139QMB , ZA TEPLA NEŠTARTUJE/NEDRZI VOLNOBEH

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
KROKY
Dátum registrácie: Št Apr 05, 2012 12:25 pm
Skúter: neuvedený

139QMB , ZA TEPLA NEŠTARTUJE/NEDRZI VOLNOBEH

#1 Príspevok od užívateľa KROKY » Št Apr 05, 2012 12:31 pm

caute , ak tu uz nahodov podobna tema je tak sa vopred ospravedlnujem , ale nenasiel som ju . Mam Rieju Toreo (139qmb) 50 ccm 4T , skuter ide normalne nakopnut na 1. - 2. krat , ale cca po 2 minutach vobec nedrzi volnobeh , ked puistim plyn skape , a naštartovat potom ide tiez len s plynom pridanim asi na polovicu . inak skuter ide uplne normalne , pekne taha a vsetko , sviecka je sucha a cierna , z bohatostou zmesy som skusal vselico a vzdy rovnaky vysledok , karbec je vicisteny a sviecka nova

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

Re: 139QMB , ZA TEPLA NEŠTARTUJE/NEDRZI VOLNOBEH

#2 Príspevok od užívateľa TomasARN » Št Apr 05, 2012 12:46 pm

Asi je pokazeny automaticky sytic

Užívateľov profilový obrázok
Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa Damo555 » Št Apr 05, 2012 2:05 pm

nastav si voľnobeh pri zahriatom motore...
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

kubo HC
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Máj 23, 2011 9:40 pm
Skúter: EX Skútrista, ale stále držím svami :)

#4 Príspevok od užívateľa kubo HC » Št Apr 05, 2012 2:09 pm

tak tak nadstav si volnobeh pri teplom motore a potom aj zmes aby si nemal sviečku čiernu, a o tom dobrom tahu by sme mohly polemizovat pri 50 4T
EX: Yamasaki YM125 - 160cc tuned engine
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962

KROKY
Dátum registrácie: Št Apr 05, 2012 12:25 pm
Skúter: neuvedený

#5 Príspevok od užívateľa KROKY » Št Apr 05, 2012 4:33 pm

skusal som nastavovat volnobeh aj za tepla , ale ziadna zmena , ten srobik sa neda tak dotiahnut aby to udrzalo , aj ked je na maximum co sa da ( aby sa nezasekaval plyn) nestaci mu to, a tim dobrym tahom som myslle optimalny lenivy chod poldecovej činy :D

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#6 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Apr 05, 2012 6:24 pm

Jak nestačí..jak zasekáva...veď na 4T sa volnobežné otáčky štelujú dorazovým šroubom , ktorý robí doraz škrtiacej klapke ako je kladka kde je namotané lanko...A na bohatosť zmesy je dakde na boku karbecu další šroubík škrtiaci štelovací s kónusom na konci .Tým sa nastavuje aby motor bežal plynulo a rovnomerne ...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

XenderJoe
Dátum registrácie: Št Máj 10, 2012 9:45 am
Skúter: čína - tuning (139 QMB_

#7 Príspevok od užívateľa XenderJoe » Št Máj 10, 2012 9:51 am

problem s tym ze neudrzi volnobeh uz som riesil,,,nemusi to byt el. sitic ale v nadrzi sitko spinave : má zlý ťah paliva na volnobehu,,,väčšinou sa to stáva ked scooter cez zimu dlho stojí a nádrž je prázdna...

