pouziva tu niekto digitalnu zrkadlovku?
Moderátor: Moderators
- davtex
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
- Skúter: Yamaha FZ6N
Re: pouziva tu niekto digitalnu zrkadlovku?
K tomu fotaku sa to oplati precitat, vela veci je tam pisanych v skratkach alebo obrazok a clovek presne nevie co znamenaju.
podpis som si este nenastavil
- peeter
- cyklista
- Dátum registrácie: St Sep 30, 2009 12:15 am
- Skúter: Burgman 400 K9
Snad nebudem moc OT...
Ludom z BA a okolia prinasam do pozornosti zajtrajsi kurz makrofotografie
http://www.megafoto.sk/nikon-prezentacia
Ludom z BA a okolia prinasam do pozornosti zajtrajsi kurz makrofotografie

http://www.megafoto.sk/nikon-prezentacia
- davtex
- motorkár
TheBandit si da rovno fanbar do podpisu a ani len nenapise, ze je uz stastnym majitelom 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
jj, dnes mi prisla...
Chcel som, ze sem supnem foto, ako ju fotim v zrkadle, ale dnes sa mi s tym nechce babrat, tak som to nechal na zajtra... Ten userbar som si dal do podpisu a som rad, ze neostal nepovsimnuty... 
Jo, ta D5000 je fajn masko, kupil som ju so setovym objektivom Nikkor 18-55mm VR... este som ju ani poriadne neotestoval, pretoze na baterku som stihol len par fotiek a nastaveni, potom som ju dal nabijat a vecer uz bola tma... zajtra za denneho svetla sa tesim na fotky a HD video...
Zatial som si ju zbezne omakal, otestoval nejake tie rezimy... som zvedavy, ako si zvyknem na vsetky tie moznosti, ktore sa daju pri foteni nastavovat a menit...

Jo, ta D5000 je fajn masko, kupil som ju so setovym objektivom Nikkor 18-55mm VR... este som ju ani poriadne neotestoval, pretoze na baterku som stihol len par fotiek a nastaveni, potom som ju dal nabijat a vecer uz bola tma... zajtra za denneho svetla sa tesim na fotky a HD video...

Zatial som si ju zbezne omakal, otestoval nejake tie rezimy... som zvedavy, ako si zvyknem na vsetky tie moznosti, ktore sa daju pri foteni nastavovat a menit...

- davtex
- motorkár
Tak tak, prve dni je to take osahavanie a obdivovanie
a potom nieco ako "Vsak aby nie, za tie peniaze" 

