Xinling XL50QT-B

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
omisoo1

Xinling XL50QT-B

#1 Príspevok od užívateľa omisoo1 » Po Feb 26, 2007 8:05 pm

V prvom rade vas vsetkych zdravim!Takze takyto cinsky skuter vlastnim uz treti rok a ma nabehane len 1600km.Kedze je po zaruke tak by som chcel trosku zvysit vykon.Nic viac nepotrebujem len nech pri rozbiehani je trochu zivsi.Cital som tu vase diskusie a podla toho usudzujem ze staci vymenit tie valceky-ale ako mam vediet ze zas nezlenivie vo vacsej rychlosti?Tymto by som vas poprosil o nejake nazori a rady co mam spravit aby sa ten vykon zvysil-dik.a ci neviete ake valceky by som mal dat a kde ich zozeniem-dik

Užívateľov profilový obrázok
manasml
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: So Apr 15, 2006 12:03 pm
Skúter: neuvedený

Re: Xinling XL50QT-B

#2 Príspevok od užívateľa manasml » Po Feb 26, 2007 8:08 pm

omisoo1 napísal:V prvom rade vas vsetkych zdravim!Takze takyto cinsky skuter vlastnim uz treti rok a ma nabehane len 1600km.Kedze je po zaruke tak by som chcel trosku zvysit vykon.Nic viac nepotrebujem len nech pri rozbiehani je trochu zivsi.Cital som tu vase diskusie a podla toho usudzujem ze staci vymenit tie valceky-ale ako mam vediet ze zas nezlenivie vo vacsej rychlosti?Tymto by som vas poprosil o nejake nazori a rady co mam spravit aby sa ten vykon zvysil-dik.a ci neviete ake valceky by som mal dat a kde ich zozeniem-dik
sorry ze ta dirigujem ale takychto tem je tu uz vazne ze dost...v kazdej je nejaky ten priklad abo skusenost,a dokonca aj shopy....treba vazne popozerat... :wink:
podpis som si este nenastavil

scrat

#3 Príspevok od užívateľa scrat » Po Feb 26, 2007 8:30 pm

to je 4T? nie som si istý....

omisoo1

#4 Príspevok od užívateľa omisoo1 » Po Feb 26, 2007 9:45 pm

ano je to 4-T.Uz som nieco nasiel,ze pomoze zdvih segerky na ihle na stred-ale kazda tam nema 5 draziek co som cital, tak uvidim.Este by som chcel vymenit valceky len nemam ani sancu ake tam su a ked ich vymenim za ine ci to neuskodi.A este som nasiel ze sa da zdvihnut srob na karburatore-vid link.Ci mi to bude zrat 2,5l alebo 4l mi nevadi
http://www.scooterjinlun.ic.cz/tuning.html

omisoo1

#5 Príspevok od užívateľa omisoo1 » Po Feb 26, 2007 9:47 pm

A este som nasiel kdesi ako sa daju odstranit obmedzovace-len to musim pohladat-ani neviem ci tam je,alebo nie http://www.scootland.cz/jaknato/Trestrikce/

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa dr.snake » Po Feb 26, 2007 9:51 pm

sakra to som nevedel ze sa to takto blokuje

momoo
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa momoo » Po Feb 26, 2007 9:53 pm

to omisoo1: dr snakeho si nevsimaj on je vecny provokater :D

scrat

#8 Príspevok od užívateľa scrat » Po Feb 26, 2007 9:55 pm

pomaličky kamaráde. Poporiadku:
1. Ten šrobik na viečku z karbiku je omedzovač. Ak je tam šrobik tak ho normalne vyskrutkuješ, ak je tam iba plastový kolík tak ho zrežeš zarovno s hranou viečka.
2. Ak nemáš 5 zaražiek na ihle tak ju nechaj na pokoji.
3. Origo valčeky su 6.5g rozmer 16*13. Daj tam 5.5-5.6g, idealne by bolo vymeniť aj kontrastku za Malossi bielu a dať trocha vacsiu trysku cca. 88

btw. odkial si?

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa dr.snake » Po Feb 26, 2007 9:55 pm

momoo posli radsej dajaku nalepku...dajakeho hahda ni vyrob

omisoo1

#10 Príspevok od užívateľa omisoo1 » Po Feb 26, 2007 10:01 pm

scrat napísal:pomaličky kamaráde. Poporiadku:
1. Ten šrobik na viečku z karbiku je omedzovač. Ak je tam šrobik tak ho normalne vyskrutkuješ, ak je tam iba plastový kolík tak ho zrežeš zarovno s hranou viečka.
2. Ak nemáš 5 zaražiek na ihle tak ju nechaj na pokoji.
3. Origo valčeky su 6.5g rozmer 16*13. Daj tam 5.5-5.6g, idealne by bolo vymeniť aj kontrastku za Malossi bielu a dať trocha vacsiu trysku cca. 88

btw. odkial si?
Dik a vies mi dat aj link kde sa da objednat:valceky,Tu pruzinu a trysku?Bol by som ti vdacny.Takze obmedzovac je bud srobik,alebo kolik?

omisoo1

#11 Príspevok od užívateľa omisoo1 » Po Feb 26, 2007 10:03 pm

momoo napísal:to omisoo1: dr snakeho si nevsimaj on je vecny provokater :D
Ja som flegmatik a pokial mi nesaha na veci na ktore som zatazeny tak ma nerozhadze :wink:

scrat

#12 Príspevok od užívateľa scrat » Po Feb 26, 2007 10:06 pm

hej ten šrobik alebo kolik je jediná reštrikcia na čínskych 4T skutroch, takže dalšie ani nehladaj. Valčeky aj pružinu dostaneš tu na www.scooter-tuning.sk/shop ,valčeky objednavaš rovnakeho rozmeru 16x13 a kontrastnu pružinu Malossi biela pre motory Piagio, Peugeot...
s tryskou to bude trochu ťažšie, musiš hladať na Jawa 4mm

este si neodpovedal odkial si?

