Liquid Ego HD - dalsia outdoorova kamera
Moderátor: Moderators
- Peto22
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Ne Aug 14, 2011 4:51 pm
- Skúter: Gilera Runner ST 200 black soul
Liquid Ego HD - dalsia outdoorova kamera
Zdravím Vás .
Už dlhšie som rozmýšľal o kúpe nejakej kvalitnej kamery no jediná ktorá pripadala do úvahy bola GoPro Hero 2 konkrétne Motorsports Edition myslím že je to to najlepšie v pomere výkon/kvalita takže bolo rozhodnuté .
No zo zaujímavosti som si ,ale ešte skúšal vyhľadať nejakú adekvátnu konkurencie schopnú kameru.
Do oka mi padla ešte novinka Liquid Image EGO HD javí sa mi ako dostačujúca a vzhľadom na cenu ,veľmi konkurencie schopná kamera.
Snímanie Videa -
HD 1080P 30FPS
HD 720P dokonca 60FPS
režim snímok 12.0MP (4000×3000)
integrovaná Wi-Fi
Mini kamera Liquid Image Ego HD by sa mala na trhu objaviť v priebehu júna tohto roku za predpokladanú cenu 149 USD (112,13 €).
Článok :
Ego HD - konkurent GoPro Hero2
Na trhu existuje niekoľko výrobcov, ktorý ponúkajú kamery určené pre milovníkov extrémnych a adrenalínových situácií, kamery ktoré sa vyznačujú svojou odolnosťou, malými rozmermi, ale zato skvelým výkonom. Najznámejšia zo všetkých je určite kamera GoPro HD Hero2
Ak aj vy patríte medzi ľudí ktorým sa tieto mini kamery zdali pridrahé, máme pre vás riešenie - je ním nový model spoločnosti Liquid Image s označením Ego HD, ktorý osloví nielen svojou cenou.
Spoločnosť Liquid Image nie v oblasti malých kamier žiadny nováčikom, keďže má vo svojej ponuke aj niekoľko kamier integrovaných v okuliaroch, ale tento krát prichádza s niečím novým – na trh sa dostáva kamera Liquid Image Ego HD.
Táto malá je kamera určená pre natáčanie videa počas extrémnych športov a môže sa pýšiť vode odolnosťou alebo dokonca integrovaným rozhraním Wi-Fi, vďaka ktorému si budete môcť užiť aj streamovanie videa v reálnom čase do smartfónov, tabletov alebo počítačov.
Malé rozmery kamery a jednoduché ovládanie pomocou dvojice ovládacích prvkov oceníte pri väčšine outdoorových aktivít.
Nová kamera Ego HD si hravo poradí s Full HD videom pri 30 fps a v prípadne ak požaduje vyššiu stránkovaciu frekvenciu, tak vedzte že presne dvojnásobok /60fps/ môžete využiť pri natáčaní v rozlíšení HD.
Širokouhlý záber 136°zachytí všetko, čo potrebujete.
Pre uloženie videa poslúži slot pre microSD karty, ktorý pohltí karty s maximálnou kapacitou 32 GB.
zdroj: http://www.techbox.sk/
Čo vy nato ?
Už dlhšie som rozmýšľal o kúpe nejakej kvalitnej kamery no jediná ktorá pripadala do úvahy bola GoPro Hero 2 konkrétne Motorsports Edition myslím že je to to najlepšie v pomere výkon/kvalita takže bolo rozhodnuté .
No zo zaujímavosti som si ,ale ešte skúšal vyhľadať nejakú adekvátnu konkurencie schopnú kameru.
Do oka mi padla ešte novinka Liquid Image EGO HD javí sa mi ako dostačujúca a vzhľadom na cenu ,veľmi konkurencie schopná kamera.
Snímanie Videa -
HD 1080P 30FPS
HD 720P dokonca 60FPS
režim snímok 12.0MP (4000×3000)
integrovaná Wi-Fi
Mini kamera Liquid Image Ego HD by sa mala na trhu objaviť v priebehu júna tohto roku za predpokladanú cenu 149 USD (112,13 €).
Článok :
Ego HD - konkurent GoPro Hero2
Na trhu existuje niekoľko výrobcov, ktorý ponúkajú kamery určené pre milovníkov extrémnych a adrenalínových situácií, kamery ktoré sa vyznačujú svojou odolnosťou, malými rozmermi, ale zato skvelým výkonom. Najznámejšia zo všetkých je určite kamera GoPro HD Hero2
Ak aj vy patríte medzi ľudí ktorým sa tieto mini kamery zdali pridrahé, máme pre vás riešenie - je ním nový model spoločnosti Liquid Image s označením Ego HD, ktorý osloví nielen svojou cenou.
Spoločnosť Liquid Image nie v oblasti malých kamier žiadny nováčikom, keďže má vo svojej ponuke aj niekoľko kamier integrovaných v okuliaroch, ale tento krát prichádza s niečím novým – na trh sa dostáva kamera Liquid Image Ego HD.
Táto malá je kamera určená pre natáčanie videa počas extrémnych športov a môže sa pýšiť vode odolnosťou alebo dokonca integrovaným rozhraním Wi-Fi, vďaka ktorému si budete môcť užiť aj streamovanie videa v reálnom čase do smartfónov, tabletov alebo počítačov.
Malé rozmery kamery a jednoduché ovládanie pomocou dvojice ovládacích prvkov oceníte pri väčšine outdoorových aktivít.
Nová kamera Ego HD si hravo poradí s Full HD videom pri 30 fps a v prípadne ak požaduje vyššiu stránkovaciu frekvenciu, tak vedzte že presne dvojnásobok /60fps/ môžete využiť pri natáčaní v rozlíšení HD.
Pre uloženie videa poslúži slot pre microSD karty, ktorý pohltí karty s maximálnou kapacitou 32 GB.
zdroj: http://www.techbox.sk/
Čo vy nato ?
- Prílohy
-
- liquid-image-ego-hd-white.jpg
- (53.2 KiB) 901 stiahnutí
-
- liquid-image-ego-hd-colors.jpg
- (63.12 KiB) 901 stiahnutí
Go Pro HERO 2
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Ego HD
Vyzerá to parádne, žeby som vátil svoju kameru z LIDLa a šiel za prakticky rovnaké peniaze do tohto? Dúfam, že to bude mať aj nejaké prichytenia na prilbu a pod.
- Peto22
- st. trojkolkár
Jasné , dočítal som sa že bude mať alebo sa bude dať dokúpiť rôzne príslušenstvo v podobe držiakov pre jednoduché a bezpečné uchytenie kamery v rôznych polohách a pri rôznych športoch.
Go Pro HERO 2
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Jj, už som si to prečítal v pôvodnom článku a ďalej že kamera neponúka zvýšenú odolnosť... ale vodeodolná je.
Veď uvidíme. 

