outdoorova kamera SONY Action Cam (HDR-AS15)

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Luthar
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
Skúter: Derbi GP1i 250

Re: outdoorova kamera SONY Action Cam (HDR-AS15)

#26 Príspevok od užívateľa Luthar » St Júl 03, 2013 10:04 am

Ano to som myslel :-)

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#27 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Júl 03, 2013 10:11 am

David, mam osobnu skusenost s kompaktom SONY DSC-HX9V, ktory foti celkom pekne, zato nakruca prekrasne 1080p videa! Na dobrej telke vyzeraju skoro ako okno do reality! :Yahoo!:

A ak uz nie SONY, tak neviem, ktory vyrobca ma lepsie meno vo svete kamier pre bezneho i o nieco zazobanejsieho smrtelnika... ;) Tak si myslim, ze co do kvality videozaznamu nejdu do niecoho neprebadaneho, noveho, ale vyuzivaju svoje skusenosti... :)

Neviem, nemam pocit, ze by tato SONY kamera bola nejaky predrazeny vyrobok, ktory za tie peniaze nestoji, prave naopak, predrazena mi pripada ta Hero3 Black Edition, ktora stoji takmer dvakrat viac a kvalitativne su v podstate narovnako... Alebo mi najdi na youtube nejake porovnanie, v ktorom Hero3 zotrie tuto kamerku od SONY. :) Videa, ktore som nasiel ja (a to som sem zdaleka nedal vsetky), potvrdzuju, ze tato SONY kamera ponuka vyssiu ostrost obrazu (lepsiu kresbu) a za znizenych svetelnych podmienok aj krajsie zabery... :)

Negativom je zatial mensia ponuka prislusenstva (uchyty, ale ta sa neustale rozsiruje), no to nemozno zazlievat novacikovi na trhu, GoPro uz tieto kamery uz x rokov na trhu... (i ked sa mi mari, ze doslo k zmene uchytov a nie su spatne kompatibilne... alebo si to zle pamatam?)

GoPro je proste na mna pridrahe (nebudem kupovat najlacnejsiu verziu White, verzia Silver je uz od SONY kamery drahsia a v porovnavaniach prehrava, Black je kvalitativne podobna, zato o dost drahsia a co som nasiel na NETe, ludia mavaju problem s jej zamrzanim a pod.), do cinskych pristrojov sa velmi nehrniem, tato SONY kamera vyzera byt idealny kompromis co do vyssej kvality oproti cinam, a zasa lacnejsia nez Hero3... :)

Tuto temu som nevytvoril kvoli tomu, aby ste ma predvedcili (ne)kupit ju, len aby sme mali pekne pohromade vsetky jej vlastnosti a videa, ktore su inac rozhadzane po celom internete a youtube, a zaroven aby sme mali o com diskutovat. :) Rozhodnut sa dokazem aj ja sam, problemom su skor financie (som ucitel, viete, ako vela zarabame :D), pretoze vedel by som si kupit namiesto nej trebars:
- reciever Onkyo a 5.0 stlpy Jamo v obyvacke - spolu za 500€
- Samsung Galaxy S3, resp. aktualne uz chcem 4 (mam SGS1 svojho casu kupeny za 444€, a to bol vtedy najlepsi kup, btw nelutujem)
- svetelny pevny objektiv Nikkor 35mm 1.8f, ktory je za tie peniaze vraj bezkonkurencny - za 200€
- bezpecnostne dvere Sherlock za 1000€
- vyfuk Arrow Reflex na moju Aprilku aj so zvodom - za 300€ z ebaya, u nas este drahsie
- a v neposlednom rade Renault Clio 4 combi za nejakych necelych 13tisic € (ale na to ani nemam)

Ale isty objem pravdy ohladom kamery na scootra ma aj Luthar s tym, ze co vobec z toho... :D No ja som nenarocny, nepotrebujem sa chvalit svojimi zostrihanymi jazdami, staci mi, ked si pozriem a popretacam svoje nezostrihane zaznamy - zato v dobrej kvalite... a kto z nas sa nepozrie rad na seba, ako jazdi? (mam na mysli na scootri/moto :D)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

