Novy EU vodicky skupiny A,s obmedzenim(25kw-34koni)
Moderátor: Moderators
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
dostal si lebo si mal uz nejaky vodicak pred tym...keby si nemal na auto ani na moto a chces rovno velke acko nedostanes...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
stačí len čestné prehlásenie a ak máš nejakú tlačenku tak ani to netreba... šak SK....BAJO1977 napísal:Jean,ako mi zistia,ze som tie dva rok ziskaval prax ,alebo nie,co im dat link na tuto stranku,aby si ma skontrolovali,ze som jazdil,(ziskaval prax)a pripajal sa do diskusii![]()
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

Re: Novy EU vodicky skupiny A,s obmedzenim(25kw-34koni)
Chalani ako je to s tými vodičákmi skupiny A? Keď som mal 18 rokov robil som si vodičák aj na auto aj na veľkú moto (robil som myslím že na jawe 350). Na vodičáku mám napísané A1 a polovicu zo skupiny A. Teda nemám tam vypísané komplet A. Skupiny po novom sú A2 a komplet A. Na policajtoch mi dnes povedali, že takto mám vlastne skupinu A2 a teda môžem jazdiť na motorkách s výkonom nepresahujúcim 35 kW, s pomerom výkon/najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahujúcim 0, 2 kW/kg. Ak chcem väčšiu, tak si musím niečo dorobiť. Vraj sú 2 možnosti. Nejaký jednodňový kurz, kde budem absolvovať jazdu a kužele, alebo nejaký trojtýždňový výcvik či čo, kde musím vydokladovať prax na motorke (nemusí byť moja) a zdravotná spôsobilosť a ešte čosi. Cena tuším 16 €. Je aj nejaká iná možnosť? Máte všetci kompletné A? Do budúcnosti uvažujem, že by som si raz kúpil veľký skúter. Do úvahy pripadajú asi len 3 - burgman 400, nexus 300 - skôr 500 a beverly 350, alebo 500. Výkonovo mi to sedí, či aj ten pomer to neviem...
- VLADY
- spammer
Na Burgera 400vku ten pomer aj výkon isto sedí, ten má 25kW a 215 kilo.
A tie 500vky Piaggio motory majú cca 29kW a 459ccm.
A na tie pomery výkonu a hmotnosti tam je veľká rezerva pri bežných scootroch .....na Burger vychádza 0,12 tuším .
Výkonovo sa s 500vkou nezmestilo do 25kW, ale ak je po novom limit 35kW tak to je len dobre a tak by som sa nejakým VP ani nezaťažoval....Teda ja na tvojom mieste, lebo som od prírody darebný. A vodičák sa dá dorobiť vždy ak bude ambícia mať dačo na trhanie rúk a asfaltu. Ale načo ak netreba. Ja som si dorábal kvôli 250ke lebo som mal len B-čko a AM na poldeco.
A teda iná možnosť nebola, a ak autoškola tak samozrejme už kompletné A-čko nakoľko som nebol limitovaný ani vekom. Dokonca vtedy sa nerobilo ani to školenie PP a stačilo len štempel od Doktora...asi že či mám šecko na porádku...
A tie 500vky Piaggio motory majú cca 29kW a 459ccm.
A na tie pomery výkonu a hmotnosti tam je veľká rezerva pri bežných scootroch .....na Burger vychádza 0,12 tuším .
Výkonovo sa s 500vkou nezmestilo do 25kW, ale ak je po novom limit 35kW tak to je len dobre a tak by som sa nejakým VP ani nezaťažoval....Teda ja na tvojom mieste, lebo som od prírody darebný. A vodičák sa dá dorobiť vždy ak bude ambícia mať dačo na trhanie rúk a asfaltu. Ale načo ak netreba. Ja som si dorábal kvôli 250ke lebo som mal len B-čko a AM na poldeco.
A teda iná možnosť nebola, a ak autoškola tak samozrejme už kompletné A-čko nakoľko som nebol limitovaný ani vekom. Dokonca vtedy sa nerobilo ani to školenie PP a stačilo len štempel od Doktora...asi že či mám šecko na porádku...