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Otázne je koľko bude stáť to príslušenstvo, aby to nakoniec nenavýšilo cenu kamery o 100 %.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
Ako keby príslušenstvo ku GoPro bolo lacné..
Pri cene tej kamery mi stále ešte ostáva dosť na príslušenstvo, kým sa dostanem na cenu GoPro..

- Peto22
- st. trojkolkár
Našiel som ešte nejaké informácie .
12MP fotorgrafie s možnosťou neustáleho fotenia od 2 snímok za sekundu až po 10 snímok za sekundu.
Kamera má integrovaným rozhranie Wi-Fi, vďaka ktorému si budete môcť užiť aj streamovanie videa v reálnom čase do smartfónov, tabletov alebo počítačov približne do vzdialenosti 100m.
Kamera je vodotesná do hĺbky 3m. Kamera sa dá použiť aj vo väčších hĺbkach ako 3m a to s vodotesným púzdrom ktoré sa bude dať dokúpiť zvlášť.
Liquid Image EGO HD Camera Mounts
Flat Adhesive Mount $19.95
Curved Adhesive Mount $19.95
Suction Cup Mounts $29.95
Surface Mount Pack $19.95
Front Helmet Mount $12.95
Vented Helmet Mount $14.95
Head Strap Mount $14.95
12MP fotorgrafie s možnosťou neustáleho fotenia od 2 snímok za sekundu až po 10 snímok za sekundu.
Kamera má integrovaným rozhranie Wi-Fi, vďaka ktorému si budete môcť užiť aj streamovanie videa v reálnom čase do smartfónov, tabletov alebo počítačov približne do vzdialenosti 100m.
Kamera je vodotesná do hĺbky 3m. Kamera sa dá použiť aj vo väčších hĺbkach ako 3m a to s vodotesným púzdrom ktoré sa bude dať dokúpiť zvlášť.
Liquid Image EGO HD Camera Mounts
Flat Adhesive Mount $19.95
Curved Adhesive Mount $19.95
Suction Cup Mounts $29.95
Surface Mount Pack $19.95
Front Helmet Mount $12.95
Vented Helmet Mount $14.95
Head Strap Mount $14.95
Go Pro HERO 2
- m_i_ss_k_o
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Máj 08, 2007 1:26 pm
- Skúter: Vespa GTS 250
óu. to wifi rozhranie je veľmi luxusné.. no nezachytil som nikde výdrž na jedno nabitie.
Vespič.
- Peto22
- st. trojkolkár
Zabudol som to pridať .
It is able to record an estimated 1.5 to 2 hours of footage on one charge of its built-in battery.
It is able to record an estimated 1.5 to 2 hours of footage on one charge of its built-in battery.
Go Pro HERO 2
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Video, ešte som ho nepozeral:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=maE-UExlSBA[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=maE-UExlSBA[/youtube]
- m_i_ss_k_o
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Máj 08, 2007 1:26 pm
- Skúter: Vespa GTS 250
davtex napísal:missko: a k comu je tam dobre to wifi?
no konkrétne presne teraz ma nenapadá nič, ale vedel by som sa s tým pohrať

