Italjet Pista 50

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
arpi666
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Ut Aug 23, 2011 3:07 pm
Skúter: neuvedený

Italjet Pista 50

#1 Príspevok od užívateľa arpi666 » Ut Aug 23, 2011 3:17 pm

Ahojte. Mam scooter Italjet Pista 50 dovezeny z Talianska rocnik 1994. Scooter ide ako hodinky 80-85 km/h. scooter uz bol urcite upravovany ma tam vzadu vyskovo nastavytelny tlmic aj vyfuk je iny motor neviem asi povodnych 50ccm ale niesom si isty kedze ide velmi dobre aj do kopca za 1,2 fabiou do kpca a zatackach som stihal v pohode. Chcem sa opytat aky benzin davate do scootrov mne bolo povedane ze olovnaty ale to uz ani nezozeniem tak ze mam liat do bezolovnateho taky pripravok co nahradza olovo. Mne sa to nevidi ....mozem tankovat bezolovnaty a neliat do neho nic???? Este co by ste mi radili pozriet sa na scootri popripade vymenit ako udrzbu dakujem.
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Re: Italjet Pista 50

#2 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Aug 23, 2011 3:26 pm

Presne tak ! :good: nič mu nepridávať smradovi 2-taktovému !!! stačí mu aj čistý prírodný produkt a k tomu troška olejíka :D :pardon: :beer:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

arpi666
trojkolkár
trojkolkár

#3 Príspevok od užívateľa arpi666 » Ut Aug 23, 2011 3:33 pm

VLADY napísal:Presne tak ! :good: nič mu nepridávať smradovi 2-taktovému !!! stačí mu aj čistý prírodný produkt a k tomu troška olejíka :D :pardon: :beer:

Lejem tam Repsol scooter 2t

modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

#4 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ut Aug 23, 2011 3:54 pm

Nazdar, vitaj na fore, benzin normalny natural prirodny 95 ako pise Vlady + olej. Ten co davas je vpohode. No ja davam Agip CITY 2T a spokojnost nadovsetko uz nejjedna sezona odjazdena. Vcera som bol na olejposte osobne maju este nejake kusky skladom ;) ..
inak nebolo by zle hodit nejake fotečky samozrejme, toho tvojho pištu :D a poservisovat treba vsetko kedze to uz nie je mladík , ;) hlavne poprecistovat atd .. zhod plasty a vsetko foť a dokumentuj , pozri valceky vo variatore, dalej v akom je stave remeň , atď atď . . .
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#5 Príspevok od užívateľa rspeed » Ut Aug 23, 2011 6:24 pm

... je to BWS zo svetlami na riadidlach a trosku inymi plastami ....

arpi666
trojkolkár
trojkolkár

#6 Príspevok od užívateľa arpi666 » Št Aug 25, 2011 4:26 pm

este prihodim zatial fotku sviecky NGK cca po 2-3 tisic km co vy nato je prilis bohata zmes?
Prílohy
P1030399.JPG
(2.13 MiB) 5 stiahnutí

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#7 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Aug 26, 2011 8:34 am

Nezdá sa mi...len je tá sviečka nejak moc zanesená na môj vkus, ale to bude asi olejom a že 2T ....ale farba je taká celkom dobrá . Ak by bola moc bohatá zmes tak sviečka by bola čierna a to nieje...Dobre to je ak to dobre jazdí a nieje problém s motorom tak je to OK :pardon:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

arpi666
trojkolkár
trojkolkár

#8 Príspevok od užívateľa arpi666 » So Aug 27, 2011 12:19 pm

VLADY napísal:Nezdá sa mi...len je tá sviečka nejak moc zanesená na môj vkus, ale to bude asi olejom a že 2T ....ale farba je taká celkom dobrá . Ak by bola moc bohatá zmes tak sviečka by bola čierna a to nieje...Dobre to je ak to dobre jazdí a nieje problém s motorom tak je to OK :pardon:
Niekedy pri mensich plynoch zakasle ale to neni nic co by som nedoladil. Inac ide velmi dobre 85 dnes zmeriam presne na gps

