Honda SH 125i - potapac

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Re: Honda SH 125i - potapac

#26 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Máj 16, 2014 5:40 pm

Ono pár dní čakať na TP by sa ešte dalo tolerovať ale nie že mesiac jak tu dakto nedávno písal...a tiež jazdiť bez TP len s prepravnými značkami a faktúrou od scootra mi tiež nepríde 2x legálne .
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Rob0
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 08, 2013 4:34 pm
Skúter: Piaggio Mp3

#27 Príspevok od užívateľa Rob0 » Pi Máj 16, 2014 8:19 pm

Pekný skúter si si veru objednal. Ja sa priznám, že na tak dlhý výlet by som si netrúfol. Možno na Burgmanovi hej, ale to je asi jediné na čom. Inak k tým predajcom. Keď som ja kupoval skúter, tak ochota veľká, dokonca skúter priviezli na svoje náklady v dodávke. Teraz necelý rok po kúpe skútra čakám týždeň na odpoveď na jednu otázku, ktorú som mu písal v maile... Takže tak.

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#28 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Pi Máj 16, 2014 8:48 pm

Tak ja som mal asi šťastie. Piatok večer, v podstate už po záverečnej zložená záloha, pondelok dovezené nové z IT, v utorok na značkách.
Asi ako stály zákazník v DueFratelli som mal express obsluhu. :-)
Tak už zasa nič.

potapac
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Máj 15, 2014 11:35 am
Skúter: Honda GW1800

#29 Príspevok od užívateľa potapac » Pi Máj 16, 2014 8:48 pm

VLADY napísal:Ono pár dní čakať na TP by sa ešte dalo tolerovať ale nie že mesiac jak tu dakto nedávno písal...a tiež jazdiť bez TP len s prepravnými značkami a faktúrou od scootra mi tiež nepríde 2x legálne .
Ja som nechcel jazdiť.. chcel som ho previezt domov, v sobotu vyskusat a ak je to pravda ze bude technicak buduci tyzden tak by som ho prihlasil.
Inac na prepravnych znackach je legalne jazdit tusim 7 dni.

SW-T 400 - Obrázok

potapac
st. skútrista
st. skútrista

#30 Príspevok od užívateľa potapac » Pi Máj 16, 2014 8:55 pm

Rob0 napísal:Pekný skúter si si veru objednal. Ja sa priznám, že na tak dlhý výlet by som si netrúfol. Možno na Burgmanovi hej, ale to je asi jediné na čom. Inak k tým predajcom. Keď som ja kupoval skúter, tak ochota veľká, dokonca skúter priviezli na svoje náklady v dodávke. Teraz necelý rok po kúpe skútra čakám týždeň na odpoveď na jednu otázku, ktorú som mu písal v maile... Takže tak.
Mohli by ste mi vysvetliť v čom je riziko isť na takomto skútri na cesty?
Myslel som že Honda je spoľahlivá značka. Nepotrebujem brať so sebou nejakú spústu vecí a cestu chcem absolvovať turisticky.. cca 200 max 300 km denne..
V tom sú započítané aj trajekty atď.
Na diaľnice vyslovene nechcem isť.. radšej cesty 1 triedy a pekná krajina.
Ak máte skúsenosti, alebo viete o nejakých rizikách sem s nimi..

SW-T 400 - Obrázok

duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

#31 Príspevok od užívateľa duky5 » Pi Máj 16, 2014 9:30 pm

Povedal by som že objem. Áno na 125 sa dá cestovať okolo stovky, ale na ceste sú situácie, kedy sa hodí výkon na bezpečné predbiehanie a podobne. Na 500vke sa tiez dá ísť pohodlne pomaly a keď potrebuješ, máš aj výkon.

Mám x rokov odjazdené na 50 ccm simson a 350ccm jawa, takže viem čo hovorím :)

Cestovať sa dá samozrejme na všetkom a kamkoľvek, je to len o tom, koľko "pohodlia" k tomu človek potrebuje.

niekto si sadne na 125ku a ide na kraj sveta, druhý zoberie gsko a ide opačným smerom - dôležité ale je že ide.

odoslané z mobilu
jazdim za Obrázok, dlhodoby priemer za cca 50 000 km
moje vylety na http://www.motoduky.blogspot.com

Yamhonsuz
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Ut Aug 09, 2011 10:11 pm
Skúter: neuvedený

#32 Príspevok od užívateľa Yamhonsuz » Pi Máj 16, 2014 9:42 pm

Hlavne výkon plne naložený skúter/moto, kde je ho treba.
Ale gratulácia a nech sa ti plnia plány na výlet aj na 125ke :good:

