Nezvycajna prosba o pomoc
Moderátor: Moderators
- kukolarik
- moderátor
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
- Skúter: nemam moto
- Kontaktovať užívateľa:
Nezvycajna prosba o pomoc
Zdravím všetkých
Chcel by som požiadať o malú pomoc pri hľadaní jedného auta, ktoré dňa
19.03.2007 v obci Šenkvice zrazilo jedno milé 13 ročné dievča za
železničným prechodom smerom k pumpe Jurki hneď pri firme Palma. Toto hovädo nielenže zrazilo toto dievča ale aj od nehody zdrhol ako nejaký zbabelec a nechal ju tam ležať v blate s otrasom mozgu a pohmoždeninami tela. Hlavou mu rozbila predné sklo na spolujazdcovej strane. Auto bolo biele s Pezinskou poznávacou značkou (podrobnosti nezistené) Bol to biely pravdepodobne firemný pickup s čiernym nápisom na boku a kombinovaný so zelenými kresbami. Chlapík mal okolo 25 až 30 rokov. Polícia bola upovedomená a po tom hoväde pátra. Skúste poslať mail čo najviac ľudom, ktorých poznáte, snáď ho nájdem.
Info poprosím na tel: 0903 321 525 Milan Heger
A
Milan Heger
ČSOB regionálny dealing Bratislava
Mob:0902 910 192
mail:miheger@csob.sk
Chcel by som požiadať o malú pomoc pri hľadaní jedného auta, ktoré dňa
19.03.2007 v obci Šenkvice zrazilo jedno milé 13 ročné dievča za
železničným prechodom smerom k pumpe Jurki hneď pri firme Palma. Toto hovädo nielenže zrazilo toto dievča ale aj od nehody zdrhol ako nejaký zbabelec a nechal ju tam ležať v blate s otrasom mozgu a pohmoždeninami tela. Hlavou mu rozbila predné sklo na spolujazdcovej strane. Auto bolo biele s Pezinskou poznávacou značkou (podrobnosti nezistené) Bol to biely pravdepodobne firemný pickup s čiernym nápisom na boku a kombinovaný so zelenými kresbami. Chlapík mal okolo 25 až 30 rokov. Polícia bola upovedomená a po tom hoväde pátra. Skúste poslať mail čo najviac ľudom, ktorých poznáte, snáď ho nájdem.
Info poprosím na tel: 0903 321 525 Milan Heger
A
Milan Heger
ČSOB regionálny dealing Bratislava
Mob:0902 910 192
mail:miheger@csob.sk
podpis som si este nenastavil
každemu je luto čo sa stalo ale aj ked ho najdu nič sa mu nestane. Sjak mu to dokažu? Ved nik nevie SPZ, nik to nenatočil, opis auta sedí na 200 dalších. Stačí, že si nechá vymeniť sklo a dobre vyumývať auto aby neostali stopy krvy alebo vlákien a je vybavené. A aliby na cas nehody mu dosvečí 10 kamaratov...čo sa stalo stalo sa a zdravie tej malej to nevrati aj keby dostal doživotie...aumirek napísal:souhlas s každým slovem přeji at hajzla chytnou i když pokud to je jako u nás tak vyvázne s směšným trestem a malé přeji brzké uzdraveníqyxza napísal:tak určite neviem kto to bol ale toho hajzla odstreliť ako škodnú.
