pristrojove ziarovky
Moderátor: Moderators
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
pri máloktorom podsvietení ak aj vysokosvietivou LEDkou je posvietenie silnejšie a rovnomernejšie ako origoš žiarovkou pretože LEDka hlavne vysokosvietivá svieti dopredu a aj to len v 10-15°uhle na rozdiel od žiarovky. Hlavne ak som podsvecoval odnímacie panely v autorádiách tak výsledok nebol vždy dobrý alebo lepší ,lebo konštruktér rátal zo žiarovkou... ale vyskúšať môžeš.Dakedy pomôže ak sa na LEDke zbrúsi čočka dorovna potom svieti viac rozptilne ale zázrak to nieje.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- momoo
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
- Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
- Kontaktovať užívateľa:
takze ja som si kupil modre diody priemeru 3mm vysokosvietive samozrejme k tomu som nakupil rezistory 680Ohm (z 12V na 3V) a spajkoval som to takto nejako ako to je na obrazku 
) potom kontakt diody (-) som ohol do vonkajsej strany aby to v pätici poriadne drzalo, tak isto aj na tej strane kde je rezistor vlozil do patici
... dufam ze som ti/vam pomohol
vysledok bude ked nahodim vyfuk a koleso bo troska robim udrzbu bude to coskoro

) potom kontakt diody (-) som ohol do vonkajsej strany aby to v pätici poriadne drzalo, tak isto aj na tej strane kde je rezistor vlozil do patici

... dufam ze som ti/vam pomohol

Naposledy upravil/-a momoo v Št Mar 01, 2007 10:59 pm, upravené celkom 1 krát.
podpis som si este nenastavil
Dik momoo, presne tak to planujem urobit ak mi nevyjdutieto (s paticou T5 ako daval link geetee ale z BAmomoo napísal:takze ja som si kupil modre diody priemeru 3mm vysokosvietive samozrejme k tomu som nakupil rezistory 680Ohm (z 12V na 3V) a spajkoval som to takto nejako ako to je na obrazku ( http://img175.imageshack.us/img175/4784/diodafm8.jpg
) potom kontakt diody (-) som ohol do vonkajsej strany aby to v pätici poriadne drzalo, tak isto aj na tej strane kde je rezistor vlozil do patici ( http://img434.imageshack.us/img434/9823/finishts7.jpg
) a takto nejak to vyzera ( )
... dufam ze som ti/vam pomohol![]()

- manasml
- cyklista
- Dátum registrácie: So Apr 15, 2006 12:03 pm
- Skúter: neuvedený
chcel som si spravit podvietenie na tachometer ako ma momoo kedze sa mi to velmi zapacilo vsetko som spravil tak ako on dal diody do tych patic a dal do tachometra pri skuske zapnem klucik a cumim jak debil...proste pri zapnuti kluciku sa mi dve diody slabucko rozsvietia aj z kontrolkou na svetla...proste ide tam slabe napatie a staci to na to aby to rozsvietilo tie blbe diody...capol som tam naspat tie ziarovky co som tam mal a nesvietia vsetko do pohodky!!!...aj som to skusil tak ze dat jednu ziarovku a jednu diodu a obidvoje slabucko svietia...asi tak...neviem co s tym mam spravit aby mi to nesvietilo len pri zopnuti klucika ale az po zopnuti gombiku na svetlach....lebo ako ked zopnem gombik tak to fachci do pohody pekne svieti ale nechcem aby mi tie dve diody slabucko svietili ked nemam zapnute svetla...
dik za rady....

- manasml
- cyklista
nj ja viem, len som netusil ze tam nejaky prud pojde len pri zapnuti kluciku vies...680 ohmov som dal...mam tam tri tie diody jedna nesvieti a dve svietia tak slabo na vsetkych troch je 680 ohmov odpormomoo napísal:no mne to nerobi, diodam staci totiz velmi malo prudu a svitia, aky si dal rezistor? kolko Ohm?
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
To sú tie väčšie žiarovky na ne predávajú origoš náhradu LED je to taká plastová pätica namiesto toho splošteného skla čo sa strká do tej obímky. ale som to videl predávať dosť draho....v autodoplnkoch inak by sa to dalo spraviť tak že kúsok kuprextitu obojstranného s neho vyrezať obdlžnik aby vliezol do obímky v strede prebrúsiť medenú foliu aby si mal dava póly a naletovať tam LEDku aj s odporom a zastrčiť to do pôvodnej obímky. lebo sa mi zdá dosť brutálne to naletovať priamo na káble a ako to potom pripevniť do pôvodnej dieryv budíku....som to raz robil pre niekoho ale foto nemám jedine že to znova vyrobím a dám sem foto ak by dakto chcel.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

VLADY napísal:To sú tie väčšie žiarovky na ne predávajú origoš náhradu LED je to taká plastová pätica namiesto toho splošteného skla čo sa strká do tej obímky. ale som to videl predávať dosť draho....v autodoplnkoch inak by sa to dalo spraviť tak že kúsok kuprextitu obojstranného s neho vyrezať obdlžnik aby vliezol do obímky v strede prebrúsiť medenú foliu aby si mal dava póly a naletovať tam LEDku aj s odporom a zastrčiť to do pôvodnej obímky. lebo sa mi zdá dosť brutálne to naletovať priamo na káble a ako to potom pripevniť do pôvodnej dieryv budíku....som to raz robil pre niekoho ale foto nemám jedine že to znova vyrobím a dám sem foto ak by dakto chcel.
S tvojho popisu netusim ako by to mohlo to tvoje vyzerat skus vyrobit a ptom sa uvidi
- manasml
- cyklista
momoo ty mas vzadu ako robenu elektriku tachometru??bo scarp tam ma napr. robenu pomocou kablovania ale napr. ja to tam mam robene z takou akoby foliou vo vnutri toho su tenke pliesky ktore vedu vlastne prud a napätie...nemam baterky do fotaku inak bych ti to odfotil...
cely problem je podla mna v tom ze tie pliesky su navzajom pospajane a jeden ten pliesok vodic ma za nasledok rozsvietenie abo fungovanie inych veci...napr stav benzu abo teplota...

- manasml
- cyklista
no dneska som to riesil zenerovou diodou a diody ktore slabo svietili zhasly a aby som vsetko testol ako ma byt tak som aj nastartoval a vsetko v pohode ked zapnem svetla diody svietia...len ma to jeden jediny negativny vplyv a to je ze mi stav benzinu ukazuje o polovicu menej:-D
ale sak zvyknem si!!!ked budem mat v skutocnosti plnu nadrz tak ukazovat bude iba polku co je haluz ale neva...