Rob0
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 08, 2013 4:34 pm
Skúter: Piaggio Mp3

#33 Príspevok od užívateľa Rob0 » Pi Máj 16, 2014 9:44 pm

potapac napísal:
Rob0 napísal:Pekný skúter si si veru objednal. Ja sa priznám, že na tak dlhý výlet by som si netrúfol. Možno na Burgmanovi hej, ale to je asi jediné na čom. Inak k tým predajcom. Keď som ja kupoval skúter, tak ochota veľká, dokonca skúter priviezli na svoje náklady v dodávke. Teraz necelý rok po kúpe skútra čakám týždeň na odpoveď na jednu otázku, ktorú som mu písal v maile... Takže tak.
Mohli by ste mi vysvetliť v čom je riziko isť na takomto skútri na cesty?
Myslel som že Honda je spoľahlivá značka. Nepotrebujem brať so sebou nejakú spústu vecí a cestu chcem absolvovať turisticky.. cca 200 max 300 km denne..
V tom sú započítané aj trajekty atď.
Na diaľnice vyslovene nechcem isť.. radšej cesty 1 triedy a pekná krajina.
Ak máte skúsenosti, alebo viete o nejakých rizikách sem s nimi..

Myslel som to skôr z hľadiska pohodlia. Neviem, či je niečo pohodlnejšie ako burger a podľa mňa ideálny skúter na takéto dlhé výjazdy.

potapac
st. skútrista
st. skútrista

#34 Príspevok od užívateľa potapac » Pi Máj 16, 2014 10:04 pm

No burger si nekupim, ked som prave kupil SH cko a je to 125ka..
Ja nechcem nahanacky po dialnici. Primarne mam v plane sa im vyhnut.
A mimo obce vacsinou 70 - 80.. viac nerealne.
Ked som za tri dni zvladol na Simsone z BB do Prahy a spat, tak toto by malo ist..

Skuste mi radsej poradit co na dlhsiu cestu nie hovorit ako sa to neda.. ako sa to neda to viem :D

Ja by som chcel radsej nejake prakticke rady.. riesit nejaku sadu na defekty? Akos GPS co poradite? V mobile ci
radsej samostatne.. 12V bude k dispozicii samozrejme.
Prespavat chcem primarne v hosteloch a penzionoch.. mozno niekde by sa dalo aj v stane, ale to sa mi vidi dost neprakticke..
Tahat stan, karimatku, spacak..
Skor ako najvacsie riziko vidim pocasie.. ved ked zaprsi na 2-3 dni, tak hotovo :D nie ze by som sa bal vody, ale neplanujem
sa sprchovat rovno za jazdy... pripadne nachipat :cry:

SW-T 400 - Obrázok

duky5
motorkár
motorkár

#35 Príspevok od užívateľa duky5 » Pi Máj 16, 2014 10:45 pm

Ja som hovoril o okreskách, nie o diaľniciach :)
Ja som nepovedal že to nejde, píšem že to ide na všetkom.

Ja že už skúsenosti máš, pri takých smelých plánoch.

Čím na väčšiu cestu ideš, tým toho potrebuješ menej :).

Pozri ako a na čom išla dominika, projekt dominika na ceste :)

odoslané z mobilu

VLADY
spammer
spammer

#36 Príspevok od užívateľa VLADY » So Máj 17, 2014 9:05 am

Sadu na defekty je dobré mať, lebo defektsprej zväčša v praxi moc nefunguje. V takej sade sú opravné knôty a bombičky s CO2 na nafúknutie. GPS v mobile jednie ak vie navigovať aj OFF line. Nie aby Ti potom v roamingu žral dáta a sa nedoplatíš. Pri dnešnom nestálom počasí je nepremok pod sedadlom doslova nevyhnutnosť... A ak stan a spacák, tak namiesto karimatky je lepšia nafukovačka ...ona totiž zaberie zložená menej miesta.

dreamer
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Feb 12, 2014 8:44 pm
Skúter: Aprilia SR MAX 300

