Čo práve teraz robíte a prečo!?
Moderátor: Moderators
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Čo práve teraz robíte a prečo!?
V chorvatsku nie je nahodou viac dochodkovych zadkov ako mladych?
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Montoval som denne svietenie do auta, a ani som nečakal že bude s tým toľko babrania. Hlavne uchytenie svetiel do mriežky
Ale vyzerá to peckovo aj keď som to skúšal iba na priamo od akumulátora. Zajtra musím zapojiť ešte + tak aby to svietilo po naštartovaní auta . Potrebujem od motorového priestora dostať kábel do interiéru a je potrebne zhodiť motorček s mechanizmom stieračov a to som už dnes nestíhal keďže otec bral auto do prace...

Ale vyzerá to peckovo aj keď som to skúšal iba na priamo od akumulátora. Zajtra musím zapojiť ešte + tak aby to svietilo po naštartovaní auta . Potrebujem od motorového priestora dostať kábel do interiéru a je potrebne zhodiť motorček s mechanizmom stieračov a to som už dnes nestíhal keďže otec bral auto do prace...
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Damo, a ake mas auto, naco potrebujes tahat kabel do interieru? Zapoj ho pri motore, tak som to robil na kazdom aute
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Mam toto denne svietenie http://www.superwebshop.sk/products/led ... zapinanie/
A to je robene tak že nie je ku nemu potrebný riadiaci modul lebo ma 3 vývody. Červený čierny klasika napájanie + - a potom ma tretí vývod biely na ktorý keď sa dostane + tak svetla zhasnú...
Čiže biely som napojil na + od parkovačiek ktoré svietia aj pri zapnutých svetlách. Čiže ak zapnem svetla tak denné svietenie mi zhasne ako je to vo vyhláške. Na čierny som nalisoval očko a prichytil ho na kostru pod skrutku. Teda ostal mi červený čiže + od napájania, ale tam potrebujem mať prúd až po naštartovaní motora. V motorovom priestore také plusko nemám čiže musím potiahnuť plusko do interiéru ku poistkovej skrinke kde sú nejaké voľne sloty alebo neviem ako to nazvať kde sa objaví plusko až po naštartovaní motora. čiže pichnem tam nejakú najmenšiu poistku akú nájdem aby to bolo istené proti skratu a z druhej strany od poitsky už pôjde plusko do denného svietenia.
Denne svietenie sa zapne po naštartovaní motora a pri zapnutí normálnych svetiel zhasne ako je to vo vyhláške
A to je robene tak že nie je ku nemu potrebný riadiaci modul lebo ma 3 vývody. Červený čierny klasika napájanie + - a potom ma tretí vývod biely na ktorý keď sa dostane + tak svetla zhasnú...
Čiže biely som napojil na + od parkovačiek ktoré svietia aj pri zapnutých svetlách. Čiže ak zapnem svetla tak denné svietenie mi zhasne ako je to vo vyhláške. Na čierny som nalisoval očko a prichytil ho na kostru pod skrutku. Teda ostal mi červený čiže + od napájania, ale tam potrebujem mať prúd až po naštartovaní motora. V motorovom priestore také plusko nemám čiže musím potiahnuť plusko do interiéru ku poistkovej skrinke kde sú nejaké voľne sloty alebo neviem ako to nazvať kde sa objaví plusko až po naštartovaní motora. čiže pichnem tam nejakú najmenšiu poistku akú nájdem aby to bolo istené proti skratu a z druhej strany od poitsky už pôjde plusko do denného svietenia.
Denne svietenie sa zapne po naštartovaní motora a pri zapnutí normálnych svetiel zhasne ako je to vo vyhláške

- SnoopyBA
- moderátor
- Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
- Skúter: Honda Vision 110
Takisto pozdravujem z Rodosu. Este zajtra mam cely den na oddych a uz v piatok poobede letim do BA. Neviem sa dockat... A v sobotu pod ho do roboty..
Btw: mal som pozicanu aprilku 125 na 2 dni a to bol chraap..
ale odviezol, doviezol a vydrzal.. Valceky? Myslim ze tam boli nejake gulicky z loziska jak to rachotalo..
Sent from my iPhone using Tapatalk

Btw: mal som pozicanu aprilku 125 na 2 dni a to bol chraap..

Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Damo, viem, ako to funguje, je jedno, ci su dva alebo tri kable, s troma je to ale jednoduchsie, cize to co mas. Ale mna zaujima, ake mas auto, presne. Lebo je 99% pravdepodobnost, ze mas + po zapnuti zapalovania v motorovom priestore, iba si zle hladal.
Novsie auta maju v motorovom priestore poistky, na niektorych je stale + a na niektorych je + po otoceni spinacej skrinky. Ak to tam mas, tak ti napisem, ako z takej poistky lahko slohnes +
Novsie auta maju v motorovom priestore poistky, na niektorych je stale + a na niektorych je + po otoceni spinacej skrinky. Ak to tam mas, tak ti napisem, ako z takej poistky lahko slohnes +
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
No jo presne tam pri baterke sú nejaké poistky ale myslel som že sú zapojené napriamo tak tam som ani neskušal merať...
Auto je Seat Cordoba 6L r.v. 2005
@z mobilu
Auto je Seat Cordoba 6L r.v. 2005
@z mobilu
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Kĺúčiková pluska by mala byť napríklad aj na motore stieračov...ale zas nemusí na každom jednom aute...treba overiť.
Naposledy upravil/-a VLADY v St Júl 10, 2013 9:24 pm, upravené celkom 1 krát.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Cize je po probleme. Ja som na Peugeote tiez zapajal LED svetla z tej poistkovej v priestore motora a aj na Octavke. Najdem par linkou a dam ti presny postup. Vies aka je tam poistka ? Ta klasicka nozova ? stredna alebo uplne malinka ?
Vlady len k tomu sa da na niektorych autach tazko dostat, neviem ako na seate
Vlady len k tomu sa da na niektorych autach tazko dostat, neviem ako na seate
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Tuším sú tam klasické nožové, ale nie som si istý lebo tam som pozeral už skôr keď mi nesedel kryt na akumulatore...
Inak ku káblom od motorčeka stieračov sa dá dostať až po zhodeni celého mechanizmu s motorčekom stieračov a káble sú tam také krátke že je problém rozpojiť rýchlospojku. Keď som opravoval zadretý mechanizmus stieračov tak som iba pol hodiny rozpájal rýchlospojku...
@z mobilu
Inak ku káblom od motorčeka stieračov sa dá dostať až po zhodeni celého mechanizmu s motorčekom stieračov a káble sú tam také krátke že je problém rozpojiť rýchlospojku. Keď som opravoval zadretý mechanizmus stieračov tak som iba pol hodiny rozpájal rýchlospojku...
@z mobilu
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Takze kupis poistkove puzdro http://www.gme.sk/pojistkove-drzaky-pro ... -p829-076/ kabel v strede precvaknes a das tam tieto konektory http://www.gme.sk/fastony-na-kabel/fast ... -p834-012/ potom vyberies poistku na ktorej je + po zapnuti zapalovania a jej miesto vlozis to upravene poistkove puzdro a poistku das do neho. Potom odizolujes kusok na tom kably toho puzdra co si tam dal a pripojis k tomu napr. taketo puzdro http://www.gme.sk/fastony-na-kabel/fast ... -p834-012/ do ktoreho das napr. 5A sklenenu poistku a potom k tomu pripojis + z LED svetiel
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Takže problém
Poistky pri akumulátore sú, je ich tam 5, ale všetky sú napriamo napojené od akumulátora. Neostávalo mi nič iné ako previesť kábel do interiéru. Dám dole mechanizmus stieračov pozerám kde ide zväzok káblov smerom dnu, dám dole krytku a tam všetky jednotlive kábliky sú napojené do veľkej rýchlospojky alebo zásuvky alebo neviem ako to nazvať ktorá je zabudovaná v tom plechu.
Ok hovorím si tak skúsim teda tie stierače. Prepnem kľúčikom meriam je tam spínane +12 V hovorím si super napojil som to tam.
Všetko napojím pekne funguje až do tohto momentu keď som pripojil rýchlospojku na motorček stieračov. Vtedy sa dostal signál že motorček je v krajnej polohe a prúd už ďalej nešiel. Čiže mi to svietilo iba pri zapnutých stieračoch...
Kua keby som bol vedel ake s tym budu problémy tak kúpim tie s tým modulom čo rozpoznáva či motor je naštartovaný podľa napätia na akumulátore.
Ale tak už nejako musím napojiť tieto. Čiže nevie niekto kde by som mohol ešte v motorovom priestore zohnať spínanú plusku ?