- qyxza
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 8:03 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
jo pravda je že len ťažko sa bude niekomu dokazovať že tam bol/nebol že to urobil/neurobil. len keď to raz urobil určite by to spravil aj druhý, tretí krát... zdravie to malej nevráti ale nechať to len tak bez povšimnutia to by si tu potom robil kto chce čo chce...keby sa hocikomu z nás niečo také stalo reagovali by sme určite rovnako. hľadali by sme vinníka aj keď ho nejaký prísny trest obíde. hlavné je zistiť kto to je a potom ho môžme poriešiť vo "vlastnej réžii" hehscrat napísal:každemu je luto čo sa stalo ale aj ked ho najdu nič sa mu nestane. Sjak mu to dokažu? Ved nik nevie SPZ, nik to nenatočil, opis auta sedí na 200 dalších. Stačí, že si nechá vymeniť sklo a dobre vyumývať auto aby neostali stopy krvy alebo vlákien a je vybavené. A aliby na cas nehody mu dosvečí 10 kamaratov...čo sa stalo stalo sa a zdravie tej malej to nevrati aj keby dostal doživotie...aumirek napísal: souhlas s každým slovem přeji at hajzla chytnou i když pokud to je jako u nás tak vyvázne s směšným trestem a malé přeji brzké uzdravení

ja si myslim ze zmisel to ma, lebo aj ked mu policia nic nedokaze, tak sa mu urcite stane drobna nehoda, napr sa potkne o kamienok, zlomi si ode nohy, pomacka gule,rozsere cely nos a parkrat sa kopne do brucha. Ja to aspon tak vidim.
poznam jeden pripad ked jeden kombik nacuval do jedneho scoot a jeden si zapisal znacku a ten kombik zdrhol, nikto mu nic nedokaze, ale ani on netusi ako sa mu mohli vysipat vsetky okna a rozrezat pneu.(samozrejme len s pocutia, neviem podrobnejsie detajly o tom modrom Forde Focus kombi)
poznam jeden pripad ked jeden kombik nacuval do jedneho scoot a jeden si zapisal znacku a ten kombik zdrhol, nikto mu nic nedokaze, ale ani on netusi ako sa mu mohli vysipat vsetky okna a rozrezat pneu.(samozrejme len s pocutia, neviem podrobnejsie detajly o tom modrom Forde Focus kombi)
- lil_b
- moderátor
- Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
poslal som to kamošom zo šenkvic.
a uverejnil som to na www.scooter-racing.sk tam je veľa šenkvičárov
a uverejnil som to na www.scooter-racing.sk tam je veľa šenkvičárov
Naposledy upravil/-a lil_b v Ut Mar 27, 2007 8:06 pm, upravené celkom 1 krát.
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
dovolím si něco poznamenat zajísté mě mnozí někam pošlou slovy jo pan svatej.Všichni svorně nadáváme na toho hajzlíka ale mnozí tu schvalovali nezastavit polišum a ujet pokud udělám nějakej přestupek se slovy poliší jsou pitomci a přeci nebudu platit.Ale nezačíná to náhodou tady a nekončí potom u ujetí od nehody.Jak jem vždy říkal stát se to muže a cokoliv každému z nás ale měl by se k tomu postavit čelem a nést následky
a ja len dodam, že už v starom rime mali pravidlo, že rozsudok sa vynáša po vypočutí oboch strán...(počuli sme iba jednu v interpretácii Kukolarika)aumirek napísal:dovolím si něco poznamenat zajísté mě mnozí někam pošlou slovy jo pan svatej.Všichni svorně nadáváme na toho hajzlíka ale mnozí tu schvalovali nezastavit polišum a ujet pokud udělám nějakej přestupek se slovy poliší jsou pitomci a přeci nebudu platit.Ale nezačíná to náhodou tady a nekončí potom u ujetí od nehody.Jak jem vždy říkal stát se to muže a cokoliv každému z nás ale měl by se k tomu postavit čelem a nést následky
-
- st. skútrista
ano ale aby to bylo možné tak ty strany musí bejt k dispozici a tu jedna zbaběle ujela a i pokud by ta dívčina vběhla přímo pod kola tak pro toto není ani nejmenší ospravedlnění a už v tom římě by ho za takovej skutek ukřižovali na rozdíl od nás kde odejde s podmínkou a usměvem a poškozený muže nést následek celej život.Jak říkám stát se to muže i mě ale jedno vím jistě nenechal bych zraněného človeka ležet v krvi na silnici
Ok, tak sa spýtam, inak...aumirek napísal:ano ale aby to bylo možné tak ty strany musí bejt k dispozici a tu jedna zbaběle ujela a i pokud by ta dívčina vběhla přímo pod kola tak pro toto není ani nejmenší ospravedlnění a už v tom římě by ho za takovej skutek ukřižovali na rozdíl od nás kde odejde s podmínkou a usměvem a poškozený muže nést následek celej život.Jak říkám stát se to muže i mě ale jedno vím jistě nenechal bych zraněného človeka ležet v krvi na silnici
1. kto už videl niekde niekoho ležať ožratého? Boli ste mu podať prvu pomoc? Nie? Prečo? Že bol ožratý? A nemá náhodou hypoglykemický šok u cukrovkárov rovnaké príznaky (bezvedomie, malátnosť a alkoholový zápach)?