#37 Príspevok od užívateľa dreamer » So Máj 17, 2014 12:34 pm

Vsetci ti tu hovorime, ze cestovat sa da na vsetkom, ide len o to ci si ochotny akceptovat kompromisy. Ja som onehda prejazdil na Babette Slovensko, ale vtedy bolo na cestach menej aut, prakticky ziadne autostrady a ludia na cestach boli normalnejsi. Ale dalo sa. Teraz je to uz aj na 125ccm trochu nebezpecne. Ked ta bude na tesno predbiehat desiaty kamion tak, ze sa ledva udrzis na ceste budes mat toho dost. Ked tu 125ku totiz nalozis na taku dlhu cestu (aj ked to pojmes spartansky, tak nejaku batozinu mat budes) tak udrzat konstantnu 100km/h moze byt problem, najma v kopcoch. Je lepsie a bezpecnejsie mat nejaku rezervu, aby sa motor celu cestu len netrapil na plnom vykone. Dalsia vec je pohodlie, co staci na cestu do prace, alebo okolo komina uz nemusi stacit na kazdy den po 300-400 km. Zrazu zistis, ze poloha noh nieje optimalna, ze chrbtica dostava otrasmi zabrat, ze ti neustaly prud vetra a dazd nicia kolena, ze ti do novej helmy zrazu neprijemne fuci a zapaluju sa ti z toho prievanu oci a po par dnoch sa caro z cestovania zacne vytracat. Ale ako vravim, dolezita je motivacia, chut cestovat, ale pomozu aj nejake skusenosti. Preco hned cesta po Europe? Daj si najskor Slovensko, Cechy, pripadne Rakusko a ked zistis, ze tomu nieco chyba, budes to mat naspat len naskok. Zaroven zistis, co si treba pribalit a co naopak v bagazi nepotrebujes so sebou vlacit. Overis si ako skuter zvlada zataz a mozno dorobis nejake upravy, aby bola dlhsia cesta znesitelnejsia aj pre skuter aj pre teba. Ale veci sa daju riesit aj po ceste samozrejme, najma ked si so sebou beries aj platinovu kreditku, tak nemas problem ;)
Aprilia SR MAX 300
Obrázok
ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207

dolar100
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Apr 19, 2012 12:05 pm
Skúter: Ex Aprilia SR70Racing, Yamaha T MAX

#38 Príspevok od užívateľa dolar100 » So Máj 17, 2014 1:46 pm

Pekne si to napisal..
Mozno plexi by sa zislo tiez proti vetru a vode.. ;)

Miky1
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: St Aug 28, 2013 6:01 am
Skúter: Piaggio Fly 125, Piaggio MP3 500 LT SPORT ABS/ASR 2014

#39 Príspevok od užívateľa Miky1 » So Máj 17, 2014 2:17 pm

potapac – veľa ľudí veľa názorov. Ak si si stanovil nejaký cieľ, tak sa toho drž. Kúpou Hondy 125 ccm si sa rozhodol pre jej výhody, ale aj nevýhody. Ja tiež vlastním 125 ccm približovadlo a pociťujem občas niečo z toho čo napísali predo mnou. To niečo je len a len nedostatok výkonu. Ak si však na to zvykneš a nebudeš sa hrať na pretekára časom Ti to ani nepríde. Teraz k niektorým veciam vyššie popísaným. Nie je pravda, že musíš ísť stále plný plyn. Hlavne ak sa snažíš dodržiavať platné cestné predpisy. Kamióny ? Jazdím ešte len rok a ešte som s nimi nemal problém. Po rovine uháňajú ako zmyslov zbavený (nech si idú...) a hore kopcom vo vhodnom okamihu trhnem skoro každý, hoci je pravda, že aj výkon môjho skútra do kopca klesá. Čo sa týka pohodlia na skútri. Ak má niekto potiaže so sedením, tie sa dajú veľmi rýchlo poriešiť zmenou posedu (hlavne keď si na skútri sám), to isté platí pre nohy. Fúkanie a prievan ? Treba sa proti tomu zabezpečiť, kúpiť Tebe vyhovujúcu prilbu (nie vždy je značková najlepšia) a samozrejme nejaké to oblečenie. A ak ešte potom niekomu vadí vietor, nech cestuje autom, alebo sedí doma pri PC alebo pri TV. Povinnú výbavu, čiže lekárničku a reflexnú vestu nosiť je samozrejmosť. K tomu nie je zlé mať sadu na opravu defektov ako písal Vlady, nejaký ten nepremok oblečík. Dôležitou časťou výbavy pri dlhších cestách je pitná voda a nejaký ten litrík benzínu mimo nádrže (ja osobne nosím dvojlitrovú bandasku). Ten benzín je vzhľadom k veľkosti nádrže treba, už nie raz som to využil. Nakoniec dĺžka tvojho sna. Pobehaj nejaké tie kilometre najskôr doma. Otestuješ spoľahlivosť svojej kolobežky pričom sa s ňou aj poriadne zoznámiš. Keď sa Ti bude zdať že je všetko OK, potom švihni bičom a hijó za svojim snom. Prajem veľa bezproblémových kilometrov.

