Jarné štartovanie.

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
007ToMMaS
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: So Mar 03, 2012 7:03 pm
Skúter: Vortex 50 sport
Kontaktovať užívateľa:

Jarné štartovanie.

#1 Príspevok od užívateľa 007ToMMaS » Ut Feb 26, 2013 12:13 am

Zdravím, nenašiel som vhodnú tému na môj príspevok hľadal som čosi také ako pomoc lebo momentálne tú potrebujem. Taká sekcia si myslím že bola fajn :). A teraz k môjmu problému. Dnes bolo pomerne pekné počasie a rozhodol som sa že skúter preštartujem a nechám ho chvíľku bežať. Ale bohužiaľ som sa nedostal ani k tomu aby mi odpálil. Batéria je v čudu tak tú som nahradil druhou a štartoval som a bez úspechu iba motor pretáčalo ale neodpálil a ani neceknul. Dosť ma to jeduje keďže minulý rok som ho odviezol s týmto istým do servisu a vráj to bol káblik. Pritom na jeseň keď som ho odparkoval tak všetko šlapal na 1*. Ale už záruku nemám tak hľadám čo by to mohlo robiť. Môže to spôsobovať to že vonku nieje ešte teplý vzduch a motor je studený? Napadla ma taká vec nahriať motor fénom nech je trošku teplejší a či to pomôže. Ako keď sa zakuruje pod v3s :D ale na skúter skôr iba ten fén. Skúšal som aj či hádže iskru na inej sviečke lebo tá čo tam je sa mi ju nepodarilo vybrať von. Bol by som moc vďačný keby sa nám spolu podarí vyriešiť môj problém. Ďakujem za vašu akúkoľvek pomoc.

Užívateľov profilový obrázok
theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

Re: Jarné štartovanie.

#2 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Feb 26, 2013 12:16 am

mozno mas len zapchatu trysku v karburatore. ked to dlho stoji tak sa tam lubi spravit taka skrupinka v nej a potom nejde benzin cez nu.

007ToMMaS
kolobežkár
kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa 007ToMMaS » Ut Feb 26, 2013 12:20 am

Mohol by si mi prosím ťa povedať kde je tá tryska? Lebo šrobkov tam je viac a nerád by som si tam čosi rozladil. :) Skúter mám motorro vortex 50

Look
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
Skúter: -TUNING.SK
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa Look » Ut Feb 26, 2013 1:01 am

vytiahni karburator, a zo spodu na krytku 2 alebo 4 skrutky. ked to zlozís (pozor aby ti nieco nevypadlo napr plávkák alebo oska opaváku) tak uvidís trysky, najpodstatnejsia je tá v strede to je hlavná

modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

#5 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ut Feb 26, 2013 9:20 am

môze to byt hocico,
...skus nahrat video, hned by sme boli mudrejsi, .. môze to byt upchata tryska v karbe že ti neprudi palivo do motora, alebo ze je ten "kablik" preruseny napriklad na sviecke, ze ti ozaj nedava iskru, alebo je niekde palivova hadicka zapchata, skusal si naliat novy benzin ? niekedy to pomôze takto po zime , ..
alebo trosku snim potriast, prejst sa snim par metrov, nech zisti ze sa skoncila zima chapes :) .. potom to skus nejak prestartovat, kup novu baterku a sprav video + vymontuj sviecku a zisti ci dava isktu, ak ano hladaj chybu niekde medzi nadrzou-karburatorom-prirubou .... good luck
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

007ToMMaS
kolobežkár
kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa 007ToMMaS » Ut Feb 26, 2013 9:52 am

To čo mi vtedy povedali v servise neverím lebo to sú tam úplný babráci.... chcel som niečo objednať a prísť pre skúter zo servisu tak dokedy som ich neotravoval každý deň možno by som ho tam mal doteraz....Raz mi povedali že už je hotový, tak som povedal tak prídem preňho a už začali ešte čosi nejde tak ako má a blá blá blá... Vtedy káblik nebol isto zlý lebo skúter odpaloval len nebežal tak ako mal. Skúsim dnes vydolovať tú sviečku a zistiť či hádže iskru. Čo som skúšal na inej tak tá iskru hádzala. Skúsim pozrieť ten karburátor a ozvem sa :)

007ToMMaS
kolobežkár
kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa 007ToMMaS » Ut Feb 26, 2013 3:56 pm

Tak kdesi som tu na fóre vyčítal že zapchať rukou prívod vzduchu aby vznikol väčší podtlak a natiahol si viacej benzínu. Tak som to skúsil a motor odpálil. Ale keď som dal ruku preč zhasol tak som to spravil znova pár krát a potom už naskočil a bežal ako hodinky :) Bežal aj bez baterky. ďakujem za rady a za ochotu :)

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa Damo555 » Ut Feb 26, 2013 5:51 pm

Sytič ti funguje ?
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

007ToMMaS
kolobežkár
kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa 007ToMMaS » Ut Feb 26, 2013 6:03 pm

Pravdepodobne bolo málo benzínu v systéme a potom to zhaslo. Potom už to bežalo. Aj som sa vozil a bežal dokopy asi pol hodinu na voľnobeh. Po nejakom čase bolo počuť že skúter má menšie otáčky na voľnobeh tak pravdepodobne sa vypol systič alebo zapol neviem v akom stave je v kľude. :)

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa Damo555 » Ut Feb 26, 2013 6:29 pm

Tak sýtič vypne paru minút po naštartovaní a to poznáš podla toho že otáčky motora klesnú.
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

007ToMMaS
kolobežkár
kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa 007ToMMaS » Ut Feb 26, 2013 8:02 pm

Tak sytič je v pohode však počkám dokedy bude trošku teplejšie a pôjdem sa kdesi previesť na hodinu dve nech ho poriadne nabudím a ďalšiu sezónu :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"