Vodiči čo neberú na nás ohľad!

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
007ToMMaS
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: So Mar 03, 2012 7:03 pm
Skúter: Vortex 50 sport
Kontaktovať užívateľa:

Vodiči čo neberú na nás ohľad!

#1 Príspevok od užívateľa 007ToMMaS » Št Feb 27, 2014 11:50 pm

Ahojte, chcem sa spýtať jednu vec. Nie raz sa mi stalo že som išiel normálne ako človek si na scootriku natešený že konečne sa veziem na mojej mašinke. Ale pár krát sa mi stalo že ma nejaký ten bezohľadný blb na aute nehorázne vytočil. Stalo sa mi pár krát že ma vodiči aut obehli po ľavej strane keď ja sám som odbočoval doľava. Vždy vyhadzujem smerovku dostatočne skoro aby ten za mnou vedel že odbočujem. Nakoľko aj cez to že mám vyhodenú smerovku a už sa idem pomaly točiť do ľavej strany ma vedia nejaký blbci aj tak obehnúť po ľavej strane :no: . Smerovky mi svietia dostatočne silno lebo keď sme skúter kúpili tak som ledky na smerovkach prepajkoval za silnejšie s väčšou svietivosťou. Nie raz som si všimol že keď vyhodím smerovku tak vidím odraz svetla na ďalšej značke ktorá je bez problémov vzdialená aj 150m.( Za tmy) Tak vidieť ma musí byť vždy dostatočne. Cez deň to svieti tiež strane moc. A nemyslím že by bol problém s viditeľnosťou... Skôr to chápem tak že vodiči na autách neberú na nás ohľad ale to je už dávno známe... Zaujíma ma taká vec dá sa s nejakým takýmto blbom čosi robiť keby sa mi ho podarí dobehnúť a zastaviť? Okrem toho že by mu človek v danej chvíli vedel akurát tak nehorázne pekne povedať? :x Keby to videli zelený tak predpokladám že daný vodič by dostal minimálne pokutu.... či sa mýlim? Ďakujem za odpovede.

Užívateľov profilový obrázok
duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

Re: Vodiči čo neberú na nás ohľad!

#2 Príspevok od užívateľa duky5 » Pi Feb 28, 2014 12:19 am

Ja pamätám stále na jednu vec, už neviem kto mi vtĺkol do hlavy, ale zachránilo mi to život, aj plasty na skútri - nikdy nie si na hlavnej!!!

odoslané z mobilu
jazdim za Obrázok, dlhodoby priemer za cca 50 000 km
moje vylety na http://www.motoduky.blogspot.com

dreamer
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Feb 12, 2014 8:44 pm
Skúter: Aprilia SR MAX 300

#3 Príspevok od užívateľa dreamer » Pi Feb 28, 2014 10:09 am

Na motorke jazdi tak, akoby si bol neviditelny. Predvidat, ocakavat aj neocakavane, mysliet aj za inych. S blbcom za volantom neurobis nic, nikdy nevies ci nevytiahne devinu a si v pecku. Vyhnut sa, nechat ho ist, co najdalej od teba.
Aprilia SR MAX 300
Obrázok
ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa theruck » Pi Feb 28, 2014 10:46 am

hlavne teraz na jar si neviditelny. normalne ides po hlavnej a debil sa pozre tvojim smerom ale nevidi auto tak ide. stalo sa mi to naposledy vcera. co si pomozes...

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#5 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Feb 28, 2014 10:53 am

Žiadne zrkadlo na aute nedrží tak pevne, aby sa nedalo odmontovať bez použitia náradia....že len tak rukou nechtiac zavadiť :ROFL:

Lebo ak niekto jazdí štýlom že : sorry nevšimol som si Ťa, alebo šak je to len scootrista, to ešte stihnem ....
A Tebe ide pritom minimálne o zdravie...
Tak potom ja to beriem tak že, sorry zavadil som nechcel som..... veď je to len blbé zrkadlo.
Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#6 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Pi Feb 28, 2014 11:18 am

Wow, Vlady nejako pritvrdil do ďalšej sezóny... :x
Tak už zasa nič.