wing21
Dátum registrácie: Št Máj 17, 2012 12:53 am
Skúter: Rieju Toreo 50

#8 Príspevok od užívateľa wing21 » Št Máj 17, 2012 11:55 am

Ahojte, mam rovnaky skuter Rieju Toreo a dost podobny problem. Skuter mam uz 5 rokov a su s nim casto problemy. Zcalo to asi pred 2 rokmi ked prvy krat zacal strajkovat, nastartoval, presiel som 100-200m a zdrochol. A viac uz neskrtol. Vymenil som baterku, kupil novy karbec, dal novy variator (ked uz som sa v tom vrtal tak som to chcel aj zurocit) a cuduj sa svete islo to ako mala raketa. Ibaze po cca 500-600 km sa zacali problemy opakovat. Z casu na cas sa mi aj zdalo ze s nim za plneho vykonu "trhlo" ale ked sa to stane zriedka cloek tomu nevenuje pozornost. Co je zaujimave, jazdim na tom do roboty cca 25 km a ked to chyti ani sa nesnazim zastavit aby nezdochol, ale prejde to. A co nechapem v robote ho dam na stojan, a po par minutach ho skusim startnut a on nema problem. Ale akonahle chcem zbehnut dole do mesta do obchodu alebo do posilky co je asi 2-2,5 km a dolu kopcom vacsinou po pol hodina az 2 hodinach v zavislosti od okolnosti, bud uz nenastartuje vobec, alebo ak aj ano prejde zase led do 150m a konecna. Nenatocim, nenakopnem.
Tak som premyslal mozno je tam problem s palivom a caka to kym natecie. Tak som vymaniel hadicky aj s benzinovym filtrom.
Nepomohlo. Teraz vidim ako mi dadicky krasne benzin nateka, ale nic.
Rozobral som ten novy karbec (aj ked je este rok v zaruke), vycistil, poprefukoval trysky, Nepomohlo.
Vyskusal dve rozne svecky, obidve davaju iskru - je jedno ktora tam je - To iste. (Pri tom som ja inteligent nechtiac zlomil kabel na sviecku - Zajtra pride novy aj s cievkou - Uvidim)
Presiel som vsetky kable na skutri, dotiahol vsetky kontakty - To iste
Este ma napadlo dost veci (CDI, Regler, Cievka-ale ta pride) ale jedna snad je nad vsetko vytrca. Od zaciaku-novoti, ked vy hodim smerovku stiahne mi vyrazne predne svetlo, vlastne to tak ako keby preblikava na proti smerovke, A ked zabrzdim vezme si stavu brzdove svetlo a predne zase vyrazne zoslabne. Je mozne ze by to nedobijalo a likviduje mi to tak baterku? Robi to aj oaj niekomu inemu to s tmy svetlom.
Uz som zo zufalstva objednal aj novu baterku, pride zajtra nova. Nastastie tuna sa to vsetko da jednoduhsie ako doma na Slovensku a casto je to aj ovela lacnejsie.
Budem Vam vdacny za vsetky mozne rady a typy co by mal este checknut. Je to iba poldecak ale tlacit to 2 km do kopca ked som vysiel z posilky fak nie je sranda. Dost sa pri tom clovek zapoti. A to ani nehovorim ze ze fak niekedy dost riskujem ze to budem tlacit z roboty domov 25 kilakov. Este raz VDAKA za tipy

Edit1:
Tak som cez vikend vymenil baterku, Kabel na sviecku aj s cienkou a fajkou a kedze je tu dnes uz cez 25°C riskol som to a vydal sa na skutri do roboty. Rano tovyzeralo ze je je v pohode. Ale teraz som bol v meste a presiel som zase asi 3 km nechal som "cmelaka" stat asi 20-25 minut pekne v chladku a ked som sa vrati tak zase nechecel natocit. Clovek si tu uz pripada ako blby ked stojis pri skutri ludia ta ocumuju, polovica sa skodoradostne smeje. Nenakopol ani nenatocil. Az po asi 3-4 minutach, niekolkych skaredych slovach, vyhrazkach a prosbach naskocil a celu cestu zase nadherne isiel. Uz som fakt zufaly. Nepotrebujem nieco co sa da pouzit raz za den.
Mimochodom hore uvedene dobijanie som premeral. Nova baterka dava baz zataze 12,8 V a ked nastartujem je tam 14,3 V. Ci je to ale malo alebo dost zial netusim. To preblikavanie pri smerovke a stiahnutie svietenia pri brzdeni zial zostalo.
Rieju Torero 50- Var. Naraku Sport, Karb. Naraku
:-D Zrejme najseverozápadnejšie jazdiaci poldecák so slovenskou ŠPZ-kou :-P

polakmatej
Dátum registrácie: So Jún 02, 2012 12:02 am
Skúter: Sanili

#9 Príspevok od užívateľa polakmatej » Po Jún 04, 2012 4:23 pm

takyto problem mam aj ja

buro
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Po Jún 20, 2011 8:40 pm
Skúter: rieju 50