arpi666
trojkolkár
trojkolkár

#9 Príspevok od užívateľa arpi666 » So Aug 27, 2011 12:23 pm

modreOKO napísal:Nazdar, vitaj na fore, benzin normalny natural prirodny 95 ako pise Vlady + olej. Ten co davas je vpohode. No ja davam tento http://olejposta.sk/r_9581.html za 4,95 eur a spokojnost nadovsetko uz nejjedna sezona odjazdena. Vcera som bol na olejposte osobne maju este nejake kusky skladom ;) ..
inak nebolo by zle hodit nejake fotečky samozrejme, toho tvojho pištu :D a poservisovat treba vsetko kedze to uz nie je mladík , ;) hlavne poprecistovat atd .. zhod plasty a vsetko foť a dokumentuj , pozri valceky vo variatore, dalej v akom je stave remeň , atď atď . . .
Nadtym olejom som tiez premyslal. A ano aj napriek tomu ze ide scooter vyborne ci na rovine ci do kopca max spokojnost ale neni to mladas chcelo by to udrzbu len ma trapy ze nema spz a zevraj od noveho roka treba tak neviem sa rozhodnut ci investovat don alebo kupit nieco novsie ale ziadne cinske nechcem.

arpi666
trojkolkár
trojkolkár

#10 Príspevok od užívateľa arpi666 » So Aug 27, 2011 4:21 pm

Takze dnesne zistenie spista podla gps ide 76km/h ale maximalkach motor vynecha treba ubrat plyn a zase pridat tak naskoci. Cim to moze byt? Zla zmes ? Ja tipujem malo vzduchu kedze sviecka vyzera ako na foto. Vzduchovy filter je cisty aj karbec novy kabel k sviecke startuje dobre len ked je studeny zdochyna. Ten filter sa mi nepaci je uz sfusovany a ta vlozka je len vystrihnuta z obycajneho molitanu.

arpi666
trojkolkár
trojkolkár

#11 Príspevok od užívateľa arpi666 » Ne Feb 24, 2013 5:22 pm

No scootrik jazdi dodnes bez problemov (tak ale velmi malo sa pouziva kedze TDI tiez nezere vela). No rozhodol som sa ho pripravit na leto takze je rozobraty prihodim aj nejake foto. Remen remenica variator vyzeraju uplne skvele. Jedine co musim poriesit je to koleno sania a vzduchovy filter totiz je KO. Valec je tam Malossi Karbec je tam 12mm a tryska 92 ...Dalej je tam zadny tlmic vyskovo nastavovatelny

arpi666
trojkolkár
trojkolkár

#12 Príspevok od užívateľa arpi666 » Ne Feb 24, 2013 7:52 pm

Vedeli by ste poradit vzduchovy filter povodny je uz opravovany poprelepovany a uz nedrzi takze urcite tam pojde nejaky sportovy mam vybrate konkretne toto http://www.scootland.cz/zbozi/rms-vzduchovy-filtr-38-1/
alebo poradte nieco. Este tak premyslam nad tryskou je tam karbec 12mm a tryska 92 a zda sa mi ze je tam prilis bohata zmes takze skusil by som nieco mensie dat len neviem o kolko skusit nevie niekto poradit ? premyslam dat tam tak 80. Ake sa tam povodne trysky ?

raplik
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa raplik » Ne Feb 24, 2013 7:54 pm

urcite chces "sportovy" open filter? rozmysli si to...

arpi666
trojkolkár
trojkolkár

#14 Príspevok od užívateľa arpi666 » Ne Feb 24, 2013 8:13 pm

raplik napísal:urcite chces "sportovy" open filter? rozmysli si to...
a co tam mam dat ? povodny uz neni bol tam len taky sfusovany

123DUSAN321
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Št Mar 10, 2011 10:31 pm
Skúter: CPI Formula R 50

#15 Príspevok od užívateľa 123DUSAN321 » Ne Feb 24, 2013 9:29 pm

skús pozhánat z nejakého skútra na diely, neviem aký tam má byť origoš, možno keby si hodil foto, ak ho ešte máš, tak by ti niekto vedel pomôcť. Alebo potom skúsiť tam nejaký prispôsobiť.