Naposledy upravil/-a VLADY v Pi Aug 23, 2013 3:39 pm, upravené celkom 2 krát.

Áno po novom je to do 35 Kw. Tie Piaggio motory majú oba v 500vkách 29 kw. Čiže tam sa zmestím, len ten pomer keď tak prepočítať. Nič silnejšie kupovať určite nikde nebudem. Trošku ma to celé zaskočilo. Myslel som, že keď som vtedy robil na veľkú moto, tak teraz po rokoch bez nehody to iba nejako dopíšu a nebudem musieť absolvovať takéto srandy...
EDIT: teraz som to počítal a Beverly má výkon 28,4 Kw a váhu 189 kg. Vychádza to cca 0,15 ten pomer. Tolerancia je do 0,2. Takže by to malo pekne vyjsť a teda ja nebudem musieť nič dorábať.
EDIT: teraz som to počítal a Beverly má výkon 28,4 Kw a váhu 189 kg. Vychádza to cca 0,15 ten pomer. Tolerancia je do 0,2. Takže by to malo pekne vyjsť a teda ja nebudem musieť nič dorábať.
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Ale tam nie je že motorka musí spĺňať obidve požiadavky. Tam je buď "Do podskupiny A2 patria dvojkolesové motorové vozidlá bez postranného vozíka alebo s postranným vozíkom vybaveným motorom s výkonom nepresahujúcim 35 kW" alebo Do podskupiny A2 patria dvojkolesové motorové vozidlá bez postranného vozíka alebo s postranným vozíkom vybaveným motorom s pomerom výkon/najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahujúcim 0,2 kW/kg, ktoré nie sú odvodené od vozidla s viac ako dvojnásobkom ich výkonu.
Keď som jazdil v autoškole tak sa inštruktora bol nato pýtať jeden jeho známy lebo mal motorku so 45Kw, ale pomerom výkon/najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahovala 0,2 kW/kg čiže inštruktor mu hovoril že môže na tom kľudne jazdiť s A2
Keď som jazdil v autoškole tak sa inštruktora bol nato pýtať jeden jeho známy lebo mal motorku so 45Kw, ale pomerom výkon/najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahovala 0,2 kW/kg čiže inštruktor mu hovoril že môže na tom kľudne jazdiť s A2
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
Hm tak asi ďalší dôvod na to, aby som si nechal len A2 a nešpekuloval. Aj keď som zbežne tak prezrel skútre tak ako hovorím. Všetky by som si mohol kúpiť bez nutnosti robiť vodičák. Takže nechám to tak
- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Gileru GP 800 alebo Apriliu SRV 850 asi nie 

- VLADY
- spammer
To je zas nejaké nedorozumenie jak s A1a 11kW a 125ccm.....Furt dakto nevedel vstrebať že nemôže mať viac ako 125ccm aj keď bude mať výkon 11kW.
Ak je A2 do 35kW a pomer výkon hmotnosť do 0,2 jak môže dakto jazdiť s tým na mašine ktorá má 45kW???? Aj ak pomer splňuje tak max výkon je cez limit...
Ak je A2 do 35kW a pomer výkon hmotnosť do 0,2 jak môže dakto jazdiť s tým na mašine ktorá má 45kW???? Aj ak pomer splňuje tak max výkon je cez limit...

- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Tak neviem... Ja som to tak počul, ale skôr mi príde za viacej pravdepodobne to čo píšeš ty Vlady lebo dava to význam
- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
Vidíte tam nejaké "alebo"? Ja nie. Musia byť splnené obe podmienky.19. 1. 2013...zákon č. 8/2009 napísal:Do skupiny motorových vozidiel A2 patria dvojkolesové motorové vozidlá bez postranného vozíka alebo s postranným vozíkom vybavené motorom s výkonom nepresahujúcim 35 kW, s pomerom výkon/najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahujúcim 0, 2 kW/kg, ktoré nie sú odvodené od vozidla s viac ako dvojnásobkom ich výkonu.

- Damo555
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Tak potom inštruktor mal zle info... Lebo preberali to aj na facebooku :