pristrojove ziarovky

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo optického tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#26 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Mar 05, 2007 9:07 pm

Tak máš dačo dakde zle zapojené ak ti to potom ukazuje menej ako keď tam boli žiarovky
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

manasml
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: So Apr 15, 2006 12:03 pm
Skúter: neuvedený

#27 Príspevok od užívateľa manasml » Ut Mar 06, 2007 12:36 am

VLADY napísal:Tak máš dačo dakde zle zapojené ak ti to potom ukazuje menej ako keď tam boli žiarovky
nie vsetko je tak zapojene ako to bolo bo najprv pred tym vsetkym som si to z dokumentoval ako to bolo...lenze tam tie vodice k diodam su prepojene z vodicmi k tomu ukazovadlu stavu benzu a tym ze ja som tam dal zenerovu diodu zmensilo sa tam napatie=diody prestali svietit a le negativ toho ze som tam dal zenerovu diodu ukazuje menej ten benzin...ked som to dal naspat bez tej zenerovej diody tak to ukazuje presne a funguje vsetko ako ma....len potom slabucko svietia tie diody...a to nechcem
podpis som si este nenastavil

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#28 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Ut Mar 06, 2007 1:11 am

a./ Nemáš to dobre zapojené, asi nemáš tvrdý "-" mísus, ale trafil si stred palivomera a teda ak tú zenerku zasa vyberieš, tak podsvedcovacie LED Ti budú svetielkovať podľa stavu benzínu v nádrži. :lol:
b./Okolo spojov toho palivomera sa moc neser. Urobíš tam blbý prepoj, požhavíš odporový merač paliva, ktorí Ti posvieti v nádrži a potom aj celý scoot zažiari. Amatérska elektrika, načastejší požiar vozidiel... :(
Tak už zasa nič.

manasml
cyklista
cyklista

#29 Príspevok od užívateľa manasml » Ut Mar 06, 2007 5:48 pm

tu su foto ako som hovorilObrázoksami vidite ako to je cele navzajom poprepajane tymi vodicmi takze preto tie diody slabo svietia po zapnuti kluciku lebo tam ide maly prud ktory ziarovky nerosvieti ale kedze diody maju maly odber takze ich to rosvieti asi tak...vobec nic nie je zle zapojene bo som to aj dneska podla schemy kontroloval takze...to robi len ta zenerova dioda ktora posobi v tom obvode...preto mi mi palivomer ukazuje menej lebo tam nejde donho tolko napatia ako by malo...t.j.vse tam co sa tyka zle zapojenia to sa ani neda bo tam su tie koncovky ktore sa nedaju inak zapojit len ako su...

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Mar 06, 2007 6:11 pm

takyto podobny plosak je aj na runnery...a tam ma palivomer pred sebou este nejaky odpor...a ten je asi presne nastaveny...cize asi ked si to prehadzal chcelo by to iny odpor ak tam je...mozno je to tym...ale ja sa elektrike nerozumiem
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

momoo
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa momoo » Ut Mar 06, 2007 6:14 pm

na aku farbu ti svieti kontrolka benzinu?? ak na cerveno kup cervenu vysokosvietivu diodu do toho a bude ti to svietit normalne, ak tam mas inu farbu tak kup bielu diodu.... teda ked je na tej ziarovke benzinu malo V tak tam teda daj tu diodu a malo by to byt v poho

a odfot ako ti to svieti ;)

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#32 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Mar 06, 2007 6:34 pm

Ak si menil aj žirovku čo signalizuje rezervu v nádrži za LED tak môže byť aj tam problém že to ukazuje inak ako by malo daj tam nazad žiarovku a máš pokoj...Ale inak netuším ako by to malo súvisieť z palivomerom pretože žiarovky v osvetlení plus kontrolka na svetlá sú zapojené len na napájanie od svetiel a tam by mala byť dokonca striedavina priamo z alternátora a žiarovky čo sú kontrolky na smerovky a palivomer je napájaný z 12V od baterky cez spínačku...A možno že ten palivomer využíva nejak aj prúd čo ide cez tú žiarovku čo je kontrolka na rezervu a ak si tam dal náhodou LEDku tak ide cez ňu menší prúd a je na nej iný úbytok napätia a preto ten problém ....asi :shock:A tú zenerku si pripojil kam na každú LEDku zvlášť ?alebo ak na spoločnú plusku tak tam bude pesa zakopaný na zenerke je úbytok a všetko za ňou je napájané menším napätím a preto to ukazuje menej ...asi :twisted: z elektrikou nejsou žerty :twisted:
Naposledy upravil/-a VLADY v Ut Mar 06, 2007 6:37 pm, upravené celkom 1 krát.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

manasml
cyklista
cyklista

#33 Príspevok od užívateľa manasml » Ut Mar 06, 2007 6:36 pm

momoo napísal:na aku farbu ti svieti kontrolka benzinu?? ak na cerveno kup cervenu vysokosvietivu diodu do toho a bude ti to svietit normalne, ak tam mas inu farbu tak kup bielu diodu.... teda ked je na tej ziarovke benzinu malo V tak tam teda daj tu diodu a malo by to byt v poho

a odfot ako ti to svieti ;)
na zlto...mi svieti...ale nie ona do pohodky svieti...niekedy az by si to mal este raz rozobrane myslim tacho mi odfot prosimta tak zo zadu ako som to odfotil ja...bol by som ti vdacny :lol: ako to dokoncim to odfotim...

momoo
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Kontaktovať užívateľa:

#34 Príspevok od užívateľa momoo » Ut Mar 06, 2007 6:52 pm

ved to mam take iste ako ty, akruat trosku centropenom popisane kde ide plus a kde minus aby som hned vedel ako otocit diody, nic insie ale sak ked to bude rozobrane tak to odfotim, moc sa mi to teraz nexe bo to je jediny kus scootra co mam momentalne pokope (riaditka)

Igor.G
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Št Sep 07, 2006 3:02 pm
Kontaktovať užívateľa:

#35 Príspevok od užívateľa Igor.G » Pi Mar 09, 2007 6:11 pm

caaau momoo pocuj odporucam radsej pouzit odpor 10K (1000ohm)kvoli ze sa moze leedka pri vyssom napati odpalit(ne velmi pravdepodobne ale predsa )

Zamknuté

Návrat na "OPTIKA"