- owwidius
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
- Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
- Kontaktovať užívateľa:
nazdar nazdar,
tak som si to neskoro precital, ale z toho co pises som pochopil ze si si to fakt nastudoval, takze nie si jeden z tych, co vidia ze niektori nosia velku ciernu krabicku okolo krku, tak 'aj ja taku chcem mat, lebo to lepsie foti'...
ja som sa najviac o foteni naucil tu, i ked kedysi sa web volal inak http://www.digi-foto.sk/ Miro Vesely pise fakt dobre, kopa dobrych clankov kde sa naucis zaklady.
tos co ti poviem, urcite si neurobil zle s 5000kou, i ked ma nejake muchy ktore by mne vadili, ale ja fotim uz 3 roky so zrk., tak uz viem co chcem a co nie. to mas jak s motorkou, tiez po istom case vies co ti vyhovuje a co ti vadi. anyway, canon a nikon su spicka, sony je ok ale okrem ineho hrozne drahe karty. cize na zaciatok urcite dobra volba.
celkovo najvacsi rozdiel je v lepsej citlivosti cipu, ovladatelnosti, vydrz baterie, dynamicky rozsah, zoom, hlbka ostrosti, atd atd... na zrk. zacnes ovela viac pracovat s clonou, ohniskom, casom a iso. je to neporovnatelne oproti kompaktu. objektiv ti na zaciatok bude hravo stacit. obrovska vyhoda je tiez, ze jak uz si sa raz rozhodol pre znacku (nikon), tak si mozes dokupovat postupom casu kvalitnejsie objektivy, a po istom case vymenit telo za lepsie, a objektivy ti ostanu. a este jedna vec. urcite si kup UV filter (ako kryt objektivu) a polarizak, poslem ti zajtra zopar prikladov co to robi, ale v teorii to mas uz urcite zmaknute
ak mas dake otazky, kludne sa pytaj. ja mam momentalne D40ku, polarizak, jeden kitovy objektiv 18-55 a dokupil som si sirokac, 12-24 F4 (za cenu celeho fotaku hehe). najblizsie mam v plane externy blesk (by si sa divil jaky rozdiel to robi, mozno pohladam dobry link zajtra) a vymenit telo za D90. btw, fotky s bleskom na kompakte su shit, na zrk. o daco lepsie, ale externy blesk ktoreho zablesk mozes nasmerovat, spravi genialne fotky bez toho, aby si spozoroval ze sa foti bleskom (neuvidis tam neprirodzene osvetlenie/tiene).
tos, dobre svetlo!
ps, dlho neupdateovane nove fotky, vsetko len s kitovym objektivom, ale ked chces kuk:
http://picasaweb.google.com/owwidius
mozem ti potom poslat dake foto s polarizakom vs. bez, alebo z toho sirokacu.
tak som si to neskoro precital, ale z toho co pises som pochopil ze si si to fakt nastudoval, takze nie si jeden z tych, co vidia ze niektori nosia velku ciernu krabicku okolo krku, tak 'aj ja taku chcem mat, lebo to lepsie foti'...
ja som sa najviac o foteni naucil tu, i ked kedysi sa web volal inak http://www.digi-foto.sk/ Miro Vesely pise fakt dobre, kopa dobrych clankov kde sa naucis zaklady.
tos co ti poviem, urcite si neurobil zle s 5000kou, i ked ma nejake muchy ktore by mne vadili, ale ja fotim uz 3 roky so zrk., tak uz viem co chcem a co nie. to mas jak s motorkou, tiez po istom case vies co ti vyhovuje a co ti vadi. anyway, canon a nikon su spicka, sony je ok ale okrem ineho hrozne drahe karty. cize na zaciatok urcite dobra volba.
celkovo najvacsi rozdiel je v lepsej citlivosti cipu, ovladatelnosti, vydrz baterie, dynamicky rozsah, zoom, hlbka ostrosti, atd atd... na zrk. zacnes ovela viac pracovat s clonou, ohniskom, casom a iso. je to neporovnatelne oproti kompaktu. objektiv ti na zaciatok bude hravo stacit. obrovska vyhoda je tiez, ze jak uz si sa raz rozhodol pre znacku (nikon), tak si mozes dokupovat postupom casu kvalitnejsie objektivy, a po istom case vymenit telo za lepsie, a objektivy ti ostanu. a este jedna vec. urcite si kup UV filter (ako kryt objektivu) a polarizak, poslem ti zajtra zopar prikladov co to robi, ale v teorii to mas uz urcite zmaknute