2. Slovo šok...hovorí niekomu to slovo niečo? Že 50% prípadov ujdenia z miesta činu je spôsobených práve šokom a skratovou reakciou v mnohých prípadoch sprevádzanou dočasnou stratou pamate...Musí to byť užasný pocit prebudiť sa doma na dlažke, pred barakom vidieť svoje rozbité auto a nepamatať sa na to čo sa stalo...
Ja tu nechcem nikoho obhajovať ale vynášať tu rozsudky bez vypočutia si oboch strán je choré. To sa robilo v stredoveku a podla toho to aj vyzeralo. A podla toho čo som v živote zažil dnes tvrdím, že radšej 10 vrahov na slobode ako jeden nevynný za mrežami.
Táto téma bola založená aby pomohla objasniť čo sa vlastne v ten osudný den stalo a nie aby za vynášali rozsudky, na to su v civilizovanom svete iné inštitucie. Dufám, že sa tá malá čoskoro uzdravý a pokial je páchatel vynný stihne ho primeraný trest...
-
- st. skútrista
přesně tak opravdu nevíme jak se to stalo nemusí to bejt ani jeho vinna a jak říkám stát se to opravdu muže každému ale ujet a nechat tam člověka vykrvácet případně a to se stalo u nás odvést ho do lesa a tam vyhodit tak potom se sám rozhodl o právu nazývat se člověk.Jak píšeš muže mít skrat a ujede ale později si to uvědomí a přihlásí se to bych také aště skousl ale toto se stane moc málokdy.A není ani to nejmenší ospravedlnění ujet od nehody a nechat tam člověka a pokud to někdo bagatelizuje at si uvědomí jak by se tvářil pokud by to postihlo někoho jemu blízkého.qyxza napísal:scrat - máš pravdu. treba vypočuť obe strany ale pozrime sa na to tak že..dobre odišiel (ušiel) z miesta nehody. aj keby si nepamätal tak to rozbité sklo prípadne niečo iné mu ostane a ked už nevie čo sa stalo nech zájde na políciu a ohlási to
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
1. ano a na moje prekvapenie som zisitl ze je to moj spoluziak zo zakladnej tak som ho hodil domovscrat napísal:Ok, tak sa spýtam, inak...aumirek napísal:ano ale aby to bylo možné tak ty strany musí bejt k dispozici a tu jedna zbaběle ujela a i pokud by ta dívčina vběhla přímo pod kola tak pro toto není ani nejmenší ospravedlnění a už v tom římě by ho za takovej skutek ukřižovali na rozdíl od nás kde odejde s podmínkou a usměvem a poškozený muže nést následek celej život.Jak říkám stát se to muže i mě ale jedno vím jistě nenechal bych zraněného človeka ležet v krvi na silnici
1. kto už videl niekde niekoho ležať ožratého? Boli ste mu podať prvu pomoc? Nie? Prečo? Že bol ožratý? A nemá náhodou hypoglykemický šok u cukrovkárov rovnaké príznaky (bezvedomie, malátnosť a alkoholový zápach)?
