mal som ísť kuknúť doktora a spol na sahara 2012...nestíhal som, tak sme sa dohodli, že za také 2-3 hodky u neho na opekačke...volám bratovi, poď sa trochu povoziť. Kam? Neviem

Prišiel som pre brata, vyrazili sme smer Hainburg, Bad deutch altemburg, petronel carnuntum...pekná cesta. Na konci križovatka, doľava BA, doprava Bruck. Tak šup doprava.
V dedinke Scharndorf mi skoro vypadli oči. V strede dediny, kde bolo tuším námestíčko, je urobené provizórne kúpalisko/bazén cca 25m. Hneď som mal chuť zastavit a skočiť sa ovlažiť

Žltú bylinkovú malinovku Almdudler (tú som ešte nemal, iba červenú, tak treba okoštovať), Radler tuším s čučoriedkami, čokoládu a čipsy

Rozmýšľam že kúsok je hrad Forchtenstein, kde sme nedávno boli, toť pol hodky, ideme, frajerka tam ešte nebola...šup a letíme. Krásna cesta, poobdivujeme zvonku hrad a zoo, ktoré sme si minule pomýlili s reštauráciou. Pokračujeme ďalej ešte na serpentínky, ktoré sa naposledy páčili bratovi. Zídeme dole a pred dedinou je pekný parčík, ktorý som si minule nevšimol, tak zastavujeme.

Po chvíľke počujeme zhora neustále trúbenie, kolóna áut. Svadba. Ide za sebou tak 20-30 a všetci trúbia, čakame kým zídu dole, fotíme a dostávame výslužku

svadobčania...

tie bodky hore, to je pokračujúca kolóna áut..

a výslužka

Píšem Doktorovi sms, že už asi nestihnem prísť...
Po chvíľke vyrážame, no hneď v polke dediny stojíme. Svadobčania tam zastavili, prejsť sa nedá. Domáci ukazuje krúživé pohyby, otoč sa a vráť sa. Otáčam sa, navigácia prepočítava a nachádza krásnu obchádzku...doprava, doprava, na kopec a zhora vidíme celé to divadlo...vyjdeme na križovatke asi 50m pred začiatkom kolóny. Svadobčania sú vonku z auta, všetci sa fotia, zabávajú...ideme do ďalšej dediny, tam už čaká celá dedina vonku, v strede cesty sú nachystané bezpečnostné trojuholníky ako pri nehode....stoly plné jedla a plastových pohárikov s chlastom...no paráda, pekné zvyky
Už sme v podstate na ceste domov, zastavujem sa ešte v dedinke Rust, je tam pekný prístav, kúpalisko a reštaurácia.

garáže pre loďky

reštika

toto autíčko si nabudúce požičiame

Cestou sa ešte zastavujeme v dedinkách pri jazere, Oggau, Purbach, Breitenbrunn a porovnávame pláže....všetky sú krásne, dedinky upravené a plné ľudí. Stmieva sa, pokračujeme domov.
Máme za sebou niečo cez 300km neplánovaných a ja som spálený ako prasiatko...keďže som šiel na ľahko v kraťasoch a tielku, na tú chvíľku som sa ani nenatrel