diskusia o obchode Deal Extreme / Ebay china
Moderátor: Moderators
- lacosta
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Júl 26, 2009 10:34 am
- Skúter: Aprilia SR50 Factory only ...
- Kontaktovať užívateľa:
Re: diskusia o obchode Deal Extreme
Hmm neviem ci som to dobre pochopil, ale ak si nepresuvate kredit priamo na paypal tak pri platbe cez paypal vam vznika rezervacia na ucte. Ak mate IB tak si to po platbe skuste pozriet. V pripade, ze nenastane reklamacia a pod. peniaze sa z rezervacie presunu predajcovi. V opacnom pripade sa vam uvolnia po urcitom case. Mam Deja vu ci som to uz tu nepisal 

Hail to the king baby !

Utíkej foreste utíkej, honí te kocour divokej ...
Utíkej foreste utíkej, honí te kocour divokej ...
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
peniaze mi uz pred niekolkymi dnami uspesne prisli na PayPal ucet v plnej vyske (2.90USD), zrejme sa mi opat stiahnu, ked budem najblizsie platit PayPal-om v dolaroch... 

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
No takže konečne po vyše roku sa mi podarilo získať nazad svojich cca 15 doláčov za zrušenú objednávku. Bolo to síce aj z mojej strany trocha zanedbané že som to neriešil hneď za čerstva, ale týmto si u mňa napravili reputáciu. A to pritom som skoro všetku korešpondenciu riešil sám cez Googla.
Síce pár krát mi cca pred pol rokom pomohol aj Viper
že im poslal nejaký ten mail po Americky, ale s tým som si moc nepomohol pretože aj tak sa to celé furt nejak nedarilo dotiahnuť do konca.Takže netreba sa vzdávať a hádzať flintu do žita. 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Look
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
- Skúter: -TUNING.SK
- Kontaktovať užívateľa:
Re: diskusia o obchode Deal Extreme / Ebay china
Z DX sem tam objednám, no dodacia doba je pomerne dlhá miestami mesiac-dva. Myslím že je to rovnaké ako životnosť produktov. Taká wifi myška, lampička led a ine super produkty to je dokonca životnosť na pár týždňov.
No moja najnovšia skúsenosť je s kamerou z ebayu. Je to v podstate taká ako máva theruck keď si nahráva závody z predného blatníka, malé kompaktné v ,,kapotáži" ovládania od alarmu , prípadne repliky kľúča s DO k autu (audi,vw). Túto kamerku som si objednal aj s príslušenstvom ako konzola na riadidlá, a pár blbostí asi 2 usb káble, redukcia do zapalovača na dobíjanie usb atď. Od objednania prešlo 10dní a kamerku som mal doma.So základným softom nahráva videá do obmedzenia času 20minut, to som chcel zmeniť lenže som dáko netrafil firmwáre a kameru som brickol tak že jej nepomohol ani reset. Napísali sme teda predajcovi cez ebay, on zaslal najprv riešenia ktoré nepomohli a následne mi dal adresu kde to mám zaslať, kde inde do kwancongu.Tak dáko som im zabudol pobaliť naspať pol príslušenstva , ale vravím si však riešia kameru, také veci ako konzola na uchytenie a pár drobností mi ostali doma. Poštovné ma stálo asi 6e a išlo to tam myslím že 2 týždne, odhadujem to podla toho lebo po 2 týždňoch sa mi ozvali že aký firmware tam teda chcem že mi ho tam dajú.Tak som im napísal, a následne do 10dní som mal kameru opäť doma.Samozrejme poslali to ako komplet nové balenie aj s príslušenstvom, čiže už mám 2 upínacie konzoly na kameru a pár USB káblov navyše. Tvári sa že je skutočne odblokovaná a nahráva viac ako 20minút, no tento krát nereaguje na USB, musím skúsiť asi iný notebook, nieže by ma to išlo zabiť, v podstate tú kartu si viem načítať aj cez čítačku ale do budúcna. Ak to nepôjde napíšem im nech dajú firmware ktorý chápe aj neobmedzený čas aj USB a ten tam následne dám, uvidíme možno budem mať 3 stojany
No moja najnovšia skúsenosť je s kamerou z ebayu. Je to v podstate taká ako máva theruck keď si nahráva závody z predného blatníka, malé kompaktné v ,,kapotáži" ovládania od alarmu , prípadne repliky kľúča s DO k autu (audi,vw). Túto kamerku som si objednal aj s príslušenstvom ako konzola na riadidlá, a pár blbostí asi 2 usb káble, redukcia do zapalovača na dobíjanie usb atď. Od objednania prešlo 10dní a kamerku som mal doma.So základným softom nahráva videá do obmedzenia času 20minut, to som chcel zmeniť lenže som dáko netrafil firmwáre a kameru som brickol tak že jej nepomohol ani reset. Napísali sme teda predajcovi cez ebay, on zaslal najprv riešenia ktoré nepomohli a následne mi dal adresu kde to mám zaslať, kde inde do kwancongu.Tak dáko som im zabudol pobaliť naspať pol príslušenstva , ale vravím si však riešia kameru, také veci ako konzola na uchytenie a pár drobností mi ostali doma. Poštovné ma stálo asi 6e a išlo to tam myslím že 2 týždne, odhadujem to podla toho lebo po 2 týždňoch sa mi ozvali že aký firmware tam teda chcem že mi ho tam dajú.Tak som im napísal, a následne do 10dní som mal kameru opäť doma.Samozrejme poslali to ako komplet nové balenie aj s príslušenstvom, čiže už mám 2 upínacie konzoly na kameru a pár USB káblov navyše. Tvári sa že je skutočne odblokovaná a nahráva viac ako 20minút, no tento krát nereaguje na USB, musím skúsiť asi iný notebook, nieže by ma to išlo zabiť, v podstate tú kartu si viem načítať aj cez čítačku ale do budúcna. Ak to nepôjde napíšem im nech dajú firmware ktorý chápe aj neobmedzený čas aj USB a ten tam následne dám, uvidíme možno budem mať 3 stojany

