Novela zákona 2013
Moderátor: Moderators
Re: Novela zákona 2013
Uz je to tu.Dnes prebehlo hlasovanie v prvom a druhom citani a preslo to.
Práve som dopozeral záznam hlasovania kde sa potvrdilo a schválilo posunutie zákona do druhého čítania, zákon ako bol navrhnutí zatiaľ nieje schválený znamená to že sa bude prerokovávať na ďalšej schôdzi NRSR.
- Look
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
- Skúter: -TUNING.SK
- Kontaktovať užívateľa:
Pekne to bolo v diskusii na SME
,,Este sa tu moc neteste. Navrhli to poslanci z SaS; aj ked je to uz sice posunute dalej, ale ak Kolesik porozdava listocky, tak na motorky mozete zabudnut. A ak by aj nie, tak ked to pride na podpis prezidentovi hlavy statu a pre vas zialbohu, pre neho chvalabohu, pretoze potom zialbohu, po zisteni, ze to navrhli poslanci z SaS, to bez vahania zamietne."

Vide budem rad nevýde pôjdem minút byrokraticky prachy na vodičák aby na mne zarobilo zbytočne 10 ludi. Bohužiaľ sme v štáte kde neprejde nič čo bi mohlo akoukoľvek formou ušetriť aj len euro v našej peňaženke. Je smiešne že 11 štatou to prijalo a bez problémov to tam funguje.
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
a co ty vies ako bez problemov to preslo tam... a ci to neprejde aj tu...
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Kým to schváli ten náš starý ,,ujo" teda vlastne prezident tak už všetci budú mať porobené vodičáky na kozmické lode.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Tak prezident bude musieť porozmýšlať čo vráti ktorí navrch momentálne je už dost na rane všetkých za tie jeho brepty a podobne.Takže keď bude sabotovať národnu radu tím že bude odpalovat zákony tak pôjde pred sud. Niekto ho tam dostane keď bude šaškovať ďalej.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Nezabúdaj že žijeme na SLOVENSKU.... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

Pan Juraj Droba mi napisal toto:Teraz je dolezite, aby presli nejake pozmenovacie navrhy v druhom citani a SMERaci nam to schvalili.
Uvidime, snazim sa, makam a verim, ze to moze vyjst.
Takze treba cakat na dalsiu schodzu parlamentu ktora zacina 12.3.2013 a uvidime co spravia SMERaci.
Treba napisat vsetkym poslancom maily nech uz nieco spravia poriadne aj pre ludi ked ich ludia volili.
Uvidime, snazim sa, makam a verim, ze to moze vyjst.
Takze treba cakat na dalsiu schodzu parlamentu ktora zacina 12.3.2013 a uvidime co spravia SMERaci.
Treba napisat vsetkym poslancom maily nech uz nieco spravia poriadne aj pre ludi ked ich ludia volili.
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
uz to mame aj v spravach http://aktualne.atlas.sk/sas-chce-na-ce ... /politika/
len Kalinak nejak do toho kafre.....
Keby sa viac vo vlade zaujimali ze su na cestach diery 30cm hlboke a 4 m dlhe
Raz som cital ze v nejakej severskej krajine na obmedzenie rychlosti pouzivaju 3D nalepky na cestu v tvare vytlku
to my sme lepsi u nas je to 3D uplne v reale.
len Kalinak nejak do toho kafre.....
Keby sa viac vo vlade zaujimali ze su na cestach diery 30cm hlboke a 4 m dlhe
Raz som cital ze v nejakej severskej krajine na obmedzenie rychlosti pouzivaju 3D nalepky na cestu v tvare vytlku
to my sme lepsi u nas je to 3D uplne v reale.
podpis som si este nenastavil
- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
to je krasa jak si jeden clovek povie ze "narastie nehodovost" a tym to vlastne vetuje 

-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
uz vidim motorkarov ako ked zacne sezona ako zacnu padat ked vbehnu do tych jam na cestach. to mu nezvysi nehodovost to zase povedia ze si neprisposobil rychlost stavu a povahe vozovky ked sa strepes na moto ked vbehnes niekam do vytlku.
-
- chodec
- Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2012 1:48 am
- Skúter: neuvedený
dufam ze to vide .. idem robit v marci vodicak na B +AM a podla tohto zakona sa zariadim co kupit ale aj ked to schvalia myslim ze o moc mi to vyber nezvacsi .. keby to dali na 125 do 11kw ci jako to je teraz od 16tich tak by sa dalo vyberat nielen zo scootrov to by som kupoval nieco s radenim..
bodaj by...

- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
tak ked si ides robit vodicak a nespravis si Acko velke tak to je chyba
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Presne ako vedúci píše.... Všetci kamaráti si urobili B-čko od 17-stky a zo mňa si robili srandu že ešte nemám vodičak... A čo s toho keď na tom vodičaku od 17-stky išli 3 x s ocom do obchodu po teple rožky ? Ja som si počkal a teraz si pekne robím B+A2
Takže si radšej počkaj a urob rovno A2 (do 35Kw) od 18-tky ako ja... Ten vodičak od 17-stky na B-čko ti bude na nič keď ho využiješ 3x do roka s otcom do obchodu po teple rožky....
Takže si radšej počkaj a urob rovno A2 (do 35Kw) od 18-tky ako ja... Ten vodičak od 17-stky na B-čko ti bude na nič keď ho využiješ 3x do roka s otcom do obchodu po teple rožky....
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Dorobí si A-čko v štyridsiatke ....Keď mu konečne dopne a dostane aj trocha rozum..... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- SnoopyBA
- moderátor
- Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
- Skúter: Honda Vision 110
a ešte si k tomu trošku priplatí a bude si búchať hlavu že vtedy neposlúchol. vlastná skúsenosť.. 

-
- chodec
- Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2012 1:48 am
- Skúter: neuvedený
no tak zaprve .. mam 22 a nie 17 cize s tatkom po rozky uz mam zasebou.. podruhe .. v ziline viem len o dvoch autockolach co robia vodicaky na A2 (mozno ich je viac neviem) a zatretie nebudem si teraz robit papiere do 35kw ked za dva roky mam neobnedzeno.. doteraz som jazdil teren bez papierov na 500vke .. mal som uraz tak som teren uz dojazdil, tym padom mi bude stacit B+AM mam v tom jasno mozno za tie dva roky zaplatim za dorobenie na velke moto viac ale couz .. skratka nejak sa mi to moje riesenie zda najlepsie ..
ale ak mate lepsi napad sem snim

- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:
22 a rozumu stale nikde...
- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
sprav si A aj B naraz. za dva roky sa ti moze stat ze uz Acko nebudes moct robit vobec. lacnejsie to nebudepunky_7865 napísal:no tak zaprve .. mam 22 a nie 17 cize s tatkom po rozky uz mam zasebou.. podruhe .. v ziline viem len o dvoch autockolach co robia vodicaky na A2 (mozno ich je viac neviem) a zatretie nebudem si teraz robit papiere do 35kw ked za dva roky mam neobnedzeno.. doteraz som jazdil teren bez papierov na 500vke .. mal som uraz tak som teren uz dojazdil, tym padom mi bude stacit B+AM mam v tom jasno mozno za tie dva roky zaplatim za dorobenie na velke moto viac ale couz .. skratka nejak sa mi to moje riesenie zda najlepsie ..
- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:
keby rozmyslal tak si spravi A do 35KW teraz a o dva roky preukaze 2rocnu prax a vodicak na neobmedzenu robi bez autoskoly a len za cenu kolku za skusky... ale nacoooo... sak sa da jazdit aj bez papierov..
- Look
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
- Skúter: -TUNING.SK
- Kontaktovať užívateľa:
Každému podla chuti v 2005 som si spravil A1 do 125cc , paradoxne na jawe 350 na ktorej vtedy robili aj tí čo robili na neobmedzene, myslím že to bol ten zlomový rok keď sa prešlo zo 17r na 21r pre neombedzene .Neriešil som to chcel som VP iba na skúter. Neskôr som prešiel na 125cc skúter a ta 125 sa mi vtedy hodila. V 2006 som robil zase VP na Bčko. Prebehol som zase pár 50tok a neskôr som rozmýšľal o motorke a do úvahy pripadala iba 125 a keď som si porovnal cenu 125 a 600 uvážil som že je dobré si spraviť VP na moto, ten som začal robiť 07/2011 no pre zdravotne problémy som ho dokončil 04/2012 už ako 24r. Som zástancom 125cc(s variom) na AM, ale taktiež aj fandím tomu že veľkú moto môže šoférovať človek po novom od 24r. Takže každému podľa chuti, to že som v živote už robil 3x vodičák nieje vôbec na škodu, vždy je dáka novela o ktorej by som bez autoškoly nevedel, a ruku na srdce aj kebyže onej viem dobrovoľne by som ju neštudoval.
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
aj ja som robil 3x vodicak.
v 16 na AM aby som mohol jazdit na simsone, v 18 B skupinovo v skole a tusim v 23 som dorabal A. nejak mi to ako studentovi nevadilo
v 16 na AM aby som mohol jazdit na simsone, v 18 B skupinovo v skole a tusim v 23 som dorabal A. nejak mi to ako studentovi nevadilo

Za seba dufam ze to prejde aj ked budu nejake obmedzenia napr. ako ze to bude platit len pre motocykle s variatorom ale zas dufam ze ak to prejde nedaju nejaky nezmysel ze len do 6kw aspon 10kw. A argumenty ze ako moze niekto dostat vodicak na motorku ked nanej nesedel tak dobre beriem ale potom ako moze 18-rocny soferovat 9-miestnu dodavku ked tiez v nej nikdy nesedel? Kto soferoval dodavku plne nalozenu a s 9 ludmi tak vie ocom rozpravam. Je to ine nez soferovat nejaku fabijku a ist s otcom po rozky. Je to skor otom ako zodpovedne k tomu ludia pristupuju. Poznam ludi ktorim by som ani babetu do ruky nedal neze auto. A vela krat treba davat pozor na ostatnych soferov viac ako na seba.
- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
napr vcera rano panicka na kruhaci mi isla v protismere lebo ona odbacala dolava...