arpi666
trojkolkár
trojkolkár

#16 Príspevok od užívateľa arpi666 » Ne Feb 24, 2013 9:42 pm

Tak taketo skutre velmi nevidno a original uz tam nebol uz len dorobeny filter (kus ruri a spngia nano). Yamaha BWS ma ten isty motor ale neviem filter. Este ma trapy jedna vec stale som to mal pod karburatorom zasvinene a vsimol som si ze na spodku karburatora je vyvod na hadicku na ktorej ja nic nemam je to na spodku plavakovej komori co sa odsrubuje

arpi666
trojkolkár
trojkolkár

#17 Príspevok od užívateľa arpi666 » Ne Feb 24, 2013 9:52 pm

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa theruck » Ne Feb 24, 2013 10:40 pm

arpi666 napísal:zda sa mi ze je tam prilis bohata zmes
a ako sa to prejavuje? mas taky divny feeling v kostiach alebo ti huci v gulach alebo mas ten znamy pocit v podbrusku?

arpi666
trojkolkár
trojkolkár

#19 Príspevok od užívateľa arpi666 » Ne Feb 24, 2013 10:45 pm

theruck napísal:
arpi666 napísal:zda sa mi ze je tam prilis bohata zmes
a ako sa to prejavuje? mas taky divny feeling v kostiach alebo ti huci v gulach alebo mas ten znamy pocit v podbrusku?
no nenormalne to reve a je tam klasicky vyfuk ziaden tuning (mozno nejaky street) dost aj papka skutrik a najpodstatnejsie ze sviecka je dost zanesena a ma skor tmavu farbu skor do cierna aj ked to neni uplne cierna

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#20 Príspevok od užívateľa theruck » Ne Feb 24, 2013 10:47 pm

rev nema nic s tryskou
a k tej farbe budes asi musiet pockat na nejake ine pocasie ked to chces naladit nejak seriozne. v zime sa ti to bude spravat urcite inak ako na letny 30 stupnovy vzduch...
http://www.scooter-tuning.sk/?p=114

123DUSAN321
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Št Mar 10, 2011 10:31 pm
Skúter: CPI Formula R 50

#21 Príspevok od užívateľa 123DUSAN321 » Ne Feb 24, 2013 10:57 pm

ten rev by mohol mať súvislosť podľa mňa s tým vzduchovým "home-made" filtrom teoreticky by sa mohol správať podobne ako open filter...

arpi666
trojkolkár
trojkolkár

#22 Príspevok od užívateľa arpi666 » Ne Feb 24, 2013 11:11 pm

vyfuk je utesneni to som poobzeral a ta farma sviecky to neni terajsia zalezitost to uz robi aj v lete teraz nejazdim na skutri. Je tam tryska 92 ale vobec neviem aky je tam povodne a ten home-made filter som skusal zakrit aby nemal taky prietok ale v podstate nic nemeni na zvuku akurat sa dusil motor nevladal

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa theruck » Ne Feb 24, 2013 11:47 pm

tak bud tam trafis idealny filter alebo idealnu trysku. inak to nevyriesis. ale to si vedel aj bezomna ne?

arpi666
trojkolkár
trojkolkár

#24 Príspevok od užívateľa arpi666 » Po Feb 25, 2013 12:58 am

Jasne treba to naladit a trafit ja len ci nemate nejaku radu. Ono mne sa zda ze ten valec je uz 70cm3 (na valci je vyrazene malossi je to liatina) a preco si to myslim? Lebo skutrik ma skvely zatah a ide aj do kopca velmi dobre pri jazde do strmeho kopca pred zatackou aj brzdit musim inac by som vyletel, maximalku som meral len raz podla GPS 76km/h a mam 84kg. A co ma trapy je ze pod karburatorom je stale zasvinene neviem presne odkial to curi ale aj filter je stale od benzinu (docital som sa ze moze byt koli velkej tryske) a na spodnej casti karburatora na tej casti co sa da odsrubovat ta plavakova komora tak tam ma ist nejaka hadicka no ja tam nemam nic ono moze aj cez to curit no neviem naco to tam je. Menit musim tu gumenu cast medzi motorom a karburatorom je to popraskane no neviem ci to aj prepusta.

edit: este som zabudol ze klapky su tam karbonove

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa theruck » Po Feb 25, 2013 3:03 pm

to je jedno ci mas 50 alebo 70 naladit to musis rovnako. a radu ako na to si dostal takze vyhrn rukavy a ides.
filter od benzinu ma kazda motorka na svete. kvoli tryske to neni tak to kde si to cital uz radsej necitaj. ked mas popraskane sanie tak kup druhe ale popraskane z vonku nemusi znamenat ze je popraskane aj v nutri. hlavne si povedz v akom stave to ides opravovat lebo ked to naladis teraz a potom si kupis nieco nove tak to budes ladit zase...

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"