ...
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Medzi videom s 30fps a 60fps je značný rozdiel, 60fps je omnoho plynulejší a stabilnejší obraz, 30fps na mojej plazme s vypnutou funkciou plynulého obrazu dosť preblikáva... so zapnutím funkcie plynulého obrazu sú oba módy plynulé...
Video s 60fps by malo byť možné spomaliť na polovičnú rýchlosť (teda spomalený záber), pričom bude rovnako plynulé ako štandardné video s 30fps.
Video s 60fps by malo byť možné spomaliť na polovičnú rýchlosť (teda spomalený záber), pričom bude rovnako plynulé ako štandardné video s 30fps.
- lacosta
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
nj ja to beriem podla toho youtube
ten to zrejme reenkoduje, inak zaves to niekam v plnej velkosti, mam P46G30E tak to mozme porovnat 

Hail to the king baby !

- davtex
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
- Skúter: Yamaha FZ6N
Ako moze video 720p 30 a 60fps zaberat rovnako miesta? A btw, ked obraz seka pri 720p30, tak to ma od 30fps dobre daleko.
podpis som si este nenastavil
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Tiez nechapem, ako moze mat rovnaku velkost, predpokladal by som dvojnasobnu velkost... ale ver tomu, ze to rozdiel v plynulosti je dvojnasobny, aj prehravace to detekuju ako 30fps a 60fps.
Videa, co mam na youtube, zrejme youtube prevzorkovalo na inu fps, pretoze fakt rozdiel v plynulosti na nich nie je ziaden... Uploadnem surove zdrojove subory, aby ste si ich mohli porovnat.
Ak je IFC (Intelligent Frame Creation, funkcia vytvarania plynuleho obrazu) vypnuta, videa s 30fps viditelne preblikavaju (su plynule, ale hrany pobjektu v pohybe proste preblikavaju), 60fps je uplne bez toho preblikavania.
Ak je IFC na strednom alebo vysokom nastaveni, su videa s 30fps i so 60fps bezproblemove.
priamy download odkaz na 720p/60: https://dl.dropbox.com/s/x2ezoujqji91bb ... 8.AVI?dl=1
priamy download odkaz na 1080p/30: https://dl.dropbox.com/s/wxaexqj6ikw61u ... 9.AVI?dl=1
Ak by to nefungovalo, dajte vediet.
Videa, co mam na youtube, zrejme youtube prevzorkovalo na inu fps, pretoze fakt rozdiel v plynulosti na nich nie je ziaden... Uploadnem surove zdrojove subory, aby ste si ich mohli porovnat.
ok, zavesim, ale vopred upozornujem, ze moj Panasonic to priamo z karty/USB neprehra, nepodporovany format... prehravam to cez MMC (multimedialne centrum, mimochodom je nim Xtreamer Sidewinder3, nadupana masinka) a tam je to bez problemov.lacosta napísal:nj ja to beriem podla toho youtubeten to zrejme reenkoduje, inak zaves to niekam v plnej velkosti, mam P46G30E tak to mozme porovnat
Ak je IFC (Intelligent Frame Creation, funkcia vytvarania plynuleho obrazu) vypnuta, videa s 30fps viditelne preblikavaju (su plynule, ale hrany pobjektu v pohybe proste preblikavaju), 60fps je uplne bez toho preblikavania.
Ak je IFC na strednom alebo vysokom nastaveni, su videa s 30fps i so 60fps bezproblemove.
priamy download odkaz na 720p/60: https://dl.dropbox.com/s/x2ezoujqji91bb ... 8.AVI?dl=1
priamy download odkaz na 1080p/30: https://dl.dropbox.com/s/wxaexqj6ikw61u ... 9.AVI?dl=1
Ak by to nefungovalo, dajte vediet.
- lacosta
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Nie je to zle, ale 30 je malo a 60 vela
u 60 na plazme sa mi hore posuva cca 2cm riadok, mozno problem XBMC. Ale celkovo jednoznacne vyhrava 60 fps. Co sa tyka kvality obrazu, tak zospoveda danej cene 
Ano IFC to blikanie riesi (max tusim 600Hz) lenze to potom musis prepinat lebo ked pozeras film tak to vyzera ako telenovela
. To nasobenie by sedelo u napr. motion jpeg, ale inde tomu tak nemusi byt.

Ano IFC to blikanie riesi (max tusim 600Hz) lenze to potom musis prepinat lebo ked pozeras film tak to vyzera ako telenovela

Hail to the king baby !

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ja som bol velky odporca telenovelovej plynulosti, ktora sa dosiahne pomocou IFC a pod., ale kedze s vypnutym IFC ma moja plazma (a myslim, ze aj tvoja) dost velky problem s blikanim hran pohybujucich sa objektov, tak fungujem vacsinou so zapnutym IFC (prepinat to uz nie je problem, mam to na dialkovom ovladaci namakane
). Ano, vyzera to ako telenovela, ale ked si clovek zvykne, uz to tak nevnima. (resp. uz vobec) 
Lacosta, skusal si to 1080p/30 pozerat so zapnutym IFC na max alebo aspon stred? Podla mna vyssia kvalita a za tu cenu...

Lacosta, skusal si to 1080p/30 pozerat so zapnutym IFC na max alebo aspon stred? Podla mna vyssia kvalita a za tu cenu...