ak mas dake otazky, kludne sa pytaj. ja mam momentalne D40ku, polarizak, jeden kitovy objektiv 18-55 a dokupil som si sirokac, 12-24 F4 (za cenu celeho fotaku hehe). najblizsie mam v plane externy blesk (by si sa divil jaky rozdiel to robi, mozno pohladam dobry link zajtra) a vymenit telo za D90. btw, fotky s bleskom na kompakte su shit, na zrk. o daco lepsie, ale externy blesk ktoreho zablesk mozes nasmerovat, spravi genialne fotky bez toho, aby si spozoroval ze sa foti bleskom (neuvidis tam neprirodzene osvetlenie/tiene).
tos, dobre svetlo!
ps, dlho neupdateovane nove fotky, vsetko len s kitovym objektivom, ale ked chces kuk:
http://picasaweb.google.com/owwidius
mozem ti potom poslat dake foto s polarizakom vs. bez, alebo z toho sirokacu.
- pallo537
- trojkolkár
- Dátum registrácie: St Jún 06, 2007 10:07 am
- Skúter: malaguti f15 gilera DNA
- Kontaktovať užívateľa:
tak sa pridam aj ja ,mam CANON 350d k tomu setak 18-55 a sigmu 50-200, fotim asi 3roky
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak sa opytam... mam Nikona od pondelka a na senzore ma 3 hotpixely, ktore na fotkach pri priblizeni vidno... cim vacsie ISO, tym jasnejsie svietia, ale daju sa najst (ak hladam) aj na ISO200. Dva su zelene, jeden modry... Tie zelene su pri nizkom ISO sive resp. vo farbe pozadia, takze nerusia... Z diskusii na NETe (i zahranicnych) som vycital, ze KAZDA zrkadlovka ma na senzore taketo pixely, akurat ze su viditelne len pri vyssich ISO... OTAZKA: mate nejake taketo hotpixely na fotkach aj vy?
Preto ma to trosku kaka, lebo tie moje najdem aj na najnizsom ISO. Odstranit sa do da vraj premapovanim v servise (poskodeny pixel sa premapuje na vedlajsi pixel, takze nebude na fotke svietit), avsak ak by som teraz posielal zrkadlovku na reklamaciu, rodina ma zaskrti...
(tolko penazi to stalo, a uz reklamujem)
Mohol by som zrkadlovku vratit (7-dnova doba), ale to by mi nic neriesilo, co by som si hned objednal dalsiu?
Dnes dopoludnia som im zavolal do obchodu, dany clovek mi nevedel poradit, vypytal si cislo, a ze sa poradi s kolegom a zavola mi nazad. Zatial nevolal.
Az budem doma, capnem vam sem zo dve tri fotky v plnom rozliseni, aby ste posudili sami...
Inac, na NETe je zopar navodov, ako sa zbavit hotpixlov (pomocou funkcie cistenia senzora pri nahodenej krytke diery na obektiv), ale nie vzdy to zabera (samozrejme, v mojom pripade tiez nie). 
Hmmm... clovek sa tak tesil, a potom mu tam svieti bodiky na fotkach...
Na davtexovych fotkach som ziaden hotpixel nenasiel... keby aj on mal, tak by ma to kakalo menej... 
Preto ma to trosku kaka, lebo tie moje najdem aj na najnizsom ISO. Odstranit sa do da vraj premapovanim v servise (poskodeny pixel sa premapuje na vedlajsi pixel, takze nebude na fotke svietit), avsak ak by som teraz posielal zrkadlovku na reklamaciu, rodina ma zaskrti...

Mohol by som zrkadlovku vratit (7-dnova doba), ale to by mi nic neriesilo, co by som si hned objednal dalsiu?
Dnes dopoludnia som im zavolal do obchodu, dany clovek mi nevedel poradit, vypytal si cislo, a ze sa poradi s kolegom a zavola mi nazad. Zatial nevolal.
Az budem doma, capnem vam sem zo dve tri fotky v plnom rozliseni, aby ste posudili sami...

Hmmm... clovek sa tak tesil, a potom mu tam svieti bodiky na fotkach...

-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
.....
the banditko...klasika Slovák...
ked má sused choru kozu tak ked ochorie aj moja tak ma to tak neštve...
sledujem Tvoj topic, nie som žiadny fotograf ale baví aj mna sem tam niečo pofotiť ale len compactom...
len tolko som chcel, ked už si tolko penazi vyhodil za fotak a zda sa Ti tam niečo vadne tak to treba riešiť za horuca a ako vraviš ak maš možnosť tu 7 dnovu lehotu využiť tak by som vratil ten fotak a kupil si novy...
píšem len preto že sledujem Tvoj topic tak ma to mrzí aj za Teba viem aké to je ked sa na niečo tešiš a investuješ a potom uvidiš že je niečo v neporiadku.

sledujem Tvoj topic, nie som žiadny fotograf ale baví aj mna sem tam niečo pofotiť ale len compactom...

len tolko som chcel, ked už si tolko penazi vyhodil za fotak a zda sa Ti tam niečo vadne tak to treba riešiť za horuca a ako vraviš ak maš možnosť tu 7 dnovu lehotu využiť tak by som vratil ten fotak a kupil si novy...
píšem len preto že sledujem Tvoj topic tak ma to mrzí aj za Teba viem aké to je ked sa na niečo tešiš a investuješ a potom uvidiš že je niečo v neporiadku.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
mali volat, zatial nevolali, idem tam zavolat opat... ale tie hotpixle su fakt bezna vec, kazda zrkadlovka ich ma, akurat ze niektore len pri vyssich ISO, niektore pri nizsich, a niektore (trebars moj kus) aj pri najnizsom ISO... opravit sa to da tak, ze v servise spominany hotpixel premapuju vedlajsim pixelom a hotovo... akurat ze posielat to na reklamaciu a cakat 3-4 tyzdne, to teraz nemam chut. Vratit do 7 dni by sa to dalo, ale zasa je to posielat a cakat na peniaze, pricom za tie peniaze ho nekupim, vyuzil som akciu 5% zlava na NIKON vyrobky...
prikladam fotky pre zhliadnutie, o co sa jedna...
1/20 f3.5 ISO1600, styri cervene kruzky: jeden nad lavym autom, jeden medzi autami, jeden vpravo na malom okienku a jeden v pravom dolnom rohu... podla nich si mozete dohladat tie pixely na fotke v plnom rozliseni...