2. Slovo šok...hovorí niekomu to slovo niečo? Že 50% prípadov ujdenia z miesta činu je spôsobených práve šokom a skratovou reakciou v mnohých prípadoch sprevádzanou dočasnou stratou pamate...Musí to byť užasný pocit prebudiť sa doma na dlažke, pred barakom vidieť svoje rozbité auto a nepamatať sa na to čo sa stalo...
Ja tu nechcem nikoho obhajovať ale vynášať tu rozsudky bez vypočutia si oboch strán je choré. To sa robilo v stredoveku a podla toho to aj vyzeralo. A podla toho čo som v živote zažil dnes tvrdím, že radšej 10 vrahov na slobode ako jeden nevynný za mrežami.
Táto téma bola založená aby pomohla objasniť čo sa vlastne v ten osudný den stalo a nie aby za vynášali rozsudky, na to su v civilizovanom svete iné inštitucie. Dufám, že sa tá malá čoskoro uzdravý a pokial je páchatel vynný stihne ho primeraný trest...

2. prave preto je to trestne aby si bol na to pripraveny ze ked sa to stane tak aby si sa s toho neposral aj ked prijemne to urcite nebude
osobne si tiez myslim ze nadavat tu na toho tipka co zrazil to dievca nema zmysel lebo keby zrazil nejaky motorkar ozraleho tipka na bicykli tak "tomu by to patrilo"... nikto nevie co to dieta na ceste robilo a deti ked su sproste a hraju sa pri ceste tak maju na ne dohliadat rodicia
-
- st. skútrista
theruck ale ty tu pořád plantáš hrušky a jablka nikdo tu nesoudí jak se to stalo to nevíme nikdo soudíme tu jen pokud někdo ujede od nehody a to snad ani ty nebudeš tvrdit že v 99 procentech ten také člověk ujede cíleně a vědomě aby se vyhl trestu a jen to odsuzuji nic jiného.A to mu co si budem povídat hrozí směšně nízkej trest a pokud má dost pěněz na advokáta tak jen podminka samozřejmě s tím ožralím máš pravdu bohudík se mi to nestalo vyděl jsem mnoho nehod chválabohu nikdá jsem nemusel pomáhat zraněnému nevím jestli bych to zvládl ale pomoc je už to zastavit a zavolat záchranku
- kukolarik
- moderátor
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
- Skúter: nemam moto
- Kontaktovať užívateľa:
Takze z vlastnej skusenosti:
Siel som v Komarne autom po hradzi a vidim lezat cloveka v trave na kraji cesty. Presiel som okolo, no asi za 100m som zastavil, zacuval... ozvalo sa svedomie.
Keby bol ..., necham ho tam, ale tvrdil, ze nic nepil, ze ho chytila slabost a srdce mu ide vyskocit, ci ho zoberem do nemocnice.Ledva rozpraval.
Volam sanitku. Pytaju jeho meno, cislo poistenia, rodne cislo a podobne. Serem na nich, zlozim im. Chlapik mal cc 45 rokov a asi 85kg. Nalozim ho do auta, opatrne berem do nemocnice. Vratnik nastastie hned otvori rampu, smer pohotovost. Tam ho preberu a mna sa pytaju: Pribuzny? ja ze nie, ze som ho nasiel a toto a toto hovoril. Oni OK, vdaka, cau.
Otocil osm sa a siel prec.
Ponaucenie:
1. Keby mi zomrel v aute, som v pecku
2. Keby bol simulant a ... mi noz medzi rebra a bere auto, som v pecku
3. O SR zdravotnictve nehovorme
4. Troska ma mrzi, ze som ho nikdy viac nevidel. Necakam vdaku a hanbu v Poste pre Teba, len by ma tak troska zaujimalo, co sa mu stalo, ci vobec prezil a tak.