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#40 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » So Máj 17, 2014 2:26 pm

Tak už zasa nič.

dolar100
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Apr 19, 2012 12:05 pm
Skúter: Ex Aprilia SR70Racing, Yamaha T MAX

#41 Príspevok od užívateľa dolar100 » So Máj 17, 2014 2:50 pm

Niekde som cital o cechovi na aprilii sr 50 neviem kam to uz isiel myslim do Afriky skusim to najs..

potapac
st. skútrista
st. skútrista

#42 Príspevok od užívateľa potapac » Ne Máj 18, 2014 7:50 pm

naozaj dakujem vsetkym za nazor..
Neviem ci ste ma pochopili spravne.. ja nechcem kupit tento tyzden skuter a na druhy sa vybrat na cestu.
Napisal som ze tento alebo buduci rok.
Samozrejme ze chcem najprv absolvovat aspon dva srvisne intervaly po slovensku.. tj prvych 1000 a 4000..km
Pre blizsie vysvetlenie.. mam 46 rokov a do 25 som jazdil na roznych motocykloch a nejakych 50.000 km mam
za sebou.. je pravda ze to bolo pred 20timi rokmi. O cestach a spravani vodicov mi hovorit tiez nemusite.. mam za sebou uz viac
nez pol druha miliona po celom svete.. ale v aute.
Cenim si kazdy nazor a hlavne rady ludi co maju uz co-to odcestovane.
To ze 125 je malo mi pista nemusite.. ja iny skuter nemam ani najblizsie dva tri roky kupovat nebudem... :)
Opakujem.. na dialnicu sa nechystam a radsej mam vedlajsie cesty, ktore su dnes uz tak isto dost preplnene.

Skor mi islo o to ze:

mam si zobrat sadu na defekty, nejaky nahradny benzin, nepremokave oblecko, refl.vesta atd.. GPS bude na mobile
(mate prakticke skusenosti resp. rozdiely Tomtom, Navigon, Sygic??), nejake to nahradne suche oblecenie..
Platinovu kreditku nemam ale bez zdrojov sa samozrejme nevyberiem.. :beer:
Prespavat by som chcel na ubytovniach + izba na trajekte ..
posledne dva dni citam cestopisy.. a cuduj sa svete vacsina cestuje na skutri... ci Dylan, Vespa atd.. a su to 125ky..
Ja si chcem uzit cestovanie (vela vidiet natocit a vyfotit..) a nie urobit rychlostny rekord, ci rekord v najazdenych km za jeden den.

Cenim si kazdy jeden postreh... o plexi uz uvazujem davnejsie. Podla mna by malo byt vyhodnejsie ako ked ides bez..
aerodynamicky odpor musi byt mensi, nakolko bez skla si ako plocha doska proti odporu vzduchu (mozno este horsie).
Ake su vase skusenosti lepsie plexi origos honda ci ine?

S prilbami skusenost nemam.. co by ste odporucali? ... otvorena s velkym plexistitom, ci odklapacka.. alebo integrala?
Ak bude celne plexi tak asi radsej orvorena??

Dik za nazory...

SW-T 400 - Obrázok

duky5
motorkár
motorkár

#43 Príspevok od užívateľa duky5 » Ne Máj 18, 2014 8:17 pm

Veď to, že už aj okresky sú plné a ísť x km za kamiónom (áno kamión ide aj po okreske zásobovať Lidl) je veľmi zlé. Nevieš ho predbehnúť a nevidíš pred neho - s tým budeš mať na 125 problém kvôli výkonu. Ale samozrejme to nie je prekážka cestovať.

Sada na defekt a nepremok je snáď jasná.

Čo by som ale odporučil, nepoužívať navigáciu v mobile (pokiaľ nemáš 2 mobily). Niečo sa stane, padneš a máš po navigácií aj komunikácii. Ja by som to určite oddelil.

Doteraz používam starú navigáciu do auta, ktorá nezakrytá vydržala x alpských lejakov. Navigáciu v mobile mám áno zálohu.

odoslané z mobilu

VLADY
spammer
spammer

#44 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Máj 18, 2014 8:23 pm

Prilbu bielu alebo striebornú vyklápačku , a aby mala slnečnú clonu. Je najviac univerzálna môžeš jazdiť po meste odklopenú a teda vetráš jak v JETke . A na chladné dni je zas lepšie ak má bradový deflektor. aby nefúkalo od spodku. Ideš napr. na pumpu vyklopíš a nemusíš ju zas dávať dole jak integrálu. Okrem toho integrála sa niektorým ľuďom (aj mne osobne ...) ozaj zle dáva na hlavu. Záleží od tvaru lebky a veľkosti lopúchov :D po bokoch zrejme ....
A plexi na scootri ešte nieje záruka nefúkania na hlavu ...záleží zas od tvarovania a výšky .Môže byť dokonca horšie vyššie plexi ako nižšie ...že akurát budeš chytať turbulencie na hlavu .