BrAtKo
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Mar 31, 2013 11:46 am
Skúter: Honda PCX 150

#28 Príspevok od užívateľa BrAtKo » St Júl 03, 2013 10:15 am

Ja ta podporim, vezmi to a mas pokoj :) Asi by som dal do hry najma jazdenu GoPro2 z inzeratu, ale gopro je skareda kocka, to je jedine minus, ale zasa svet je taky, kto nema iphone a video natocene na gopro tak ani neexistuje :)

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#29 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Júl 03, 2013 10:18 am

no jo, GoPro stavia asi aj na skaredosti svojich kamier, su take skarede a zaroven take drahe, ze su az krasne (po tych rokoch, co su na trhu) a kto ich ma, je automaticky "in". :D (no offence, David :D)

Davidian
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa Davidian » St Júl 03, 2013 10:33 am

ja len k tomu Youtube, mne to tie videa z GoPro vzdy zmrsi do akejsi divnej kvality.. ked si porovnam to video ktore si pustim na PC a to co je na YT, tak je to nebe a dudy, tak moc by som neriesil az tak velmi kvalitu z Youtube.

a co ta Isaw2?

http://www.amazon.com/ISAW-A2-Waterproo ... B0099K7FPU

alebo

http://www.amazon.com/Intova-Sport-Vide ... 78-7536043

P.S.

Mas celkom posobivy nakupny zoznam :)

Obrázok

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Júl 03, 2013 8:28 pm

Davide, nemas niekde zaveseny povodny videosubor 1080p bez uprav, povedzme do 100-150MB? Nech kuknem plnu kvalitu bez konverzie youtube ci strihovym programom... :)

k povodnemu suboru z HDR-AS15 sa mi nedari dopatrat...

Davidian
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#32 Príspevok od užívateľa Davidian » St Júl 03, 2013 9:21 pm

Noo mam len z GoPro2, poslem ti link do spravy.. skusim najst daco mensie..

(•ω•)(^v^)(•ω•)..Komu niet rady, tomu niet pomoci..(•ω•)(^v^)(•ω•)

BrAtKo
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Mar 31, 2013 11:46 am
Skúter: Honda PCX 150

#33 Príspevok od užívateľa BrAtKo » St Júl 03, 2013 9:31 pm

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#34 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Júl 03, 2013 9:54 pm

dik za video i za clanok pod nim, video velmi pekne spravene :good:, akurat skoda, ze v nom nepoukazali na stabilizaciu v SONY... :)

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#35 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Júl 03, 2013 10:04 pm

mimochodom, tu je video ukazujuce, ako sa dokaze stabilizacia vysporiadat s rychlou jazdou po mori (alebo je to nejaka rieka? Neskumal som...), kamera je vraj napevno pripojena k clnu, co je vidiet, ked cln stoji namieste... vtedy je cln nehybny a pohupuje sa horizont... no akonahle sa cln rozbehne, horizont sa prestane pohupovat, namiesto toho sa zacne v obraze hybat cln samotny... :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pU91ib6gkAQ[/youtube]

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#36 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » St Júl 03, 2013 10:59 pm

Čln ani zďaleka nevibruje ako motorka a na takých mini vlnkách už vôbec nie, ak má dobrý V-éčkový kýl.
To vyrovnávanie náklonov vyzerá skôr na nejaký gyro-statív.
Tak už zasa nič.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#37 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Št Júl 04, 2013 7:31 am

ved nikto netvrdi, ze vibruje ako motorka... :) Len na videu vidno, ako cln na tej vode poskakoval, a ako si s tym kamera poradila. Podla popisu videa bola pripevnena pevne priamo na lod. :)

Co sa tyka vibracii motorky, tu je porovnanie s Hero2 (akurat neuvadza, ci to bolo so stabilizaciou zapnutou alebo vypnutou):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=__F8H1ExALI[/youtube]

A co sa tyka toho tukajuceho pazvuku u Sony kamery, ktory je pocut na tomto videu pri kazdom zatraseni obrazu, je na to fix, rozobrat ju a vypodlozit displej.