#10 Príspevok od užívateľa buro » Ut Jún 05, 2012 9:15 pm

VLADY napísal:Jak nestačí..jak zasekáva...veď na 4T sa volnobežné otáčky štelujú dorazovým šroubom , ktorý robí doraz škrtiacej klapke ako je kladka kde je namotané lanko...A na bohatosť zmesy je dakde na boku karbecu další šroubík škrtiaci štelovací s kónusom na konci .Tým sa nastavuje aby motor bežal plynulo a rovnomerne ...
ahoj mas chvilku pisem aj s damo555?cosik by som potreboval poradit
podpis som si este nenastavil

jarkoman
Dátum registrácie: Št Máj 24, 2012 3:15 pm
Skúter: adams 125

#11 Príspevok od užívateľa jarkoman » Ne Júl 01, 2012 9:12 pm

nemas predratu izolaciu na drote aked brzdis ma dotyk na kostru?

buro
trojkolkár
trojkolkár

#12 Príspevok od užívateľa buro » Št Sep 13, 2012 6:44 pm

chlapi zdravim nema niekto skusenosti s rieju paseo 50 4-takt?

31potkan31
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: St Okt 20, 2010 9:44 pm
Skúter: Yuki Rex 70

#13 Príspevok od užívateľa 31potkan31 » Št Sep 13, 2012 8:47 pm

china ako china hor sa na pole a podpalit ;-) tiež mam tie problemy + ešte horšie
Čierna ovca fora
Ak si myslíš že máš pevné nervy kup si Čínu,ona ta rada toho pocitu zbaví

buro
trojkolkár
trojkolkár

#14 Príspevok od užívateľa buro » Št Sep 13, 2012 8:53 pm

a ake mas problemy ty

31potkan31
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: St Okt 20, 2010 9:44 pm
Skúter: Yuki Rex 70

#15 Príspevok od užívateľa 31potkan31 » Pi Sep 14, 2012 12:26 pm

štartuje vtedy kedy sa mu zachce po par nakopnuti odletela cela nakopovačka aj z kusom krytu, ryhlost žalostna po všetkych tuningovych veciach,na novom valci a pieste mi ho zadrelo po 200km, pri velkej diere vynechava elektrika.... mám este pokračovat? :)
Čierna ovca fora
Ak si myslíš že máš pevné nervy kup si Čínu,ona ta rada toho pocitu zbaví

Look
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
Skúter: -TUNING.SK
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa Look » So Sep 15, 2012 10:01 am

Keď tak čítam o tom problémovom štartovaní, a večnom nenení, čo tak zaobstarať manuálny sytič nech si je človek na istom a skúsiť to stým? Mne osobne to vyriešilo vždy problém so štartovaním (najmä tým keď dlho stál, s manuálom skočil na prvú)

buro
trojkolkár
trojkolkár

#17 Príspevok od užívateľa buro » Ne Sep 16, 2012 12:18 pm

tak to my teda porad aky je manualny sytic na motorku rieju paseo 50 4-tak aky tam mam dat to by my velmi pomohlo,uz by som ho tam dal davno keby som vedel aky tam ide dik

buro
trojkolkár
trojkolkár

#18 Príspevok od užívateľa buro » Po Sep 24, 2012 4:30 pm

chalani neviete helfnut ci by som mohol nahradit alebo to uz niekto neskusal tento manualny sytic za el.sytic na motorku rieju paseo 50 4-tak http://shop.scooter-tuning.sk/product_d ... 98.priemer 20mm a vnutorny mosadzny 7mm

polakmatej
Dátum registrácie: So Jún 02, 2012 12:02 am
Skúter: Sanili

#19 Príspevok od užívateľa polakmatej » Št Okt 04, 2012 8:03 pm

ja som to vyriesil takto,vsimol som si ze sa mi straca benzin,vytekal cez vzduchovy filter,skontroloval som podtlakovy ventil a ten bol na hovno,nemal som druhy hned po ruke tak som tam dal normalny kohutik z pekaca a hadicku co isla od kolienka som len prelomil a stiahol binderkou,odvtedy mi skuter chyti na prvy sup na starter,drzi volnobeh a neskacu mu otacky ked idem na plny plyn,skus to a daj vediet