SnoopyBA
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
Skúter: Honda Vision 110

#7 Príspevok od užívateľa SnoopyBA » Pi Feb 28, 2014 11:22 am

Mozno sa budem opakovat a mozno to pride niekomu smiesne, ale reflexna vesta pomoze. Aspon urcite nieco!! A myslim ze ak si kupi clovek nejaku "šik", tak sa ozaj nie je za co hanbit.. ;)

VLADY
spammer
spammer

#8 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Feb 28, 2014 12:31 pm

Bacil-BA napísal:Wow, Vlady nejako pritvrdil do ďalšej sezóny... :x
Treba byť príkladom pre tých menej odvážnejších.... :ROFL:

Inak je pravda že v zime človek-polovodič v aute vôbec neočakáva, že stretne na ceste aj blázna na dvoch kolečkách...takže zdravý rozum mu našepkáva, to je isto len nejaký očný klam ... a čo rozum nepripustí to akokeby ani nebolo...

007ToMMaS
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: So Mar 03, 2012 7:03 pm
Skúter: Vortex 50 sport
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa 007ToMMaS » Pi Feb 28, 2014 12:38 pm

Po mojich skúsenostiach sa dívam radsej viac krát za seba ako pred seba...a hlavne ked odbočujem. Lebo toto neni normalne to spätné ma toez napadlo a je to super nápad. Lebo to spätné by som zopar krát im urval keby sa neuhnem.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Feb 28, 2014 12:47 pm

vecsine soferov staci sklopit zrkadlo aby pochopili...nie raz som uz riaditkami odrazil alebo aspon sklopil zrkadla plechovkarom...

a ako uz bolo spomenute...na moto nemas NIKDY prednost...zaklad pre prezitie je pred kazdou krizvoatkou mat ruku na brzde a hladat unikove zony vzdy a vsade...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Rob0
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 08, 2013 4:34 pm
Skúter: Piaggio Mp3

#11 Príspevok od užívateľa Rob0 » Pi Feb 28, 2014 3:39 pm

SnoopyBA napísal:Mozno sa budem opakovat a mozno to pride niekomu smiesne, ale reflexna vesta pomoze. Aspon urcite nieco!! A myslim ze ak si kupi clovek nejaku "šik", tak sa ozaj nie je za co hanbit.. ;)
Myslím, že dnes sú aj pekné bundy s reflexnými prvkami. Netreba si kupovať len čiernu. Ja mám napríklad túto a myslím, že ma je vidno, ale držím sa toho, čo už bolo napísané. Nikdy nie som na hlavnej a dávam pozor. Ja mám voči tomu veľký rešpekt.

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa theruck » Ne Mar 02, 2014 9:52 pm

SnoopyBA napísal:Mozno sa budem opakovat a mozno to pride niekomu smiesne, ale reflexna vesta pomoze. Aspon urcite nieco!! A myslim ze ak si kupi clovek nejaku "šik", tak sa ozaj nie je za co hanbit.. ;)
kupis si dainese bundu za 300E a potom si na to das za 1,50 nejaku vestu ne :P

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa theruck » Ne Mar 02, 2014 9:53 pm

007ToMMaS napísal:Po mojich skúsenostiach sa dívam radsej viac krát za seba ako pred seba...a hlavne ked odbočujem. Lebo toto neni normalne to spätné ma toez napadlo a je to super nápad. Lebo to spätné by som zopar krát im urval keby sa neuhnem.
to su len huste reci ale kebyze mas ist 50km/h vedla auta tak aby si dociahol na jeho zrkadlo tak by si mal pekne bobky v trenkach

SnoopyBA
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
Skúter: Honda Vision 110