Davidian
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#38 Príspevok od užívateľa Davidian » Št Júl 04, 2013 8:26 am

Vrtat, rozoberat, lepit, dopasovavat.. :-(

(•ω•)(^v^)(•ω•)..Komu niet rady, tomu niet pomoci..(•ω•)(^v^)(•ω•)

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#39 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Št Júl 04, 2013 12:49 pm

Davide, nazvi to TUNING. ;) :D Ako vylepsit stavajuci vyrobok, aby podaval lepsie vykony. ;) :D (teda zvuk trebars priamo z prilby pre tych, ktori robia motovlogy, pouzitelnejsie uchytenie na rozne miesta a pod.)

Nemam pocit, ze by si bol proti tuningu. Tiez sa vo svojej Aprilii neustale vrtas, vymienas veci a pod., pricom by si si mohol kupit maxika alebo motorku a nepotreboval by si nic vylepsovat... :)

Davidian
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#40 Príspevok od užívateľa Davidian » Št Júl 04, 2013 1:52 pm

skoro dobry priklad, ale: ano, ale maxik by mi neposkytol taku moznost sa realizovat aj po stranke tuningu, zaroven si myslim ze aj stavbou, ci jazdnymi vlastnostami je to o inom, ale kameru, ktora je vsetrannejsia z tohoto hladiska zas ako tak najdes, si myslim.. ale to sme zas uz mierne mimo a k tomu aj pri peniazoch, co je otazka jedneho aj druheho a mam na pamati Tvoj nakupny zoznam.. :) mne len pride zvlastne vrtat do niecoho ako je fotak, alebo kamera a nieco tam lepit, alebo dopasovavat.. hlavne uz len to rozoberat moze byt castokrat loteria, sa moze daco ulomit, zohnut, poskriabat.. ale ved to vies.. :)
napriklad mne sa tiez moc nepaci ten design GoPro a tiez sa mi zdala ta cena najskor vyssia, ale celkove spracovanie, kvalita, jednoduchost ovladania, co Ti zaruci ze aj v necakanom momente si schopny dost rychlo zacat nahravat, ci fotit, a hlavne cela ta skala prislusenstva, ci uz origo alebo nie, mi uz velakrat naznacili, ze som za svoje peniaze nedostal menej, ako je ich hodnota. Ked bude mozne toto iste povedat o Sony kamere, tak nie je o com.. a naozaj, kvalita videa hra niekedy mensiu rolu, ako jeho obsah..

Stanleey
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Sep 11, 2012 4:29 pm
Skúter: Yamaha Aerox R YQ50 & Husqvarna SMR 511

#41 Príspevok od užívateľa Stanleey » Št Júl 04, 2013 3:59 pm

THeBaNDiT napísal: predrazena mi pripada ta Hero3 Black Edition, ktora stoji takmer dvakrat viac a kvalitativne su v podstate narovnako...
GoPro Hero3 Black Edition na rozdiel od Sony HDR-AS15 zvláda aj záznam v 4K (ultra HD) kvalite, čo je vlastne 4 x Full HD (preto to označenie 4K). V súčasnosti ešte nieje veľa produktov podporujúcu túto kvalitu (v budúcnosti sa tento formát stane štandartom tak isto ako je v dnešnej dobe Full HD ), čo by malo kamere Hero3 Black zaistiť uplatnenie aj v budúcnosti. Preto je podľa mňa cena podstatne vyššia.