- VLADY
- spammer
Sám mám z DXka dve lacné bezdrátové myši s mikroUSB príjmačom a obe šlapú bez problému už vyše dva roky....A to ich to naše decko neposedné Natalské
už zopár krát šmarilo aj o zem....
Je to lotéria ale ak za to človek dá zlomok ceny za akú sa to predáva v bežných obchodoch, tak prípadná porucha človeka až tak moc nemrzí. Inak dakedy aj z Ebay-u to tiež trvá aj mesiac...ale zväčša je to tak 2-3 týždne a je to asi aj tým že zväčša to odosielajú na druhý deň po objednaní kdežto na DXku to aj týždeň-dva ukazuje že čaká na dodávatela....

Je to lotéria ale ak za to človek dá zlomok ceny za akú sa to predáva v bežných obchodoch, tak prípadná porucha človeka až tak moc nemrzí. Inak dakedy aj z Ebay-u to tiež trvá aj mesiac...ale zväčša je to tak 2-3 týždne a je to asi aj tým že zväčša to odosielajú na druhý deň po objednaní kdežto na DXku to aj týždeň-dva ukazuje že čaká na dodávatela....

- VLADY
- spammer
Ozaj má tiež dakto podobný poznatok ako ja, že vždy ak mi dačo príde, dajaká zásielka. Tak vždy je to len že utorok,streda alebo štvrtok...Ešte mi nikdy nič poštárka nepriniesla ani v pondelok a ani v piatok....Alebo si zle pamätám??? 