#14 Príspevok od užívateľa SnoopyBA » Ne Mar 02, 2014 9:55 pm

theruck napísal: kupis si dainese bundu za 300E a potom si na to das za 1,50 nejaku vestu ne :P
Záleží akej farby bude bunda dainese.. :D

Area51
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Máj 27, 2011 4:37 pm
Skúter: Honda CBR 125

#15 Príspevok od užívateľa Area51 » Po Mar 03, 2014 7:11 pm

Kamarat v Piato v Prievidzi HONDA CBR 125 Audi mu nedala prednost ...
Prílohy
1621797_747975965215077_1149096201_n.jpg
Honda CBR 125

Dusan
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Feb 21, 2014 2:16 pm
Skúter: TGB Bullet 125 RS

#16 Príspevok od užívateľa Dusan » Po Mar 03, 2014 7:50 pm

Audina zasadne nedava smerovku a po novom uz ani prednosť...???? Ako to dopadlo dufam ze najhorie obstal stroj ?

VLADY
spammer
spammer

#17 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Mar 03, 2014 8:46 pm

To je presne to čo furt tvrdím šoféri v aute sa riadia ročným obdobím . Kto by začiatkom marca mohol byť na dvoch kolách...to bude len bicykel... to stihnem, prípadne mobil pri uchu a robím všetko možné za tým volantom len nie dávam pozor čo sa deje na ceste.
Dúfam že to nebude moc vážne ...takto skoro skončiť sezónu

viper
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
Skúter: Kawasaki Versys 2009
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa viper » Št Mar 06, 2014 2:02 pm

Obrázok

Chcelo by to takéto tabule a Mozno by sa situácia zlepšila.

Odesláno z mého Q10 pomocí Tapatalk
Kawasaki Versys Touring Edition
Obrázok

peeter
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: St Sep 30, 2009 12:15 am
Skúter: Burgman 400 K9

#19 Príspevok od užívateľa peeter » Št Mar 06, 2014 9:20 pm

Obrázok

:( to miesto je nejake zakliate, presne tam som mal havarku aj ja, nastastie na plechovke a nic vazne len roztrhnuta pneu a preliacene plechy

illegal
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: St Feb 05, 2014 6:44 pm
Skúter: Honda PCX 125 2013

#20 Príspevok od užívateľa illegal » So Mar 08, 2014 6:08 pm

No chlapci, dnes som si dal 80 km po okreskach a trochu aj cez Kosice a prekvapivo mam iba pozitivne skusenosti. Zrejme mi dost pomohlo, ze som isiel v reflexnej veste, sice to nevyzeralo cool, ale vsetci ma videli a normalne mi vzdy dali prednost :)
Ako problem som skor citil to, ze nie som rozjazdeny a zo zaciatku som nevnimal kto prave chce odbocit do mojho smeru, takze keby mi nahodou nedal prednost, nestihal by som reagovat. Pocas minulej sezony som to uz mal zmaknute, vsetko som sledoval a stale som bol pripraveny brzdit a teraz si to budem musiet ozivit.
Obrázok
Don't dress for the ride, dress for the SLIDE.

Area51
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Máj 27, 2011 4:37 pm
Skúter: Honda CBR 125

#21 Príspevok od užívateľa Area51 » Ut Mar 11, 2014 10:58 pm

Tak chalanisko je celkom v pohode už je doma z nemocnice mašina je trochu buchnutá ...
Honda CBR 125

illegal
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#22 Príspevok od užívateľa illegal » Pi Mar 14, 2014 11:18 am

