kondenzator
Moderátor: Moderators
- Speedfight
- cyklista
- Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 10:10 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
kondenzator
v skutry mam hudbu a minuli rok mi to cele leto hralo bezproblemov.V january som tam dal odrusovac aby mi to islo aj ked mam nastartovane a asi pred dvoma tyzdnami som umyl prvy krat skuter odkedy je tam odrusovac. Uz mi odpalilo druhy kondenzator a odrusovac funguje.Ale vybral som odrusovac a v nutri bolo par kvapiek vody utrel som to a dal novy kondenzator a teraz zase odpalilo kondenzator.Neviete preco?
- Speedfight
- cyklista
- Kontaktovať užívateľa:
.
a ked dam silnejsi tak ho neodpali?
- Speedfight
- cyklista
- Kontaktovať užívateľa:
.
ano viem sluzi na na filtraciu napätia
- Speedfight
- cyklista
- Kontaktovať užívateľa:
.
ale treba lebo teraz bez neho to chrci
-
- cyklista
- Dátum registrácie: Št Sep 07, 2006 3:02 pm
- Kontaktovať užívateľa:
chrci?a myslis ze to je sposobene kondenzatorom??omyl kondenzator vyrovnava napatie !v aute to je tak dava sa ku subwuferom aby tie subwufery nevycucli baterku a kondik s anabija a vybija a ked je bas sa vybije !davas plny vykon a on to nedokaze zahrat tak preto je ten zvuk predimnezovany preto chrci!daj to tichsie
- Speedfight
- cyklista
- Kontaktovať užívateľa:
.
aj ked je to potichu tak basy chrca strasne
kondik funguje na vyrovnavanie napatových špičiek a použiva sa jak u výškačov, tak u basakov. Pri vyškačoch je na odfiltrovanie špičiek kt. už repraky nedokažu zahrať a miesto toho chrčia, no a u basakov je to to isté akurát hodnota sa zvolí tak aby odfiltrovával viac, teda vyšky a stredy.Igor.G napísal:chrci?a myslis ze to je sposobene kondenzatorom??omyl kondenzator vyrovnava napatie !v aute to je tak dava sa ku subwuferom aby tie subwufery nevycucli baterku a kondik s anabija a vybija a ked je bas sa vybije !davas plny vykon a on to nedokaze zahrat tak preto je ten zvuk predimnezovany preto chrci!daj to tichsie
- Speedfight
- cyklista
- Kontaktovať užívateľa:
.
hmmmmm ja tam nemam vyskace ja tam mam len 3 pasmovy velky oval sony xplod
- Speedfight
- cyklista
- Kontaktovať užívateľa:
.
a aku mam kupit gelovu?
- Speedfight
- cyklista
- Kontaktovať užívateľa:
.
ok dik za rady
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Pri kondíkoch ste miešali hrušky z jablkami... kondík ako Filtračný v napájaní slúži na to aby sa vyrovnalo zvlnenie a dosiahlo sa to aby sa priebeh blížil vaic menej ako keby tam bola ako zdroj zapojená baterka. čiže kondík sa nabíja pri tom ako raste napätie na sínusovke a vybíja sa ak napätie na sínusovke klesá a tak dodáva potom do záťaže energiu. ale predradný kondenzátor na repráku je zas dačo iné. ten sa dáva paralelne k výškovým reprákom kvôli tomu aby obmedzil nízke kmitočty respektíve ak by som to laicky vysvetlil tak obmedzív podstate aj napätie aj prúd aby to ten výškač neodpálilo. samozrejme na zjednodušenie výroby sa používajú v bežných autoreprákoch malé bipolárne elektrolytycké kondenzátory ktoré sú dané do série z výškačom . ale v klasických kvalitnejších bedniach sú robené výhybky že je tam kondenzátor plus indukčnosť teda tlmivka- cievka. vtedy bývajú tie kondíky zvytkové styroflex alebo MP. aj kvôli tomu že sú kvalitnejšie nemenia kapacitu a miesta je tam takisto viacej ako pri autoreprákoch. čiže aj ten princíp je iný v tom že výhybka je robená tak že je zapojená pred reprák sériovo a prepustí nám len určité frekvenčné pásmo napr od 3do5 khz a k nej je pripojený zas reprák ktorý najlepšie reprodukuje práve toto pásmo. takže ak je kvalitná reprosústava 3pásmová tak by mala mať 3 výhybky a aj tri repráky. ale na zjednodušenie aj ku klasickým audiovežiam sa dáva len basák napriamo a výškač cez ten kondík alebo potom tak že je delený signál už pred koncákom a sú zvlášť koncáky pre basy a zvlášť pre stredy a výšky.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- marko358