potapac
st. skútrista
st. skútrista

#45 Príspevok od užívateľa potapac » Št Máj 22, 2014 1:56 pm

:x dnes som preveroval po týždni ako sa majú veci... nemajú ani techničák ani prevozné značky..
a techničák bude najskôr budúci týždeň v stredu.. Ďalší pekný víkend v ...
To je neskutočné toto naše slovensko... čo môže na vybavované TP trvať dva týždne?
:bad:

SW-T 400 - Obrázok

dreamer
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Feb 12, 2014 8:44 pm
Skúter: Aprilia SR MAX 300

#46 Príspevok od užívateľa dreamer » Št Máj 22, 2014 2:29 pm

Predpokladam, ze predtym nez si zlozil zalohu (nevratnu, kedze objednavka je zavazna a vratna je len v pripade, ze predajca nedoda moto do 30 dni), tak ti slubovali hory-doly a nic nebolo problem.
Aprilia SR MAX 300
Obrázok
ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207

VLADY
spammer
spammer

#47 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Máj 22, 2014 3:50 pm

Vraj je to takto.....importér sa týmto zichruje proti praktikám predajcov , ktorí hlavne v minulosti neskoro platili za odobraté vozidlá...všeobecne pri autách býval tento problém ale zas je to asi jedno....princíp je rovnaký....zákazníka na predajni skásli v plnej cene, ale v prvom rade bolo treba platiť napríklad šéfovi dovolenku alebo asistentku, alebo tak skrátka elektriku aby im nevypli , lebo meškali pár mesiacov ...alebo vodu a tak.....a importér počká.... A tak vraj importér dokiaľ nemá peniaze na účte za dodané vozidlo, nevydá predajcovi TP ....kto koľko zdržuje asi nikdy nikto nezistí, nakoľko všetci sa len budú krútiť jak hadi a vyhovárať jeden na druhého....Takže zas , náš zakazník náš pán ale len po dvere.... :D
Jako ja neviem ale toto som nikdy nemusel riešiť . Zaplatil som zálohu počkal na prebratie a potom zaplatil zvyšok a zobral či scooter alebo auto aj s TP. Ak by mi dávali vozidlo s tým že TP nieje tak ho jednoducho nepreberiem a automaticky ani nedoplatím pokiaľ nemám TP . Ja to vidím na vychcanosť predajcu a zároveň nejakú mierne povedanú bojazlivosť zákazníka? alebo rovno blbosť ????

potapac
st. skútrista
st. skútrista

#48 Príspevok od užívateľa potapac » Št Máj 22, 2014 5:01 pm

dreamer napísal:Predpokladam, ze predtym nez si zlozil zalohu (nevratnu, kedze objednavka je zavazna a vratna je len v pripade, ze predajca nedoda moto do 30 dni), tak ti slubovali hory-doly a nic nebolo problem.
presne.. slubili mi ze TP najneskor buduci tyzden.. to ako ze tento,... a zatial ze mi pozicaju prevozne znacky..

to VLADY : ide o to, ze tam maju nejaky bordel, lebo ja som uz mal brat skuter ktory bol na predajni aj s TP, dohodli sme sa na urcity den, ja som nemohol, prisiel som na druhy den a pan mi povedal, ze uz je skuter zarezervovany, lebo jeho kolega zobral zan zalohu. Potom som sa dozvedel ze zobral zalohu uz pred tym ako som sa on zaujimal ja..
Tak ze ja skuter kupujem prakticky uz mesiac.. a uz sacinam byt naservirovany...

SW-T 400 - Obrázok

VLADY
spammer
spammer

#49 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Máj 22, 2014 5:11 pm

Jaj tak...pravá ruke nevie čo robí ľavá.....to býva tak, čím menší kolektív tým väčší bordel... :pardon:
No nič držím ti palec nech to máš už čoskoro ...je pekne jazdiť nám treba...

Yamhonsuz
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Ut Aug 09, 2011 10:11 pm
Skúter: neuvedený

#50 Príspevok od užívateľa Yamhonsuz » Št Máj 22, 2014 7:49 pm

Toto by sa ti v Suzuki BA nestalo :D
Ale nie, pevné nervy a nech ho máš čo najskôr :Bravo:

Napísať odpoveď