Yamaha Aerox R - modreOKO
Moderátor: Moderators
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
Re: Yamaha Aerox R - modreOKO
no to už bolo také určite keď som to kupoval, pretože ja som sa bŕzd ani nedotkol ..
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- SnoopyBA
- moderátor
- Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
- Skúter: Honda Vision 110
no a toto je práve to.. odvzdušňovák je jedna zo súčiastok, ktorých sa ani nedotýkam pokial nemám ten "správny" vercajch. presne kvôli tomuto.. neber to ako kázeň, OKO.. 

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Opilníkuj ho z bokov ak je tam prístup, aby sa Ti podarilo spraviť dve hrany na plochý kľúč, a následne mu párkrát dohovor kladivom z hora a musí to povoliť...prípadne predtým ešte poriadne nahriať samotný šroub plynovým plameňom-horákom...Ak nepomôže tak asi len odvrtať prípadne skúsiť na neho z hora nabúchať orech nejaký torx a pod. viac hranný alebo tak dačo.... to je tak, keď to dakto dotiahne nahovado...lebo brzda.....
alebo sa na to potom pár rokov nešáhne

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Peter 218
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Aug 14, 2010 11:19 pm
- Skúter: Aprilia SR 50
Oko ..ja som takto brzdu odvzdušnoval dva dni a KIWI z aerom ešte viac ,potom my povedal jednu fintu ako nato ,takže naleješ kapalinu ,nechaš otvorenú nadržku ,na odvzud
šnovák natiahneš hadičku ,do inekcie si dáš kapalinu ,povoliš odvzdušnovák a strekneš kapalinu smerom do vnútra,z hora by mali isť bublinky ,zatiahneš odvzdušnovák ,namačkáš a potom už postup ako tu spomínali z odvzdušnovaním,mne tento patent funguje a nemusiš namačkavať týžden ako debil
Hádam pomôže..
šnovák natiahneš hadičku ,do inekcie si dáš kapalinu ,povoliš odvzdušnovák a strekneš kapalinu smerom do vnútra,z hora by mali isť bublinky ,zatiahneš odvzdušnovák ,namačkáš a potom už postup ako tu spomínali z odvzdušnovaním,mne tento patent funguje a nemusiš namačkavať týžden ako debil

Aprilia Sr 50-liatina 70 ccm,17,5ka karburator,Malossi multivar,Naraku spojka,Malossi remeň,Gianelli Extra.

- Wasi
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 05, 2012 6:10 am
- Skúter: Jawa 353, Vespa GTS300
A co ten hasak ktory mas v pivnici: http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... 75#p248178
Skusal si?
Skusal si?
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
no bez odvzdusnuvaku tazko odvzdusnis... kuknem ci nekde nemam nejaky stary brzdic
- VLADY
- spammer
Núdzovo by sa to dalo riešiť tak že vybrať von valček naliať kvapalinu do vnútra brzdiča až po vrch a následne vtlačiť valček... 

- Wasi
- st. skútrista
nechce sa mi verit tomu ze sa to neda povolit..Skus nejake lubrikanty WD a pod. nechaj den posobit pobuchaj ako pisal Vlady a pojde. Ved to je mala skrtutka, musi ist..
- VLADY
- spammer
Nahriatie musí zabrať ...vybrať von valček a gumičky a nechať len kovové časti a poriadne nahriať buď teplofukom alebo plameňom s plynového horáka a musí to povoliť....

- Wasi
- st. skútrista
mam teplovzdusku ak budes potrebovat...
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
najlepsi napad je davat na brzdy WD40Wasi napísal:nechce sa mi verit tomu ze sa to neda povolit..Skus nejake lubrikanty WD a pod. nechaj den posobit pobuchaj ako pisal Vlady a pojde. Ved to je mala skrtutka, musi ist..

- Wasi
- st. skútrista
Nie na kotuc, nie na na platnicky koleso ani pneumatiku, ale na zahryznutu skrutku.Neviem asi sa nevijadrujem dost jasne..
- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:
Wasi, on to myslel v dobrom, fakt nahodou sa to niekde dostane a sam vies ze WD ide vsade a rychlo..
..sent secretly from your phone..
- kubo HC
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Máj 23, 2011 9:40 pm
- Skúter: EX Skútrista, ale stále držím svami :)
jake keby samotná brzdovka mastná nebola že? ked sa ti rozleje vyprské tak to máš zajedno či WD alebo brzdovka dokonca brzdovka je ešte agresívnejšia
EX: Yamasaki YM125 - 160cc tuned engine
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962
- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:
Tak vyprské sa mi zatial nerozlialo, len portské.. =]
- VLADY
- spammer
Zas takové WD na prednom kotúči...to je potom jak ABS... máš istotu že Ti neblokne koleso... 