- tomask
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 9:41 pm
- Skúter: Yamaha Versity XC 300
Poznam kamaratov co pravidelne nieco objednavaju z DX a su spokojny
Ja som tiez nieco pokupoval nieco prislo nieco nie
Uz je tomu 3 mes. tak asi nic
Necital som cele forum ale spominal niekto FOCALPRICE ?!? Je to pod. str.
Ja som tiez nieco pokupoval nieco prislo nieco nie

Necital som cele forum ale spominal niekto FOCALPRICE ?!? Je to pod. str.

Yamaha Versity XC 3OO
Peugeot speedfighter 2LC
ATV Journeyman X 8 Gladiator De-luxe
Pozri si http://WWW.DE-AQUA.SK
Peugeot speedfighter 2LC
ATV Journeyman X 8 Gladiator De-luxe
Pozri si http://WWW.DE-AQUA.SK
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ludia, ako je to aktualne s oznacovanim balikov z DX? Ked som zaciatkom roka objednaval z deal extreme, na baliku od nejakeho casu uz nebyvalo DX logo a ceny uvedene v popise balika boli nizsie nez v skutocnosti... vcera som objednal z ich novej stranky (dx.com) interkomy v hodnote cca 85€ a tak som zvedavy, ako to bude oznacene... ake mate najnovsie skusenosti s dx.com?
- davtex
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
- Skúter: Yamaha FZ6N
Na anglickom ebayi je kopa ludi, co objednava z DX a podobnych stranok vo velkom a predava trosku drahsie. Doplatim si teda max. 1 libru a objednanu vec mam doma za 3 dni s postovnym zadarmo, pripadne za 2,50 ked som na SLovensku.
podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
Tie dve sady BT som objednával už z nového DXka a prišli bez problému...ale čo tam bolo deklarované netuším....možno vzorka alebo darček... 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
A nepamätáš, akú cenu na obale uviedli?
Ale zrejme nižšiu než 22€, keďže ti to colníci nepozastavili... 

- VLADY
- spammer
Neviem nejak som si to teraz nevšimol ale problém som nemal nikdy s tovarom z DXka...
A to že balíček už nieje označené logom DX som postrehol už dávnejšie.
A to že balíček už nieje označené logom DX som postrehol už dávnejšie.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Jo, niekedy bolo pre odstránenie loga potrebné zaradiť do objednávky aj SKU1888 (0.01$), od istého času už nebolo treba (len som si nebol istý, či to platí akj pre nové DX-ko...
)

- VLADY
- spammer
Myslíš takôto:http://dx.com/p/drop-shipment-and-gift- ... 888?item=1 
Nikdy som to doteraz nespravil...nemal som dôvod.

Nikdy som to doteraz nespravil...nemal som dôvod.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ano, to mam na mysli, a tam sa aj pise, ze "Updates (6/13/2011): From now on, no matter if you add sku 1888 to your order, there is no DX logo or related DX information printed on packaging label.", teda ze od 13.6.2011 je jedno, ci sa v objednavke nachadza SKU1888, ze tam logo DX proste nebude tak ci tak... ale od 28.1.2012 je tam nejaka novinka, ktoru sa mi nechcelo studovat a tak som si nebol isty, ci to nahodou nerusi predosle vyhlasenie... 
Nahlodalo ma najma to, ze v stave objednavky mam v stlpci Gift (zatial) uvedenu nulu...
(vid priloha), tak ale predpokladam, ze to bude OK. 
Inac, stale tam mam ako status "iba" Order Status: Payment Confirmed, tak snad sa masineria coskoro rozbehne... (cez zhananie od dodavatela, balenie a posielanie)

Nahlodalo ma najma to, ze v stave objednavky mam v stlpci Gift (zatial) uvedenu nulu...

Inac, stale tam mam ako status "iba" Order Status: Payment Confirmed, tak snad sa masineria coskoro rozbehne... (cez zhananie od dodavatela, balenie a posielanie)

- VLADY
- spammer
Mne tam tiež svieti pri každej jednej, čo som teraz pozeral dozadu všetky objednávky Gift nula....akurát Ordered a Shipped ukazuje počet objednaných kusov .

