Oblecenie na moto nesmie chybat
Moderátor: Moderators
- BrAtKo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Mar 31, 2013 11:46 am
- Skúter: Honda PCX 150
Re: Oblecenie na moto nesmie chybat
Ja tie gate pojdem dnes aj tak skusit do bbmoto.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
maxiky maju jednu nevyhodu (a s turistickym plexi duplom), takmer vobec na nich na jazdca nefuka a preto je na nich v lete velmi teplo... aj ked na motobunde pootvaram vsetky vetrania, ktore na nej mam, ked raz na nu netlaci napor vzduchu, nema tam co prefukovat... potom clovek logicky jazdi len v tricku s ladvinovym pasom, ale nechcem si ani predstavit, co by to bola za skusenost v pripade padu. Radsej vsak pojdem v tom tricku, nez aby som kolaboval v motobunde. Idealnym kompromisom by bolo asi nieco taketo (obr.1) resp. zozadu (obr.2), sietovina a chranice...

Resp. iny model.

Resp. iny model.

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
V tom som jazdil v chorvátsku v tom teple a zachránilo mi to kožu doslova 
Na leto odporúčam, viď moj cestopis

Na leto odporúčam, viď moj cestopis

- SnoopyBA
- moderátor
- Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
- Skúter: Honda Vision 110
neviem si predstaviť mať takéto niečo na sebe na nejakom poldecáku, resp na niečom "malom".. 

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Hodíš cez to hokejový dres a nikto si nič nevšimne, zároveň to máš stále vzdušné
- gombo
- skútrista
- Dátum registrácie: Št Apr 28, 2011 7:07 pm
- Skúter: Piaggio MP3 300ie Hybrid
- Kontaktovať užívateľa:
Tak cerstva skusenost.Pad v zakrute.Nieco bolo rozliate na asfalte.Isiel som asi 30 a zrazu mi usla spod zadku,ako na lade a uz som sa klzal.
a to mam doma komplet vystroj(bunda,gate,topanky),ale isiel som len par ulic od domu...BMW K 1200 LT,Piaggio MP3 300ie Hybrid,EX:Honda FJS 600 Silver Wing,Honda CN250 Helix,Yamaha125cygnus,Kymco heroism,Kymco dink,Honda sfx,KTM ponny II
- BrAtKo
- st. skútrista
Dnes som si u Vadima kupil rifle Held Fame II (plus extra chranice Held D3O) a super je ze cislovanie je aj na sirku a aj vysku takze 33/32 sedia ako rit na serbel k tomu chranice kolien z nejakeho speci matrosu. A uz som komplet vybaveny. (bunda M-B-W.cz a ich Lime Neat)
Naposledy upravil/-a BrAtKo v Pi Aug 16, 2013 8:39 am, upravené celkom 1 krát.
Kde sa dá zohnať aj dostupnejšie oblečenie, resp. bunda a rifle? Všetko je len od 100 a 200€ ?
- BrAtKo
- st. skútrista
No skus worker moto ale to oblecenie vyzera ako rifle bezdomovca z 90 rokov a podobne vyzera aj 4SR.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Bežné motorifle pod 100E asi aj nekúpiš mali Vanucci u Louisa v akci za 89. A Motoworker na Račianskej už nepredávajú....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A čo bunda? Našiel som si niečo takéto http://www.prva.sk/detail/worker-air-on ... 45660.aspx len tam nikde nevidím veľkosti. A na stránke workeru nemajú moju cca veľkosť
A rifle hm... Uvidíme. Len už sem nedávajte foto, lebo sa vždy nalakám 