No ja mam uz prvu skusenost, nastastie nie nebezpecnu. Cestou do prace idem cez jednu krizovatku s 3mi pruhmi, kde odbocujem dolava a na to je vyhradeny lavy pruh, zelena je najprv v odbocovacom pruhu a v momente ked je pre odbocovanie cervena, sa zapina zelene pre smer rovno. Z toho dovodu auta stoja striedavo a opatrne sa da pomedzi nich prejst az dopredu. Nie je to ten luxus ako ked idete po pravej krajnici, ale je to lepsie ako cakat :)
No a dnes ked som sa tak prepletal dopredu, som sa musel zaradit do laveho, pretoze uz skocila zelena v druhom pruhu a vodic vlavo ma ani za svet nechcel pustit pred seba, aby som sa normalne zaradil. Aj ked sa auta pomaly posuvali, tak si udrziaval minimalnu medzeru od auta pred sebou, zrejme som mu ukrivdil, ked som prisiel zozadu. Takze som to preckal v pravej casti pruhu a ked vsetky auta opat zastali, tak som isiel pekne dopredu :)
Ale nic, verim ze casom aj takito vodici pochopia, ze vdaka mojmu prepleteniu sa vpred ich na zelenu prejde viac, pretoze ja odstartujem vzdy prvy a najrychlejsie, teda nikoho nezdrzujem. Keby som stal spolu s nimi, tak je realna sanca, ze vdaka mne prejde o jedno auto menej.
Pre uplnost, je to tato krizovatka, ja chodim smerom na SNV: http://goo.gl/xY18xb
Obrázok

dreamer
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Feb 12, 2014 8:44 pm
Skúter: Aprilia SR MAX 300

#23 Príspevok od užívateľa dreamer » Pi Mar 14, 2014 4:59 pm

Tiez si asi musim zvyknut na to, ze v niektorych zakomplexovanych vodicoch vzbudzuje skuter nevysvetlitelne agresivne spravanie, aj ked ich nijako neobmedzim. Lepia sa na mna odzadu, snazia sa predbehnut za kazdu cenu aj ked ich vobec nebrzdim a idem viac ako 50. Proste mi len chcu ukazat ako im to ich vyhonene a pretocene dieselove AUDI dovezene z IT este dobre taha a dokaze dat na frak malemu skutru. Male posramotene ego je nebezpecnejsie ako olej na ceste. Dalsi ma jednoducho nevidia aj ked idu vedla mna vo vedlajsom pruhu, kludne sa idu zaradit do mojho a mna pritom vytlacia. Dvakrat som dnes musel pouzit klakson aby som dal o sebe vediet. Na vystave som si dnes kupil aspon reflexnu vestu, mozno budem pre niektorych viditelnejsi. Ale prilis velke iluzie nemam.
Aprilia SR MAX 300
Obrázok
ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207

illegal
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#24 Príspevok od užívateľa illegal » Pi Mar 14, 2014 5:10 pm

Presne tak, ale minuly rok ked som zacal jazdit az od polovice sezony (kvoli cakaniu na PCX) som mal pocit, ze vodici su v pohode, len teraz zo zaciatku som mal taketo stastie a mozno to este chvilu potrva :) Za cely zvysok minulej sezony som mal tusim iba jeden takyto "incident" ked som sa tiez pretlacil dopredu na semafore a nejaky TDIckar ma chcel predbehnut pri zelenej, no az do povolenej 70 km/h sa mu to nepodarilo :D
Inak ja si vestu zatial pochvalujem, odkedy s nou jazdim, tak sa mi nestalo ze by ma niekto prehliadol, ale preventivne sa snazim cim skor dostat z mrtveho uhla.
PS: ked si spomenul tych "pretekarov" tak sa mi to vlastne dnes rano tiez stalo, najprv ma predbehol a potom mi blokoval lavy pruh, ale to sa mi stava aj v aute a v KE som si na to uz zvykol :D
Obrázok

VLADY
spammer
spammer

#25 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Mar 14, 2014 10:46 pm

Stáva sa to všade, lebo planéta je plná degešov čo neznesú ak ich dakto obehne alebo skrátka ak niesu prví. Ale neviem či len ja mám ten pocit ale väčšina tých tvorov sedí v aute , ktoré má na mriežke nedokreslené olympijské kruhy alebo W-čko....

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"