Príspevok
od užívateľa davtex » Po Máj 14, 2012 4:58 pm
Tak som to dnes riesil. Na DHL som sa nedovolal a tak som tam isiel osobne asi 30km, kde mi povedali, ze oni s DHL nemaju moc spolocne, ze moj 12 miestny identifikator ma nevezmu a ze mam ist do inej sluzby, Yodel(ex-DHL). Presiel som si dalsich 30km do Yodel, kde mi po pol hodine povedali, ze oni to tiez neriesili. Tak pekne v tomto fasa pocasi dalsich 30km domov a na net. Volal som do Nemecka do DHL, no ti zase nevedia po anglicky a ja neviem po nemecky. Nakoniec som po 2h googlenia skusil este uplnu sluzbu Parcelforce, kde mi zobralo kod a ukazalo, ze balik je vraj na ulici 1 blok od mojho domu. Tak som tam pekne zavolal a ze oni mi balik nechali na poste asi 50m od mojho domu a ze to som mal vediet.
Zhrnutie:
DHL stranka vobec neinformuje akou sluzbou putuje zasielka v inej krajine
DHL anglicke nema sajnu o medzinarodnych zasielkach a netusi, co robi ich nemecka sestra
DHL medzinarodne tracking number funguje iba na nemeckom DHL
Anglicke DHL v tomto referuje na Yodel, ktory s tym nema nic spolocne
Clovek sa nema ako dozvediet, ze jeho zasielku riesi Parcelforce, jedine ze by zavolal do Nemecka a vedel po nemecky
Chlap z Parcelforce nedorucil zasielku
Chlap mi nedal ani listok o zastihnuti a hodil balik na postu
Posta mi mala dorucit doklad o tom, ze tam mam balik, co nespravila.
Posta mi odmietala vydat balik bez toho dokladu, co som nakoniec ukecal.
Nemecke DHL eviduje dorucenie na postu ako uspesne dorucenie.
Zaver: nemecke DHL to posralo, posral to Louis ked uviedol zly postcode, anglicke DHL je neschopne, Parcelforce detto a o poste uz ani nehovorim. Ak by som teda uplne nahodou nevygooglil Postforce, moj balik by pravdepodobne pekne putoval spat do Nemecka. Minul som asi 20e na benzin a na telefon, co sa vobec nemuselo stat, keby mi aspon jedna zo zucastnenych stran povedala, kto riesi moj blby balik. O tom, ze som stratil polku dna a ze som pekne vytoceny ani nehovorim.
podpis som si este nenastavil