Pneumatický uťahovák, aký vybrať???
Moderátor: Moderators
- 123DUSAN321
- skútrista
- Dátum registrácie: Št Mar 10, 2011 10:31 pm
- Skúter: CPI Formula R 50
Pneumatický uťahovák, aký vybrať???
čaute, už dlhšie pozerám po nejakom pneumatickom uťahováku, ktorý by som použil pár krát za rok na povolenie spojky alebo variátora. Pozeral som na viacerých stránkach ako sa približne pohybujú ceny, len niesom si istý ohľadom parametrov, aký mi treba uťahovací moment keď s tým chcem povolovať variátor (uťahovačka bude používaná čisto len na túto činnosť, na aute kolesá šrobujem ručne, to neriešme). Našiel som napríklad tento http://www.rucne-naradie.sk/ferm-fiw-50 ... -parametry Je dosť tých 320Nm, či radšej nejaký výkonnejší? Prípadne s akými máte skúsenosti??
- Look
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
- Skúter: -TUNING.SK
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Pneumatický uťahovák, aký vabrať???
Dusan skor by som isiel do dacoho znackoveho napr http://www.rucne-naradie.sk/schneider-r ... -parametry , ked pride na skrutku kolesa dobre zapecenu ci uz auto alebo moto tak nepomoze ani 450tka... Znackove pre trvacnost do buducna a ND, predsa len nechces to mat na rok, a tieto no name veci aj pri nepouzivani dokazu rychlo zomriet ci je to uz koroziou alebo použitími komponentami pripadne ich mazivom vo vnutri
- 123DUSAN321
- skútrista
Re: Pneumatický uťahovák, aký vybrať???
A čo napríklad extol?? http://www.rr-naradie.sk/extol-utahovak ... -2-wi-640t
Myslím, že to by mohla byť v pohode značka, nie? Nemám s ňou síce skúsenosti tak sa prosím vyjadrite. Hľadám skorej niečo lacnejšie ako si mi poslal Look, ale zase aby mi to aj niečo vydržalo tak ako si písal..
Myslím, že to by mohla byť v pohode značka, nie? Nemám s ňou síce skúsenosti tak sa prosím vyjadrite. Hľadám skorej niečo lacnejšie ako si mi poslal Look, ale zase aby mi to aj niečo vydržalo tak ako si písal..
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
ja ho mam ale na obycajny kompresor bez zasobniku to da len jednu-dve rany. ale funguje. 320Nm je dost. maximum co som videl na motorke je tusim 120 Nm na zadnu osku123DUSAN321 napísal:čaute, už dlhšie pozerám po nejakom pneumatickom uťahováku, ktorý by som použil pár krát za rok na povolenie spojky alebo variátora. Pozeral som na viacerých stránkach ako sa približne pohybujú ceny, len niesom si istý ohľadom parametrov, aký mi treba uťahovací moment keď s tým chcem povolovať variátor (uťahovačka bude používaná čisto len na túto činnosť, na aute kolesá šrobujem ručne, to neriešme). Našiel som napríklad tento http://www.rucne-naradie.sk/ferm-fiw-50 ... -parametry Je dosť tých 320Nm, či radšej nejaký výkonnejší? Prípadne s akými máte skúsenosti??
- 123DUSAN321
- skútrista
Toto som potreboval vedieť Ruck
Ďakujem vám obom 

-
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Ne Máj 10, 2009 7:40 pm
- Skúter: adly twister 50 ccm
vsetko rucne naradie mam od extolu,ma uz par rokov,robim snim relativne dost vela a zatial ziadna porucha,myslim ze za tu cenu slusna kvalita123DUSAN321 napísal:A čo napríklad extol?? http://www.rr-naradie.sk/extol-utahovak ... -2-wi-640t
podpis som si este nenastavil
- 123DUSAN321
- skútrista
takisto dakujem aj tebe za názor maffo, a vyzerá to tak, že nakoniec aj zoberiem tento uťahovák od extolu.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Extol je v pohode na také domáce robenie....mám od nich malú golasadu všetko drží žiadne blato, taký priemer porovnatelný s TONOU
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
len teda pořiď si ten zasobnikovy kompresor k tomu lebo napriamo sa s tym dost zle pracuje a musis dlho cakat kym das jednu ranu, ked si nedockavy tka si to aj 4-5x zopakujes 

- 123DUSAN321
- skútrista
kompresor mám s velkým zásobníkom, síce taký starší, ale pokial slúži
klop klop klop... inak by som rozmýšľal aj nad elektrickým uťahovákom, keby nemám kompresor...