buro
trojkolkár
trojkolkár

#20 Príspevok od užívateľa buro » Pi Okt 12, 2012 4:52 pm

caute chalani neviete co mi moze robit motor s cim je problem 139qmb 4-takt 50ccm ked je studeny motor nastartujem po 2 min otacky klesnu sytic reaguje ako ma ked popridavam dusi mi motor od spodnych otaciek skusal som stelovat aj plyn a vzduch na boku karburatora nepomohlo podtlakovy ventil mam v poriadku benzin strieka ked vypnem motor a pokusam ho znova nakopnut nechce chytit ja uz neviem cim to moze byt vysroboval som krit na airboxe aby mal lepsi vzduch pri pridavani a ked som vitiahol filter a upchhal rukou vytiekol mi benzin v cez vzduchovu hadicu ktora vedie do karburatora,vymenil som sviecku aj tak nepomohlo dokonca som raz kupil cistonovy karburator cvk 139qmb/a 50ccm -4takt aj tak to robilo mozu to sposobovat aj ventile ktore treba nastavit mam uz vyse ako 10000km nabehane dik za rady.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#21 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Okt 12, 2012 9:51 pm

Plavák hladina paliva prechlastáva sa to možno alebo prasknutá membrána na šúpatku
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa theruck » So Okt 13, 2012 9:10 am

buro napísal:caute chalani neviete co mi moze robit motor s cim je problem 139qmb 4-takt 50ccm ked je studeny motor nastartujem po 2 min otacky klesnu sytic reaguje ako ma ked popridavam dusi mi motor od spodnych otaciek skusal som stelovat aj plyn a vzduch na boku karburatora nepomohlo podtlakovy ventil mam v poriadku benzin strieka ked vypnem motor a pokusam ho znova nakopnut nechce chytit ja uz neviem cim to moze byt vysroboval som krit na airboxe aby mal lepsi vzduch pri pridavani a ked som vitiahol filter a upchhal rukou vytiekol mi benzin v cez vzduchovu hadicu ktora vedie do karburatora,vymenil som sviecku aj tak nepomohlo dokonca som raz kupil cistonovy karburator cvk 139qmb/a 50ccm -4takt aj tak to robilo mozu to sposobovat aj ventile ktore treba nastavit mam uz vyse ako 10000km nabehane dik za rady.
kup si hlavne toto. 10 suveti, nejake otazky a zmohol si sa na jednu ciarku a na jednu bodku.. naspat do 4tej triedy!

buro
trojkolkár
trojkolkár

#23 Príspevok od užívateľa buro » Ut Okt 16, 2012 12:53 pm

Caute dnes som rozobral karburator vycistil na komplet trisky neboli upchate membrana na supatku nebola pretrhnuta hladina plavaku v poriadku tak som kupil novy podtlakovy ventil lebo sa mi zdalo ze dava malo paliva.Vyskusal som ist trochu inou metodou odpojil som sytic motorka chytila na 1 krat otacky si drzala trochu vyssie ako ma akonahle som zapojil sytic postupne otacky upadli az motorka zdochla a nie a nie nastartovat len tak sem tam odpalila podotykam sytic mam cistonovy a funguje ako ma lebo som ho samostatne skusal aj overil si priamo v prirubke v ktorej je nasrobovany kde bolo moznost vidiet zmenu polohy ihly s mosadznym valcekom.Co to teda moze sposobovat sytic?http://www.ebay.co.uk/itm/Motorcycle-Ca ... D27%26meid%

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa theruck » St Okt 17, 2012 8:11 am

zeby malo vzduchu?

buro
trojkolkár
trojkolkár

#25 Príspevok od užívateľa buro » St Okt 17, 2012 12:00 pm

Nie skor si myslym ze to robi hladina paliva plavaku na ktorom je umiestneny ventil ktori zatvara hlavny privod paliva,je tam taky maly cuplik ktori pruzi na strunke.Na tomto cupliku je pogumoivany spic a ten zatvara hlavny privod paliva a tam si myslim ze je problem.Uvidim zajtra rozoberem a skusim nastavit co zistim.

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"