a foto v plnom rozliseni bez akychkolvek uprav:

a este jeden pri najnizsom ISO nastaveni, nasiel som len tri hotpixely, su pri ISO200 omnoho slabsie - nad antenou, na prednom skle a v pravom dolnom rohu:
1/250 f8 ISO200

prikladam fotky pre zhliadnutie, o co sa jedna...
1/20 f3.5 ISO1600, styri cervene kruzky: jeden nad lavym autom, jeden medzi autami, jeden vpravo na malom okienku a jeden v pravom dolnom rohu... podla nich si mozete dohladat tie pixely na fotke v plnom rozliseni...

a este jeden pri najnizsom ISO nastaveni, nasiel som len tri hotpixely, su pri ISO200 omnoho slabsie - nad antenou, na prednom skle a v pravom dolnom rohu:
1/250 f8 ISO200

-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
...
tak Ty maš oči ako jastrab....ja by som to nezbadal ani keby si mi povedal kde to mam hladať...

- Rips.
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Jan 26, 2009 3:21 pm
- Skúter: Kawasaki er6n 2010
Pri pôvodnom rozlíšení sa to dá lachko spozorovať
Máš narok tak reklamuj
Rodine nič nehovor nech máš klud 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tazko rodine nic nepoviem, nemame 5 zrkadloviek, ale tuto jednu, a mam ju 3 dni...
Narok na reklamaciu mam po cele dva roky a toto nie je vada, po ktorej sa nesmie vyrobok pouzivat, teda typu "odlepuje sa mi podrazka"...
Medzicasom som volal s predajcom, oni sa dnes nedovolali oficialnemu zastupcovi znacky Nikon, zajtra mi daju vediet, co zistili... ale povedali, ze sa to isto da reklamovat a bude bezplatne vyriesene... takze nateraz to vidim tak, ze teraz hned to posielat nebudem, poriesim to formou reklamacie, az ked to bude doma menej napadne... 
Akurat hanba Nikonu a Canonu, ze nevedia/nechcu fukciu premapovania zabudovat do firmveru pristroja... stacilo by urcit suradnice hotpixelu (to sa da presne) a natukat ich cez MENU fotoaparata... a bolo by. No co uz...

Akurat hanba Nikonu a Canonu, ze nevedia/nechcu fukciu premapovania zabudovat do firmveru pristroja... stacilo by urcit suradnice hotpixelu (to sa da presne) a natukat ich cez MENU fotoaparata... a bolo by. No co uz...
- owwidius
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
pocuj a preco ti vadia?
vobec neviem ci mam nejake ja, ale co viem je, ze to neni dolezite 
na monitoroch je pokial viem ista norma, od akeho poctu hotpixelov ti ho az vymenia. no ale na fotke to vobec nema vyznam ich hladat. a keby ti ho aj vymenili, moze sa stat ze za kus co bude mat este o jeden viac
pozri, vo full rozliseni si tu fotku ajtak nikdy nepozeras. aj keby si si 5% fotiek vytlacil, tak nikdy vo full rozliseni (na taky velky format), aby to bolo vidno aj na foto, a keby to aj nahodou hrozilo, spravis minimalne upravy vo fotoshope a vybavene. tych zvysnych 95% si budes pozerat na monitore, ktory ma rozlisenie tak cca 2MPx, cize kazdu fotku kukas downsize-ovanu, takze ani tam to neuvidis. a iste percento das na net, a aj tam to budes downsizeovat, takze tam by mali tiez zmiznut... tak neries hotpixels a utekaj fotit
btw, mam pocit ze tie vyssie triedy fotakov maju tu moznost, odfotis daku sedu stenu a mal by to byt fotak schopny elmininovat...