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 19, 2007 7:42 pm
ako keby som pocul mojich profesorov a dost pochybujem ze mu to isiel ten zosilovac dobre pred tym ako ho dal na skutra , ked tam nemal kondik a na odrusenie nech si kupi odrusenu sviecku s dobrou fajkouVLADY napísal:Pri kondíkoch ste miešali hrušky z jablkami... kondík ako Filtračný v napájaní slúži na to aby sa vyrovnalo zvlnenie a dosiahlo sa to aby sa priebeh blížil vaic menej ako keby tam bola ako zdroj zapojená baterka. čiže kondík sa nabíja pri tom ako raste napätie na sínusovke a vybíja sa ak napätie na sínusovke klesá a tak dodáva potom do záťaže energiu. ale predradný kondenzátor na repráku je zas dačo iné. ten sa dáva paralelne k výškovým reprákom kvôli tomu aby obmedzil nízke kmitočty respektíve ak by som to laicky vysvetlil tak obmedzív podstate aj napätie aj prúd aby to ten výškač neodpálilo. samozrejme na zjednodušenie výroby sa používajú v bežných autoreprákoch malé bipolárne elektrolytycké kondenzátory ktoré sú dané do série z výškačom . ale v klasických kvalitnejších bedniach sú robené výhybky že je tam kondenzátor plus indukčnosť teda tlmivka- cievka. vtedy bývajú tie kondíky zvytkové styroflex alebo MP. aj kvôli tomu že sú kvalitnejšie nemenia kapacitu a miesta je tam takisto viacej ako pri autoreprákoch. čiže aj ten princíp je iný v tom že výhybka je robená tak že je zapojená pred reprák sériovo a prepustí nám len určité frekvenčné pásmo napr od 3do5 khz a k nej je pripojený zas reprák ktorý najlepšie reprodukuje práve toto pásmo. takže ak je kvalitná reprosústava 3pásmová tak by mala mať 3 výhybky a aj tri repráky. ale na zjednodušenie aj ku klasickým audiovežiam sa dáva len basák napriamo a výškač cez ten kondík alebo potom tak že je delený signál už pred koncákom a sú zvlášť koncáky pre basy a zvlášť pre stredy a výšky.
a nech sa nefusuju ludia do elektriky ked nevedia ja sice hodim 2 roky na elektrotechnicku priemyslovku ale ked som si neni isty co a ako tak sa radsej spytam lebo s tymi kondikmy si si mohol pekne ublizit
lebo sme robili experiment s zle zapojenymi elektrolitickymi kondenzatormy a narobili sme v labaku asi tak jak ked vleti zasahovka a ked sa ti stale odpaluju tak tam asi nejaky skrat alebo odpaleny integrac alebo tranzistor sak premeraj a uvidis

podpis som si este nenastavil
- marko358
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 19, 2007 7:42 pm
hej prestne obe moznosti sme skusaliVLADY napísal:Elyty pri prepólovaní pojdu pekne do riti...aj z dymovým a detonačným efektom..a tak isto aj pri vyššom napätí než na aké sú vyrobené![]()
hlavy pod stoly a tak a najviac vybuchuju starsie madarske sme zistili pri prepolovani keby niekto chcel robit dymovu sou

podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
A ten smrad potom!!!! a najlepšie bolo že raz mi buchol ELYT TANTAL taký kvapkový tvar mal...to bolo iné.... vyletelo to z toho plastu čím to je potiahnuté taký rozžeravený valček a padlo na plastovú trafopájku a poriadne sa to do toho obalu zapieklo.....škoda že nie dakomu za krk
A kolega raz vravel že volakedy dávno snáď aj pred 50 rokmi boli také ELYTY že to keď buchlo vo vnútri zariadenia tak rozbilo všetky elektrónky čo boli okolo neho....(elektrónky sa používali pred tým ako sa začali používať polovodičové súčiastky) to pre tých neskorej narodených.... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!