vyber Prilby
Moderátor: Moderators
- Martin_Atlantic
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Nov 15, 2011 10:59 pm
- Skúter: Aprilia Atlantic
Re: vyber Prilby
k tej workerackej som ti napisal do spravy
a ak mozem odporucit, neviem teda ako si na tom so slnieckom ale kukal by som helmu ktora ma cire plexi a vyklapaciu slnecnu clonu. fakt prakticka vec...tie matne plexi su fajn ale v noci, no neviem...
a este k tej workerke. za 100€ kupis helmu, (aj ja som jednu taku kupil a jazdim s nou doteraz) ale najblizsie zainvestujem lebo 100vka je na helmu malo pokym s nou chces jazdit rychlejsie ako na bicykli a dalej ako k potravinam pre rozky...
a ak mozem odporucit, neviem teda ako si na tom so slnieckom ale kukal by som helmu ktora ma cire plexi a vyklapaciu slnecnu clonu. fakt prakticka vec...tie matne plexi su fajn ale v noci, no neviem...
a este k tej workerke. za 100€ kupis helmu, (aj ja som jednu taku kupil a jazdim s nou doteraz) ale najblizsie zainvestujem lebo 100vka je na helmu malo pokym s nou chces jazdit rychlejsie ako na bicykli a dalej ako k potravinam pre rozky...
- BrAtKo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Mar 31, 2013 11:46 am
- Skúter: Honda PCX 150
Takze mi vychadza ze investicia 200E za Nolan N43E (N44 je drahsia o vyse 20E) je dobra kupa a nemam minat 80E za nejaku blbost. No pojdem si ju niekde v BA odskusat. V Louis je ta specialna edicia ktora ma uz antifog a je ready pre pinlock.
Ale vyzera to tak, ze Louis Pro Biker za 99E bude ten spravny kompromis.
http://www.louis.at/index.php?topic=art ... _gr=215400
Ale vyzera to tak, ze Louis Pro Biker za 99E bude ten spravny kompromis.
http://www.louis.at/index.php?topic=art ... _gr=215400
- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
vraj tie odopínateľné brady neskutočne podfukuje, neviem koľko je na tom pravdy. Vravel mi to známy, čo má tú odopínateľnú Nolanku.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ja mám Nolanku 102ku a celkom sa dá...Nie žeby neboli aj lepšie ale mne zas kdečo na palici nesedí podľa mojich predstáv. Som ju kupoval na motosalóne a stála ľahko cez dve stovky...pred troma rokmi. Odnímateľná brada je podľa mňa nepraktickejšia ako výklopka nakoľko ju vyklopím a zaklopím aj za jazdy ...kdežto odnímačka to nedokáže a jazdiť buď alebo je také trocha menej praktické a asi aj menej bezpečné.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
vyklapacky nemaju ziadny vyznam. ale kazdy ju musi vyskusat 

- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
Nemaju vyznam ? To je dobra blbost, hned prvy ktory vyuzivam stale je ten, ze idem na benzinku, len ju vyklopim natankujem zaplatim a furt ju mam ma hlave a mam volne ruky a nemusim ju za kazdu blbost davat dole z hlavy, a clovek ked ju ma vyklopenu tak ma lepsi kontakt z osobou s ktorou sa bavi a tak podobne.
Ale ja som asi jeden z mala ludi co pouziva skuter na to naco bol vyrobeny.
Cize jednoznacne vyklapacka alebo jetka. Pre lepsie pohodlie mam radsej hlavu zatvorenu. Tak preto vyklapacka
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Cize jednoznacne vyklapacka alebo jetka. Pre lepsie pohodlie mam radsej hlavu zatvorenu. Tak preto vyklapacka
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
opat staci vystrcit hlavu z pr..republiky a uvidime v moto krajinach, ake helmy frcia tam...jetky, vyklapacky....v meste
kratasy, tricko, jetka a lietas na vespe po meste...
nemat take problemy s hrdlom a chladnym vzduchom, jazdim svoju shark evoline celorocne....na vyletoch mam bradu dole, dosiel som do ba a pri pomalom preplietani sa zapchou nebolo nad to, vyklopit (u mna zaklopit) bradu a citit chladny vanok aj pri takej pomalej jazde/stati...
na druhej strane si neviem predstavit jazdu s vyklopenou klasickou vyklapackou a davat si to hore dole na kazdej cervenej v lete tiez nic moc
kratasy, tricko, jetka a lietas na vespe po meste...
nemat take problemy s hrdlom a chladnym vzduchom, jazdim svoju shark evoline celorocne....na vyletoch mam bradu dole, dosiel som do ba a pri pomalom preplietani sa zapchou nebolo nad to, vyklopit (u mna zaklopit) bradu a citit chladny vanok aj pri takej pomalej jazde/stati...
na druhej strane si neviem predstavit jazdu s vyklopenou klasickou vyklapackou a davat si to hore dole na kazdej cervenej v lete tiez nic moc
- SnoopyBA
- moderátor
- Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
- Skúter: Honda Vision 110
Tiez moc nesuhlasim.. JETka je podla mna chujovina.. Fuci do nej, absolutne nemas chranenu bradu... Vyklapacku otvaram v meste, dedine, ked si pukocem 40, stojim kazdych 500 m na semafore a pod. V lete je to na NEZAPLATENIE. Akonahle idem cca 60 a viac, zatvaram "dekel" pripadne pootvorim stit a hotovo. Mne tento typ prilby velmi vyhovuje.. Hlavne v lete, nepotim se jako vrata u chliva.. 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Stačí podľa vás aj takáto prilba? Naozaj moc nejazdím, len sem tam mesto a kúsok mimo mesta. Splní aj táto svoj účel, keby už náhodou k niečomu príde?
Dík
http://shop.scooter-tuning.sk/product_d ... em_id=7533
Dík
http://shop.scooter-tuning.sk/product_d ... em_id=7533
- VLADY
- spammer
JETKA ....
Stačí na dva mesiace do roka ak je ozaj teplo..inak je na dve veci...prvú som mal jetku a kupoval som ju zo scootrom v Júni. A ak sa mám priznať vydržala mi asi do začiatku septembra a teda nebola dobrá ani na blbý poldecák a do mesta, nakoľko v septembri ráno do roboty už v nej bola chlendra....potom som kúpil integrálku a vydržala mi do konca sezóny a následne začiatok budúcej po prvé horúčavy...Potom išla z domu tak isto. A kúpil som si výklopku. A teda ak by mi vtedy mal kto poradiť a mal tie info čo mám terazky , tak som mohol ušetriť za dve prilby a kúpiť si tú výklopku hneď drahšiu a kvalitnejšiu....

- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
tak mozno som sa zle vyjadril ze nemaju vyznam ale helma ma chranit pred narazom hlukom a vetrom. vyklapacky su tazssie, vacsie, chrania proti narazu slabsie, proti hluku tiez a proti vetru kvoli velkej brade tiez dost casto menej. to ze na pumpe mozes chodit s helmou je sice super ale to mozes aj s integralou. a ajtak ked mas na usach tu vyklapacku tak si polohluchy takze ajtak je to lepsie dat dole. ja som vyklapacku mal ale vzivote som v nej netankoval. jednak kvoli tomu ze ked som to vyklopil tak som mal pocit ze mam na hlave tortu a druhak som sa v helme s nikym nevykecaval lebo ako som uz spominal komunikovat s niekym bez toho aby som ho dobre pocul mi dost vadilo. ja to skratka nefetujem a nechcel by som vyklapacku ani od schuberta ani keby bola zadarmoLuthar napísal:Nemaju vyznam ? To je dobra blbost, hned prvy ktory vyuzivam stale je ten, ze idem na benzinku, len ju vyklopim natankujem zaplatim a furt ju mam ma hlave a mam volne ruky a nemusim ju za kazdu blbost davat dole z hlavy, a clovek ked ju ma vyklopenu tak ma lepsi kontakt z osobou s ktorou sa bavi a tak podobne.
- SnoopyBA
- moderátor
- Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
- Skúter: Honda Vision 110
Vlady +1!!!
Ruck: so sluchom absolutne nemam problem a torta? Jednoducho na nu nemyslim a tym padom akoby ani nebola..
Ruck: so sluchom absolutne nemam problem a torta? Jednoducho na nu nemyslim a tym padom akoby ani nebola..

Naposledy upravil/-a SnoopyBA v Pi Máj 03, 2013 10:46 pm, upravené celkom 1 krát.
- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
no jetka jedine s takym plachetnicovym plexi jak mam ja
od aprila do septembra sa da. ale tiez jedinu vyhodu v tom vidim ze ti je vidno do ksichtu co sa v taliansku pri takych kvantach skutrov moze hodit ze vidis ze ide fero alebo jano. no a ked je straaasne horko tak v meste je to komfortnejsie ale po skandaloznych testoch jet prilieb v ITA som sa v tom ze je to somarina iba uistil

- VLADY
- spammer
Zas sme pritom.Každému treba dačo iné...Ale aspoň terazky chalaň má info a rozhodne sa aj tak sám. Ja výklopku nevnucujem nikomu napísal som len môj skromný príbeh s blembákmi môjho života... 

