tak mame za sebou dalsiu alpovacku, tentokrat na 2 nadrze...celkovo cez 600km
vecer volam s bratom, ze by sme mohli nieco spachat, len neviem ci sa mi bude chciet, nechavam to na rano. rano o 7,00 pisem bratovi spravu, idem, cakaj ma. pridem pre brata, uvazujeme kam a kade pojdeme. ma pekny plan, wildalpen, mariazell, kalte, annaberg...akurat ze cisty cas jazdy 11 hodin...tak to nie, plus 5 hodin pauzy, to je vela na jeden den...ja som mal v plane dat cestu 24, ale opacnym smerom ako sme sli naposledy...to trosku komplikuje itinear trasy...nakoniec robime kompromis a vyberam svoju trasu

navrh je strihnut to po dialnici po Leoben, tam zist dole a ist cez wildalpen, cestu 24, vyjdeme pri gusswerku pod mariazellom a tam uvidime co dalej, podla casu....
takto nejak sme sli, teda nie nejak, presne takto sme sli
z hainburgu vyrazame smer vieden po dialnici a cielom je Leoben...v semmeringu sa ochladzuje, prejdeme asi stvrty tunel vonku zrazu tma...hore huste sede oblaky, chvilku som mal pocit ze premoknem do nitky...nastastie neprsalo, ale ochladilo sa na 10°C. kurnik, ved malo byt krasne slnecno a 23°C! za semmeringom sa opat vycasilo a mali sme krasne slnecne pocasie. v Leobene sme nieco pred 12tou, zacinam byt hladny, tak musi nasledovat nasa klasika, navsteva miestnych potravin
tentokrat si to zlizol Lidl
hladam nejake pekne miestecko na sedenie, po ceste nic nie je, pomaly sa dostavame k eisernezu a uz sa mi v pamati vybavuje parkovisko, kde sme minule stali...tak zastavka bola jasna...
luka, stol, lavice, co viac ...
snad pekny vyhlad
dobre jedlo a nealko pivo
este sa pokochat...
poobdivovat dochodcov...
co prisli na tomto zazracnom stroji...
na tomto nie, ale aj toto ma zaujalo
vyrazame, dostavame sa na cestu 24 a nasleduje 50km radosti, paradnych zakrut a vyhladov, nezastavujeme, nefotime, vychutnavame....vychadzame pod mariazellom, mame dobry cas, tak navrhujem 2 zastavky pri mariazelli kde som nasiel 2 kesky so zaujimavymi miestami...k prvej, nazvanej Burgeralpe sa nam nedari dostat, na ceste je zakaz vjazdu. otacame sa teda a mierime ku druhej keske, ktora je pri jazere...
pekne prostredie, pohoda, relax...
vsetko ciste, upravene...
aspon tu sme videli burger alpe
ja som sa na chvilku odobral do lesiku...nie nie kvoli tomu, ale hladat kesku...nasiel som, tu bola
za odmenu som si zasluzil male obcerstvenie a mozme pokracovat v ceste
ideme cez josephberg, annaberg, turnitz a zastavujeme sa na kalte...akurat odisla skupinka motorkarov a ostali sme na parkovisku len my...nezvyk
chceli sme dat snicel, ale kedze tu uz nik nie je a ani nie sme extra hladni, futasime smer domov, aj tak sa uz pomaly stmieva....cesta ubieha svizne, za eisenstadtom si tak dumam, ze kolko sme uz v sedle, kolko sme prejazdili, pomaly 8 hodin vecer a 600 km prejdenych a mam pocit, akoby sme iba pred hodinou vyrazili na vylet...to sa mi este nestalo, zvycajne uz posledne kilometre tlacim ocami nech som cim skor doma...
pomaly vychadza mesiac, je oranzovy a nezvykle velky, tak sa dohadujeme ze sa este zastavime v hainburgu na vyhliadke a odfotime si to ...kym ale prideme na vyhliadku, mesiac je uz vysoko a neda sa odfotit s nicim pri zemi, tak nevynikne jeho velkost a nic nefotime