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak som si dnes objednal dalsie puzdro na opasok na mobil (vertikalne), na tom prvom mi stipec na opasok uz vylieza z koze (ale si aj dost odsluzilo, spokojnost, preto objednavam dalsie), ale nie kvoli tomu to pisem...
V minulosti (za dôb stareho deal extremu) sa tracking numbery rozdavali tusim podla hodnoty zasielky... male lacne zasielky sli bez trackingu, drahsie (od nejakej hodnoty) obdrzali aj tracking number. Ked som pred chvilou objednaval to puzdro na mobil (v hodnote nieco malo cez 4.30$), tak som si vsimol na spodku tabulky dve tlacidla, kde prve do tabulky prida prave spominane odstranenie loga a druhe prida trackovanie zasielky... vid obrazok: Ak kliknem na Add Drop Shipping Service, do zoznamu tovaru sa prida SKU01888 pre odstranenie loga v hodnote 0.01$.
A ak kliknem na Add Tracking#, tak sa do zoznamu tovaru prida SKU-08888 v hodnote 1.70$ s popisom Paid Package Tracking Number, ktore by malo zabezpecit tracking number aj pre zasielky s mensou hodnotou, ak tomu dobre rozumiem. Tak si teda klient moze priplatit za tracking number.
Otazka vsak znela, ci je tak potrebne robit aj pri drahsich zasielkach, alebo je to uz v cene, preto som urobil pokus s opatovnym nahodenim dvojsady interkomov do kosika a tu mate vysledok: tlacidlo na objednanie tracking numberu uz chyba a v zozname objednaneho tovaru je okrem interkomov automaticky aj SKU00000 s popisom Registered Air Mail ## Package Tracking Service. v hodnote 0.01$, tlacidlo na odstranenie loga tam vsak je pristupne (takze som zvedavy, ci mi tie interkomy pridu s alebo bez loga...
) Hodnota objednavky poskocila zo 103.00$ na 103.01$ (kvoli tomu registered air mail), a tu sa opat dostavam k polemike, pretoze ked si pozriem moju skutocnu objednavku interkomov spred par dni, tak tam je cena rovnych 103$ za interkomy, ziaden priplatok 0.01$ za registered air mail. Takze som zvedavy, ako to vlastne bude... detektivka (s hodnotou 103$
). Nemam rad, ked sa system zachova raz tak, o nieco malo neskor uz inac, ako informatik v tom nevidim logiku (kedze premenne sa nezmenili, ale vysledok je iny). 
V minulosti (za dôb stareho deal extremu) sa tracking numbery rozdavali tusim podla hodnoty zasielky... male lacne zasielky sli bez trackingu, drahsie (od nejakej hodnoty) obdrzali aj tracking number. Ked som pred chvilou objednaval to puzdro na mobil (v hodnote nieco malo cez 4.30$), tak som si vsimol na spodku tabulky dve tlacidla, kde prve do tabulky prida prave spominane odstranenie loga a druhe prida trackovanie zasielky... vid obrazok: Ak kliknem na Add Drop Shipping Service, do zoznamu tovaru sa prida SKU01888 pre odstranenie loga v hodnote 0.01$.
A ak kliknem na Add Tracking#, tak sa do zoznamu tovaru prida SKU-08888 v hodnote 1.70$ s popisom Paid Package Tracking Number, ktore by malo zabezpecit tracking number aj pre zasielky s mensou hodnotou, ak tomu dobre rozumiem. Tak si teda klient moze priplatit za tracking number.
Otazka vsak znela, ci je tak potrebne robit aj pri drahsich zasielkach, alebo je to uz v cene, preto som urobil pokus s opatovnym nahodenim dvojsady interkomov do kosika a tu mate vysledok: tlacidlo na objednanie tracking numberu uz chyba a v zozname objednaneho tovaru je okrem interkomov automaticky aj SKU00000 s popisom Registered Air Mail ## Package Tracking Service. v hodnote 0.01$, tlacidlo na odstranenie loga tam vsak je pristupne (takze som zvedavy, ci mi tie interkomy pridu s alebo bez loga...

