Zdravím vás vospolok, rád by som si zadovážil nejaký pohodlný skúter na dochádzanie do práce cca 15km štreku v zložení dedina/okreska/mesto/obchvat. Mám cca 105kg a 190cm. Som nie teenager, teda hľadám niečo "maxi" pohodlné, ale som limitovaný vp. sk.B. Dôvod kúpy je istá úspora nákladov, nakoľko chodím väčšinou sám, problémy s parkovaním v práci...... .
1. Kandidát:
Zaujalo ma PCX hlavne vzhľadom k neodolatelnej cene nového skútra a celkom milého dizajnu, ale čakať na neho 3 mesiace a viac je pre mňa nereálne. Obvolal som asi všetkých predajcov v SR a každý povedal to isté, nemám, nieje, čakám ste 30. v poradí

Paradoxne v uliciach som nem nevidel ešte ani jeden, aj keď časom sa určite ich počet zvýši. Zaujala ma aj vskutku nenáročná úprava na 164cm, čo vzhľadom k mojej váhe aj reálne zvažujem ak si PCX zadovážim. Objednať si ho nechcem bez toho aby som sa na ňom aspoň nepreviezol, čo vzhľadom k nedostupnosti nieje možné
2. kandidát:
V predajni Peugeotu som si posedel na Satelise 125i, čo je okrem motorickej stránky fakt MAXIskúter. Vybavenie, prevedenie, veľký box na napr.tašku do posilky, mínus je cena reálne vo výške 4400€. Zase dá sa vziať na leasing, napísať na firmu, do odpisu atd.... a vyzerá skrátka dobre. Je možné ho časom nejakým spôsobom upgradeovať? čo servis Peugeot?
3. kandidát:
Suzuki Burgman 125i. Nemám skúsenosť, veľký súter, referencie zo zahraničia sú skvelé a opisujú ho ako jeden z naj... aj keď nie vo verzii 125. Cena cca 4200€
Skúste mi poradiť na čo sa zamerať pri nákupe, čo znamená prevádzka skútra a servis. Som technický analfabet, sám som si servisoval akurát bicykel a preto viacmenej nezvažujem jazdenku aj keď... dobrá ponuka na zánovný kus-nedbám.
Doteraz som jazdil len autami, toto by mala byť moja prvá "motorka".
ď.
andy
Idem si svoje.