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#13 Príspevok od užívateľa Scarp » Po Feb 26, 2007 10:13 pm

Scrat ked radis vymenit kontrastku tak aj napis ako lahko sa to meni :lol: doteraz ju nemam nahodenu

omisoo1

#14 Príspevok od užívateľa omisoo1 » Po Feb 26, 2007 10:20 pm

Scarp napísal:Scrat ked radis vymenit kontrastku tak aj napis ako lahko sa to meni :lol: doteraz ju nemam nahodenu
Snad to nieje zas az take zlozite-vymena tej pruziny.A tu trysku to nema nejaky objednavaci kod?4mm ,to je vsetko?Som z Brezovej

Scarp
motorkár
motorkár

#15 Príspevok od užívateľa Scarp » Po Feb 26, 2007 10:24 pm

omisoo1 napísal:
Scarp napísal:Scrat ked radis vymenit kontrastku tak aj napis ako lahko sa to meni :lol: doteraz ju nemam nahodenu
Snad to nieje zas az take zlozite-vymena tej pruziny.A tu trysku to nema nejaky objednavaci kod?4mm ,to je vsetko?Som z Brezovej
Zlozitee nie abslutne pokial mas znackovy scoot ak mas cinu tak mas smolu spojkovy zvon ide dole ako po masle pneumatickou vrtackou ale ta matica co drzi spujku co je chytena myslim o remenicu to je problem nasi kamarati ryzojedi to spravili tak ze to nejde vobec dole

scrat

#16 Príspevok od užívateľa scrat » Po Feb 26, 2007 10:29 pm

omisoo1 napísal:
jediné čo je problem pri výmene kontrastky je, že matica kt. drží spojku na remenici býva sakramensky utiahnutá. Tu trysku musíš hladať niekde kde maju nahradne diely na Jawa motocykle a závit trysky je 4mm. Preto som sa pýtal, že odkial si lebo keby BA tak by sme to urobili u mna v robote...
Ta výmena kontrastky nie je podmienka ale velmi vhodné ak nechceš každých 2500km meniť remen, no a tryska je zas preto, že pri lahších valčekoch to ide vo vyšších otáčkach a origo tryska nestíha takže sa to trošku prehrieva.

omisoo1

#17 Príspevok od užívateľa omisoo1 » Po Feb 26, 2007 10:29 pm

A tie valceky:nejaka dobra znacka?ci tie stage6?A predpokladam vymenit vsetky ze? :roll:

omisoo1

#18 Príspevok od užívateľa omisoo1 » Po Feb 26, 2007 10:32 pm

Nejake fotecky ako sa dostanem po tu pruzinu tu dufam najdem.A ty mas taku ihlu?Ak ano aka je cena?

scrat

#19 Príspevok od užívateľa scrat » Po Feb 26, 2007 10:34 pm

si lama, čo tolko nad tým maturujete :scratch:

scrat

#20 Príspevok od užívateľa scrat » Po Feb 26, 2007 10:35 pm

omisoo1 napísal:Nejake fotecky ako sa dostanem po tu pruzinu tu dufam najdem.A ty mas taku ihlu?Ak ano aka je cena?
jasne, že valčeky všetky. a čo máš s ihlou???

omisoo1

#21 Príspevok od užívateľa omisoo1 » Po Feb 26, 2007 10:49 pm

scrat napísal:
omisoo1 napísal:Nejake fotecky ako sa dostanem po tu pruzinu tu dufam najdem.A ty mas taku ihlu?Ak ano aka je cena?
jasne, že valčeky všetky. a čo máš s ihlou???
Ja nemam z ihlou nic,ale ty si napisal ,ze ideal by bol vymenit ihlu za cca88

Scarp
motorkár
motorkár

#22 Príspevok od užívateľa Scarp » Po Feb 26, 2007 10:54 pm

scrat napísal:
si lama, čo tolko nad tým maturujete :scratch:
odvtedy som u neho nebol nema cas :lol: :lol: :lol: a ja doma nemam nastroje takze zatial nevykrivam menit a okrem toho biely bordel pada

omisoo1

#23 Príspevok od užívateľa omisoo1 » Po Feb 26, 2007 10:58 pm

Scarp napísal:
scrat napísal: si lama, čo tolko nad tým maturujete :scratch:
odvtedy som u neho nebol nema cas :lol: :lol: :lol: a ja doma nemam nastroje takze zatial nevykrivam menit a okrem toho biely bordel pada
Takze na pruzinu sa mam zatial vykaslat?

scrat

#24 Príspevok od užívateľa scrat » Po Feb 26, 2007 10:59 pm

omisoo1 napísal:Ja nemam z ihlou nic,ale ty si napisal ,ze ideal by bol vymenit ihlu za cca88
fakt, skus si to prečitať este raz, ja som pisal tryska velkosť 88 (0.88mm) a nie ihla

scrat

#25 Príspevok od užívateľa scrat » Po Feb 26, 2007 11:01 pm

omisoo1 napísal:Takze na pruzinu sa mam zatial vykaslat?
môžeš ale nasledky znašaš sám. Remen ti bude viac preklzovať tj. vacsie straty na výkone a rýchlejšie opotrebovanie remena.

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"