- VLADY
- spammer
Elektrický je núdzovka na také to že 2x do roka prehodiť kolesá na autách a raz do roka skontrolovať variátor ....Ale na každodennú robotu to moc asi nieje čo sa týka tých lacnejších ako mám aj ja. A dávať 300-400 E za nejakú Makitu alebo Dewalt....za to máš komplet, vzduchový uťahovák aj kompresor s nádržou.

- Wasi
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 05, 2012 6:10 am
- Skúter: Jawa 353, Vespa GTS300
Ten elektricky co mam, je nejaky tesco šuviks. Ale drzi uz 5 rok a za ten cas rozbehol dva autoservisy. Vario aj spojku povoluje na dva tuky..bol aj na zraze
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
na skutri je bezne ze ani 400nm utahovak nevladze povolit zapecenejsie skrutky na kolese...
a oplati sa priplatit si za kvalitu...a hlavne za konstrukciu...lacne utahovacky maju priklep riesene takymi ako keby panacikmi z clovece...ak ho pretazis tak praskne (byvaju 4-6ks ak prasknu 2 uz nepovolis nic...), kvalitnejsie su valcekove (tie ta preziju ale vazia dost)...teraz su moderne s kamovym priklepom (vecsinou lahucke co maju 600nm) ale aj tam su velke rozdiely v kvalite...vychvaleny wurth za 500e nepovoli dokopy nic a schneider za 200e povoli vsetko...inac ak pneumaticke naradie tak schneider je uplna spicka...za primerane peniaze neskutocna kvalita...take tie hoby utahovacky za 30-100e (podla farby aku si z ciny objednali) nestoja za nic...vecsinou jednorazovky...ale na to jedno dve pouzitia rocne stacia (rozsypu sa az po skonceni zaruky)
a oplati sa priplatit si za kvalitu...a hlavne za konstrukciu...lacne utahovacky maju priklep riesene takymi ako keby panacikmi z clovece...ak ho pretazis tak praskne (byvaju 4-6ks ak prasknu 2 uz nepovolis nic...), kvalitnejsie su valcekove (tie ta preziju ale vazia dost)...teraz su moderne s kamovym priklepom (vecsinou lahucke co maju 600nm) ale aj tam su velke rozdiely v kvalite...vychvaleny wurth za 500e nepovoli dokopy nic a schneider za 200e povoli vsetko...inac ak pneumaticke naradie tak schneider je uplna spicka...za primerane peniaze neskutocna kvalita...take tie hoby utahovacky za 30-100e (podla farby aku si z ciny objednali) nestoja za nic...vecsinou jednorazovky...ale na to jedno dve pouzitia rocne stacia (rozsypu sa az po skonceni zaruky)

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- VLADY
- spammer
Ja som mal tiež z TESCO 18V powerforce ,ale vydržal mi asi len 5 roky ....ale pomohol som mu svojou blbosťou to zas priznávam. Stál ma vtedy 400,-Sk. Od vtedy som ho tam nevidel, Určite by som ho za takú cenu kúpil zas.Vtedy to bolo zlacnené ako výpredaj.Ostali mi z neho len dve baterky a nabíjačka . Mechanicky sa úplne rozbil ten búchací mechanizmus a bolo to fakticky neopraviteľné. teraz mám RYOBI, akurát že za "trocha inú" cenu.... 

-
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Ne Okt 07, 2012 9:33 am
- Skúter: Yuki cross 125
ale mozes natrafit aj na nahodny cinsky co zabudli pokazit v tovarni
brat to kupil pre 6timi rokmi (tusim ze to bola aj overena kvalita z Tesca) a posledne 3 roky to bolo pouzivane v dielni vo Forstingeri, takze o zabavu to malo postarane.. a kedze vsetky predajne forstinger koncia, dnes to doniesol domov a ide ako ked bola kupena 

Yuki Cross 125-CHINA POWER- In the past...