17.6.2012 - Traja maxici - Pieniny-Niedzica (PL)
Moderátor: Moderators
Pravidlá fóra
Mapa clenov fora. Klik sem!!!
Mapa clenov fora. Klik sem!!!
- XAWIER
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Jan 21, 2006 10:59 am
- Skúter: Kymco XC 300i
17.6.2012 - Traja maxici - Pieniny-Niedzica (PL)
Nedela 17.6.: idealne pocasie (28 C).
Stretavka: Lubotin cca 14:00.
Trasa: Cerveny Klastor - Niedzica.
To be continued...
Stretavka: Lubotin cca 14:00.
Trasa: Cerveny Klastor - Niedzica.
To be continued...
Kymco Xciting 300i
- mucow
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
- Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
- Kontaktovať užívateľa:
Re: 17.6.2012 - Traja maxici - Niedzica (PL)
Keby ste to tu dali včera, určite sa pridám. Teraz už jednoducho nestíham. Škoda.
Je tam krásne bol som tam s rodinkou, a raz to dám aj na moto. (mohol som dnes s Vami)

Je tam krásne bol som tam s rodinkou, a raz to dám aj na moto. (mohol som dnes s Vami)
Spoiler: ukázať
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Xawier keď si prechadzal Kamenicou som ti kyval trubil, ale si ma nevidel
som stal v poli ako sa konči obec 
@z mobilu

@z mobilu
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- XAWIER
- st. skútrista
Ved som pozeral hore-dole..videl som 3 motorkarov na krosach a teba nikde. Na konci dediny si hovorim, ze uz ta neuvidim, ze si niekde inde. Ani by ma nenapadlo hladat ta niekde v poli na konci dediny
Ta nic... 

Kymco Xciting 300i
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
nevadí
Ta zelena Ninja ta nesfúkla s cesty?
lebo išiel ako blázon okolo mňa

Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- XAWIER
- st. skútrista
Pri mne uz v pohode..aj pozdravit stihol 

Kymco Xciting 300i
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Rasťo, ja som na teba aj myslel, ale písal si, že si chorý - zápal priedušiek, tak som sa ani nepýtal... asi chyba. Bolo tam krásne, aj cesta tam a späť bola parádna, motocyklov na ceste skoro toľko čo áut. Fotky a nejaký stručný obkec dám zajtra, napíšem teraz len toľko, že tých 205km som spravil so spotrebou 3.56
(a tempo bolo vcelku svižné, okolo 100km/h mimomesto)

- mucow
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
- Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
- Kontaktovať užívateľa:
Ále Dušan, také kadejaké priedušky ma nemôžu rozhádzať
. No čo už, škoda že še nepodarelo.

Spoiler: ukázať
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
takze samotny opis tejto akcie (po kliknuti na fotku sa fotka zobrazi vo vyssom rozliseni (spravidla 1024px na sirku, spolu maju tieto fotky nieco malo cez 6MB, takze ziaden strach)):
Po dlhej a pre motorkara bezutesnej faze jari, ktora sa vyznacovala nestabilnym a nie prave teplym pocasim plnym nepredvidatelnych zrazok, konecne sa crtalo stabilne letne pocasie a dokonca pocas vikendu! A tak mi par zavonil telefon a v nom Xawierov hlas s navrhom niekam si pocas vikendu vyrazit. Napad Pieniny sa mi pacil, uz dlho som tam nebol (naposledy niekedy zo strednej skoly, teda peknych 14-15 rokov dozadu).
Trasa:

aktivna trasa: kliknut sem
Zhodli sme sa na nedeli, kedze v sobotu sme mali ine veci na vybavenie. Vyletu som sa zucastnil ja, shobull a Xawier, teda 3 maxiky, co davalo tusit, ze jazda bude svizna, i ked v ramci predpisov. Ja a brat sme vyrazili z Bardejova cca o 13:15 hned po tom, co som to oznamil Xawierovi, ktory mal tym padom cca 10 minut na to, aby vyrazil zo Sabinova smer Lubotin, kde sme si dali stretko.
Este cestou tam nas strelilo asi 10 motorkarov, pucime si to cca 110km/h do dlheho kopca a oni nas dali mozno 140-tkou... (to bolo jedinykrat, co sme sli nad predpis, nech ich az tak nebrzdime) No tento styl jazdy (palba a obiehanie kazdej jednej plechovky) bars neuznavam, i tak sme sa s castou z nich potom stretli na semafore, ked bola cesta uzavreta pre jeden pruh kvoli jej rekonstrukcii
(kratko pred Lubotinom od Bardejova).
Foto z Lubotina:

Z Lubotina uz sme nabrali smer Stara Lubovna pod vedenim Xawiera, cestovne tempo 90-105 (real). V Starej Lubovni som sa opat dostal do cela ja a v Hniezdnom sme odbocili na Cerveny Klastor. Od tej krizovatky zacinala krasna cesta malebnym krajom, vyborny asfalt a prekrasna sceneria, oci vyocene... zastali sme az v Goralskom dvore, viac-hviezdickovy kemp s restauraciou a pod., kde sme si dali nieco na obcerstvenie a potelefonovali rodicom a manzelkam, ze cesta prebieha OK. Pocasie krasne az prilis horuce (odhadom cca 27-30), na oblohe kde tu oblacik, vid foto:

Paradna oprava poskodeneho blatnika:

Kemp:

Na kofole a pod.:

A tuto sedim aj ja (na fotke vpravo):

Po vykofolovani sme sa pobrali dalej, no Cerveny Klastor bol uz co by variatorom dohodil...
Kedze je tam tradicne problem zaparkovat a vsade sa plati, zaparkovali sme za stlpikmi vedla cesty, takze ani na ceste, ani na chodniku, ani na trave, ani na parkovisku... a zaroven v chladku. 

Tuto v doDunajcasavlievajucej riecke sme sa ako deti clapievali, ked nas na Cerveny Klastor doviezol autobus na vylete z letneho tabora alebo zo skoly...
I v tychto casoch sa v nej deti i dospeli clapocu... 

Po kratkej prechadzke a tych par fotkach sme sa chystali pokracovat v ceste na polsku hranicu a nedaleke vodne dielo s hostorickym zamkom v scenerii...

V Polsku sa uz parkovanie bez platenia nezaobislo... sice sme stali mimo parkovacieho miesta a parkovisko malojednotnu sadzbu 4€ na auto, zaplatili sme 1,50€ spolu a obe strany boli spokojne...

Priehrada je to pomerne dost velka, priepust budil vseobecny obdiv...

V pozadi Tatry zo severnej strany:

Na samotnom hradzobnom mure bola namalovana sikovna opticka iluzia znazornujuca, co sa nachadza v utrobach elektrarne... samozrejme aj my sme vyuzili prilezitost urobit si zaujimave fotky...

Este si pozriet aspon z vonku ten zamok (kvoli nemu som tam osobne nesiel, viac ma lakala ta priehrada a vidiet opat Dunajec pri Cervenom Klastore), a ide sa domov...

Ta vodna nadrz (alebo co to je) je fakt dost velka, vacsia a zrejme aj hlbsia nez trebars Domasa... v dialke vidiet nejaku zrucaninu dalsieho hradu:

Cesta nazad do Lubotina prebiehala bez problemov aj s jednou planovanou cikpauzou, pocasie nesklamalo, premavka bola znesitelna... V Lubotine sa Xawier oddelil na Sabinov a my nazad na Bardejov.

Akciu hodnotim velmi pozitivne, pocasie bolo slnecne bez rizika dazda, spravil som v ten den cca 205km so spotrebou 3.56, co je na cestovne tempo (90-105) a kopcovity teren pre mna velmi pekna spotreba.
Spomienky na Cerveny Klastor som si obnovil (v noci sa mi dokonca o nom snivalo), a tak som dnes mohol veselo nacat dalsi pracovny tyzden.
Verim, ze sa opat stretneme na nejakom podobnom vyjazde, a tentokrat uz zoberieme aj Rasta, ak bude moct.
Po dlhej a pre motorkara bezutesnej faze jari, ktora sa vyznacovala nestabilnym a nie prave teplym pocasim plnym nepredvidatelnych zrazok, konecne sa crtalo stabilne letne pocasie a dokonca pocas vikendu! A tak mi par zavonil telefon a v nom Xawierov hlas s navrhom niekam si pocas vikendu vyrazit. Napad Pieniny sa mi pacil, uz dlho som tam nebol (naposledy niekedy zo strednej skoly, teda peknych 14-15 rokov dozadu).
Trasa:

aktivna trasa: kliknut sem
Zhodli sme sa na nedeli, kedze v sobotu sme mali ine veci na vybavenie. Vyletu som sa zucastnil ja, shobull a Xawier, teda 3 maxiky, co davalo tusit, ze jazda bude svizna, i ked v ramci predpisov. Ja a brat sme vyrazili z Bardejova cca o 13:15 hned po tom, co som to oznamil Xawierovi, ktory mal tym padom cca 10 minut na to, aby vyrazil zo Sabinova smer Lubotin, kde sme si dali stretko.
Este cestou tam nas strelilo asi 10 motorkarov, pucime si to cca 110km/h do dlheho kopca a oni nas dali mozno 140-tkou... (to bolo jedinykrat, co sme sli nad predpis, nech ich az tak nebrzdime) No tento styl jazdy (palba a obiehanie kazdej jednej plechovky) bars neuznavam, i tak sme sa s castou z nich potom stretli na semafore, ked bola cesta uzavreta pre jeden pruh kvoli jej rekonstrukcii

Foto z Lubotina:
Z Lubotina uz sme nabrali smer Stara Lubovna pod vedenim Xawiera, cestovne tempo 90-105 (real). V Starej Lubovni som sa opat dostal do cela ja a v Hniezdnom sme odbocili na Cerveny Klastor. Od tej krizovatky zacinala krasna cesta malebnym krajom, vyborny asfalt a prekrasna sceneria, oci vyocene... zastali sme az v Goralskom dvore, viac-hviezdickovy kemp s restauraciou a pod., kde sme si dali nieco na obcerstvenie a potelefonovali rodicom a manzelkam, ze cesta prebieha OK. Pocasie krasne az prilis horuce (odhadom cca 27-30), na oblohe kde tu oblacik, vid foto:
Paradna oprava poskodeneho blatnika:
Kemp:
Na kofole a pod.:
A tuto sedim aj ja (na fotke vpravo):
Po vykofolovani sme sa pobrali dalej, no Cerveny Klastor bol uz co by variatorom dohodil...

Tuto v doDunajcasavlievajucej riecke sme sa ako deti clapievali, ked nas na Cerveny Klastor doviezol autobus na vylete z letneho tabora alebo zo skoly...

Po kratkej prechadzke a tych par fotkach sme sa chystali pokracovat v ceste na polsku hranicu a nedaleke vodne dielo s hostorickym zamkom v scenerii...
V Polsku sa uz parkovanie bez platenia nezaobislo... sice sme stali mimo parkovacieho miesta a parkovisko malojednotnu sadzbu 4€ na auto, zaplatili sme 1,50€ spolu a obe strany boli spokojne...

Priehrada je to pomerne dost velka, priepust budil vseobecny obdiv...
V pozadi Tatry zo severnej strany:
Na samotnom hradzobnom mure bola namalovana sikovna opticka iluzia znazornujuca, co sa nachadza v utrobach elektrarne... samozrejme aj my sme vyuzili prilezitost urobit si zaujimave fotky...

Este si pozriet aspon z vonku ten zamok (kvoli nemu som tam osobne nesiel, viac ma lakala ta priehrada a vidiet opat Dunajec pri Cervenom Klastore), a ide sa domov...
Ta vodna nadrz (alebo co to je) je fakt dost velka, vacsia a zrejme aj hlbsia nez trebars Domasa... v dialke vidiet nejaku zrucaninu dalsieho hradu:
Cesta nazad do Lubotina prebiehala bez problemov aj s jednou planovanou cikpauzou, pocasie nesklamalo, premavka bola znesitelna... V Lubotine sa Xawier oddelil na Sabinov a my nazad na Bardejov.
Akciu hodnotim velmi pozitivne, pocasie bolo slnecne bez rizika dazda, spravil som v ten den cca 205km so spotrebou 3.56, co je na cestovne tempo (90-105) a kopcovity teren pre mna velmi pekna spotreba.

Verim, ze sa opat stretneme na nejakom podobnom vyjazde, a tentokrat uz zoberieme aj Rasta, ak bude moct.

- XAWIER
- st. skútrista
Re: 17.6.2012 - Traja maxici - Pieniny-Niedzica (PL)
Super..podrobny cestopis od Bandita ako vzdy
V zime si to budem citat a kukat dookola 

Kymco Xciting 300i
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Re: 17.6.2012 - Traja maxici - Pieniny-Niedzica (PL)
skoda, ze mi tam nenapadlo natocit aj nejake kratke video trebars z priehrady... no v tom horucom pocasi mi to akosi nemyslelo...