obiehanie v kolone
Moderátor: Moderators
obiehanie v kolone
Zdravím. po ktorej strane obiehate v kolone v meste? môžem obiehať aj po pravej strane ak mam doť široku krajnicu??? dakujem...
podpis som si este nenastavil
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Re: obiehanie v kolone
pohybujuca sa kolona, nemal by si obiehat nikadial...
stojaca kolona - sprava to nemaju vodici ani policajti radi, obiehat/obchadzat by si ich mal zlava resp. ak je viacprudova cesta, tak stredom medzi pruhmi alebo zlava... ono to laka vyuzit na to odstavny pruh, ale ten je vyhotoveny pre ine ucely: odstavenie pokazeneho vozidla a v pripade potreby plynuly presun zachrannych zloziek
ale bez najmensich problemov mozes kolonu obchadzat i sprava, ak vsak budes scooter tlacit (s vypnutym motorom), v takom pripade si totiz podla zakona chodec
stojaca kolona - sprava to nemaju vodici ani policajti radi, obiehat/obchadzat by si ich mal zlava resp. ak je viacprudova cesta, tak stredom medzi pruhmi alebo zlava... ono to laka vyuzit na to odstavny pruh, ale ten je vyhotoveny pre ine ucely: odstavenie pokazeneho vozidla a v pripade potreby plynuly presun zachrannych zloziek
ale bez najmensich problemov mozes kolonu obchadzat i sprava, ak vsak budes scooter tlacit (s vypnutym motorom), v takom pripade si totiz podla zakona chodec

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
ja obiham tam kde je to jednoduchsie a kde naserem menej ludi. vacsinou zlava do protismeru alebo cez pruhy. z pravej strany ta nikdo necaka aj ked vsetci debili jazdia v meste vlavo
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
v kazdom pripade, nech uz clovek obieha kolonu kadialkolvek, musi to robit primeranou rychlostou, aby stihol zareagovat na neocakavane udalosti a zaroven aby vodica neprekvapil... teda neletiet ako blazon, ale radsej pomaly a opatrne, s respektom... to su potom plechovkari kludni i motorkar cely
- SnoopyBA
- moderátor
- Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
- Skúter: Honda Vision 110
Tak tak. Lebo prave v takychto kolonach zvyknu plechovkari menit smer jazdy neskutocnymi sposobmi.. Pomaly dalej zajdes.. 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- davtex
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
- Skúter: Yamaha FZ6N
Spravidla sa obieha zlava, zprava iba v kolone na dialnici. Ak je viacprudova cesta tak medzi pruhmi rovnakeho smeru. Na Slovensku pritom musime dbat na obmedzenost slovenskych vodicov. Kym v Nemecku je tzv. filtrovanie normalne akceptovanie a v UK dokonca aj pomale obiehanie aj ked ide nieco oproti(vodici idu uplne k obrubniku automaticky), u nas je to presne naopak a najde sa prekvapivo vela idiotov, ktori su schopni moto zablokovat a dobre si zanadavat.
Sent juzing Tapatok Hd, korekt gramar not garantyd
Sent juzing Tapatok Hd, korekt gramar not garantyd
podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
No nato, jak vypadala cesta že mokro a ani moc teplo asi nebolo si myslím že dosť odvážne jazdenie....alebo že idem vedľa auta v mŕtvom uhle ako povedľa toho bieleho fiatu...to sa skrátka nemá , ak sa má človek aspoň trocha rád...stačí málo a je veselo. No ale čo už niekto skrátka rád skúša limity....
Ak autá stoja nemám problém s ničím alebo občas nejaká myšička aj ak idú , ale nie za každú cenu len aby som bol o dve minúty skorej doma.A okrem toho tie naše cesty toto ani moc neumožňujú nakoľko si treba nechávať odstup pretože diery sú úplne kdekade rozhádzané po celej vozovke...Aby človek stihol reagovať a vyhnúť sa.

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
povedal by som, ze tento to nema pod kontrolou vobec...theruck napísal:tento to ma pod kontrolu vcelku

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
ak to este nevypadlo z vyhlasky tak vodic mopedu moze ist po pravej krajnici, takze obiehanie kolony zprava sa nepovazuje za obiehanie
akurat ze co viem vypadla zo zakona defincia mopedu...
a podla vyhlasky je obiehanie kolony priestupok menom agresivna jazda...

a podla vyhlasky je obiehanie kolony priestupok menom agresivna jazda...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- VLADY
- spammer
Dúfam že sa to týka len plechoviek...aj keď samozrejme vyhláška platí pre všetkých. 

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Akože krokom agresívne predbiehaš kolónu? 

- VLADY
- spammer
Jasné....jak k tomu príde tých 50% tupovoličov čo tam musia trčať v kolóne...o to ide, v prvom rade! A ak nie on tak ani nikto iný...a to je také Slovenské...