- VLADY
- spammer
Myslím že zásielka nad 15 dolárov ide automaticky ako registrovaná...aspoň teda to tak bolo, teraz som si pozeral staré objednávky a také čo bolo okolo 13-14 dolárov išli ešte bez..ale za 16 už bola s trackingom a prirátaný jeden cent za službu....
Ozaj koľko krát ste tam dačo kupovali?
Lebo som to teraz pozeral a mám tam na starom systéme 103 objednávok a na novom 12 ,
samozrejme zopár som aj neskôr stornoval ale rátam že takých 100 bolo reálne doručených a z toho čo pamätám možno jedna nedošla a poslali mi ju potom nanovo že som si doplatil len poštovné, a raz alebo dvakrát mi poslali dačo úplne iné ako som chcel....Takže celkom dobrá úspešnosť...

Ozaj koľko krát ste tam dačo kupovali?

Naposledy upravil/-a VLADY v So Júl 07, 2012 6:15 pm, upravené celkom 1 krát.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
jj, to potvrdzuje aj otazka v ich FAQ, kde sa ktosi pytal, ze ak sa jeho objednavka rozdeli do viacerych balickov, tak ze ci budu tie balicky mat tracking numbery... a odpovedou bolo, ze ak bude mat samostatny balicek hodnotu vyssiu nez 6$ a zaroven cela objednavka cenu minimalne 15$, tak tracking number na balicek bude.
No zaujimave je, ze moja objednavka interkomov je proste za rovnych 103$, ziaden centik za tracking number a pod. (pricom pri simulovanom objednani dalsej sady mi to tam ten jeden centik za tracking number normalne hadze). No som zvedavy... Zvazujem, ci otvorit ticket s otazkou, ci tam ten tracking number bude (no na vyriesenie ticketu si vraj davaju aj 7 dni, o ktore by sa teda dorucenie mohlo pozdrzat).
No zaujimave je, ze moja objednavka interkomov je proste za rovnych 103$, ziaden centik za tracking number a pod. (pricom pri simulovanom objednani dalsej sady mi to tam ten jeden centik za tracking number normalne hadze). No som zvedavy... Zvazujem, ci otvorit ticket s otazkou, ci tam ten tracking number bude (no na vyriesenie ticketu si vraj davaju aj 7 dni, o ktore by sa teda dorucenie mohlo pozdrzat).
- VLADY
- spammer
Teraz som pozeral ,a pri oboch BT čo som bral tento mesiac na novom systéme som mal vyhodenú len cenu za set teda 103,- dolačov. a teda žiaden cent navyše. Mohol by som poprosiť , nedá sa sem spraviť nejaké hlasovanie že kto si koľko krát objednal z DX ka? lebo ja asi mám rekord tých vyše 100??? a dosť by ma zaujímalo, že či tu je ešte dakto tak podobno postihnutý jak ja...
A to nerátam z E-bay asi dalších 20?
A potom že, prečo slovenský obchodník pomali nemá čo žrať...
.

A potom že, prečo slovenský obchodník pomali nemá čo žrať...

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
pouzijem svoju prilohu z prispevku vyssie - mas teda USD$ 0,00 v kolonke + Shipping Fee tak, ako ja? (v kazdom pripade dakujem za ochotu donekonecna sa so mnou o tom bavit, ale som tak trochen nervozny, uz sa mi jedna zasielka bez tracking numberu stratila
)

Edit: ja mam u DX k tomuto datumu 13 objednavok (vacsinou viac veci v ramci objednavky) + jedna (prva) objednavka cez Dukyho (ak dobre pamatam), to boli tie moje terajsie interkomy, opat mu aj touto cestou dakujem za ochotu objednat to a potom mi to poslat v ramci Slovenska.