-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Vyskúšal som aj JEtky, aj vyklápačky, žiadne top značky, no pri mojom skútrovom plexi je to skoro jedno, tam by sa dalo pri stovke aj fajčiť, aké mám závetrie, fučí mi iba na hornú tretinu prilby a to bol vždy najväčší problém s vyklápačkami, strašné pazvuky každá vydávala už pri rýchlosti nad 60km/h. JETka sa mi zdá málo bezpečná, inak je oveľa viac v pohode ako výklopka. Tak teraz už chcem iba normálnu jednoduchú integrálu so slnečnou clonou s čo najhladším povrchom bez ozdôb, škár a vetračiek na hornej polovici. Dcéra už takú má, obyčajnú MTR priemernej kvality a je oveľa spokojnejšia, ako s JETkou. Výklopku už ani vidieť (teda vlastne počuť).
Tak už zasa nič.
- davtex
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
- Skúter: Yamaha FZ6N
Ja som s podobnou cinskou jazdil prvy rok a po meste nebol problem, no pri 70, 80kmh uz do toho fukalo statocne. Potom som kupil Marushin za 90e v akcii. Ma za sebou 3 roky a 30t km a nema sa za co hanbit. V jetke ta na jesen porazi, je to menej bezpecne a osobne by som neveril ziadnej vyklapacke pod 200e.
Sent juzing Tapatok Hd, korekt gramar not garantyd
Sent juzing Tapatok Hd, korekt gramar not garantyd
podpis som si este nenastavil
- BrAtKo
- st. skútrista
Pani tak som bol dnes u Louisa omkrmut helmy. Nuz tie Probiker Multijet a KX4 a 5 som zamietol. Najsam fasa bola Nolan N44 ale aj ta cena. Na zaver som si skusil aj Schubert C3
Teraz este testnem Airoh Mathisse RS a Airoh J105. Zistil som, ze taky ten limec ako podbradnik to je to co je fasa mat a to zial nema kazda.

- BrAtKo
- st. skútrista
Chalani tak tu su finalisti:
1. Nolan N44 - 229€
2. Nolan N90 - 169€
3. LS2 Rider (F386) alebo Easy (F370) - 139€
Neviete kde v BA je mozne skusit LS2 a ake su rozdiely medi tymi modelmi ? Tusim F370 ma pripravu na handsfree. Nolanka sa mi nasadzuje dost tazko cez hlavu ale ked je uz nasadena sedi ako uliata a ma obrovsky visor vyhlad do siroka.
1. Nolan N44 - 229€
2. Nolan N90 - 169€
Neviete kde v BA je mozne skusit LS2 a ake su rozdiely medi tymi modelmi ? Tusim F370 ma pripravu na handsfree. Nolanka sa mi nasadzuje dost tazko cez hlavu ale ked je uz nasadena sedi ako uliata a ma obrovsky visor vyhlad do siroka.
Naposledy upravil/-a BrAtKo v Ne Máj 05, 2013 11:14 am, upravené celkom 1 krát.
- VLADY
- spammer
A čo N90? Je v akcii pod 200,- ale zas len v čiernej farbe.

- BrAtKo
- st. skútrista
Hmmm ako to ze som si ju vcera v Louise nepozrel, budem tam musiet zasa ist ci co. Kde v BA je mozne ju kuknut ? Ale ten obrovsky zorny uhol pri N44 ma doost laka.
- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
AGV Stealth Multi 2006 za 160€BrAtKo napísal:Chalani tak tu su finalisti:
1. Nolan N44 - 229€
2. Nolan N90 - 169€
nolan ma handsfree ktore sa vola N-Com. dokonca sa vyraba(lo) v bratislave
- BrAtKo
- st. skútrista
OK takze finalne objednana NOLAN N44 Biela. Rozhodnutie padlo, ako som vcera vyskusal jednu vyklapacku a porazil ma ten rozdiel vyhladu. Zvyknuty z jetky, nenormalne som malo videl, stale otacat hlavou s tazkou prilbou na nej, nevidim tachometer, kontrolky, nepacilo sa mi to, takze to rozhodlo pri vybere.
Kto chce lacnejsiu verziu, tiez od Nolan group, tu je verna kopia N43/44 v cz asi 130EUR:
http://www.motocup.eu/index.php/grex/53 ... rex-j2-pro
Kto chce lacnejsiu verziu, tiez od Nolan group, tu je verna kopia N43/44 v cz asi 130EUR:
http://www.motocup.eu/index.php/grex/53 ... rex-j2-pro
- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
Nolan Xlite a Grex je jedna spolocnost takze mohol si zobrat aj ty tu lacnejsiu je to naozaj ona.
- BrAtKo
- st. skútrista
Tak uplne totozne nie su, niekde sa usetrit muselo, kovove versus plastove diely v mechanizme, ja uz to nebudem menit, ale kolega ju asi skusi, len v SK sa snad ani kupit neda a ani amazon.de ju nema.