- PeterZ
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
Všomol si si, že moto rifle 4SR majú na rozdiel od iných na bokoch nastaviteľné chrániče z pamäťovej peny ktorá absorbuje a rozloží energiu pri páde, majú tiež kevlarovú podšívku a zips na spojenie s bundou (aby sa Ti bunda pri páde nevyhrnula a mal si chránený chrbát) ? Toto sú detajly, ktoré Ti páde pomôžu aby jazdec utrpel čo najmenšou ujmu. Rifiel z chráničmi na kolenách je mnoho, len sa nedajte zlákať cenou ale treba pozrieť čo všetko majú.BrAtKo napísal:Dnes som si u Vadima kupil rifle Held Fame II a super je ze cislovanie je aj na sirku a aj vysku takze 33/32 sedia ako rit na serbel k tomu chranice kolien z nejakeho speci matrosu. A uz som komplet vybaveny.
oki oki foto nedávam ale "len link" to je na výstrahu pre tých čo jazdia v plážových šľapkách a kraťasoch. Ak neznášaš pohľad na krv a rany neotváraj. http://www.flickr.com/photos/americanvi ... 899225747/ alebo toto ááááusss to muselo byť .....Rob0 napísal:Len už sem nedávajte foto, lebo sa vždy nalakám
http://www.google.se/imgres?imgurl=http ... CE8QrQMwEQ
Naposledy upravil/-a PeterZ v Pi Aug 16, 2013 8:05 am, upravené celkom 2 krát.
- SnoopyBA
- moderátor
- Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
- Skúter: Honda Vision 110
Ja len čo sa toho zipsu týka.. ten ti pri páde asi moc nepomôže, je to skôr aby ti neofúklo kríže, alebo sa mýlim?
Teda mám na mysli ten 20 cm pásik "zipsu"..
Pokiaľ si zapnutý kolom dokolom, je to asi iné..

- PeterZ
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
20cm na správnom mieste je vždy lepšie ako nič... a to stále hovorím o zipse
to len aby si to niekto inak nevysvetľoval

To si kupoval na tej stránke? Majú tam pekné kúsky, len nikde nevidím cenník a na SR len jedno zastúpenie... Inak by som si vybral veru 

- BrAtKo
- st. skútrista
Mas motokros ? Uz len nazov toho webu hovori ze nebrat nic odtial
Na rukavice ti dam nemecky ebay shop sedeli mi presne podla ich tabulky velkosti. Mas uz ten paypal ? Tak sup sup 

Zajtra idem sem, tak až potom uvidím čo a ako. Podľa toho, čo tam nájdem uvidím čo pozriem na nete. Aké máš rukavice?
Tak dnes som bol v smmoto v Uherskom Hradišti. Musím povedať, že veľký výber vecí aj keď sezóna skôr končí ako začína a veľmi príjemný a ochotný pán, ktorý pomohol a poukazoval tak ako sa patrí. Cez net som mal vybraných viacero adeptov, avšak po vyskúšaní som si vybral jednu. Vybral som si takú ako má Bratko a teda MBW Neat Lime. So všetkým mi vychádzala najlepšie aj pre jej použitie jak v lete tak aj v chladnejšom počasí. Cena bola 2940 Kč. Vybrali sme tam aj priateľke, ale tá si zatiaľ nekúpia, objednáme neskôr. Takže veľká spokojnosť.
- BrAtKo
- st. skútrista
Pocuj mne sa Neat v tieto chladne dni osvedcil s tou vnutornou nepremokavou vlozkou, proste ani neprefukuje a dnes pri 15C som si len tak lebedil. Na krku satku, na prilbu som nasadil aj bradu. Dole pri kotnikoch som si gate Held Fame 2 zaistil neoprenovymi chranicmi na kolena, kedze v kolenach uz mam protektory (ale su to zvony takze taha odspodu). Jedine co som lutoval, ze som si nevzal teple rukavice z Lidlu co mam, mal som len letne Proanti z nemecka.
Tak si ma potešil
Snáď som dobre kúpil. Pošleš mi link na tie rukavice na ebay? Nemám síce ešte ten účet, ale pozrel by som si to
Bundu odskúšam zajtra a budúci týždeň mám naplánovaný trochu dlhší cez 100 km dlhý výlet.

- BrAtKo
- st. skútrista
Do ebay.de do vyhladavania napis toto Verkäufer:sportdeck a ten predajca ma siroku skalu rukavic a som s nimi spokojny, doma su za par dni.
- Bobo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Máj 03, 2007 2:29 pm
- Skúter: BMW R 1200 RT
zaujímavé čítanie na túto tému http://auto.idnes.cz/obleceni-na-skutr- ... otorky_fdv
KYMCO XC 250, SUZUKI Burgman 650, BMW R 1200 RT