Ok hovorím si tak skúsim teda tie stierače. Prepnem kľúčikom meriam je tam spínane +12 V hovorím si super napojil som to tam.
Všetko napojím pekne funguje až do tohto momentu keď som pripojil rýchlospojku na motorček stieračov. Vtedy sa dostal signál že motorček je v krajnej polohe a prúd už ďalej nešiel. Čiže mi to svietilo iba pri zapnutých stieračoch...
Kua keby som bol vedel ake s tym budu problémy tak kúpim tie s tým modulom čo rozpoznáva či motor je naštartovaný podľa napätia na akumulátore.
Ale tak už nejako musím napojiť tieto. Čiže nevie niekto kde by som mohol ešte v motorovom priestore zohnať spínanú plusku ?
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Možno aj nikde...nie že by nebola, ale zas dávať to dakde kde je už tá pluska cez dačo spínaná z nejakej elektroniky že napájanie snímača a pod je nedobrý nápad.Ak by to bol dízel tak tam býva na vstrekovacom čerpadle pluska od spínačky , čo drží elmg. volnobehu. Ale ak máš benzín tak znova nič. A dakedy býva natiahnutá aj k alternátoru pluska od kľúča ale zas ako kde ...nebýva to pravidlom.Ešte ma napadlo nejaký snímač na nádržke s brzdovou kvapavkou alebo niekde tam dačo....Alebo dakedy býva na spínačoch vetrákov alebo klaksón a následne ho spínacím tlačítkom uzemňuje alebo treba poskúšať žiarovkovou skúšačkou takéto a podobné body.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
No jo je to benzín. A to že ťahať plusku od nejakej elektroniky viem že je nedoby nápad. Nič by som neriešil keby sa dal pretiahnuť kábel do interiéru 

-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Ale ty tam nemas dve poistne skrinky v priestore motora ? jednu na baterke a jednu niekde bokom ?
Lebo v tych poistkach co su v plaste nad baterkou mam aj ja stale +, ale v tej druhej je niekolko pistiek kde je stale + a niekolko poistiek, kde je + po zapnuti zapalovania
Lebo v tych poistkach co su v plaste nad baterkou mam aj ja stale +, ale v tej druhej je niekolko pistiek kde je stale + a niekolko poistiek, kde je + po zapnuti zapalovania
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
A tu druhu poistkovú skrinku v priestor motora kde nájdem ? Lebo som si ju nejako nikde nevšimol...
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
casto byva kusok od baterky, proste niekde v rohu. Keby som videl, ako to vyzera pod kapotou, tak ti poviem
Ak vies, daj kvalitnu foto
Ak vies, daj kvalitnu foto
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Tak cvakol som niečo narýchlo lebo vonku prší a v garáži je tma...
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Na druhej strane nic nie je ? Ten cierny plast, kde je zmes do ostrekovacov, tak tam je baterka a tie poistky co si meral, ze ? Cize asi to tam nikde nenapojis
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
No jo tam sú nejaké 5 poistky a sú priamo napojené na + baterky...
Tak nič zajtra musím nejako pošpekulovať ako dostanem kábel do interiéru...
Tak nič zajtra musím nejako pošpekulovať ako dostanem kábel do interiéru...
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Po dnešných cca 360 alpských km, mi dobre padlo jedno pšeničné 

Potom pingpong a bazén, človek by povedal že ani nie je na alpovačke

Potom pingpong a bazén, človek by povedal že ani nie je na alpovačke

- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
Po dnesnych 90km mam dost, ale poctivo odslapanych
boli sme pobicyklovat v okoli neusidler jazera 
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:
Konecne piatok, este si odkrutit tych par hodin v praci.. a potom..vegeet..

- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Takže k tomu dennému svieteniu : Dnes sa mi podarilo pretiahnuť kábel do interiéru okolo lanka na otváranie kapoty takže už je všetko zapojene
Inak takto som to musel rozobrať aby som ten kábel pretiahol do interiéru

Inak takto som to musel rozobrať aby som ten kábel pretiahol do interiéru