5. Hreje ma pocit, ze som dakomu pomohol, mozno uz nikdy v zivote nebudem mat tuto moznost...[quote][/quote]
Takze z vlastnej skusenosti:
Siel som v Komarne autom po hradzi a vidim lezat cloveka v trave na kraji cesty. Presiel som okolo, no asi za 100m som zastavil, zacuval... ozvalo sa svedomie.
Keby bol ..., necham ho tam, ale tvrdil, ze nic nepil, ze ho chytila slabost a srdce mu ide vyskocit, ci ho zoberem do nemocnice.Ledva rozpraval.
Volam sanitku. Pytaju jeho meno, cislo poistenia, rodne cislo a podobne. Serem na nich, zlozim im. Chlapik mal cc 45 rokov a asi 85kg. Nalozim ho do auta, opatrne berem do nemocnice. Vratnik nastastie hned otvori rampu, smer pohotovost. Tam ho preberu a mna sa pytaju: Pribuzny? ja ze nie, ze som ho nasiel a toto a toto hovoril. Oni OK, vdaka, cau.
Otocil osm sa a siel prec.
Ponaucenie:
1. Keby mi zomrel v aute, som v pecku
2. Keby bol simulant a ... mi noz medzi rebra a bere auto, som v pecku
3. O SR zdravotnictve nehovorme
4. Troska ma mrzi, ze som ho nikdy viac nevidel. Necakam vdaku a hanbu v Poste pre Teba, len by ma tak troska zaujimalo, co sa mu stalo, ci vobec prezil a tak.
5. Hreje ma pocit, ze som dakomu pomohol, mozno uz nikdy v zivote nebudem mat tuto moznost...[quote][/quote]
Naposledy upravil/-a kukolarik v St Mar 28, 2007 4:23 pm, upravené celkom 1 krát.
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
klidek precitaj si bod 2 co som pisal v predchadzajucom prispevkuaumirek napísal:theruck ale ty tu pořád plantáš hrušky a jablka nikdo tu nesoudí jak se to stalo to nevíme nikdo soudíme tu jen pokud někdo ujede od nehody a to snad ani ty nebudeš tvrdit že v 99 procentech ten také člověk ujede cíleně a vědomě aby se vyhl trestu a jen to odsuzuji nic jiného.A to mu co si budem povídat hrozí směšně nízkej trest a pokud má dost pěněz na advokáta tak jen podminka samozřejmě s tím ožralím máš pravdu bohudík se mi to nestalo vyděl jsem mnoho nehod chválabohu nikdá jsem nemusel pomáhat zraněnému nevím jestli bych to zvládl ale pomoc je už to zastavit a zavolat záchranku

-
- st. skútrista
to nebylo nic proti tobě cos udělal zaslouží jen chválu jak říkám nevim ani já co bych dělal na tvém místě já.Tomu bodu 2 nevím jestli ho chápu správně ale jen bariéra jazyková .Chtel jem jen říct že se bavíme pokud někdo ujede vědomě a nic víc jak se to stalo a proč to už je jiná.theruck napísal:klidek precitaj si bod 2 co som pisal v predchadzajucom prispevkuaumirek napísal:theruck ale ty tu pořád plantáš hrušky a jablka nikdo tu nesoudí jak se to stalo to nevíme nikdo soudíme tu jen pokud někdo ujede od nehody a to snad ani ty nebudeš tvrdit že v 99 procentech ten také člověk ujede cíleně a vědomě aby se vyhl trestu a jen to odsuzuji nic jiného.A to mu co si budem povídat hrozí směšně nízkej trest a pokud má dost pěněz na advokáta tak jen podminka samozřejmě s tím ožralím máš pravdu bohudík se mi to nestalo vyděl jsem mnoho nehod chválabohu nikdá jsem nemusel pomáhat zraněnému nevím jestli bych to zvládl ale pomoc je už to zastavit a zavolat záchranku
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Asi pred mesiacom zrazil ožratý chalaň čo letel jak odtrhnutý vagón skoro ráno v PK švagra mojeho kolegu a samozrejme ho zabil... po čine sa že vraj utekal schovať k starej mame aby ho nenašli, rozbitého favorita schoval do dvora.... samozrejme ho vypátral syn nebohého a následne aj polícia a mater toho grázla ešte vravela tomu jeho synovi že nedávaj to na políciu šak sa nejako dohodneme myslela finančné vyrovnanie...... si myslela že im zalepí oči z peniazmi???? to je morálka??? aký má byť ten chalaň morálny keď má takúto mater.....A o tom to je celé....Je mi z takýchto ludí na GRCANIE. Ja viem že stať sa môže každému že dakoho sundá či už vlastnou nepozornosťou alebo aj nejak nešťastne že je to náhoda.... ale ak je dakto naliaty jak hovädo a jazdí jak utrhlý z reťaze tak to je vždy len a len jeho nezodpovednosť.