Podľa mňa je úplne jedno, či máš Sony, GoPro, Contour... Nech si každý kúpi podľa svojho rozhodnutia a finančných možností... Dôležité je, aby podporovali 1080p/50 fps formát a nie riešiť dizajn toho či onoho.
Ja osobne som bol najprv rozhodnutý pre Contour HD a keby neprišlo Hero3 Black, určite by som ho aj kúpil.
Yamaha Aerox R YQ50
S6 Sport PRO vario
S6 Sport PRO spojka, S6 R/T zvon
S6 PRO Replica
Dellorto PHVB 22, S6 V-Force3, S6 OF

Davidian
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#42 Príspevok od užívateľa Davidian » Št Júl 04, 2013 4:16 pm

no neviem ci je nou Snoop az taky nadseny..

P.S.

Post no.: 4001 :)

Stanleey
motorkár
motorkár

#43 Príspevok od užívateľa Stanleey » Št Júl 04, 2013 4:32 pm

Aj moja Hero3-ka je momentálne odstavená. Pamäťová karta putovala na reklamačku, tak asi objednám ešte jednu a reklamovaná bude do zálohy, prípadne poputuje do mobilu...
Yamaha Aerox R YQ50
S6 Sport PRO vario
S6 PRO Replica

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#44 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Št Júl 04, 2013 4:55 pm

Stanleey napísal:GoPro Hero3 Black Edition na rozdiel od Sony HDR-AS15 zvláda aj záznam v 4K (ultra HD) kvalite, čo je vlastne 4 x Full HD (preto to označenie 4K).
ano, zvlada ho, no aktualne rychlostou 15fps, co je dost sekana podivana... :) Viac info trebars v tomto anglickom clanku: The GoPro Hero3's 4K Resolution Is Wonderfully Useless
Dat do kamery 4K s takymto fps bol skor reklamny tah... :) Ale nemam im to za zle, ja voci GoPro nemam v podstate nic, su jednickou na trhu. :good:

Davidian napísal:mne len pride zvlastne vrtat do niecoho ako je fotak, alebo kamera a nieco tam lepit, alebo dopasovavat.. hlavne uz len to rozoberat moze byt castokrat loteria, sa moze daco ulomit, zohnut, poskriabat.. ale ved to vies.. :)
ved tam sa do kamery nikde nevrtalo, vrtala sa dierka do toho vodotesneho obalu zdola, aby sa cez nu dal vopchat jack do mikrofonoveho vstupu na kamere... :) A co sa tyka toho rattle zvuku, nemusia to robit vsetky kamery, ale kamera toho cloveka to robila, tak odskrutkoval zopar skrutiek, vytiahol vnutro kamery z obalu a vlozil pod displej pruznu foliu, aby to tam netukalo... zlozil a hotovo, jeden z najjednoduchsich fixov, ake som celkovo o hocicom videl... :)

Stanleey
motorkár
motorkár

#45 Príspevok od užívateľa Stanleey » Št Júl 04, 2013 5:23 pm

THeBaNDiT napísal:Dat do kamery 4K s takymto fps bol skor reklamny tah... :) Ale nemam im to za zle
Tiež si myslím, že s takým fps-kom to je tak max na záber zo statickej kamery a možnosť natáčania v 4K kvalite by som kľudne u GoPro oželel. Dôležité je pre mňa podpora 1080p a 50 fps.
Yamaha Aerox R YQ50
S6 Sport PRO vario
S6 PRO Replica

SnoopyBA
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
Skúter: Honda Vision 110

#46 Príspevok od užívateľa SnoopyBA » Pi Júl 05, 2013 2:34 pm

Davidian napísal:no neviem ci je nou Snoop az taky nadseny..
Na to, co nakrucam, resp "hram sa" mi to staci. To, ze sa nedaju menit nastavenia bez PC mi absolutne nevadi. Nejazdim cestu okolo sveta ze by som to musel menit 3, 4x za den. Jedine co ma trosku stve je ten zvuk, vietor. Ale ako som ti uz vravel, v tomto nema GoPro konkurenta! To je nad slnko jasnejsie.. ;) BTW testujem ju prave aj pod vodou, na dovci a musim povedat len jedno, spokojnost! Skoda len ze "internet" tu, "fici" tak 150 kbyt/s.. :D :D takze nejake videa az neskor..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"