na monitoroch je pokial viem ista norma, od akeho poctu hotpixelov ti ho az vymenia. no ale na fotke to vobec nema vyznam ich hladat. a keby ti ho aj vymenili, moze sa stat ze za kus co bude mat este o jeden viac

pozri, vo full rozliseni si tu fotku ajtak nikdy nepozeras. aj keby si si 5% fotiek vytlacil, tak nikdy vo full rozliseni (na taky velky format), aby to bolo vidno aj na foto, a keby to aj nahodou hrozilo, spravis minimalne upravy vo fotoshope a vybavene. tych zvysnych 95% si budes pozerat na monitore, ktory ma rozlisenie tak cca 2MPx, cize kazdu fotku kukas downsize-ovanu, takze ani tam to neuvidis. a iste percento das na net, a aj tam to budes downsizeovat, takze tam by mali tiez zmiznut... tak neries hotpixels a utekaj fotit

btw, mam pocit ze tie vyssie triedy fotakov maju tu moznost, odfotis daku sedu stenu a mal by to byt fotak schopny elmininovat...
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak ide o to, ze hotpixely ma kazda zrkadlovka, akurat ze velka vacsina iba pri vyssich ISO... len velmi zriedka sa vyskytne hotpixel, ktory je vidiet i u najnizsieho ISO, v mojom pripade ISO200... a to ma trosku hneva, pretoze ja mam taketo hotpixle minimalne 4... ale teraz to riesit nebudem...
Ano, dalo by sa to vratit a ziadat vymenu za novy kus (ako radia na zahranicnych forach v pripade hotpixelov viditelnych i pri najnizsom ISO), ale na to nemam vobec chut... Presne ako pises, mozem dostat do ruk pri mojom stasti kus s este horsimi hotpixelmi (alebo nedajboze s nejakou inou vadou). Po cele dva roky mozem ten moj stavajuci poslat do servisu na premapovanie (zdarma, ak neratam postovne tam) a bude hotovo...
Zo skusenosti inych uzivatelov s premapovanim, potom maju ciste fotky (bez hotpixelov) i pri ISO1600, to by bola parada... Ale ja to servisom poriesim, az ked bude chut a cas...
A ze preco mi to vadi? Tak asi preto, lebo pri slabom svetle, ked pouzijem vyssie ISO (ktore bolo jednym z hlavnych tahakov prechodu na DSLR, pretoze je krasne pouzitelne na rozdiel od zehliaceho kompaktu), tak tie 3 pixliky doslova svietia v tej tme, biju do oci i bez prizoomovania...
A dalej preto, lebo ja sa vyzivam aj v pozerani fotiek s prizoomovanim na 1:1, pozeram, co sa kde podarilo zachytit...
Ale ako som pisal, teraz tie hotpixle neriesim, vytesujem sa zo zrkadlovky ako takej.
A dnes mi prislo puzdro KATA DC-437 (nemali ho skladom v case kupy fotaku, tak poslali teraz, postovne zdarma, chvalim), tak sa vytesujem aj z neho, take male, sikovne, take akurat... 
Akurat ze pribalenu 4GB SDHC kartu som este nerozbalil, nechavam si zadne vratka do 7. pracovneho dna od kupy, ak by predsalen mi zasvitorilo v hlave a chcel som vratit (i ked tomu davam tak 3%-nu pravdepodobnost).
Inac, najprv som nebol nejaky super nadseny z prvych fotiek, ktore z toho liezli, videli sa mi byt take neostre... ale ked som nastavil, aby fotak priostroval fotky pri spracovani trosku viac, tak hned som spokojnejsi, krasne ostre fotky. Momentalne sa s fotkami v PC nebabrem, maximalne ak sa pohram s kontrastom a farebnym tonom... Som spokojny.
Este si objednam predsadku Raynox DCR-150 a hor sa na kvetinkove a chrobacikovske makro (da sa to aj bez nej, ale s nou to bude o dobry kusok lepsie, a az (ak) dokupim 55-200 objektiv, tak v kombinacii s nim to bude paradne makro).
Mam na teba, owwidius, jednu amatersku otazku ohladom UV filtra (resp. aj inych filtrov): da sa na vsetky potom pripevnit aj originalna krytka objektivu, alebo to nie je pravidlo, ci je to dokonca zriedkave? Alebo tam potom ta krytka byt nemusi? Nemam s tym ziadne skusenosti.

A ze preco mi to vadi? Tak asi preto, lebo pri slabom svetle, ked pouzijem vyssie ISO (ktore bolo jednym z hlavnych tahakov prechodu na DSLR, pretoze je krasne pouzitelne na rozdiel od zehliaceho kompaktu), tak tie 3 pixliky doslova svietia v tej tme, biju do oci i bez prizoomovania...

