Yamaha Neos no.2

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
G

Yamaha Neos no.2

#1 Príspevok od užívateľa G » Ut Dec 12, 2006 11:54 am

K mojmu roxikovi mi pribudol pacient. Je to konkretne Yamaha Neos 50, rv 98. Kedze cena bola pomerne lakava, tak som sa rozhodol, ze si ho kupim. Na prvy pohlad je dost zniceny, polamane plasty, udrzba vobec nijaka, komplet zalepeny blatom, hlinou, slamou a inym sajrajtom. Kedze po prvom neosovi mi ostali doma veci, tak som sa rozhodol prave pre neos. Tento skuter potrebuje prekuchat od zakladov, takze to isty cas potrva. Snazim sa fotit co najviac ukonov, aby som to mal dobre zdokumentovane. Mojim prvym cielom je urobit na nom udrzbu. To znamena, nove brzdy predne, zadne, komplente ocistenie, novy airbox, novy vyfuk, malicke naladenie motora. V dalsej faze by to malo byt poskladanie a uprava znicenych plastov, lakovanie a drobne naznaky stylingu.....tak drzte palce...pripojim aj nejake foto, aby ste mali predstavu ako sa predosly majitel o neho staral.
Naposledy upravil/-a G v Ut Dec 12, 2006 12:14 pm, upravené celkom 1 krát.

G

#2 Príspevok od užívateľa G » Ut Dec 12, 2006 12:12 pm

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Dec 12, 2006 12:31 pm

gratulujem k tej kopke srotu 8) postav zavodak a pod pretekat :D inac prestavba na lc by bola zaujmava...tak drzim palce a som zvedavy co z toho vznikne :)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

midži

#4 Príspevok od užívateľa midži » Ut Dec 12, 2006 10:17 pm

:lol: :lol: :lol: Da sa ale mas KOPEC roboty!!!!! Ale ty to zvladnes

Drzime palce a stym LC by to bolo fakt zaujimave

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ut Dec 12, 2006 10:24 pm

mozno ze s nim dakto oral
podpis som si este nenastavil

G

#6 Príspevok od užívateľa G » Ut Dec 12, 2006 10:38 pm

tak asi s nim ten majitel oral ale to mi nepovedal. LC z toho robit nebudem a nechystam sa ani na nejaku pretekarsku verziu, skor by som chcel nadviazat na prve neoska. Nieco v style "lexus"

momoo
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa momoo » Ut Dec 12, 2006 10:45 pm

dr.snake napísal:mozno ze s nim dakto oral
a mozno na nom niekto chodil, ked mal vypite :D ze?? kuso... alebo si behal po lese??

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ut Dec 12, 2006 10:55 pm

G napísal:tak asi s nim ten majitel oral ale to mi nepovedal. LC z toho robit nebudem a nechystam sa ani na nejaku pretekarsku verziu, skor by som chcel nadviazat na prve neoska. Nieco v style "lexus"
ta tu by chcel kazdy len prerabat na LC a robit racing... :D

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Dec 12, 2006 11:06 pm

kto tu preraba na lc?na cz fore chcu...a na race tu robi jeden a jeden chysta :D a co zo skutrom bez tp...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Dec 13, 2006 2:27 pm

alcatelko napísal:kto tu preraba na lc?na cz fore chcu...a na race tu robi jeden a jeden chysta :D a co zo skutrom bez tp...
jazdit :D

G

#11 Príspevok od užívateľa G » Št Dec 14, 2006 8:15 pm

Zhanam nejake 13" kola na neosa, podmienkou je vzadu bubon. Pasuju tam kola z aprilie sr 50 s bubnom. Ak viete niekto o nejakych, tak mi dajte vediet. A rozmyslal som aj o kolach z roxa 100ccm ale zadny bubon je vacsi ako na neosovi........

G

#12 Príspevok od užívateľa G » So Dec 16, 2006 7:45 pm

Tak rozhodol som sa pri tom lieceni pacienta pre nejake zmeny. Geetee mi trosku pomohol v rozhodovani, tak vysledok je taky, ze neos dostane karter z roxa, bude mat zadny kotuc, dalej dostane kola z roxa a ked uz takto smerujem, tak aj brzdy z roxa budu....takze toto by som chcel dosiahnut v dalsej faze....Motor ostava vzduchom chladeny, kedze na neosovi by mala jazdit moja caja, tak jej nestaviam nejaku raketu...

jarko90

#13 Príspevok od užívateľa jarko90 » Ne Dec 17, 2006 5:07 pm

gabo mozem ti dat tie kryty blinkrov a zadneho svetla co si mi dal seriove , ak nahodou mas tie prasknute, mne su na nic :wink:

G

#14 Príspevok od užívateľa G » Po Dec 18, 2006 12:53 pm

dakujem ale ja pojdem do bielych, takze aj mne ostanu seriove

jarko90

#15 Príspevok od užívateľa jarko90 » Ut Dec 19, 2006 11:13 pm

aha tak nic oki, som myslel ze sa zijdu :wink:

G

#16 Príspevok od užívateľa G » Pi Jan 05, 2007 1:11 am

Tak konecne som sa dockal kartera....je to karter z aeroxa. takze prestavba na zadny kotuc sa moze zacat. Este ho musim trosku osetrit nech nejako vyzera..... :D a chcem sa podakovat za ochotu Geeteemu a lilovi....vdaka chlapci

Obrázok Obrázok

G

#17 Príspevok od užívateľa G » Po Jan 15, 2007 4:57 pm

Trochu som sa pohral s karterom, nech nevyzera tak hrozne, tak tu je par foto. Pomaly uz zacinam skladat motor :D

Obrázok Obrázok

geetee

#18 Príspevok od užívateľa geetee » Ut Jan 16, 2007 9:25 am

supa supa, to bude parada,len tak dalej :thumbleft:
konecne su ludia co to myslia vazne a nie len filter a triska :D

lil_b
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa lil_b » Ut Jan 16, 2007 6:55 pm

geetee napísal:supa supa, to bude parada,len tak dalej :thumbleft:
konecne su ludia co to myslia vazne a nie len filter a triska :D
jj tak tak...
ale bacha nektorý davaju trysky ne trisky, rozdiely som už vysvetloval :)
to G: ku karteru, není zač, väčší podiel ma GT (jeho autom to išlo, on zjednaval cenu), ja som mu požičal baterku a rukavice :) hehe
GOODLUCK
a ešte na zaver, porad kutilom čim si čistil karter.. dik

G

#20 Príspevok od užívateľa G » Ut Jan 16, 2007 11:10 pm

Lestil som to Tempo pastou na lestenie a filcovymi nastavcami do vrtacky....slo to dost dobre...ale priznam sa, ze ja som dost vytrvaly, takze sa pripravte na par hodin stravenych s vrtackou v ruke

G

#21 Príspevok od užívateľa G » So Jan 27, 2007 1:52 am

Takze prace trosku pokrocili...Kedze na vela veci este len cakam, tak teraz mozem robit len s tym, co mam doma. Motor vyzera takto

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa dr.snake » So Jan 27, 2007 1:35 pm

ja so ho tiez pucoval ale po mesiaci vyzeral ako predtym :D takze zbytocna robota...pokial to nemas chromove tak to len ocistit lestit to nema vyznam

G

#23 Príspevok od užívateľa G » Ne Mar 25, 2007 1:49 pm

Po dlhsom case pridavam nove foto. Mozno to vyzera tak, ze sa so skutrom nic nedeje. Lenze opak je pravdou. Kedze robim vela veci do detailov, tak mi to zabera kopec casu. Navyse dodacie lehoty niektorych veci su hrozne a vela casu mi zaberie najma cakanie.

Tak za ten cas sa mi podarilo zohnat, novy airbox, novy vyfuk, remen, hadicky, tesnenia, nove srubky, predne kolo 13" z roxa, Dh riaditka s adapterom, nove plasty podlahy, predkolenny plast, baterka, sviecka, brzdove dosticky......Vacsina plastov je na lakovani, aj to teraz dost trva.
Cakam stale na zadny rafik od kieslera, opticke somarinky ako biele blinkre, gripy a podobne veci...Najviac som sa zabavil pri osadeni predneho kola, lebo vidla z neosa a predne kolo z roxa trosku k sebe nepasuju. Tak som si musel dat vysustruzit vymedzovacie valceky a tiez spravne nastavit predny brzdic vypodlozenim podlozkami a tesneniami....Same piplacky :D
GeeTee prispel svojou zrucnostou a upravil mi niektore plasty, ktore dostali novy image. Ked to dojde z lakovacky, tak potom hodim foto.
Diodkami a svetlenymi efektami sa momentalne nezaoberam :wink:

Tuto mate zopar foto. Este aj ten predny brzdic som cely rozoberal, lebo bol zadrhnuty valcek a neslo to rozchodit....Adapter na DH mi poslali kratsi ako som chcel, tak som musel spekulovat nad umiestnenim vsetkych veci na riaditkach tak, aby to bolo funkcne a otocne bez problemov....

Slubene foto

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok

Este mam prosbu.....neviete mi nahodou niekto zohnat brzove nadobky prednu aj zadnu Brembo alebo AGIP ? tie Agip sa davaju na Peugeot Speedfight....diky

momoo
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa momoo » Ne Mar 25, 2007 2:37 pm

:thumbleft: paci sa mi tvoj styl prace :) mam taky pocit ze tento neos bude porobeny do detailov .... len tak dalej

G

#25 Príspevok od užívateľa G » Ne Mar 25, 2007 5:47 pm

tie nadobky maju nazov Ajip..... :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Vaše skútre"