Edit: ja mam u DX k tomuto datumu 13 objednavok (vacsinou viac veci v ramci objednavky) + jedna (prva) objednavka cez Dukyho (ak dobre pamatam), to boli tie moje terajsie interkomy, opat mu aj touto cestou dakujem za ochotu objednat to a potom mi to poslat v ramci Slovenska.

- VLADY
- spammer
V pohodke..to nieje do nekonečna. Ja to tam mám presne tak isto:
Goods Total: USD$ 103,00
+ Shipping Fee: USD$ 0,00
- Discount Total: USD$ 0,00
Grand Total: USD$ 103,00
Ak to správne chápem si znepokojený že ti nepridelilo sledovacie číslo TN? ak áno to Ti pridelí ak to budú odosielať .A príde ti aj mail o tom...mne to aspoň teda tak chodí

Goods Total: USD$ 103,00
+ Shipping Fee: USD$ 0,00
- Discount Total: USD$ 0,00
Grand Total: USD$ 103,00
Ak to správne chápem si znepokojený že ti nepridelilo sledovacie číslo TN? ak áno to Ti pridelí ak to budú odosielať .A príde ti aj mail o tom...mne to aspoň teda tak chodí
Naposledy upravil/-a VLADY v So Júl 07, 2012 7:06 pm, upravené celkom 1 krát.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
dakujem, som na nejaku dobu ukludneny...

- NITRO
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 2:11 pm
- Skúter: Vespa PX 80
Objednávam od DX a eBay už veľmi dlhú dobu. Platím len cez PayPal.
Čo sa týka pošty tak poštovné v 95% prípadoch je ZADARMO ale je dosť zdĺhavé (okolo 6-7 týždňov). Zatial mám len pozitívne skúsenosti a to som s tade objednal veci za viac ako 600€. Každá jedna vec mi prišla domov čo som objednal a niekedy my aj zabalili nejaku drobnosť naviše. Samozrejme v DX čím viac kupujete tým vačšie % zliav máte !
Takže umňa DX a eBay 100 bodov !! (klop, klop)
Čo sa týka pošty tak poštovné v 95% prípadoch je ZADARMO ale je dosť zdĺhavé (okolo 6-7 týždňov). Zatial mám len pozitívne skúsenosti a to som s tade objednal veci za viac ako 600€. Každá jedna vec mi prišla domov čo som objednal a niekedy my aj zabalili nejaku drobnosť naviše. Samozrejme v DX čím viac kupujete tým vačšie % zliav máte !
Takže umňa DX a eBay 100 bodov !! (klop, klop)

Piaggio Ciao
Piaggio Vespa Cosa
Piaggio Vespa PX 80
Piaggio Vespa GTS 250
Piaggio Vespa GTS 300 Super
Piaggio Vespa Cosa
Piaggio Vespa PX 80
Piaggio Vespa GTS 250
Piaggio Vespa GTS 300 Super
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Takze puzdro, ktore som si objednal 7.7., bolo este v ten den zabalene a 8.7. odoslane (i ked mail mi prisiel az dnes nadranom - obsahuje aj tracking number, ved som si zan aj priplatil
).
A teraz som pozrel na stav objednavky interkomov a tiez tam svieti odoslane s datumom 8.7. a nastastie to tiez obsahuje tracking number, takze zatial spokojnost a ocakavam to snad do 10 dni... nastastie si to uz budem vediet odsledovat.

A teraz som pozrel na stav objednavky interkomov a tiez tam svieti odoslane s datumom 8.7. a nastastie to tiez obsahuje tracking number, takze zatial spokojnost a ocakavam to snad do 10 dni... nastastie si to uz budem vediet odsledovat.