A k hádanke o západe a južnom póle - prikláňam sa k riešeniu od dukyho, i keď úprimne - mne nenapadlo.

Moderátor: Moderators
sikovny, si prijaty!!duky5 napísal: Čiže mám mu to ukázať, ale to nemôžem, lebo kamkoľvek ukážem, ukážem na sever![]()
ja to poznam v trosku inej podobe (pribeh o cloveku odsudenom na smrt, ktoreho sposob smrti sa urci podla toho, ci povie vetu pravdivu alebo loz... a on povie taku vetu, ze ho pustia domov...Davidian napísal:mozno to tu uz raz bolo, tak kto pozna, nech aspon pocka s riesenim.alebo overi cez PM.
predstav si, ze ides po ceste zivota.
prides k razcestiu a jedine co vies, ze jedna cesta znamena zivot a jedna smrt, ale nevies ktora.
aby to nebola uplna ruleta, si na to razcestie predstavime este cloveka, teda dvoch - bratov, dvojicky uplne rovnake, s tym ze ked tam prideme tam bude vzdy len jeden z nich. ich zvlastnostou je to, ze jeden vzdy hovori pravdu a ten druhy vzdy klame.
my skor, nez si zvolime cestu, mame moznost sa tohoto cloveka spytat jednu otazku, s tym, ze nevieme, ci klame alebo hovori pravdu a podla nej, si vybrat cestu prezitia.
aku otazku mu treba polozit?!
jj, poctivo som si to kedysi vyriesilDavidian napísal:heh to poznam.. treba papier a pero..
..odoslané, odosladké..
tomasTomasARN napísal:V záhrade je niekoľko stromov. Na jednom z nich, na hruške, rastú hrušky (dosť logické. Zafúkal silnejší vietor a spôsobil, že na strome už nie sú hrušky, avšak hrušky nie sú ani pod stromom (pre vychytralých ani nikde vedľa stromu).
Viete to vysvetliť?