- modreOKO
- motorkár
takže páni, podarilo sa mi to uvolniť, hned pekne zopad bubliniek z tade aj vyslo, ...pouzil som hrubu silu a dobré kliešte, urcite nejdem na brzdy nic striekat
... no a hral som sa stym pomerne dlho, odvzdusnene to bolo, z odvzdusn.otvoru uz sla len kvapalina, pricom ked som mal otvorenu expanzku a stlacal som brzdu, stále šli z tade bublinky....
...potom som si spomenul na to, čo písal Peter 218" a napisal dobre, tak som to presne tak isto aj spravil, pekne sa to vycistilo, malo by to byt bez vzduchu ... dolial som teda expanzku až "po vrch" šupol som tam našu "gumu" do "Z" tak, že keď som pritlačil "vrchnák" potom ešte na to, tak zopád kvapaliny vytieklo, takže by to malo byť ozaj plné ... zatiahol som to všetko krásne luxusne, stláčam brzdu, stláčam a nič ... vresp. niečo áno, ale to je naozaj páčka tlačená na doraz a brzdí to asi takou intenzitou, že kebyže dám za jazdy dole nohy zo scootra tak nimi brzdím lepšie ...
nejaké nápady ako ďalej teraz postupovať ? -... .. ako tam určitý náznak toho že to brzdí je ... ale ani zďaleka sa to nepodobá na riadny brzdiaci účinok , :/ (btw:platničky sú nové od pána malossiho)

...potom som si spomenul na to, čo písal Peter 218" a napisal dobre, tak som to presne tak isto aj spravil, pekne sa to vycistilo, malo by to byt bez vzduchu ... dolial som teda expanzku až "po vrch" šupol som tam našu "gumu" do "Z" tak, že keď som pritlačil "vrchnák" potom ešte na to, tak zopád kvapaliny vytieklo, takže by to malo byť ozaj plné ... zatiahol som to všetko krásne luxusne, stláčam brzdu, stláčam a nič ... vresp. niečo áno, ale to je naozaj páčka tlačená na doraz a brzdí to asi takou intenzitou, že kebyže dám za jazdy dole nohy zo scootra tak nimi brzdím lepšie ...
nejaké nápady ako ďalej teraz postupovať ? -... .. ako tam určitý náznak toho že to brzdí je ... ale ani zďaleka sa to nepodobá na riadny brzdiaci účinok , :/ (btw:platničky sú nové od pána malossiho)
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- Peter 218
- st. skútrista
Ak to má naznak brzdenia a brzdí to trošku ,tak maš v tahu asi gumičky na piestikoch ,ja som mal podobný problem ,tiekla tade kapalina von a nebrzdilo to skoro nič ,skus rozobrať prasiatko a pozrieť tie gumičky (keď dáš dole piestik ) .Iné ma nenapadá ked to už maš odvzdušnené.
Aprilia Sr 50-liatina 70 ccm,17,5ka karburator,Malossi multivar,Naraku spojka,Malossi remeň,Gianelli Extra.

- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Keď to máš všetko tesne a odvzdušnené tak páčka by mala pumpovaním potom stvrdnúť... Jedine že ti to niekde netesni ako Peter hovori (npr. ja som sa stretol s tým že netesnila hadica kde je nalisovaná koncovka)
Alebo som sa stretol ešte aj s tým že to nebrzdilo (teraz neviem či páčka bola tvrda alebo mäkka) ale bol "zapečený" brzdový piestik. Ten sa po zhodení strmeňa s kotúča a po následnom stláčaní brzdy vôbec nehýbal. Potom som ho vytiahol blickami von a pekne očistil, potom som ho dal s5, nalial som kvapalinu, odvzdušnil som to, a keď som to potom pumpoval tak piestik sa už vysúval. Pekne som to ešte rozchodil a po nahodení strmeňa na kotúč to brzdilo na fleka a pred tým vôbec
Alebo som sa stretol ešte aj s tým že to nebrzdilo (teraz neviem či páčka bola tvrda alebo mäkka) ale bol "zapečený" brzdový piestik. Ten sa po zhodení strmeňa s kotúča a po následnom stláčaní brzdy vôbec nehýbal. Potom som ho vytiahol blickami von a pekne očistil, potom som ho dal s5, nalial som kvapalinu, odvzdušnil som to, a keď som to potom pumpoval tak piestik sa už vysúval. Pekne som to ešte rozchodil a po nahodení strmeňa na kotúč to brzdilo na fleka a pred tým vôbec

Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- modreOKO
- motorkár
tak tak .. presne tak ako pisete, .... ked som to skusal natlakovat, tak som dal dole cele prasiatko , vytiahol som platnicky, zacal som stlacat aby som videl ako sa to "zatvára" .... krásne mi aj klesala kvapalina v expanzke, no ked som sa pozrel na prasiatko, vytlačená bola len JEDNA strana, len z pravej stany sa to zatláčalo... až to nakoniec skoro vypadlo, kus aj pretielko, ale nič hrozné, zatlačil som to dnu a riešil celý postup odznova.. takže ste ma len utvrdili v moejej teórií , že bude to vovnutri niekde chyba, že to nedotláčalo aj druhú stranu ..
inak čo hovoríte o tom pretekaní a netesnení, .... mne to tesní úplne všade, nič nepreteká, všetko je tak ako má byť, len páčka, brzda je mäkká no a toto prasiatko vovnutri dačo mu vadí ..
inak čo hovoríte o tom pretekaní a netesnení, .... mne to tesní úplne všade, nič nepreteká, všetko je tak ako má byť, len páčka, brzda je mäkká no a toto prasiatko vovnutri dačo mu vadí ..
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Piestik je len na jednej strane preto ti to vytlačalo iba na jednej strane.... A keď hovoríš že piestik sa vysuva tak by to malo byť v poriadku... Daj prasiatko na kotúč, priskrutkuj ho a vtedy tlakuj kým to nestvrdne, lebo kým sa piestik vysunie toľko že už tlači platničku o kotúč tak to trochu trvá...
@z mobilu
@z mobilu
- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:
damo... rox ma piestiky na oboch stranach...
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Jaj, tak potom ten jeden ktorý sa nevysuva treba rozchodiť...
- Peter 218
- st. skútrista
Otvoriť ,rozchodiť a pokial budu gumičky zle ,prichistať si 20e na repas...