piggio 125 4T ložiska alebo simeringy na kluku
Moderátor: Moderators
- Michaless
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Ne Okt 30, 2011 8:28 pm
- Skúter: Gilera runner ST200, EX- Piaggio NRG-bengales
čaute potrebujem rozpoliť motor piaggio 125 4T voli rozvodovej retazi a neviem zohnať tam do kartra ložiska alebo simeringy alebo neviem čo tam presne je nevidel som ten motor rozobratý . bol som aj v motogroupe daval som im aj Vin čislo a oni tiež tam kukali na to že nevedia to tam nájsť tak neviem čo teda .. prikladám dve fotky čo by to mohlo byť poraďte či typujem správne lebo tuším tam niesu ložiska take guličkové jak na 50 2T ale take nejake klzné alebo simeringy . ďakujem vo pred za rady ..
- Prílohy
-
- Bez názvu.png
- (119.35 KiB) 303 stiahnutí
-
- lo.png
- (114.29 KiB) 303 stiahnutí
- kubo HC
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Máj 23, 2011 9:40 pm
- Skúter: EX Skútrista, ale stále držím svami :)
Ložiska bývaju na 4T priamo na kluke a v kártroch su na volno čiže len akoby vodiace tie by som nemenil lebo tam bude nalisovane aj náhon reťaze atd. Gufera ked ich správne viťiahneš a nepoškodíš ich tak ich môžeš znova použiť (pokial neteču), ale tie ked vyťiahneš tak pozri na ich rozmer a podla toho kúp v obchode z guferami ložiskami, ked tam nebude rozmer odmeraj, neni som nejaky odbornik na 4T ale čo som doteras robil na všetkých to tak bolo
Odoslané z iPhone 3GS s Jailbreakom a iOS 5.1
Odoslané z iPhone 3GS s Jailbreakom a iOS 5.1
EX: Yamasaki YM125 - 160cc tuned engine
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962
- Michaless
- st. kolobežkár
Re: piggio 125 4T ložiska alebo simeringy na kluku
a tie ložiska čo su na kluke sa nemenia ? ?
- GILARDONI
- kolobežkár
- Dátum registrácie: Ne Okt 16, 2011 12:10 pm
- Skúter: DERBI GP1 250
ano su to klzne ložiska su nalisovanie priamo v kartri motora ledva som to vylisoval ,ja som ich tiež zhanal všetky e-shopi nič som nenašiel tažko zehnatelne tak som cely motor predal, jedine cele bloky motora lebo oni to považuju za sučast bloku tie klz. ložiska 

Derbi GP1 250
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Na kluke klzné ložiská??? Nechcem s hádať ale pochybujem....čo som videl jednovalce 4T tak vždy boli klasické guličkové a ani ojničné nebýva klzné , ale najskorej aj tam je valivé ihličkové...jedine piestny čap a horné ložisko na ojnici býva na 4T klzné
Viem že hlavné ložiská na kluke ,klzné tlakovo mazané má Burgman650ka...a možno aj iné dvojvalce....
Viem že hlavné ložiská na kluke ,klzné tlakovo mazané má Burgman650ka...a možno aj iné dvojvalce....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Michaless
- st. kolobežkár
GILARDONI tak že to nemusim meniť pri rozpolovani motora ? alebo mam kupiť to čo som zakružkoval ? hore na obrazkoch
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
tu mas o tom motore secko http://www.danieleproietti.it/sportcity ... ity200.php aj s video navodmi. je to sice 200 ale tam je iny iba valec. ostatne je secko to isteMichaless napísal:čaute potrebujem rozpoliť motor piaggio 125 4T voli rozvodovej retazi a neviem zohnať tam do kartra ložiska alebo simeringy alebo neviem čo tam presne je nevidel som ten motor rozobratý . bol som aj v motogroupe daval som im aj Vin čislo a oni tiež tam kukali na to že nevedia to tam nájsť tak neviem čo teda .. prikladám dve fotky čo by to mohlo byť poraďte či typujem správne lebo tuším tam niesu ložiska take guličkové jak na 50 2T ale take nejake klzné alebo simeringy . ďakujem vo pred za rady ..
- Michaless
- st. kolobežkár
theruck diki pomohlo mi niečo ale o ložiskach čo potrebujem tam nieje nieč .. 

- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
a co robis neprezradis radsej? mozno ides na to cele zle
- Michaless
- st. kolobežkár
No pri výmene za valec 209 vznikla asi nejaká chýba netusime čo sa stalo sály sme tam valec 209 naštartovalo to pekné asi hodinu to bežalo na mieste aj sme troška pridávali . Pri prvej jazde sa to zosypalo. Po.rozobrati sme zistili že sa stretli vyfukove ventily s piestom. Tak chcem vymeniť reťaz. A vyčistiť to tam asi tam napádali špony z ventilov . Tak preto zisťujem aké tie simeringi bude treba vymeniť pri rozpolovani
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ak sa Ti to zrazilo ale predtým normálne hodinku išlo tak sa musel dajako pokašlať šponovák na reťazi, a tá potom preskočila na ozubenom kole ....alebo inak nechápem....
A ak ideš poliť kartre tak predsa ostanú zväčša ložiská na kluke a následne guferá vyrazíš z kartra von z vnútornej strany ak opatrno tak ich naklepneš zas nazad po zložení....A ozaj nechápem jaká panika ak máš ten motor doma a rozobratý...vď nieje nič jednoduchšie ako to celé pomerať a kúpiť presne podla rozmeru aj ložiská aj guferá v normálnom obchode ložiskovom guferovom....napr.AFINIS na Račianskej
Ak ak sa ti to zrazilo tak najskorej budú aj ventily ohnuté a teda na výmenu a bohvie či aj dačo dalšie v hlave valca okolo vačky...
A ak ideš poliť kartre tak predsa ostanú zväčša ložiská na kluke a následne guferá vyrazíš z kartra von z vnútornej strany ak opatrno tak ich naklepneš zas nazad po zložení....A ozaj nechápem jaká panika ak máš ten motor doma a rozobratý...vď nieje nič jednoduchšie ako to celé pomerať a kúpiť presne podla rozmeru aj ložiská aj guferá v normálnom obchode ložiskovom guferovom....napr.AFINIS na Račianskej
Ak ak sa ti to zrazilo tak najskorej budú aj ventily ohnuté a teda na výmenu a bohvie či aj dačo dalšie v hlave valca okolo vačky...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- Michaless
- st. kolobežkár
no hlavu menim celú lebo je úplne rozbitá odlomene oby dva ventili a jedene uplne zarazený v nútri .. piest už mam objednaný válcu 209 sa nestalo nič naštastie ale tu retaz vymením aj napinak dam z druheho motoru .
- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
tak to mas drahy tuning. hlava je tusim drahsia jak valec. hold usetril si za servis