No ale zas čo som sa dočítal v nedávnej dobe aj dajaké skúsenosti z praxe niekde tuším na maxíckom fóre, tak tam písali že je to v pohode. Netreba s báť ,a kľudne to tam dať ak dakto chce , a že nič zlé sa nedeje a pneu drží a nie že by bola studená a preto by mala menej držať na ceste v zátačke.
A ja osobne po skúsenosti na aute som tiež žiaden zázrak nezaznamenal. A si myslím že s tým akože lepším chladením je to zas len deklarovanie nejakého vedlajšieho nepodstatného efektu že pneu nafúkaná vzduchom sa zohreje na čo ja viem.... napríklad strelím z brucha na 45°C a pneu s dusíkom LEN na 42°C....Samozrejme pri normálnej štandartnej penu a normálnom jazdení po ceste je to podľa mňa nepodstatné a nemá žiaden vplyv na niečo také že pneu je studená a bude menej držať v náklone...Kľudne to tam daj. Ale ja osobne to vidím tak že ja pneu dofúknem za sezónu 2-3 krát, prvý krát treba ozaj dosť po možno aj polročnom odstavení v garáži,ale ostatok len tak pár desatín-viacmenej je to len na kontrolu.....takže či to za tú cenu stojí je otázne.
A korózia disku je zas len reklamný ťah...v živote mi disk z vnútra neskorodoval na žiadnom aute.Takže ja to všetko beriem len ako oblbovanie. Netvrdím že je to zlá vec alebo že by to nebolo na niečo dobré , ale opisovať to pomali ako zázrak ????
Lebo milióny pneumatík jazdia po svete len fúknuté klasika vzduchom, a nič spomenuté v tých reklamných sloganoch sa moc v reále nekoná...Alebo, jaké už hrozí prehrievanie pneumatiky, ak je v nej vzduch....Samozrejme za normálnych bežných podmienok....že jazdím normálne ako človek, pneu niesu preťažené, niesu ani podhustené a cesta je v normálnom stave
Ale do moto alebo scootra je užitočnejšie a účelnejšie si dať ten sajrajt na zalepenie prípadného defektu...to isto človek viac ocení a pomôže mu ako to že či za sezónu skontolujem a dofúknem kolesá raz alebo trikrát...

Rozhodnutie je na Tebe...Ozaj chcelo by to premerať tú teplotu aj v praxi o koľko sa líši pri vzduchu a pri tom pneumixe....že dať to len do jedného kolesa a zmerať rozdiel....