Vespič.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Ktorýsi z najvyšších modelov ContourHD sa dá cez wifi (a smartfón) nastavovať, parametre nahrávania a i., kontrola nasmerovania kamery a pod.
- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
k čomu je to wi-fi? k tomu, že prídem domov, alebo ľudia prídu ku mne domov a chcem im pustiť nejaké to video z jazdy etc, etc... Nemusím to teraz rýchlo jak ..... kopírovať niekde do NTB ale len zapnem wi-fi a cez sieť mi to rovno prehrá v TV a o nič sa nestarám.
Inak, imho super kamera - kópia GoPro za ešte lepšiu cenu.. Budem o nej dosť uvažovať..

Inak, imho super kamera - kópia GoPro za ešte lepšiu cenu.. Budem o nej dosť uvažovať..

-
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Št Apr 16, 2009 9:21 pm
- Skúter: Yuki CSR 250 Naháč
Uhol záberu?
Actual: Often rider Kawa ER- 6n 2012
Passed: Yuki CSR 250
China scooter 125 4T
Scooter Kentoya Zoom 50 4T
Passed: Yuki CSR 250
China scooter 125 4T
Scooter Kentoya Zoom 50 4T
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
a co sa tyka slovenskych obchodnikov: prosimpekne 180€ 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
oficialna stranka vyrobcu: http://www.liquidimageco.com/
oficialne video od vyrobcu nakrutene spominanou kamerou:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iqTlEPHcTDM[/youtube]
oficialne video od vyrobcu nakrutene spominanou kamerou:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iqTlEPHcTDM[/youtube]
- Look
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
- Skúter: -TUNING.SK
- Kontaktovať užívateľa:
Zatial som nasiel iba za 149kolárov. Ale nemaju shipping do EU. Ak niekto nájde,že posielajú aj na SK sem stým
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Liquid Ego HD - dalsia outdoorova kamera
takze dalsi slovensky obchod (tentokrat uz overeny a zabehany mp3.sk), cena 177€, o prislusenstve sa tam tusim nic nehovori, ak citam pozorne... dostupnost momentalne do 5 dni...
odkaz: http://www.mp3.sk/liquid-image-ego-hd-o ... 06338.html
odkaz: http://www.mp3.sk/liquid-image-ego-hd-o ... 06338.html
- majo1357
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Máj 02, 2008 8:22 pm
- Skúter: aerox
ja si to wifi vysvetlujem tak , ze ked sa niekto potapa ty to sleduješ na lodi , alebo ked niekto jazdi na trati ty to sleduješ v karavanePeto22 napísal:
12MP Kamera má integrovaným rozhranie Wi-Fi, vďaka ktorému si budete môcť užiť aj streamovanie videa v reálnom čase do smartfónov, tabletov alebo počítačov približne do vzdialenosti 100m.

aerox70, 307hdi , možná dohoda na všetkých inzerátoch
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
takze jun 2012 je za nami a nic, momentalne je to oficialne v priebehu jula 2012 za 179€ (v prepocte cca 145€). Neviem, co ziskaju tym, ze to zdrziavaju... ved sezona bezi veselo.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak aspon nejake nove obrazky:
- Prílohy
-
- liquid ego hd 01.JPG
- (41.63 KiB) 507 stiahnutí
-
- liquid ego hd 02.JPG
- (48.93 KiB) 507 stiahnutí
-
- liquid ego hd 03.JPG
- (31.29 KiB) 507 stiahnutí
-
- liquid ego hd 04.JPG
- (55.44 KiB) 507 stiahnutí
-
- liquid ego hd 05.JPG
- (52.58 KiB) 507 stiahnutí
-
- liquid ego hd 06.JPG
- (58.98 KiB) 507 stiahnutí
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
velmi cerstve ruske video z rozbalovania (ja rustinu neovladam, ale vidiet tam, co je sucastou standardneho prislusenstva)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ufuZH3EMsAY[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ufuZH3EMsAY[/youtube]