:oops:A podla mňa si takýto tvor nezaslúži nejaké zlutovanie!!!! Len je problém v tom že tie tresty sú za takéto činy pomerne slabé. Ak by sa za spôsobenú ujmu na zdraví pod vplyvom alkoholu brali vodičáky na furt plus poriadna basa natvrdo nie že podmienka alebo peňažný trest tak by možno ubudlo takýchto prípadov.Samozrejme neberiem do úvahy všade prítomnú korupciu či už u polišov alebo na súde. 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

-
- st. skútrista
to Vlado uplnej souhlas jen podotknu ohledně toho fin vyrovnáni nevím jak u vás ale u nás je možné pozustalé odškodnit a uniknout tak uplně trestu nesouhlsím s tím nebot všichni jsou si rovni ale bohatí jsou rovnější.Navic je tu i možnost legální vraždy.Na druhou stranu nedivím se ženské bez penez z děckem pokud takto přišla o manžela.Zabezpečí alespon trochu to dítě a pokud ten dotyčnej nedá ty peníze jí dá je advokátovi a dostane nakonec jen podmínku a ženská živoří je to hnus ale je to tak.Podle mne havárka i teda zaviněná je nedbalostní čin ale ujet nebo ožralej to už je umyslnej čin nebot on se tak svobodně rozhodl
Tak s neakym trestom by som urcite suhlasil ale zoberte si napr. co robi 13 rocne dievcatko na ceste??? Bez rodicov, a urcite to asi nebola frekventovana ulica, lebo keby hej bolo by tam tolko svedkov ze mozno nestihne ujst alebo par ludi by si zapametali to auto. A urcite viete ake su deti. Ty sa ponahlas a znicoho nic odkopnu loptu na cestu a to decko sa nepozrie ci ide auto! Rovno vbehne na cestu a ty bud stihnes zastavit ono sa zlakne zoberie loptu a utecie alebo BUM, vodic utecie lebo sa zlakol. Dost podobny pripad. Ale aj tak mal davat vecsi pozor!!!!! Diskutabilne
-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
mizdi, keď si v aute, na moto,... nemáš sa čo ponáhlať. Ja by som rovno zrušil hodiny v prístrojovke, lebo Ťa len navádzajú, že nestíhaš
Máš sa v prvom rade presúvať tak, aby si nikoho neobmedzil a nie zmeškané doháňať v aute na verejnej komunikácii.
Dosť blbé zabiť niekoho len kvôli nevhodnému time-managmentu.
PS: Nikoho som nezrazil a všade chodím po termíne...

Máš sa v prvom rade presúvať tak, aby si nikoho neobmedzil a nie zmeškané doháňať v aute na verejnej komunikácii.
Dosť blbé zabiť niekoho len kvôli nevhodnému time-managmentu.

PS: Nikoho som nezrazil a všade chodím po termíne...
Tak už zasa nič.