Akurat ze pribalenu 4GB SDHC kartu som este nerozbalil, nechavam si zadne vratka do 7. pracovneho dna od kupy, ak by predsalen mi zasvitorilo v hlave a chcel som vratit (i ked tomu davam tak 3%-nu pravdepodobnost).
Inac, najprv som nebol nejaky super nadseny z prvych fotiek, ktore z toho liezli, videli sa mi byt take neostre... ale ked som nastavil, aby fotak priostroval fotky pri spracovani trosku viac, tak hned som spokojnejsi, krasne ostre fotky. Momentalne sa s fotkami v PC nebabrem, maximalne ak sa pohram s kontrastom a farebnym tonom... Som spokojny.

Mam na teba, owwidius, jednu amatersku otazku ohladom UV filtra (resp. aj inych filtrov): da sa na vsetky potom pripevnit aj originalna krytka objektivu, alebo to nie je pravidlo, ci je to dokonca zriedkave? Alebo tam potom ta krytka byt nemusi? Nemam s tym ziadne skusenosti.
- viper
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
- Skúter: Kawasaki Versys 2009
- Kontaktovať užívateľa:
THeBaNDiT : Ja mam osadeny UV filter a krytka drzi bez problemov.Takisto viem osadit na UV filter aj dalsi filter.
Kawasaki Versys Touring Edition

- owwidius
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
tak tak, filtre sa dokoca daju vrstvit, ale trpi tym potom logicky kvalita. na UV aj polarizak das normalne vpohode krytku (a aj slnecnu clonu, urcite ju mas)
- owwidius
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
zopar prikladov bez a s polarizakom:
http://picasaweb.google.com/owwidius/Polarizak#
samozrejme, treba ho vediet pouzivat, ten efekt nieje viditelny stale a niekedy je dobre dat polarizak dole... okrem stmaveniu oblohy a ostraneniu odleskov, si vsimni aj ako sa zlepsia farby na zeleni (odstrani to odrazy z listov a travy a su vyraznejsie)
http://picasaweb.google.com/owwidius/Polarizak#
samozrejme, treba ho vediet pouzivat, ten efekt nieje viditelny stale a niekedy je dobre dat polarizak dole... okrem stmaveniu oblohy a ostraneniu odleskov, si vsimni aj ako sa zlepsia farby na zeleni (odstrani to odrazy z listov a travy a su vyraznejsie)
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak to teda jo, nevedel som, ze polarizacny filter spravi tak vela...
Rozhodne krajsie fotky, bez polarizacneho filtra su take blede, nevyrazne...

- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Rady ohladom vyberu skutra + rady pre zacinajuceho
aký máš batoh?... mne technika v pohode vojde do lowepro fastpack 200 ... (telo, dva objektivy, blesk, makro kruzky, nabijacky, difuzor, a dalsie drobnosti)Tinka napísal:máš pravdu, radšej na chrbte, aj keď si na ňho budem musieť kúpiť batoh, lebo celá technika mi do môjho terajšieho mini batohu nevojde
- Tinka
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Št Máj 24, 2012 1:51 pm
- Skúter: neuvedený
no potrebujem do vaku napchať dosť veľké telo: canon eos 5d mark II, objektív 24-105, objektív 70-200 /ktorý je mega veľký/, blesk, difuzery a odraznu dosku 850x850mm.. odraznu dosku 1800x1200 mm asi ponesiem v zuboch
a to nehovorim o stative
panecku, naco mi je skuter 

- lacosta
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Júl 26, 2009 10:34 am
- Skúter: Aprilia SR50 Factory only ...
- Kontaktovať užívateľa:
To vsetko by slo, ale tie dosky mozes pouzit ako brzdny padak 

Hail to the king baby !

Utíkej foreste utíkej, honí te kocour divokej ...
Utíkej foreste utíkej, honí te kocour divokej ...
- Martin_Atlantic
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Nov 15, 2011 10:59 pm
- Skúter: Aprilia Atlantic
to aby si si kupila ku skutru aj privesny vozik 

- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:
70-200 máš f/2,8?... lebo f/4 mi nepríde nejak velký... a to telo tiež nieje nejaký macek... teda v porovnaní s 1D
ale teda equip máš parádny